• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kızlarr geçmişi okuyup geldimm
Muhabbetleri kaçırmışım ona üzüldüm :(
Maşallah bugün çok aktifmiş takımımız çok hoş ;)
Şimdi alıntıları cvplama zamanıı :))

Günümüzde kişi başına ortalama 10 ile 30 çay kaşığı, bir başka deyişle 40-120 gram şeker tüketildiği yapılan çalışmalarda ortaya konmuş. Ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre; şekerin günlük kalori ihtiyacımızın yüzde 10’undan fazlasını oluşturmaması gerekiyor.

seker-300x300.jpg

Çünkü fazla şekeri vücut tolere edemiyor ve şeker zamanla birikim yaparak birçok ciddi sağlık sorununa neden olabiliyor. Amerikan Kalp Cemiyeti’nin yayınladığı rakamlara göre; günlük olarak alınabilecek şeker miktarı erkekler için 35 gram (150 kalori), kadınlar içinse 20 gram (100 kalori) olmalı.

sekerin-zararlari.jpg

Vücuda hiçbir faydası yok!
Şeker; şeker pancarından elde edilen, “beyaz şeker” olarak adlandırdığımız ve yarı yarıya fruktoz ile glukozdan oluşan bir bileşik. Protein, yağ, vitamin ve mineral gibi hiçbir besin öğesi içermiyor. Posa içeriği de olmayan boş kalori aslında. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz bu nedenle rafine edilmiş beyaz şekere vücudun hiç ihtiyacı olmadığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam ediyor:
“Rafine şeker ve çoğu gıdanın içinde bulunan yüksek oranda fruktoz içeren mısır şurupları vücudumuzda karaciğer tarafından metabolize ediliyor. Bu da karaciğerin daha fazla çalışması anlamına geliyor. Bunun aksine günlük olarak tükettiğimiz ve kaliteli karbonhidrat kaynağı olarak adlandırdığımız tahıllar ile baklagillerden aldığımız şeker ise sadece glukoza dönüşerek vücudun her hücresinde kullanılıyor. Dolayısıyla kaliteli karbonhidrat kaynakları, yani tahıllar ile baklagiller rafine şeker veya fruktoz şurupları gibi hem boş enerji kaynağı değil, hem de vücuda zarar vermeden şeker ihtiyacımızı karşılıyor” açıklamasında bulundu.

13026_58642a30d8b73_545x340.jpg

Ciltte kırışıklık nedeni
Şeker molekülleri vücutta fazla miktarda bulunduğunda proteinlere bağlanarak proteinin yapısını değiştiriyorlar ve bu olaya da “glikasyon” deniyor. Bu birleşme sonucu cildin en önemli yapıları olan kollajen ve elastin proteinleri zarar görebiliyor. Cildin elastikliğini ve sıkılığını sağlayan elastin ile kollajenin şeker molekülleri tarafından hasar görmesi de ciltte sarkma, kırışıklık ve yüzeyde bozulmalara sebep olabiliyor.

Eki Görüntüle 2106365
Hafızayı zayıflatıyor
Avustralya Ulusal Üniversitesi'nde yapılan çalışmaya göre; kan şekerinin uzun süre normal değerlerin üzerinde seyretmesi sonucu bu kişilerde beynin küçülme riski normal bireylere göre daha fazla oluyor. Avusturalya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmanın sahibi Profesör Dr. Nicolas Cherbuin beyinde hafızayı oluşturan kısımlarda oluşan küçülmenin de hafıza sorunlarını ortaya çıkarabileceğini beliriyor. Fazla şeker tüketimi ayrıca dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü de yapabiliyor.
100606173454_cancer_226x170_nocredit.jpg

Kanser riskini artırıyor
Amerika Diyet Rehberi'nin 2010 yılı raporlarında, diyetle ilgili 5 kronik hastalığın varlığından söz edilmiş. Bu hastalıkların en önemlilerinden biri ise kanser. Doğal olarak şeker içeren tahıllar, süt ve süt ürünleri, kurubaklagiller aynı zamanda kansere koruyucu olarak görev yapan vitamin, mineral, antioksidan ve fitokimyasallar gibi maddeler içeriyorlar. Bunun aksine sofra şekeri boş kalori olmasının yanı sıra hiçbir koruyucu madde içermiyor.
images

Vücudun savunma sistemini zayıflatıyor
Bağışıklık sistemimizin önemli bir parçası olan alyuvar hücreleri, C vitamini ile şeker moleküllerinin yarışı arasında kalabiliyor. Şeker ile benzer molekül yapısına sahip olan C vitamini şekerin fazla tüketimi sonucu bağışıklık hücreleri tarafından kullanılamıyor ve bağışıklık sistemini zayıflatmaya sebep oluyor. Bunun sonucunda da hastalıklara yakalanma riski daha da yükselmiş oluyor.
%C3%A7%C3%BCr%C3%BCk-di%C5%9F.jpg

Diş çürüklerine neden oluyor
Ağzımızda pek çok farklı bakteri yaşıyor. Bunlardan bazıları dişlerimize fayda sağlarken, bazıları ise hasar veriyor. Basit şekerlerle beslenen zararlı bakteriler fırçalama veya tükürük ile temizlenmezlerse şekeri aside dönüştürerek ağzımızın içinde asidik bir ortam oluşmasına yol açıyor. Bu asitlerin diş minesinin en üst tabakasında yer alan ve dişlerimizin korunmasını sağlayan mineralleri çözmesi sonucu da diş çürükleri oluşuyor.
stock-vector-grim-reaper-touches-shoulder-of-a-happy-overweight-black-woman-with-a-big-cupcake-vector-193901279.jpg

Obeziteye yol açıyor
Günümüzün önemli hastalıklarından biri olan obezitenin temel nedeni, aşırı şeker tüketmek. Yapılan çalışmalar açıkça gösteriyor ki fazla miktarlarda ve devamlı olarak şeker tüketildiğinde karaciğer şekerin bileşeni olan fruktozu yağ olarak depoluyor. Bunun sonucunda da özellikle bel çevresinde yağlanma hızla artıyor.
kimler-karaciger-yaglanmasi-riski-altinda,FJ1W550kR06eBtDI2HQIfw.jpg

Karaciğer yağlanmasını tetikliyor
Karaciğerde fazla trigliserid birikimi yağlı bir karaciğere sahip olmanıza neden olabiliyor. Yapılan çalışmalar da gösteriyor ki fazla fruktoz tüketimi trigliseridlerin yükselmesine yol açarak karaciğer yağlanmasını tetikleyebiliyor. Ayrıca fazla şeker tüketimi sonucu kilo artışı ve bunun sonucunda obezite ile gelen insülin direnci de karaciğer yağlanmasını tetikleyebilen diğer unsuru oluşturuyor.

kalp.jpg

Kalbe zarar veriyor
Institute of Medicine'ın raporuna göre şeker kötü kolesterol olarak bilinen LDL ve trigliseridlerin yükselmelerine neden olarak damar tıkanıklığına yol açabiliyor. Damarların içindeki bu parçacıkların artması da kalp krizi riskini yükseltiyor.

mutsuzluk.jpg

Mutsuzluk nedeni
Şeker, “mutluluk hormonu” olarak bilinen serotonin hormonunun salgılanmasını tetiklediği için keyif verici özelliği kişilerde bağımlılık yaratabiliyor. Beyinde bağımlılık yaratan etkisi de içinde şeker olan besinler tüketilmediği zaman mutsuzlukla sonuçlanabiliyor. Çünkü bağımlılık nedeniyle en ufak bir sorunda gerektiğinden fazla şeker ve tatlı tüketmek zamanla kilo alımına, bu tablo da mutsuzluğa sürüklüyor.
insulin-direnci-nedir-belirtileri-ve-tedavi-yontemleri-2-jpg.1907953

İnsülin direncine sebep oluyor
Vücudumuzdaki en önemli hormonlardan biri olan insülin kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor. İnsülin direnci; kandaki şekerin hücre içerisine girmesi sonucunda kullanılamaması demek. Yapılan birçok çalışma şeker tüketiminin insülin direncine yol açtığını gösteriyor. İnsülin direnci oluşan kişilerde de metabolik sendrom, obezite, tip 2 diyabet ile kalp damar hastalıkları riski artıyor.
Şeker mi teror orgutu mu belli degil mubarek yillarca curuttu insanlari. Hele o kucucuk masum bebelere sekerli hazir gidalar getirilmiyor mu deli oluyorum resmen bari yeni nesile bu tat alistirilmasin diyorum hep cevreme. Bebegi olan arkadaslar lutfen dikkat edin mumkun oldugunca seker ve sekerli seyler vermeyin verdirmeyin en degerlinize yavrunuza.

Yeni girebildim beril im hemen bulur okurum. Benimde bugun iki ayri hastane de isim vardi. Sabahtan dis doktoruna gittim geldim ogleden sonra da ellerim icin ortepediye canim. Alcimi cikardi ama alcidan beter atel takti. Hic korumamissin 1 ay gecti bilegim duzelmemis dedi simdi gunde iki kere ateli cikartip sicak suda 20 dk.bekletip ilac surucem.3 hafta da boyle duracak sonra duzelme varsa fizik tedaviye gidecem. Annem boyle ev tekke gibi gecmis olsuna gelen giden eksik degil nasil korucam ki.
Cook gecmis olsun canimm...

Kızlarr geçmişi okuyup geldimm
Muhabbetleri kaçırmışım ona üzüldüm :KK43:
Maşallah bugün çok aktifmiş takımımız çok hoş :KK66:
Şimdi alıntıları cvplama zamanıı :))
Ben daha okumakla mesgulum canim ;)

Behmen Behmen nerelerdesin yeni adaylarımız var. her şey yolunda mı
@zerra behmen girdimi siteye bugünlerde..

Canım bugün sıkıntıdaydım giremedim maalesef ilk geldikleri gün karşıladım yeni gelen arkadaşları :)
Bugün de sizler ilgilenmişsiniz eksikliğim oldu bu vesile ile hepiniz kusura bakmayın arkadaşlar

Hosbuldum.inşallah çok teşekkür ederim bir an önce gitsin istiyorum kilolarim.
Sağlıkla ve eğlence ile burda veriyoruz kiloları canım :) bizden sana tamm destek ;)
Ben bir anda diyete karar verdim, bu yaşıma kadar da gerçek anlamda hiç diyet yapmamıştım. Çok tecrübesizim bu konuda, bayağı hatalar yapabilirim. Dün bayağı yüklendiğimden süt az gelmiş olacak ki, gece iki kere emen bebeğim dört kez uyandı. Eşime sipariş vereceğim, Kuruyemiş aldıracağım :))
Canım bende emziren anneyim aynı hatayı bende yaptım maalesef ilk günlerde
Kuru incir,hurma,kefir ve boza miktarlarına dikkat ederek kullanmanı tavsiye ederim ve boool su ;)

Kızlar ben geldım
Cok kotuydu ya
10 saat açlık uzerıne kan verdım
Sonra bır tatlı su verdıler 1 saat sonra tekrar kan aldılar ama ben baygınlık gecırdım öyle kötü ot tat sonra tatlı yeyınce kötü oldum
Sonra ıkı saat sonra kan aldılarEki Görüntüle 2106422 sonuclarım böyle kızlar

Dr metformın yazdı bu değerler Türkçede hızlı şekeri ıfade edıyormus
Ama stresten de olabılırmıs
Şeker hastalığı olabılmemı kontrol ıcın ıyı olmuş
Ama benım tatlı kh yetınceki üşüme uyku basması halsızlık
Arada basan doymama ataklarım bununla ilgili degılmış
Onlar ıcınde hormon testlerı
Troıd testlerı yaptı
13 ünde bellı olacak
Şimdilik metformin benı bıraz rahatlatırmış

Kızlar benı anladınız aylardır dıyet ve delı sporlara rağmen yol alamıyorum
Ben boşluğa kürek çekmektense bır sorun varsa onu öğrenmeye uğraşmak ıcın bırsey varsada çıksın dedım

Kadın şeker bır tıp
Güven zayıflıyaz sağlığında yerınde olacak dedı

Uyku bozukluğum ıcın tedavı olmalısın dedı
Uykusuzluk sekerı ve kıloyu etkılıyormus
Şimdilik liste vs vermedı
1600 cal yemeye çalış dedı
Özellikle sordum öğün sayısını
Yenı tıp a göre 3 yada 6 öğün hatta ıkı öğün onemlı degıl
Kişi kendını nasıl hıssederse öyle yemelı dedı

Kızlar şimdik böyle
Gecmişe gidem ben

Ablacım çok geçmiş olsun.
Bütün testler yapılsın çözümü bulunur inşallah benim annem de senin gibi uyuyamıyor hiç aslında en büyük sıkıntı uykusuzluk :(

Anlayabiliyorum seni canım ama bu durum senin ihmalinden olmamış. Ben kendimden korkmaya başladım ama. Az yiyince gerçekten göğsüm dolmuyor, dünkü hatama düşmeyeceğim. Bugün daha dikkatli olacağım diyetim konusunda.
Sık sık beslen canım mutlaka ara öğün yap
3 ana 3 ara öğün :)

@Zemin bunu temel alarak kendine göre uyarlayabilirsin.
ama metabolizma hızının altında kalori alma yok vücudun kas kaybetmeye başlar..

sabah

1 hş yumurta

30 gr peynir (kibrit kutusu gibi bir şey) veya 1 bardak süt

25 gr ekmek (tahıllı 1 dilim)

bol yeşillik (domates salatalık mevsimi değil yeme)

öğlen

1 kalçalı but veya 1 prta boy balık veya 15 kuşbaşı et veya yarım göğüs

bol salata

ara

1 meyve

2 ceviz veya 10 fındık veya 10 badem

veya

1 porsiyon süt ürünü
1 porsiyon kuruyemiş

veya

1 porsiyon meyve
1 porsiyon kuruyemiş

akşam

7 yk sebze yemeği

200 gr yoğurt (1 su bardağı)

salata

1 porsiyon meyve;
100 gr elma (orta boy)
100 gr portakal
2 mandalina
3 kuru kayısı
10 kuru üzüm
1 hurma
2 havuç

1 porsiyon kuruyemiş(çiğ ve tuzsuz)
10 badem
2 ceviz
10 fındık
10 fıstık
20 gr kabak çekirdeği
7 zeytin

1 porsiyon ekmek
1 kepçe çorba
100 gr patates (orta boy)
1/4 yufka
3 yk kısır
2 yk makarna
2 yk pirinç pilavı
3 yk bulgur pilavı
1 su bardağı patlamis yağsız Mısır
3 kestane
1 avuç leblebi
1/4 simit
1/4 poğaça
2 yk yulaf ezmesi

1 porsiyon süt ürünü
30 gr beyaz peynir
20 gr kasar
20 gr tulum peyniri
50 gr lor
200 gr yogurt (su bardağı)
200 mlt süt ( su bardağı)
200 mlt kefir (su bardağı)

1 porsiyon protein
4 köfte
1 but
1 orta boy balık
1/2 tavuk göğüs
12 adet kuşbaşı
180 gr kırmızı et
2 yumurta

1 porsiyon yemek
7 yk kaşığı sebze yemeği etli ise yağsız pişecek
5 yk kaşığı bakliyat

Tüm çiğ yağsız yeşillikler sınırsız..
akşam öğlen yer değişebilir
Canım emzirenlere ilave tavsiyelerin ne olur?

Kızlar pazartesi bildirim mi yapılacaktı?
Ben o detayı kaçırmışım, ama sabah yeni haftaya başlıyorum diye tartıldım.
Sonuç; 104,9 :KK9:
Cuma: 105,3
Fark: -400 gram
Maşallahhh tebriklerr ;)

Canim evim 7+1 ..yukari kat spor salonu gibi kullanıyordum...alt kat 4+1.. 3 kisiyiz zaten bi odaya yuruyus bandi koydum eliptik , ve masa ustu pc yi .. aciyorum film basliyirum spora... tayinciyiz iste bu kadar esya yuzunden hep 4+1 tutmak zorunda kaliyoruz esim cildiriyor :KK70::KK70:
Wowwww nasıl temizliyorsunn :)))
İlk aklıma gelen bu oldu 2+1 zor idare ediyorum
Tatlı krizlerine birebir gelecek, inanılmaz basit bir tarif geliyoor:KK54:

1 donmuş anamur muzu,
1 avuç böğürtlen
100 gram kadar süzme yoğurt,
Üstüne de biraz ev yapımı granola (tarifini yarına vereceğim)
Muz kullanmak istemeyenler 1 tatlı kaşığı bal kullanabilirler.

Afiyet olsuuun :kk77:
Süpperrr görünüyor hemen denemeliyiim

Arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam 1 kişi hariç kimse vücut ölçülerini yazıp vermedi eğer vermeyi düşünmuyorsaniz belirtin.
Canım sabah ölçüp yazacağım ihmal ettim ettikçe unuttum kusura bakma :(

Merhaba lar kızlar. Ben eski 13 mudavimlerinden. Bol yağ yakmalar.
Hoş geldin canım teşekkürler ;)

ben yapıyorum. sabah hazırladım. 6 yumurta beyazı bol yeşillik 100gr lor
yalnız sabah 1 tam yumurta ve 30gr lor 3 yeşil biber yedim extra
ayrıca gün içinde yine extra 3 ceviz 10 badem yiyeceğim.
Afiyet olsun canim. Azami fayda saglarsin insallah.

Canım bugün sıkıntıdaydım giremedim maalesef ilk geldikleri gün karşıladım yeni gelen arkadaşları :)
Bugün de sizler ilgilenmişsiniz eksikliğim oldu bu vesile ile hepiniz kusura bakmayın arkadaşlar

Sağlıkla ve eğlence ile burda veriyoruz kiloları canım :) bizden sana tamm destek :KK66:

Canım bende emziren anneyim aynı hatayı bende yaptım maalesef ilk günlerde
Kuru incir,hurma,kefir ve boza miktarlarına dikkat ederek kullanmanı tavsiye ederim ve boool su :KK66:

Ablacım çok geçmiş olsun.
Bütün testler yapılsın çözümü bulunur inşallah benim annem de senin gibi uyuyamıyor hiç aslında en büyük sıkıntı uykusuzluk :KK43:

Sık sık beslen canım mutlaka ara öğün yap
3 ana 3 ara öğün :)

Canım emzirenlere ilave tavsiyelerin ne olur?

Maşallahhh tebriklerr :KK66:

Wowwww nasıl temizliyorsunn :)))
İlk aklıma gelen bu oldu 2+1 zor idare ediyorum

Süpperrr görünüyor hemen denemeliyiim

Canım sabah ölçüp yazacağım ihmal ettim ettikçe unuttum kusura bakma :KK43:

Hoş geldin canım teşekkürler :KK66:
Temizliğim hic bitmiyor zaten :temizlik::temizlik:

Canım aramıza hoş geldin bebişin hayırlı olsun bi tanede bende var 2 aylık :) birbirimize yoldaş olup atlatacağız kiloları :KK66:ilk sayfadakş formu doldurup bizimle paylaşırmısın :)

Amin canim teşekkürler seninde bebisin hayirli uğurlu olsun. aah birde gazsiz olsun uykuyu cok sevsin :-)
Amiiinnnn en güzel dua bu yaaa işte bu
Merhaba ben Zemin
Calismiyorum
Yaşım 29
Evliyim
2 çocuğum var
boyum 1.68 kilom75.6
hedef kilo 60
2. çocuktan sonra kilo aldım ve aldığım kiloları veremiyorum bebeğim 1 yaşında.
daha önce herhangi bir takımda yarismadim.
Kilo ve boyda yakınız ;)ben hedefi kısa tuttum sadece şimdilik verdikçe hedefi büyüteceğim inşallah
Bende hemencecik formu doldurayim :)
Kullanici adim: polokey2244
Yaşım: 24
Meslegim: öğretmen
Medeni durum: evliyim
Cocuk sayisi: 1 tane o da 5 aylik
Şehir istanbul
Boyum: 163
Kilom 75
Hedefim 60
Kilo alma sebebim doğum
Kilo vermek istememdeki sebep eski beni ozlemis olmam.. :KK43:
Ilk defa bir cuma grubuna katılıyorum. Simdilik söyleyeceklerim bunlar :)

Bende çok özledim eski 55 kiloluk beni...fotoğraflarıma bakıp iç geçiriyorum resmen..eskiden kalın bacaklarım ve gıdığım yoktu...ama burada olmamız büyük şans burda hepbirlikte birbirimize yardımcı olarak toparlayacağız eski kiloları bulacağız inşallah :)
02 Şubat-05 Şubat arası Menü durumu
Eki Görüntüle 2106346

boşluklar için yardımcı olur musunuz?
ada81 ada81 LifeandFeel LifeandFeel Zen71 Zen71
menü paylaşımı yapmış ama fark etmediğim varsa lütfen yazsın.
Benim kilom 75.6 canım

Behmen Behmen canısı takıma gelıs tarıhın neydı kuzum
Ilk sayfaya bır tablo hazırlıyom da

Back
X