14 aylık bebeğim yürümüyor

elgo

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
260
555
23
herkese merhaba. bebeğim 10 gün sonra 14 aylık olacak. ve hala yürümüyor. biliyorum her çocuğun gelişimi farklı ama acaba desteklemek için yapabileceğim bir şey var mı öğrenmek istedim.
hiç emeklemedi. iki aydır tutunuyor, sıralıyor, desteksiz ayakta duruyor. tek elinden tuttuğumuzda yürüyor, koşuyor hatta. yürüme arkadaşıyla tek başına gidebiliyor. ama ne zaman elini bıraksam duruyor, oturuyor. cesaret mi edemiyor anlamıyorum. gözden kaçırdığım bir şey mi var acaba? fiziksel bir engel yok gibi yürümesinde. nasıl teşvik edebilirim sizce?

Hiç endişelenmeyin anlattıklarıniza göre hareketli bir çocuk zaten.Benim oğlum 15 aylık yürüdü ve ne emekleme ne sıralama hiç bsi yoktu.poposunun ustunde ellerinden destek alarak gidiyodu hatta neler dediler bana bu çocuk niye böyle gidiyo fln diye ama sonra biranda yürüdü çok sukur

Başka bir sağlık sorunu yada gelişimsel bir şeyi yoksa yürür.

Benim kızım dediklerini yapmazdı sadece duvardan tutunarak yürürdü hatta son zamanlarda ayağını yere bile basmazdı 19 aylıkken mutfakta yemek yaparken baktım yanıma gelmiş yürüyerek sonrada hiç durduramadık hiç oturmuyor. Cesareti ne zaman gelirse o zaman yürür canım.

teşekkürler cevaplar için. dediğim gibi fiziksel bir engel yok gibi duruyor. zamanını bekleyeceğim o halde.

Kızım 17 ay bitince yürüdü bazısı gelişimsel bazısı tembellikten :) yani biz tembellik diyoruz ama onlar alışkanlıklarını bırakmak istemiyorlar gelişimsel bir sıkıntı olmadığı sürece er ya da geç yürüyecek ellerinden tuttuğunuzda destekle mi yoksa desteksiz mi yürüdüğünü hazır olup olmadığını anlarsınız bir süre sonra teşvik edip az biraz uzaktan hadi gel diyerek alıştırabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım ellerinden turarak yürütütken aslında yürüyebildiğini anlıyordum. Mesafeyi az az uzatarak 2-3 günde alıştı yürümeye. Hazırda kendisi zaten kendi kendine de yürüyebilir.

Kızım sekiz ay emekledi onbesinci ayda yürüdü, cani ne zaman isterse o zaman yürüyorlar

üc bebem var 3 de 15 aylık yürüdüler emeklemediler hiç. tutunuyosa bi bakıcan bırakmış geziyo evde

Benim ki de 13 aylık, 2 aydır tutunup kalkıyor sıralıyor, elimizden tutup yürüyor, bir aydır emekliyor ama tek yürümek istemiyor

Benim oğlum 14 aylık olana kadar sadece oturdu. 14 aylıkken poposunun üstünde zıplaya zıplaya gezmeye başladı. 15 aylık fizik tedaviye başladık. O zaman tutunup kalktı. 16 aylık sıraladı ve 19.5 aylık yürüdü. Çok korkuyordum kötü şeyler geçiyordu aklımdan. Sadece annesi gibi tombik ve tembelmiş oysa korkmayın, daha sınır denilen zamana bile dört ay var. Mutlaka yürüyecektir

Benim kızım da 23 aylıkken yürüdü. Doktora danıştım. 18 aya kadar normal, 18 aydan sonra yürüme gecikmesi olarak söyledi. Ayaklarında hafif düz tabanlık vardı. Daha sonra arastırma hastanesine yolladılar. Tabi oraya gittiğime pişman oldum. Bi sürü test yaptılar. Sonra özel eğitim yerleri var. Konuşma gecikmesi. Yürüme gecikmesi vb alanlarla ilgileniyorlar. Orayada gittim. Enazından yürüme alıştırmaları falan yapılır diye. Öngörüşme de gayet iyiydi. Bu tarz yerlerden de bilgi alabilirsiniz. Tabi dediğim gibi ben 18 aydan sonra üstüne düşmeye başladım.

Tamamen cesaretini toplamasıyla alakalı. Sıralayan çocuk zaten yürüyor

Merhaba, devamlı olarak kontrole gittiğiniz bir doktorunuz var ise o bakıp durum hakkında size bilgi verecektir. Kızım 15 aylıkken yürüdü ve birden oldu. Ne emekliyodu ne de tutunma. Poposunun üstüne sürünüyordu bazen biz anneleri düşündürür bu gibi durumlar. Dua edin içinizi ferah tutun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…