14 Adımda İlkbahar / Yaz 2018 Trendleri

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.859
29.787
60
Şehirleri tanımlarken kullandığımız anahtar kelimeler, işin içine New York, Londra, Milano ve Paris girince sayısını biraz daha artırabiliyor. Tıpkı, bu şehirlerle özdeşleştiği düşünülen “moda haftası” kelimeleri gibi.
Moschino İlkbahar / Yaz 2018 | Milano Moda Haftası



Geçtiğimiz haftalarda, Paris’te gerçekleşen görkemli sunumların ardından son bulan moda haftası serüveni, İlkbahar / Yaz 2018 sezonuna dair trendleri önümüze bıraktı ve gitti.

Hazır önümüzde koca bir Sonbahar / Kış sezonu varken, 2018 yazının trendlerini kendi stilimize nasıl uygulayacağımıza dair soruları da rahatça giderebiliriz. Ama önce trendlere göz atmaya ne dersiniz?

Payetler
Parıldamak serbest! Gündüz düşleri olarak ya da gece cazibesi. Seçim sizin. Payetler ve parıldılar, İlkbahar / Yaz 2018 sezonun hafife alınmaması gereken trendlerinden. Sweatshirt’ler üzerinde bile görmeye hazırlanmamızı tavsiye ediyorlar. Tom Ford, Marc Jacobs, Gucci ve Dior gibi markalar bu trendi koleksiyonlarına başarıyla ekleyenlerden.

Versace İlkbahar / Yaz 2018 | Milano Moda Haftası



Pastelin Zarafeti
Mor, pembe, sarı, mavi… Önümüzdeki yaz bu renklerin pastel tonları bizi zarafetiyle etkileyecek gibi duruyor. Siz de hemen Victoria Beckham’ın kulaklarını çınlattınız değil mi? Kendisinin pastel tonları üzerine söylediği “İncelik güçlü olabilir” sözü bu sezon buraları yakacak belli ki. Tonları karıştırmak serbest olduğundan pastel etkisini, stilinize doğru bir şekilde uyarlamak için size ayrılan zamanı iyi değerlendirmelisiniz. Mesela ilk kural, dondurma efekti yaratmak olabilir.

Victoria Beckham, Giambattista Valli, Michael Kors



Saçak Saçak
Saçak etkisinin bu sezon geri dönmesi hiç sürpriz olmadı. Ne de olsa bunu birkaç sezonda bir yapıyor. Bu trendin biraz yorulmuş olduğu düşünülse de, vazgeçilmezler arasındaki yerinde vücut bulmaktan geri kalmayacak elbette. Celine ve Bottega Veneta gibi markalar saçak trendini güçlenmiş ve daha sofistike bir görünümde karşımıza çıkardılar. Karşı koymak zor olacak.

Celine, Loewe, Bottega Veneta



Renklerin Altını Çiziyoruz
Güçlü ve kuvvetli bir şekilde renklere sarılacağımız bir İlkbahar / Yaz sezonu bizi bekliyor. Canlı renkleri kullanmak ama hakkını vere vere elbette. Bunu yapmaya hazır mısınız? Tepeden tırnağa bir takım elbise içerisinde ya da iddialı renklerdeki o bayıldığınız elbiseyle. Fakat bu trendi tek ya da maksimum iki parçayla kullanmanız gerektiğini de es geçmeyin.

Christopher Kane, Roksanda



Şeffaf
Afişteki ismiyle şeffaf, trendler listesindeki adıyla transparan. İlkbahar / Yaz 2018 sezonunun rol çalmaya hazırlanan trendine merhaba deyin. Çünkü kendileri her yeri ele geçirmeyi hazırlanıyor. Trençkotlar, elbiseler, etekler… Ama bu transparan etkisi, yıldızların kırmızı halı törenlerinde görmeye alışık olduğumuz görünümlerinden biraz daha ağırbaşlı bir şekilde karşımızda. Gündüz veya gece sizi yarı yolda bırakmaya hiç niyeti yok.

Simone Rocha, Dior, Joseph



Fırfırlar
Sezonun en feminen dokunuşlarından biri olmaya aday. Arkasında elbette ki ERDEM gibi önemli bir marka var. ERDEM İlkbahar / Yaz 2018 koleksiyonunda karşımıza çıkması kimseyi şaşırtmadı herhalde. Romantik detayların her zaman için takipçisi olanlar bu trendi de hakkıyla kullanmaktan geri durmayacaktır. Buyrun, meydan sizin.

Alexander McQueen, Erdem, Valentino



Daha Çok Çanta
İşte bu trend özellikle de şehir yaşamındaki pek çok kişinin her gün uyguladığı bir şey. Yani bizi çok “şey” yapmadı. Kısaca markalar diyorki, aynı anda iki ya da daha fazla çanta takmak serbest. Bu işi bir oyuna çevirip, aksesuar olarak farklı boyutlarda birkaç çantayı aynı anda kullanabilirsiniz. Chanel ve Gucci markaları fitili ateşleyenlerden oldu.

Chanel, Dolce&Gabbana, Gucci



Puantiye
Elbette önümüzdeki yaz sezonu için çiçek desenlerine veda etmiyoruz ama puantiyenin listenin en başına geçmek için uğraşacağını da unutmamak lazım. İşin en güzel yanı ise puantiyeyi her şeyle karıştırmak mümkün. Bu güçlü deseni tek başına kullanabileceğiniz gibi, gösterişi başka bir parçaya verip, puantiyenin yardımcı kadın oyuncu rolünde destek vermesini sağlayabilirsiniz.

Carolina Herrera, Jason Wu, Maryam Nassir Zadeh



Tüm Zamanların Rengi Pembe
Pembe renginin bu sezon her yerde olduğu gerçeği, İlkbahar / Yaz 2018 sezonunda da değişmiyor. Kırmızıyla kombinleyerek kullanmak ana şartlardan biri olarak karşımızda. Bu renkleri tercih ederken Sevgililer Günü’ne hazırlanıyor gibi düşünmek serbest!

Oscar de la Renta, Brandon Maxwell



Bel Çantaları
Geldi, geliyor derken bel çantaları trendler listesindeki yerini çoktan sağlamlaştırdı. Sportif, minimalist, feminen… Tüm stillere uygun olarak alternatifli bir şekilde tasarlanan bel çantalarından önümüzdeki sezon ( hatta bu sezon da ) hiç kurtuluş yok. Estetik bir kaygı gütmeden gönül rahatlığıyla kullanabileceğiz modeli seçmeden önce iyice araştırmanızda fayda var tabii.

Gucci, FentyXPuma by Rihanna, Public School



Asimetrik
Çeşitli otoriteler, omuzlarımızdaki yükler yetmezmiş gibi kıyafetimizde de tüm dengeyi tek bir omuza yüklemeye karar vermişler. Eşzamanlı bir kavuşma anı asla söz konusu değil çünkü asimetri trendi geri dönüyor. İşin sırrı ise bu asimetri mevzusunu boyun bölgesinde çözmek. Tek bir omuzu açıkta bırakmak gibi. Yani bir yanı daha uzun etek tercih ederek bu trendi yakalamak söz konusu değil.

Calvin Klein, Valentino, Tom ford



Gökkuşağı Ruhu
Renklere ne kadar çok ihtiyacımız varsa İlkbahar / Yaz 2018 sezonunda bu işe doyacağız. Önümüzdeki sezon kafamızın karışacağı ortada çünkü ya pastel tonlara bürüneceğiz ya da gökkuşağının altından geçeceğiz. Ya hep ya hiç! Göz kamatıran bu görünüm için giyilebilir gökkuşağı trendinin peşinden gitmeyi ihmal etmeyin.

Carolina Herrera, Delpozo, Tome



Güncellenmiş Trençkotlar
Moda haftalarında şovların yıldızı olan bir diğer önemli parça ise; trençkotlar. İlkbahar / Yaz 2018 sezonunda onları güncellenmiş ve daha cool bir şekilde görmek için şimdiden heyecanlandık. Metalik detaylar, gül nakışlı modeller ya da zarif bir pelerin etkisi… Yeni bir ruha kavuşan trençkotlar için gardıromuzda çoktan yer açtık bile.

Alexander McQueen, Loewe, Valentino



Kalem Etek
Küreselleşen bir kalem trendi dalga dalga geliyor. Dalgalarla sörf yapmayı sevenleri ise ön sıradan bekliyorlar, bilginize. İtalyan ruhuyla eşleşen kalem etek, kombinlerimize nasıl dahil olacak dersiniz? Alternatifli görünümler oluşturma açısından yan malzemelerin oldukça sağlam olduğu düşünülünce, kalem etek için sabısızlanmaya başlayabiliriz. İlham kaynağımız ise Prada, ERDEM ve Hermes gibi markalar.

Balenciaga, Erdem, Hermes




denemenlazim.com
 
X