Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ayşegül canım Diyetkolik çok işe yarıyor. Ne yiyeceğimi düşünürken önce kalorisine bakıyorum. Hem ona göre karar veriyorum hem de ne kadar yemem gerektiğini hesaplıyorum. Süper oldu.
Çok sevindim canım, ben hayatımdaki ciddi olan 2 diyetimde de bu yöntemle verdim. 1. Si 12 yıl önceydi ve o zaman diyetkolik gibi hesaplayıcılar varmıydı bilmiyorum, varsa da ben bilmiyordum, ben kendim internetten araştırıp her yiyeceğin kalorisini hesaplayıp liste halinde buzdolabına asmıştım, 5 ayda 16 kilo vermiştim, hala durur o liste, bakar maziye giderim..

Şimdiki diyetimin başında da bu kulüpteki bi zayıflama topiğinden bi bayan tavsiyesi ile diyetkolik le tanıştım, benim yıllar öncesindeki listem, programlanmış bi şekilde karşımda duruyordu inanamadım:KK57: çok sevindim, çünkü tam bana göre bi uygulama.. su takipçisi sayesinde su içmeye alıştım, eskiden kışın 2, yazın 3-4 bardak su içen biriydim.

Dediğin gibi ben de bişey yemeden önce kalorisine bakıp ona göre yiyorum. Yada akşama doğru o günki yediklerimi hesaplayıp şu kadar daha yeme hakkım kalmış diye mutlu oluyorum:KK68:Bu sayede arada sırada da, sevdiğim yüksek kalorili yiyeceklerden de ölçülü bi şekilde yiyebiliyorum, o gün diğer öğünleri hafif atlatıp kalori sınırımı geçmeyerek..

Bu da benim 12 yıl öncesinde hazırladığım kalori listelerimden biri.. biraz sararmış ve yıpranmış :KK48:
Listenin başındaki cümleye dikkat:-)

Eklentiler

• IMG_20200512_122804.webp
    IMG_20200512_122804.webp
    52,5 KB · Görüntüleme: 32
Günaydın kızlar:KK68:

Gece baya bı beslenme ile ilgili araştırma yaptım spordan sonra.. ha bu arada Leslie 30 dk lik boosted walk videosunu yaptım normalde öğleden sonra kızları uyutunca yapmayı planlamıştım ama dün malum akşamüstü geldim eve geceye kaldı o yüzden

Neyse bağırsak florası sağlığı ile ilgili araştırma yaptım biraz. Çünkü eğer sağlıksız bir bağırsağın varsa kilo vermen imkansız hale geliyor.. bı testi var salviva miydi adı neydi sabah yaptım o testi ve sağlıksız mikrobiyata bende yok çok şükür çünkü o olduğunda dönüşü zor ve nasıl diyim çok titizlikle ugrasman gerekiyor.. neyse bugüne kadar yaptığım diyetler belki de ise yarıyor sonuçta kilo veremiyorum belki ama bu porsiyon kontrolü yapamadığım için oluyor ben cips çok uzun zamandır ağzıma almadım çikolata sadece bitter yiyorum bisküvi kek pasta falan zaten hakgetire bunlarin da elbet faydasını görmüşüm sadece ev yoğurdu tüketiyoruz mesela bunlar önemli.. sabah sabah sevindim valla bu da gösteriyor ki bağırsağım da sağlıklı olduğuna göre kilo vermekle ilgili kafama takılacak birşey yok tiroidler normal pko yok sadece ciddi bir dvit eksikliği var onu da takviyeleri unutmadan alarak bol bol güneşlenerek halledicem

Bu arada bağırsak florasını en çok koruyan ve sağlıksız ise sağlığına kavuşturan diyet de maaaalesef Karatay diyeti:işsiz: çünkü şeker en baş düşman tabiki ve hiçbir şekilde sağlıklı bile olsa tahıllara da izin yok 🙄 yulafı bile hayatından çıkarman gerekiyor eğer sağlıksız bir bağırsağın varsa

Çok güzel videolar paylaşan bir şef bulmuştum bu konuyla ilgili Youtube da ama o da Avusturya'ya göçmüş ve sonra da kendisinden haber alınamamış gene de 4 tanecik videosuyla konuyu çok net açıklamış Karatay diyeti ile 3 ayda 25 kilo vermiş kendisi

İşte böyle aslında ben bunları tahıl beyin kitabında da okumuştum ama unutmuşum hep:KK51::KK51:

Ben bağırsağım sağlıklı çıktığı için tam Karatay yapmayı düşünmüyorum ama wasa ve yulaf dışında da genel olarak o diyetin prensipleri üzerinden gideceğim listem de o şekilde zaten bu hafta diyetisyenimle de konuşucam bakalim
Nasıl bir testmis merak ettim canım
2017 den beri bağırsak florasmi düzeltmeye çalışıyorum öyle uzaktan testle anlaşılmaz ki yaptıkların doğru olabilir ama süte de intolaransin olabilir mesela mısır
Benim doktorum (Ömer soyak) değişik yöntemlerle anlıyor kimin florası bozuk yada değil
Ben çok şükür biraz biraz iyiyim eski halime göre ama dikkat etmedigimde her şey kötü oluyor beni kötü eden kullandığım ilaclardi tüm vücut dengem bozuldu
Yine başladım bende bu diyete karatayi bilmem ama artık tahıl tatlı ve paketli gıda tüketimi yapmadan devam edecem ben de

Tünaydın herkese.
Sabahtan beri çocuklarla uğraşmaktan helak oldum.
Biraz kendime vakit ayırayım.
Kahve telefon ve bahçe keyfi zamanı.
Kızlar kendim de öğretmenim ama evde ders yapmaktan kusasım geldi.
Sizde var mı böyle bir durum.
Yoksa bende mi böyle.
Okul çocuğu olanlar için

Tünaydın herkese.
Sabahtan beri çocuklarla uğraşmaktan helak oldum.
Biraz kendime vakit ayırayım.
Kahve telefon ve bahçe keyfi zamanı.
Kızlar kendim de öğretmenim ama evde ders yapmaktan kusasım geldi.
Sizde var mı böyle bir durum.
Yoksa bende mi böyle.
Okul çocuğu olanlar için
Bizde de aynı..tek farkla, ben izinde olduğum için şuan ders anlatmıyorum..ama 2 çocuğun ebası, ödevi, canlı dersi, kontrolü...yıldım artık:işsiz:

Evet, o da beni çok etkileyen cümlelerdendir👍
Üniversitede bi dersten kalıp alttan alırken uykusuz final gecelerinde çalışma masamın yanındaki duvara yazıp yapıştırmıştım ilk olarak.. diyet listeme de yazmışım:rapci:

Çok sevindim canım, ben hayatımdaki ciddi olan 2 diyetimde de bu yöntemle verdim. 1. Si 12 yıl önceydi ve o zaman diyetkolik gibi hesaplayıcılar varmıydı bilmiyorum, varsa da ben bilmiyordum, ben kendim internetten araştırıp her yiyeceğin kalorisini hesaplayıp liste halinde buzdolabına asmıştım, 5 ayda 16 kilo vermiştim, hala durur o liste, bakar maziye giderim..

Şimdiki diyetimin başında da bu kulüpteki bi zayıflama topiğinden bi bayan tavsiyesi ile diyetkolik le tanıştım, benim yıllar öncesindeki listem, programlanmış bi şekilde karşımda duruyordu inanamadım:KK57: çok sevindim, çünkü tam bana göre bi uygulama.. su takipçisi sayesinde su içmeye alıştım, eskiden kışın 2, yazın 3-4 bardak su içen biriydim.

Dediğin gibi ben de bişey yemeden önce kalorisine bakıp ona göre yiyorum. Yada akşama doğru o günki yediklerimi hesaplayıp şu kadar daha yeme hakkım kalmış diye mutlu oluyorum:KK68:Bu sayede arada sırada da, sevdiğim yüksek kalorili yiyeceklerden de ölçülü bi şekilde yiyebiliyorum, o gün diğer öğünleri hafif atlatıp kalori sınırımı geçmeyerek..
Ayşegülvüm gerçekten teşekkür ederim.
Ben de çok kullanıyorum artık diyetkoliği.
Gerçekten rehber oluyor.
Ben çok sevdim.
Ve fazla olursa spora abanabilirsin.
Telafi şansı veriyor.

2.5 haftadır diyete ve onca yürüyüşe rağmen gördüğüm + lardan sonra, bugun az da olsa - görmek beni çok mutlu etti kızlar:KK68:
İnanın artık kendimden de yediklerimden de şüphe etmeye başlamıştım:KK64:acaba uyur gezer yiyenlerden miyim diye:KK48:
Neyse ki - ciğime kavuştum

2.5 haftadır diyete ve onca yürüyüşe rağmen gördüğüm + lardan sonra, bugun az da olsa - görmek beni çok mutlu etti kızlar:KK68:
İnanın artık kendimden de yediklerimden de şüphe etmeye başlamıştım:KK64:acaba uyur gezer yiyenlerden miyim diye:KK48:
Neyse ki - ciğime kavuştum
Hadi hayırlı olsun cnm ☺ bende yarın bi tartılıyım diyodumki regl oldum biraz önce, inşallah cumaya ödem kalmaz ya bu haftada + görmek istemiyorum

Back
X