Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

akşam yemek işlerini bende kesmeye çalışıyorum.belki böyle daha kolay verebilirim kilocukları.

Öğle yemeğim 1 kase domates çorbası, 2 parça peynir ve 1 dilim ekmek. Akşamları da hafif yemek istiyorsan çorba güzel gidebilir canım. Tabi tek başına yetmeyebilir. Yanında kıymalı ya da kıymasız sebze yapabilirsin. Sonra 9-10 gibi de meyve mesela zemuszemus

evet akşam 6-7 gibi kesmek gerekiyor yemeyi adcım.
nachtigall biz eşimle bir sene çok güzel kilo vermiştik akşamları hep tek tip yemekle. Çorba varsa sadece çorba doymadıysak 2 kase, yemekse 1 çeşit 8 kilo vermiştim 5 ay içinde çok güzeldi.

geçmişe bakıyorumda uunutmadan yazayım.
karamanlım şanssız dişlim benim. odişçiyi bi gzüel pataklamak lazım.bende ilk çürüğümü geçen ayverdim.azıdişimin bir kısmı iyice çürüdü.yemek yerken içine kaçıyordiye otarafla yemek yemiyorum.ama diğer taraftakide başladı çürümeye ve ben hala dr.gitmedim.birgün bir sıkıştıracaklar beni feleğimi sapıtacam ama ne zaman. seninde belirttiğin gibi evde maske takıyorum canım sağol.onlar için herşeye katlanıyoruz.
güzelim; canım biraz havanın rehavetine çökmüştür üstüne hayatım.inşallah kısa zamanda toparlanırsın.yapabilirsen bol su iç hayatım,kendini canlı hissetmede epey faydası oluyor.
fikriyecim;regl oldunmu canım,merak ettim. :kedi:
dosbacım;inşallah toparlamışsındır kendini. şimdi nasılsın. a.s.
güzelimcim; nedemek canım.haberleri duydukça yazmaya devam ederim.
bhr cım; canımcım sen sınavdan iyi not almıştın sanıırım.memurlar.nete sende bakmayı unutma hayatım.

evet akşam 6-7 gibi kesmek gerekiyor yemeyi adcım.
nachtigall biz eşimle bir sene çok güzel kilo vermiştik akşamları hep tek tip yemekle. Çorba varsa sadece çorba doymadıysak 2 kase, yemekse 1 çeşit 8 kilo vermiştim 5 ay içinde çok güzeldi.

Hiç duymamıştım. Gerçekten güzel kilo vermişsin.

Takımım da buradaymış. Seviniverdim. Kızlar, bugün programımıza harfiyen uyalım. En zoru haftasonu. Evde oluyoruz, mutfak işleri vs. Bu haftasonu tuzağına düşmeyelim

evet hafta sonu kaçırırsak onları toparlamak 2-3 günümüzü alır ve sadece 2 gün kalır cumaya hafta sonunu kaçamaksız geçirelim ki hafta içi ne de olsa geçiyor.

Hiç duymamıştım. Gerçekten güzel kilo vermişsin.

canım evet bir kere daha böyle kilo vermiştim onda da ingilteredeydim neler yedim hep menüm aynıydı sadece kendime yemek yapmayı sevmediğim için.

sabahları 1 lavaşla bal peynir
öğlen 1 sandviç arasına peynir domates marul sandviç
akşam: ya çorba koca tabak, ya tavuk yanına haşlanmış sebze yoğurtlu ya da salata, ya sadece yoğurtlu makarna, çok nediren de sulu yemek yaptım ama pek sık değil.
çok meyve yedim çünkü gider gitmez bir grip oldum ölüyordum neredeyse kimseyi de tanımıyordum yeni gitmiştim doktor yok ilaç yok 2 gün yattım.
Kırmızı et hiç yemedim 6 ay tiksinmiştim ama sonuçta kansızlıkla geri döndüm (zaten düşüktür kanım, peşine hamile kalınca doktorum zor toparladı beni).
yani 6 ayda 8 kilo verdim ama biraz dengesiz oldu tabi ama ben kilo vermek için yapmamıştım yine gitsem yin öyle beslenirim herhalde çünkü kendime yapıp yemeyi hiç sevmem.

bu arada benim eşlerim nachtigall ve melis sizlermişsiniz.
meliscim mümkün olan en erken saatte yemek yemeği bırakırsak karamanlım gibi bizde faydasını görürüz belki.yada tek tip beslenirsek dediğin gibi.gerçi sen eşinle faydasını görmüşsün.
amaaan şu boğazımıza hakim olsak sorun kalmıcakta yapmak mesele zaten. mafoldumben

evet hafta sonu kaçırırsak onları toparlamak 2-3 günümüzü alır ve sadece 2 gün kalır cumaya hafta sonunu kaçamaksız geçirelim ki hafta içi ne de olsa geçiyor. canım evet bir kere daha böyle kilo vermiştim onda da ingilteredeydim neler yedim hep menüm aynıydı sadece kendime yemek yapmayı sevmediğim için. sabahları 1 lavaşla bal peynir öğlen 1 sandviç arasına peynir domates marul sandviç akşam: ya çorba koca tabak, ya tavuk yanına haşlanmış sebze yoğurtlu ya da salata, ya sadece yoğurtlu makarna, çok nediren de sulu yemek yaptım ama pek sık değil. çok meyve yedim çünkü gider gitmez bir grip oldum ölüyordum neredeyse kimseyi de tanımıyordum yeni gitmiştim doktor yok ilaç yok 2 gün yattım. Kırmızı et hiç yemedim 6 ay tiksinmiştim ama sonuçta kansızlıkla geri döndüm (zaten düşüktür kanım, peşine hamile kalınca doktorum zor toparladı beni). yani 6 ayda 8 kilo verdim ama biraz dengesiz oldu tabi ama ben kilo vermek için yapmamıştım yine gitsem yin öyle beslenirim herhalde çünkü kendime yapıp yemeyi hiç sevmem.

Ben de geçen yıla kadar kendime yemek yapmayı sevmezdim. Mecburen alıştım. Artık severek mi yapıyorum yoksa alışkanlıktan mı bilmiyorum. Ben de sofrada tek tip yemekle hiç yapamıyorum. Özellikle yazın. Muhakkak patlıcanlı, kabaklı ,biberli meze tarzı bi şeyler ve ya salata gibi başka bir lezzet de olacak... Kışın tabi seçeneklerim azalıyor.

amaaan şu boğazımıza hakim olsak sorun kalmıcakta yapmak mesele zaten. mafoldumben

Kesinlikle katılıyorum canım

bu arada benim eşlerim nachtigall ve melis sizlermişsiniz.
meliscim mümkün olan en erken saatte yemek yemeği bırakırsak karamanlım gibi bizde faydasını görürüz belki.yada tek tip beslenirsek dediğin gibi.gerçi sen eşinle faydasını görmüşsün.

evet canım bizleriz :))
akşam yemeyi bırakmak aç yatmak çok etkili ben şimdiye kadar verdiğim kiloları öyle vermiştim ndense azmim kırıldı.
Akşam tek tip için de bence gündüze dikkat etmek lazım mesela o gün protein karbonhidratı gerekli miktarda almak lazım.
Derler ya sabah zengin öğlen orta halli akşam fakir gibi yiyin işte öyle yemek lazım.

saatlerin alınması benim işime yaradı akşam hava erken kararıyor saat 6yı 9 gibi algılıyorum zaten yemiyorum o saatten sonra.

evet canım olay gerçekten adam gibi öğünlerde yemekte sofradan doymayarak kalkınca ya da yemek hazırlamayınca ne oluyor ondan bundan atıştırıp ne yediğimiz de bilmiyoruz.

Bendeki problem eşim yemeyi acayip seviyor ve hep şölen şeklinde yapar. Herşey salata falan hiçbir şey eksik olmaz mutfakta yemez salona taşırız örtülerimizi sereriz falan misafir gibi hergün böyle ve çok çeşit yapıyor bir de karşına geçip yiyorki nasıl canın istiyor ben çok yemeyi sevmem evlenmeden de hep zayıftım eşim kilo aldırdı bana.
Çarşamba günü kahvaltıda bugün sadece bir tostmu yesek bir de yumurta yaparız dedi gözlerim yaşardı inan.

ABD'nin Chicago Üniversitesi'nden Fred Turek ve ekibinin yaptığı araştırma, "kahvaltı altın, öğle yemeği gümüş, akşam yemeği bakırdır" sözünü bir kez daha kanıtladı.

Bilim adamları, 4 yıl önce saat adı verilen bir genin değişime uğramasına bağlı olarak biyolojik saatin ritminin bozulduğu farelerin düzensiz saatlerde beslenmeye ve şişmanlamaya meyilli olduğunu gösteren Turek'in araştırmasından yola çıktı.

Yemek yeme saatleri ve kilo arasındaki ilişkiye yoğunlaşan araştırmacılardan Deanna Arble, fazla kilolu olma eğilimi gösteren gece çalışanlar örneği üzerinde durduklarını ve işlerinin bu kişileri vücudun doğal ritmine aykırı saatlerde yemek yemeye zorladığını, dolayısıyla bu durumun kendilerine, yanlış saatte yemek yemenin şişmanlamayı kolaylaştırıyor olabileceğini düşündürdüğünü belirtti.

Bunu kanıtlamak üzere bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırmada, geç vakitte (uyuma zamanı) yemek yemenin kilo aldırabileceği ortaya çıktı.

Deneyin detayları...

Bilim adamları, fareleri 2 gruba ayırdı. Her iki gruptaki fareler aynı besinlerle (yağ bakımından zengin) beslendi.

Ancak ilk gruptaki fareler normalde uyumaları gereken zamanda (gündüz), diğer gruptaki fareler ise doğal uyanma sürecinde (gece) beslendi.

6 hafta sonra ilk gruptakilerin kilosunun yüzde 48, ikinci gruptakilerin yüzde 20 arttığı görüldü.

Aşırı kilolu olmaktan kaçınmak için sağlıklı beslenmek gerektiğini ancak doğru zamanda yemek yemenin de çok önemli olduğunu vurgulayan araştırmacılar aşırı kilolu olmak istemeyenlere gece yarısı değil de akşam 18.00'de akşam yemeğini yeme önerisinde bulundular.

aslında kızlar şöyle bir araştırdım da 6-7 ile sınırlamak yerine uyumadan 3 saat öncesine kadar birşey yemeyin diyorlarmış doğrusu buymuş yani 9da yatıyorsanız 6, 12de yatıyorsanız 9.

Bendeki problem eşim yemeyi acayip seviyor ve hep şölen şeklinde yapar. Herşey salata falan hiçbir şey eksik olmaz mutfakta yemez salona taşırız örtülerimizi sereriz falan misafir gibi hergün böyle ve çok çeşit yapıyor bir de karşına geçip yiyorki nasıl canın istiyor ben çok yemeyi sevmem evlenmeden de hep zayıftım eşim kilo aldırdı bana.
Çarşamba günü kahvaltıda bugün sadece bir tostmu yesek bir de yumurta yaparız dedi gözlerim yaşardı inan.

O da çok zor canım ya. Benim eşim de yemekte çok çeşit olursa gözü doyar ve sofradan aç kalkar. Onun için en ideal yemek pilav ya da makarna. Ama, cipslere o kadar meraklı ki. Patates kızartmaları gibi şeylere hiç dayanamaz. Kızartma yapmam o da gider cips alır. Bazen balık yiyelim derim, bol rokalı, ekşili... Neden" der :)

ABD'nin Chicago Üniversitesi'nden Fred Turek ve ekibinin yaptığı araştırma, "kahvaltı altın, öğle yemeği gümüş, akşam yemeği bakırdır" sözünü bir kez daha kanıtladı.

Bilim adamları, 4 yıl önce saat adı verilen bir genin değişime uğramasına bağlı olarak biyolojik saatin ritminin bozulduğu farelerin düzensiz saatlerde beslenmeye ve şişmanlamaya meyilli olduğunu gösteren Turek'in araştırmasından yola çıktı.

Yemek yeme saatleri ve kilo arasındaki ilişkiye yoğunlaşan araştırmacılardan Deanna Arble, fazla kilolu olma eğilimi gösteren gece çalışanlar örneği üzerinde durduklarını ve işlerinin bu kişileri vücudun doğal ritmine aykırı saatlerde yemek yemeye zorladığını, dolayısıyla bu durumun kendilerine, yanlış saatte yemek yemenin şişmanlamayı kolaylaştırıyor olabileceğini düşündürdüğünü belirtti.

Bunu kanıtlamak üzere bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırmada, geç vakitte (uyuma zamanı) yemek yemenin kilo aldırabileceği ortaya çıktı.

Deneyin detayları...

Bilim adamları, fareleri 2 gruba ayırdı. Her iki gruptaki fareler aynı besinlerle (yağ bakımından zengin) beslendi.

Ancak ilk gruptaki fareler normalde uyumaları gereken zamanda (gündüz), diğer gruptaki fareler ise doğal uyanma sürecinde (gece) beslendi.

6 hafta sonra ilk gruptakilerin kilosunun yüzde 48, ikinci gruptakilerin yüzde 20 arttığı görüldü.

Aşırı kilolu olmaktan kaçınmak için sağlıklı beslenmek gerektiğini ancak doğru zamanda yemek yemenin de çok önemli olduğunu vurgulayan araştırmacılar aşırı kilolu olmak istemeyenlere gece yarısı değil de akşam 18.00'de akşam yemeğini yeme önerisinde bulundular.

Çok güzel bilgi bunlar. Teşekkürler paylaşımın için. Acaba akşam yemeklerimi yarım saat öne mi çeksem diye düşündüm şimdi. Benim sorunum aç karnına uyuyamam. Açlık hissetmemeliyim yatağa yattığımda. Bu nedenle akşam yemeklerimi 7-7.30 gibi yiyorum.

meliscim paylaşımın için sağol hayatım. ben saat 11 yada 12 gibi yatıyorum.8- yada 9 da yemek yemek bana kilo olarak döner diye düşünüyorum çünkü bünye müsait. akşam yemeğini saat 6 yada 7 gibi yemeyi denicem,ama bir sorun var.akşam saat 6 da çıkıyorum 7 de evdeyim. 8 de yemek yemek istemiyorum. evden yemek getirip saat 5 gibi işyerinde bişeyler yersem sanırım sorunu halledebilirim. denemek istiyorum.

meliscim sanırım eşinde kiloluydu.aslında oda bir diyet programı uygulasa fena olmaz. hani senin açından diyorum,bu sayede seni çok fazla etkilemez ama bu nasıl olcek onu bilmiyorum.

meliscim paylaşımın için sağol hayatım. ben saat 11 yada 12 gibi yatıyorum.8- yada 9 da yemek yemek bana kilo olarak döner diye düşünüyorum çünkü bünye müsait. akşam yemeğini saat 6 yada 7 gibi yemeyi denicem,ama bir sorun var.akşam saat 6 da çıkıyorum 7 de evdeyim. 8 de yemek yemek istemiyorum. evden yemek getirip saat 5 gibi işyerinde bişeyler yersem sanırım sorunu halledebilirim. denemek istiyorum.

evdede meyve falan yerin canım dene bakalım işe yarayacakmı.

meliscim sanırım eşinde kiloluydu.aslında oda bir diyet programı uygulasa fena olmaz. hani senin açından diyorum,bu sayede seni çok fazla etkilemez ama bu nasıl olcek onu bilmiyorum.

yarama dokundun canım. Ben de diyorum ama yapmıyor. Canı isteyince yapar hem de çok sıkı ama canı istemiyro işte ben de korkuyorum kalp hastalığı falan var ailesinde. Şaka yoluyla ve bazen rencide edici şekilde söylüyorum ama işe yaramıyor tamam diyor bir gün dikkat edip ettesi gün yine yiyor :((

selam kızlar nasılsınız???
nasıl özledim sizleri anlatamam arayı açtım ruh halim bozuldu inanın..bugün diyete kaldığım yerden devam etmek istiyorum .... karnım ağrıyo regl oldum .... cumaya umarım çok şey değişir
eşlerden bahsedilmiş.... benim bu halimin sebebi de eşim :))
çok seviyor yemek yemeği.... bende seviyorum ama bekarken herşeyden yer ve düzenli saatlerim vardı...
şimdi o evde de çalışıo gece 10-11 de atıştırıyo... hazırlamadığım zaman ben yatınca yiyo :(( tabii bu da gece 1 veya 2 gibi...:(( tabii üzülüyorum mecburen hazırlıyorum ...
ben yemem ama hafta da bir ben de kaçamk yaptığı oluyordu sonra böle odum işte :((

meliscim ben eşimle bu konuyu çok tartıştım ama çözüm olmadı... insan önce beyninde bitirmeli...
ben diyetisyene gidince kendi isteği ile bana takıldı ve 12 kilo verdi.
dün eşime alış veriş yaptık halinden memnun... bahara kadar bi 10 kilo daha vermeyi planlıyor... çok mutlu oldum valla

Back
X