Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Vücut bazen dışarıdan gelen destek azalınca kıtlık var zannedip kendini korumaya alıyor. O yüzden ben sürekli sağlıklı doyurucu ve 3 öğün beslenmekten yanayım. Eğer verilecek kilo çoksa en az iki ara öğün şart
Canım ben 3 ana öğün 2 ara öğünlük diyet yaptım. Kilo vermek yerine kilo aldım. Diyetisyenin verdiği listeydi. 1 haftada kilo alınca bırakıp karataya başladım. Karatayda ilk hafta güzel gitti ama bu hafta hiç gitmiyor :(

ada81 ada81 Canım güne artık erken başla. Rutinini değiştir artık. Vücudun alıştığı düzeni bozman lazım. Mesela sporu haftada 3 gün yap sadece. 3 ana öğün yeter sana ek ara öğüne gerek yok ama ana öğünlerde az yersen 2 ara öğünde yapabilirsin. Diyetisyene gidene kadar birlikte düzenleyelim menülerini. Yemeden önce fotoğraf at. Önceden de belirleyebiliriz. Yaklaşık 7 yıldır sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ve çok başarılı olduğumu biliyorsun. Neredeyse bir diyetisyen kadar tecrübem var. Ne dersin her uyarıma kulak asacak mısın? Birlikte başaralım bu işi. Bundan sonra sana öğünlerimin fotosunu atacağım motivasyon olsun ikimize de çünkü ben de arada kaçırıyorum

Canım ben 3 ana öğün 2 ara öğünlük diyet yaptım. Kilo vermek yerine kilo aldım. Diyetisyenin verdiği listeydi. 1 haftada kilo alınca bırakıp karataya başladım. Karatayda ilk hafta güzel gitti ama bu hafta hiç gitmiyor :KK43:
Şimdi canım şöyle bir şey düşün. Farz etki vücudumuz bir terazi. Yediklerimiz terazinin bir kefesi harcadıklarımız diğer kefesi. Yediğin kadar harcarsan sabit kalırsın. Çok yer az harcarsan kilo alırsın ama yediğinden fazlasını harcarsan kilo verirsin. Demek ki sana ara öğünler fazla gelmiş. 3 ana öğün yeterliymiş. Kaç kiloyken gitmiştin diyetisyene?

Hayırdır zaten şeker orucu yapıyorum diye hava atıyordun :KK53:

:KK70:

Ne yedin kiz ne yedin :deli::rolleyes:

Biraz karbonhidratı fazla kaçırdım yoksa tatlılar cipsler yemedim canım :cool:

Kızlar bende yazayim menümü

Kahvaltı:
09.00
1 kibrit kutusundan biraz fazla karışık peynir
8 zeytin
2 dilim kepek ekmek
1 büyük parca çiğ karnabahar

Öğle : Yemege çıkamadım

Ikındı 1 havuç

Akşam 1.5 kase mercimek çorbası
1 kase etli kuru fasulye
1 parca ince pide ekmeği

Ara :1 Avuç kadar ceviz ici

1 -2 Bardak daha şu içersem 2 litreyi tamamlayacagim

Bugün güzel menün beğendim :KK9:

02 Ocak 2019 Çarşamba Menüm

Kahvaltı 08.00
1 haşlanmış yumurta
2 yk lor peyniri
1 tk pekmez
2 dilim kepekli ekmek
Ihlamur 1 bardak

Ara 10.45
1 bardak süt
4 gün kurusu

Öğle 13.30
1 kase çorba
4 yk lahana yemeği
2 dilim ekmek

Ara 15.30
Yarım simit :oops: (dışardaydım)
1 kase yoğurt
1 mandalina

Akşam 18.00 (misafirlikteydim)
1 tabak lahana yemeği
2 yk pilav
2 parça tavuk 2 minik dilim patates
Yarım dilim ekmek
Salata

19.00 Çay :KK47:
2 tanecik kremalı bisküvi
1 tanecik minik kurabiye

Ara 21.30
1 elma
1 kase yoğurt

2 lt su
Spor yok

Şimdi canım şöyle bir şey düşün. Farz etki vücudumuz bir terazi. Yediklerimiz terazinin bir kefesi harcadıklarımız diğer kefesi. Yediğin kadar harcarsan sabit kalırsın. Çok yer az harcarsan kilo alırsın ama yediğinden fazlasını harcarsan kilo verirsin. Demek ki sana ara öğünler fazla gelmiş. 3 ana öğün yeterliymiş. Kaç kiloyken gitmiştin diyetisyene?
66 kiloyken gittim bir haftada 67 oldum

Bugum gunduz kafaya taktim ya nette diyetisyenle kilo verenlerin hikayelerini okuyorum bir çoğu 3 ana ogun iki ara ogunle kilo vermisler....
Tamam karatay saglikli beslenme sekli bana kalirsa 100 ve uzeri ilk defa baslayanlar icin karatay ciddi kilo verdiriyor ama sonra duruyor...
Soyleki karatay 1 tabak kuru fasulye yenilebilir diyor... ben gectigimiz gunlerde yedim ne oldu tartida arti ciktim :KK43:( kafam cok karisti suan deli gibi diyet arastirmalarina girdim hikayeler okuyorum yarin bi sekil vermek istiyorum diyetime...
bu kafa karışıklığında diyet değişikliğinde şimdi koyverme şakın aynen devam et listen gayet güzel insan kendini Bünyesini tanıdıktan sonra diyetini de kendi belirliyor

Ben işteyken kreşe gidiyor. Onun dışında ben bakıyorum. Puzzle yapıyoruz. Arabalarla, oyun hamuruyla oynuyoruz. Boyama yapıyoruz. evde koşturuyoruz.
kreş gerçekten kurtarıcı oluyor hemde çocuklar için çok faydali bizimkisi dil de öğrenmiş oluyor şimdiden sosyalleşiyor

Karatayda aç kalmamak da gerekiyor. Acıkınca leptin çalışmıyor
ben gerçekten acıkmıyorum ama işte arada insan birşey istiyor

Teşekkür ederim canım. Kusması ve ishali vardı gece birden vücudu kabarmaya başladı kızardı hemen acile götürdük. Sebebi bulunamadı hiç birinin. Tahliller temiz. Virütik bir şeydir dedi doktor. Şimdi daha iyi şükür
. Sevindim çocuklar hiç hasta olmasın üzülmesin hep sağlıklı mutlu olsunlar

Ben genelde biraz beklerim evde doğal yollardan düzeltmeye çalışırım ama eğer ateşi 3 dün düşüremezsem doktora götürürüm. Tabii her hastalık ve her çocuk bir olmaz.
aynen öyle bizde doktora gideceğiz randevu alıp küçük sık sık ateşleniyor bu aralar büyükte iştahsız ve çok huysuzlaştı

Vücut bazen dışarıdan gelen destek azalınca kıtlık var zannedip kendini korumaya alıyor. O yüzden ben sürekli sağlıklı doyurucu ve 3 öğün beslenmekten yanayım. Eğer verilecek kilo çoksa en az iki ara öğün şart
benim için me önerirsin peki 2 ana bir ara iyimidir 8 kg versem yeter

Vitamin takviyesi almiyorum canim bide kahve pek icmem acaba bunlardan mi oldu kiii...offf su regli bi olsam yoksa bunun gerginligi sisligimi uzerimde ...ayyy bugun resmen kara kara dusunur oldum...
Reglin geciktiyse tabii ödem vardır. Ama karatay çok yanlış uygulanıyor. Ekmeği pirinci kestim 4,5 saat ara verdim hop karatay yaptık diye bişey yok. Onun bir sürü detayı var. Kitapları detaylı okuyup yapmak lazım. Vitamin destekleri de çok önemli karatayda. Omega3, dvit mutlaka kullanılmalı. Mesela sen tuvalet sorunu var diyorsun. Bunun için mutlaka probiyotik kullanman lazım. Bu kefir olur, ev yapımı doğal sirke olur. Ya da eczaneden aldığın destek olur.
Kahvaltıdaki meyve eğer 5 km yürüyorsan serbest. Yürümüyorsan meyve yok gibi gibi. Kitaplar çok dikkatli okunup uygulanınca yeniden doğmuş gibi oluyorsun. Cidden çok faydalı aslında. Ama işte nefsime hakim olamayıp bozuyorum ben hep.

Teşekkür ederim canım. Kusması ve ishali vardı gece birden vücudu kabarmaya başladı kızardı hemen acile götürdük. Sebebi bulunamadı hiç birinin. Tahliller temiz. Virütik bir şeydir dedi doktor. Şimdi daha iyi şükür
Geçmiş olsun canım ateş var mı? Geçti mi tamamen kızarıklar.

Kızlar yaptığınız bir kür var mı yağ yakmaya yardımcı içecek karışımı internette bir sürü şey var yapıp ta faydasını gördüğünüz bir şey ?

Birde ben spor yaparken yada yürüyüş yaparken terlemiyorsam bu benim yağ yakmadığımı mı gösterir?

Kızlar yaptığınız bir kür var mı yağ yakmaya yardımcı içecek karışımı internette bir sürü şey var yapıp ta faydasını gördüğünüz bir şey ?

Birde ben spor yaparken yada yürüyüş yaparken terlemiyorsam bu benim yağ yakmadığımı mı gösterir?
ben hiç yapmadım yağ yakıcı kürler bilmiyorum canım , terlemek iyidir bende terlemek için sauna esofmanım var onu giyiyorum bazen yürüyüş yaparken yada sauna kemeri takıyorum belime o şekilde daha çok terliyeyim diye...

kızlar bişey soracam ben son iki aydır adet dönemlerim yaklaştığında yataktan sırıl sıklam uyanıyorum çoook ama çok terliyorum bunu daha önce lohusa dönemimde yaşamıştım... şimdi iki aydır yaşıyorum.. geçen ay böyle terleyerek uyandım iki gün sonra regli oldum... bugünde öyle oldu sılsıklam uyandım :KK51::KK51::KK51:acaba menopoz olabilir mi :işsiz:yaşım 37 .. genetik diyor doktorlar eğer genetikse annem ve teyzemler hepsi 56 yaşından sonra girdiler menopoza..

Reglin geciktiyse tabii ödem vardır. Ama karatay çok yanlış uygulanıyor. Ekmeği pirinci kestim 4,5 saat ara verdim hop karatay yaptık diye bişey yok. Onun bir sürü detayı var. Kitapları detaylı okuyup yapmak lazım. Vitamin destekleri de çok önemli karatayda. Omega3, dvit mutlaka kullanılmalı. Mesela sen tuvalet sorunu var diyorsun. Bunun için mutlaka probiyotik kullanman lazım. Bu kefir olur, ev yapımı doğal sirke olur. Ya da eczaneden aldığın destek olur.
Kahvaltıdaki meyve eğer 5 km yürüyorsan serbest. Yürümüyorsan meyve yok gibi gibi. Kitaplar çok dikkatli okunup uygulanınca yeniden doğmuş gibi oluyorsun. Cidden çok faydalı aslında. Ama işte nefsime hakim olamayıp bozuyorum ben hep.
kitabım vardı okudum bir kere sonra tuttum başkasına verdim okudum nasılsa diye hahahaha :KK70::KK70: pekişmemiş demek ki tekrar bulup okumak lazım...evet kitapta bu takviyelerden bahsediyordu onu hatırlıyorum...

kızlar bişey soracam ben son iki aydır adet dönemlerim yaklaştığında yataktan sırıl sıklam uyanıyorum çoook ama çok terliyorum bunu daha önce lohusa dönemimde yaşamıştım... şimdi iki aydır yaşıyorum.. geçen ay böyle terleyerek uyandım iki gün sonra regli oldum... bugünde öyle oldu sılsıklam uyandım :KK51::KK51::KK51:acaba menopoz olabilir mi :işsiz:yaşım 37 .. genetik diyor doktorlar eğer genetikse annem ve teyzemler hepsi 56 yaşından sonra girdiler menopoza..
Cnm bir uzmana gitsen daha iyi olur

Back
X