14 aylık kızım halen yürüyemiyor:(

Cnm öncelikle geçmiş olsun..
benim süt alerjiisiyle ilgili bir bilgim yok.
Amaeğerki dğerler normal çıktıysada endişeenmene gerek yok..
kuzun yürümeye daha hazır değil demekki..
sakın çevrendeki yürüyen akranlarıyla kıyaslama.. her çocuk kendine özeldir..
benim kzımda 15 aylıkken yürüdü.. hiç bir problem olmadığı halde..
yürümeye başladığında niye bu akdar sıkıntı yaptığını sende anlımayacaksın..
çünkü bende çok sıkıntı yapmıştım.. dr. hiç problem yok. sadece canı yürümek istemiyro desene ben tatmin olmamıştım.. şimdi hepsi unutuldu:))

Benim kızım da 15 aylık olmak üzereyken yürüdü.
Daha on aylıkken oyuncağını ittirerek evde dört dönüyordu ama gel gelelim yürümedi.
Dikkat ettiğimde aslında yürümekten çekindiğini fark ettim,çünkü parkelerimiz feci kayıyor..
Sağlam bir ayakkabı giydirdim,ertesi gün evi resmen koşarak gezdi..
Bence kendini emniyette hissetmekle de alakalı bir durum olabilir..
On dört ay geç değil.
Çevremdeki bebeklerin hepsi 14 15 aylık yürüdü..
Şimdi yürüyor da ne oluyor,dilim bir karış dışarda peşinden koşarken olan bana oluyor:roflol:
Üzmeyin kendinizi,yürüyüp koşacak bu yaza,siz sağlam ve rahat ayakkabı alın,hem kendinize hem de bebenizekaydirigubbakcemile5

hiç üzülme annesi
benim kızım 17 aylıkken yürüdü sreklide düşerdi buna yürüme dersek tabi
ama kızım okadar erken konuştu şimdi çok güzel konuşuyor herkes hayret içerisinde bu çocuk böyle nasıl konuşuyor diyorlar 8 aylıkken köpekğin kedinin kuşun sesi taklit yapailiyordu şimdi çok güzel şarkılarda söylüyor konuşuyorda anne beni tutamaz deyip salonda koşturuyor demek istediğim koşacakda yürüyecekde
allahım başka dert hastalık vermesin kuzulara
biraz zaman güzel annesi bebeğin hazır değil demekkki
sonra arkasından koşacan kızım yavaş düşecen diyeee

İnşallah canım.O günleri görmek için nasıl dua ediyorum bilemezsin.Allah hepimizin kuzularını esirgesin.Sevgiler...:)a.s.a.s.

Benim kızım da 15 aylık olmak üzereyken yürüdü.
Daha on aylıkken oyuncağını ittirerek evde dört dönüyordu ama gel gelelim yürümedi.
Dikkat ettiğimde aslında yürümekten çekindiğini fark ettim,çünkü parkelerimiz feci kayıyor..
Sağlam bir ayakkabı giydirdim,ertesi gün evi resmen koşarak gezdi..
Bence kendini emniyette hissetmekle de alakalı bir durum olabilir..
On dört ay geç değil.
Çevremdeki bebeklerin hepsi 14 15 aylık yürüdü..
Şimdi yürüyor da ne oluyor,dilim bir karış dışarda peşinden koşarken olan bana oluyor:roflol:
Üzmeyin kendinizi,yürüyüp koşacak bu yaza,siz sağlam ve rahat ayakkabı alın,hem kendinize hem de bebenizekaydirigubbakcemile5

Sevgili dilarem.Keşke sorun sadece güvensizlik olsaBiraz tedirginlik var bende fark ediyorum ama sorun ayakta bile durmak istememesi.Hani ayakta durabilse yada ne bilim bir çabası olsa daha rahat edeceğiz.Fakat henüz öyle bir çabası yok.Görünen fiziksel bir sorunda yok.Sanırım çocuk nöroloğuna götürmenin vakti geliyor.Dualarınızı eksik etmeyin olur mu?Sevgiler...:1hug:

Cnm öncelikle geçmiş olsun..
benim süt alerjiisiyle ilgili bir bilgim yok.
Amaeğerki dğerler normal çıktıysada endişeenmene gerek yok..
kuzun yürümeye daha hazır değil demekki..
sakın çevrendeki yürüyen akranlarıyla kıyaslama.. her çocuk kendine özeldir..
benim kzımda 15 aylıkken yürüdü.. hiç bir problem olmadığı halde..
yürümeye başladığında niye bu akdar sıkıntı yaptığını sende anlımayacaksın..
çünkü bende çok sıkıntı yapmıştım.. dr. hiç problem yok. sadece canı yürümek istemiyro desene ben tatmin olmamıştım.. şimdi hepsi unutuldu:))

İnşallah canım bende bunları tebessümle hatırlarım:)alkisalkisalkis

Kızlar çok mutluyum....Sanırım..Yani öyle gibi..

Kızımın süt alerjisi için 2.kez kan testi yapıldı.Götürdüğümüz profösür 2-3 yaşından önce geçmez beklentinizi yüksek tutmayın dedi.Gel gelelim kan testinde süt alerjisi negatifff çıktıı:)Kendisi bile şaşırdı.Diyetine iyi dikkat etmişsiniz dedi.Ama birde deri testi yapalım dedi.Deri testinide yaptı.10-15 dakika sonra oda negatif çıktı.Görünüre göre süt alerjisi %99 geçmiş dedi.Ama çocuk şuan huzursuz gibi benimde şimdi çıkmam lazım haftaya getirin son kez "challenge(besin yükleme testi) " yapalım dedi.onuda küçük bir paket sütü 1 saat içinde yavaş yavaş içirerek gözlemleyecekmiş sanırım.Şimdi gelgelelim asıl sorunuma.Şimdi süt alerjisi bittimi bitmedi mi?Neden bunu burda paylaşıyorum çünkü doktorun konuya sadece parasal yaklaşması beni rahatsız ediyor.Bugün eğer o testi yapmış olsaydı ücret ödememiz gerekmeyecekti.Ama haftaya randevu alıp muayane açtırıp getirin dediği için sadece muayane ücreti 150 TL vermek zorundayız.Para hiç sorun değil heleki kızım söz konusu ise ama adamın tavrı bu yönde olunca rahatsız oldum açıkcası.Süt alerjisi negatif çıkmış adam sanki üzüldü!Deri test ive kan testide nrgatif çıkmış evde kendi kendime ufak ufak tatdırarak deniyeyim diyorum.Bir taraftanda tedirgin oluyorum.Siz ne dersiniz kızlar?CADIARZU

benim kızımda 14 aylık ve hneüz< yürümüyor
kalça gelişim geriliğimiz var ondan sanırım yürümesi gecikicek
ama önceden hiç ayakta bile durmak istemezken şimdilerde yürütmemizi
istiyor yani hepsinin bir zamanı var ben hiç üzmüyorum kendimi

benim kızımda 14 aylık ve hneüz< yürümüyor
kalça gelişim geriliğimiz var ondan sanırım yürümesi gecikicek
ama önceden hiç ayakta bile durmak istemezken şimdilerde yürütmemizi
istiyor yani hepsinin bir zamanı var ben hiç üzmüyorum kendimi

Geçmiş olsun canım.Nasıl anlaşıldı kalça gelişim geriliği?

Kızımda 6 aylıkken tesbit edilen süt ve süt ürünlerine karşı elerji var.O yüzden ne o nede emzirdiğim için ben süt ve her türlü süt ürünlerini tüketemiyoruz.Doktor bu eksiğini kapatabilmesi için raporla alınabilen Neocat adlı bir özel mama verdi.O zamandan beri onu kullaıyoruz.Zaten iştahlı bir bebek değil yemekleride zorlamama rağmen fazla tüketmiyor.Doğduğunan beri takip eden bir doktorumuz vardı.Kasları çok esnek olduğu için yürümesi geçikebilir dedi.Zaten hertürlü rontgen ve gözlem yapıldı.Ama 14 aylık olmasına rağmen halen yürümüyor.Emekleme işinide poposunun üzerinde zıplayarak yapıyor.(Küçükken bende bu şekilde ilerlemişim)Önceleri sabırlı olmalıyız diye bekilyordum.Ama doktorumuz doğu hizmeti sebebiyle ayrılınca başka doktora götürdük.Kalsiyum eksikliğinden dolayı yürümesi geçikebilir dedi.Salı günü test yapılacak ama benim çok sıkkın.Eğer bu sebepten dolayı ie hem kendimi hemde eski doktorumuzu affetmeyeceğim.Bu tip bir sıkıntı yaşayan var mı?Dışardan kalsiyum ilacı almaya başladım ki sütümden onada geçsin.Bebeğinde kalsiyum ilacı kullanan var mı?Ne bilim offf?

merhaba canım bende gec yürüyen bi bebekmısım :)15-16 aylık oldugum halde
yürüyemıyomusum annem tabı tutmus hastaneye götürmüş beni korkmus sakatım diye
sonra doktor anneme gülmüş e be kızım bu cocugu niye bu kadar yedirdin
çok kilolu kemıklerı tasıyamıyo demiş annemde napiim ne versem yiyo iştahı açık
aç mı bırakıym yerken verıyom vermsemde kendı ağlaya ağlaya alıyo demiş :)
ve doktor bana yasıam uygun bi diyet yazmış onu yaptıktan 1 ay sonra yürümeye başlamışım boshayallersmile
annemınde içi rahat etmıs gercekten çok tombulmusum ama :) sonrada hep zayıf bi
insan oldum hiç kilo problemı yaşamadım sebebı bumudur yoksa babama çekmemmıdır
bilmiyorum ama öyle ahım şahım kilo aldım diyet yaptım gibi sıkıntılarım olmadı hiç
bide bu açıan baksın dpktorunuz belkıde oda benım gibi çok oburdur tasıyamıyodur kemıkleri :) inşallah kısa sürede yürürde rahatlarsınzı :)

canım benim kızım da 14 aylıkken yürüdü özellikle denize götürdük ve bir kaç gün denize soktuk tatilden geldikten bir hafta sonra desteksiz yürüdü. ben de çok endişelenmiştim doktor olan kuzenime sorduğumda 18. aya kadar yürüyememenin çok da anormal olmadığını söylemişti.
inşaallah senin kızın da en kısa zamanda yürür de senin de bir anne olarak için rahatlar canım .....

öncelikle bu konuyu bukadar dert etmeyin derim...herşeyden önce sağlıklı olması önemli..benimde 2.5 yaşında bir kızım var..10 aylıkken yürüdü..ama ozamanda bu zamana ne süt nede süt ürünlerini aüzına sürmedi..çok aşırı iştahsız halada yemez..bende kış boyu balık yağı verdim..kemikleri için iyiymiş...yazın o ihtiyacını güneşten alıyorlar o yüzden bol bol güneş..yürüme konusuna gelince dediğim gibi kızım 10 aylıkken yürüdü..emeklemedi.koltukta otururken tutuna tutuna ayağa kalkıyordu ve koltuğun üstünde gidip geliyordu..böyle böyle alıştı..yani kalsiyumla alakası yok bence..biraz daha sabret canım üzme kendini..iyi haberlerini bekliyoruz..

benim oğlum 1 yaşında emeklemeye başladı 18 aylık yürürdü ne çok ağlardım kendimi yer bitirirdim yürümüyo diye başka arkadaşlarımın çocukları daha küçüktü koşuyorlardı bile sizi anlıyorum ama yürür yakın zamanda üzülmeyin lütfen allah başka dert vermesin ona cesare verin alkışlayın bol bol adım atınca sonra hoşlarına gidiyo yürümek istiyolar ödüllendirin ayakta durunca

merhaba canım bende gec yürüyen bi bebekmısım :)15-16 aylık oldugum halde
yürüyemıyomusum annem tabı tutmus hastaneye götürmüş beni korkmus sakatım diye
sonra doktor anneme gülmüş e be kızım bu cocugu niye bu kadar yedirdin
çok kilolu kemıklerı tasıyamıyo demiş annemde napiim ne versem yiyo iştahı açık
aç mı bırakıym yerken verıyom vermsemde kendı ağlaya ağlaya alıyo demiş :)
ve doktor bana yasıam uygun bi diyet yazmış onu yaptıktan 1 ay sonra yürümeye başlamışım boshayallersmile
annemınde içi rahat etmıs gercekten çok tombulmusum ama :) sonrada hep zayıf bi
insan oldum hiç kilo problemı yaşamadım sebebı bumudur yoksa babama çekmemmıdır
bilmiyorum ama öyle ahım şahım kilo aldım diyet yaptım gibi sıkıntılarım olmadı hiç
bide bu açıan baksın dpktorunuz belkıde oda benım gibi çok oburdur tasıyamıyodur kemıkleri :) inşallah kısa sürede yürürde rahatlarsınzı :)

Canım çok tşk ederim.Ama malesef ufaklık çokta iştahsız.Zaten süt alerjisi olduğu içinde yemek sıkıntımızda mevcut.Keşke sorunu bu olsaydı:)Çok öptüm

canım benim kızım da 14 aylıkken yürüdü özellikle denize götürdük ve bir kaç gün denize soktuk tatilden geldikten bir hafta sonra desteksiz yürüdü. ben de çok endişelenmiştim doktor olan kuzenime sorduğumda 18. aya kadar yürüyememenin çok da anormal olmadığını söylemişti.
inşaallah senin kızın da en kısa zamanda yürür de senin de bir anne olarak için rahatlar canım .....

Çok tşk ederim canım..Yürümesini dert etmim diyorum ama Ayakta durmak bile istemiyor.Hafta sonu nörolojiye götürücem.Dualarınızı esirgemeyin.a.s.

öncelikle bu konuyu bukadar dert etmeyin derim...herşeyden önce sağlıklı olması önemli..benimde 2.5 yaşında bir kızım var..10 aylıkken yürüdü..ama ozamanda bu zamana ne süt nede süt ürünlerini aüzına sürmedi..çok aşırı iştahsız halada yemez..bende kış boyu balık yağı verdim..kemikleri için iyiymiş...yazın o ihtiyacını güneşten alıyorlar o yüzden bol bol güneş..yürüme konusuna gelince dediğim gibi kızım 10 aylıkken yürüdü..emeklemedi.koltukta otururken tutuna tutuna ayağa kalkıyordu ve koltuğun üstünde gidip geliyordu..böyle böyle alıştı..yani kalsiyumla alakası yok bence..biraz daha sabret canım üzme kendini..iyi haberlerini bekliyoruz..

Canım seni çok iyi anlıyorum çünkü kızımın süt alerjiside var.Ayağa kalkmak istemiyor:(Ama bezen emerken falan ayağa kalkmaya çalışıyor ama 4-5 sn tekrar oturuveriyor.Hafta sonu Mine çalışkan adlı bir nöroloji prof. götürücem.Hayırlısı inşallah.Çok tşk ederimmmm

benim oğlum 1 yaşında emeklemeye başladı 18 aylık yürürdü ne çok ağlardım kendimi yer bitirirdim yürümüyo diye başka arkadaşlarımın çocukları daha küçüktü koşuyorlardı bile sizi anlıyorum ama yürür yakın zamanda üzülmeyin lütfen allah başka dert vermesin ona cesare verin alkışlayın bol bol adım atınca sonra hoşlarına gidiyo yürümek istiyolar ödüllendirin ayakta durunca

ayağa kalksa alkışlayacağımda kalkmıyor:)Aman Rabbim başka dert vermesin.Hasta sonu nöroloji doktorunu 4 gözle bekliyorum.Dua edin lütfen.Çok tşk

Back
X