- 1 Aralık 2019
- 3.200
- 7.329
- 108
- 42
Canım, günlük kalori ihtiyacının 500 kalori altında kalırsan(az yiyerek yada sporla yakarak), haftada yarım kilo verirsinHmm öyle mantıklı cunku altta kalırsan ilerleyen zamanda daha neyi kisacaz da kilo verecez sporu da eklemem lazım yani![]()
Günlük kalori ihtiyacının 1000 kalori altında kalırsan( az yiyerek, yada sporla yakarak), haftada 1 kilo verirsin..
Bu bilimsel bi tespit.. araştırdığım bi çok yerde aynı sonuca ulaştım..
Günlük kalori ihtiyacımız kadar yiyip sadece sporla zayıflamaya çalışırsak, hadi günde sporla 500 kalori yaktık diyelim( ki bu da mesela 1 saatten fazla hızlı tempolu yürüyüşle olabilir), 2 haftada 1 kilo verilebilir en iyi ihtimalle...ki hergün o kadar spor yapamayabilir, o kaloriyi de yakamayabiliriz.
O yüzden kalori ihtiyacımızında biraz altında alıp sporla desteklemek en mantıklısı bence..benim günlük ihtiyacım 1700 kalori, diyetin ilk başında 1500 aldım vucudum alışana kadar 2-3 hafta .
Sonra 100 er azalttım aşamalı olarak. Şuan sınırım 1000 kalori ve sporla da bunun 300-400 ünü yakıyorum. Bu şekilde haftada ortalama 1 kilo kadar veriliyor..