Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Aaaa zukkumcuğummm ortak yönümüz var :KK8:

Bende de insülin direnci vardı canım, ilaç konusuna hakim değilim, ayrıca hipoglisemim de vardı:KK8:

İnsülin direnci yalnızca düzenli yürüyüş vaye sporla aşılabilir dersem hadsizlik etmemiş olurum sanırım, asıl biraz kendin için tatlım, menü konusunda kimi örnek alırsın bilmem ama :ıslık: beslenmen de şart:super: vücuduna ihtiyacı olan yakıtı vereceksin, hareket edeceksin, rahatsızlıkların geçecek kuzum:KK73:

Uyandım zen uyandım, belim bıkınım her yerim ayrı ağrıyor, işe yürüyerek gideyim de açılayım biraz, müzik de takayım kulağıma:deli:

Günaydın günaydın günaydın kızlar, kalkın kalkın sabah olduuu:işsiz:
Gunaydin oh muzik dinleyerek yurumek sabah sabah ne guzel olur. Acilirsin gercekten.

Bende de insülin direnci vardı canım, ilaç konusuna hakim değilim, ayrıca hipoglisemim de vardı:KK8:

İnsülin direnci yalnızca düzenli yürüyüş vaye sporla aşılabilir dersem hadsizlik etmemiş olurum sanırım, asıl biraz kendin için tatlım, menü konusunda kimi örnek alırsın bilmem ama :ıslık: beslenmen de şart:super: vücuduna ihtiyacı olan yakıtı vereceksin, hareket edeceksin, rahatsızlıkların geçecek kuzum:KK73:
Cok haklisin ama beslenme araliklarina da dikkat etmeli ki sekeri pike inis cikislar yasamamali. Hilal yasiyor bunu ya hic yemiyor ya da gozu donup o an eline ne gectiyse yiyor. Ay coregi de bunun eseri.

Hanımlar acizhane, mümkün olduğunca akşamları 22-23 gibi uyuyalım, sabah da erkenden uyanalım, gündüz aldığımız besinler hücrelerimize dağılsın, bedenimiz tamir olsun, gündüz de güzelce beslenelim:rapci:
Biliyorum arkadasim ama uyku problemi cok yasiyorum. Kendimi zorlasam da olmuyor gunluk 4 5 saat uyku yetiyor bana. Sadece cok hastaysam yada kansizsam cok uyuyorum. Es kaza biraz uyusam kizimla annem hemen hastamisin diyor o kadar alistilar ki bu halime.

Gunaydin arkadaslar. Her seyin gonlunuzce oldugu mutlu bir sabah diliyorum.
Yegenimi ise gonderdik yengem bu gun izinliymis. Kahvalti sofrasinda yengemi annemi ve kizimi beklerken yaziyorum. Geceden kalan sohbete kaldigimiz yerden devam ederiz. Ben bu gun yine pek giremem herhalde.

herkese günaydın. dün karbonhidrat almamaya çalıştım ama akşam çorbada patladı bu durum
sabah 2haşlanmış yumurta bol yeşillik 4 yeşil zeytin 100 gr peynir 2 adet ceviz
öğlen 3 köfte salata
ara 1 elma 1 mandalina
akşam yoğurt çorba 1 adet haşlanmış but salata
su 2 litre
spora halim yoktu 5 dk ısınma+40 squat+100 mekik

bugün e yemişim bir yazayım bakalım
sabah 7.00
2 dilim tb ekmeği
2 kk peynir
6 yeşil zeytin
1 çatal reçel
domates ve biber

Ara 10.00 87 kalorilik şekersiz çikolatadan

Öğlen 12.30
5 kaşık zeytin yağlı taze fasulye
1 kase çorba
1 dilim tb ekmeği
salata

Ara 15.00 yarım paket eti form

Akşam 17.30
1 kase çorba
5 kaşık zeytin yağlı taze fasulye
salata
1.5 litreyi geçti daha da içerim yatana kadar
spor yarim saat eliptik ve yarim saat tempolu yürüyüş

hergün o şekersiz çikolatadan yiyor musun sen, bana mı öyle geliyor :)

Kızlar bu açlık hissim için ne önerirsiniz düzenli 3 öğün mu yoksa başka birşey mi

canım insülin direnci olan birinin mutlaka yeşillik ve kaliteli proteinle beslenmesi lazım der A. Çoruhlu. hücreye sağlıklı besin gitmesi önemli hücre beslensin diyor. ne kadar az öğün yaparsan ve öğünlerine proteinle başlarsa o kadar insülin geç hareket eder ve yavaş çalışır. öbür türlü, hücreyi besleyecek şeyler yemezsen hücre doymaz ve kısa yoldan enerji alabileceği şeylere yöneltir seni, mesela ya çöreği gibi..

Fazla spor ne kadar doğru acaba kızlar, benim hiç bilgim yok sayılır, yani az ve düzenli mi yapmalıyım, fırsat buldukça artırmalı mıyım olabildiğince

bana eski diyetisyenim demişti ki; ömür boyu spor yapmalısın, ama istikrarlı olmak çok önemli. bunu kısa vadeli düşünme demişti. ömrünün sonuna kadar haftada 2 ise şimdi de 2 yap demişti.
ayrıca artık devir değişiyor, uzun sporlara gitmiyor metropol insanları, kısa etkili sporlar yapıyorlar, 20dk süren HIIT gibi.. sporu zorlayarak değil zevkle yap, bu zamanı yaşam stiline uydur bence..

Glifor kullanıyorum canım insülin direnci için ama diyetisyene gitmek istemiyorum sebebi de hayatım boyunca o listeye uyamicagimi biliyorum bu yüzden kendim yapiyim dedim şunu farkettim 3 4 gün buraya giremedim daha çok azdı açlık hissi burasız olmuyor

diyetisyenler insülin direnci konusunda çok özenli değil bence. bu konuda özel çalışan diyetisyen ya da endokrinci bulmak lazım bence

ahahahah kebap olsa da yesek..

Hanımlar acizhane, mümkün olduğunca akşamları 22-23 gibi uyuyalım, sabah da erkenden uyanalım, gündüz aldığımız besinler hücrelerimize dağılsın, bedenimiz tamir olsun, gündüz de güzelce beslenelim:rapci:

ben spor yaptığım akşamlar 8 gibi evde oluyorum.. 10 da yatarsam benim ki öldürür beni :) ama en geç 11 de uyumuş olmamız isteniyor. haklısın.

bu arada günaydın..

Dün gelemedım
Esım gelınce tanıdık eş dost başsaglıgına geldı
Pek zaman bulamadım gelmeye
Bugünde uzaktan yemeğe belkı yatıya gelecek tanıdıklar gelecek
Uğrayamassam kusura bakmayın
Ama kaçak Göcek okuyorum

Hazır gelmişken ben de menümü yazayım
Sabah:
2 haşl yumurta
Domates
Salatalık
2 ceviz

Ara:
Meyveli yoğurt

Öğle:
Ton balıklı sandviç
Ayran

Ara:
2 yk yulaf ezmesi
2 yk yoğurt
1 çk
bal
1/3 elma

Akşam:
Fırında mantarlı tavuk
Haşlanmış brokoli
Salata

Su: 2.5l
Spor: 1 saat tempolu yürüyüş
gayet güzel canım

sabah hiç bilmiyorum o reyonlara pek ugramiyorum. :)))

ovv o ptates olmusmu hiç yakostiramadim sana cık cıks fıstık çok yağlı onun yerine badem yesen mesela çok iyi olur.

afiyet olsun beğendim ben ya.

afiyet olsun çok iyi canım.

Hilal tam sopaliksin kız sen açlık. Krizine girmeyecen de ben mi girecem hicbirsey yemiyorsun. Önce düzenli beslenmek le başla işe lütfen o zaman göreceksin ki kriz falan kalmıyor.

dimi keşke.

Hilal ne yaparsan yap ama sağlıklı olsun lütfen.
döv kız haklısın vallahi yapıştır en okkalisindan bir oklava ile çok sağlıksız menülerim epeydir bu yüzden de açlığım hatsafhada yok dolaba bir kaç çeşit yemek yapıyım bide duzelene kadar 1 2 dilim ekmek ekliyim akşamları hariç

Aferin hilal cim daha ne kadar sagliksiz beslenebilirsin ve buna daha ne ladar devam edicen cok merak ediyorum. Yavruna da kiyamam annesi boyle sagliksiz beslenip hasta olunca o da hasta olur tabi. Yapma canim benim bir ara duzeltir gibi olmustun menulerini
tekrardan düzelecek inşallah abla bugün terane günü başlıyor ve nolacak bilmem kafam kazan gibi nefes alamıyorum

Bende eski gruptan bi arkadaşın tarifiyle ypmıştım ama 3 gün boyunca sürekli onu yemek çok kötü bide ben yoğurdu ve ayranı tuzsuz tüketemeyen biriyim. Sadece yemeğin yanında yersem tuzsuz olarak tüketebilirm. Çok kötü olmuştum heleki 3. Günü neredeyse hiç yiyememiştim.

Ayyy sorma gel gör şuan salonın halini çıldırasın gelir. Oğlum darmadağın etmiş ben mutfaktayken. Hiç temizlik yapmış gibi hissetmiyorum :işsiz:
3 gün yapamam ki ben midem bulanır hemen 1 gün belki 2 belki ama

Yaniliyorsun hilalcim hele ki glifor kullaniyorsan ozellikle diyetisyene gitmen ve 3 ana ogun + verdigi sayida ara ogunlerin olmali.
diyetisyene gönderdi ama devlet olduğu için klasik liste verip postalandim yani dirence özel bir liste değildi

hipoglisemi şeker hastalığınin ya düşüklüğü yada yüksekliğiydi o daha zor nasıl yapiyosun peki

hergün o şekersiz çikolatadan yiyor musun sen, bana mı öyle geliyor :)

canım insülin direnci olan birinin mutlaka yeşillik ve kaliteli proteinle beslenmesi lazım der A. Çoruhlu. hücreye sağlıklı besin gitmesi önemli hücre beslensin diyor. ne kadar az öğün yaparsan ve öğünlerine proteinle başlarsa o kadar insülin geç hareket eder ve yavaş çalışır. öbür türlü, hücreyi besleyecek şeyler yemezsen hücre doymaz ve kısa yoldan enerji alabileceği şeylere yöneltir seni, mesela ya çöreği gibi..

bana eski diyetisyenim demişti ki; ömür boyu spor yapmalısın, ama istikrarlı olmak çok önemli. bunu kısa vadeli düşünme demişti. ömrünün sonuna kadar haftada 2 ise şimdi de 2 yap demişti.
ayrıca artık devir değişiyor, uzun sporlara gitmiyor metropol insanları, kısa etkili sporlar yapıyorlar, 20dk süren HIIT gibi.. sporu zorlayarak değil zevkle yap, bu zamanı yaşam stiline uydur bence..

diyetisyenler insülin direnci konusunda çok özenli değil bence. bu konuda özel çalışan diyetisyen ya da endokrinci bulmak lazım bence

ahahahah kebap olsa da yesek..

ben spor yaptığım akşamlar 8 gibi evde oluyorum.. 10 da yatarsam benim ki öldürür beni :) ama en geç 11 de uyumuş olmamız isteniyor. haklısın.

bu arada günaydın..
haklısın sevip aynenn öyle devlet hastanelerinde bir özen yok bu konuda şekerine de tansiyonumada herşeye aynı liste üzerinden çalışıyor ben bu liste kişiye özel olmuyor mu dediğim de listeler aynı hazırlanıyor deyip kovaladı beni doktor hanım aslında kalan 10 kiloyu diyetisyen eşliğinde vermek isterim ama hele bir kaç haftalara duralım bakalım nolacak

Back
X