14 aylık kızım halen yürüyemiyor:(

benim kızım 10.ayını bitirmişti yürüyordu,
her çocuk bir olmaz,birden yürürler anneleri,
büyümeleri için acele etmeyin,sağlıklı olsunlar,gerisi gelir zaten...
hepimizin yavrularını Allah bağışlasın...

Ortapediye 2 kere gittik.Kalça ultrasyonuda çekidi ama birşey çıkmadıOrtapedist birşeyi yok bekleyin dedi.

dr. sorun yok dediyse bekleyin zamanı gelince yürür..bebeğiniz oturuyor ve elinden kaldırdığınızda yere sağlam basıyosa sorun yoktur canım..ama için rahat edicekse bi noroloji uzmanının görmesinin bi zararı olmaz..siz bebğinizi daha ii tanırsınız bi sorundan şüpheleniyosanız muhakkak norolojiye görünün canım..

Çok geçmiş olsun arkadaşım.
Benim de kuzenim ve bir komşumuzun oğlu 2 - 2,5 yaşlarına kadar yürüyemediler. Ama daha sonraları problemsiz bir şekilde yürümeye başladılar. Hatta şu anda ikisi de üniversitede çok başarılı bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Kuzenim doktorluk okuyor. Demek istediğim şey umudunuzu sakın yitirmeyin. Çocuğunuza vereceğiniz sevgi ve güven bütün zorlukları aşmanıza yardımcı olcaktır.
Mutlu kalın:1hug:

çok merak ettim konu sahibinin bebeği yürüyormu şimdi acaba
benim kızımda 12 aylık daha şimdiden başladılar aa hala yürüyomu demeye sankiçokmş gibi
birazda çevre insana evham yaptırıyor
her bebek bir olmak zorunda değil
saglıkları yerinde olsunda yürürlerinşallah

çok merak ettim konu sahibinin bebeği yürüyormu şimdi acaba
benim kızımda 12 aylık daha şimdiden başladılar aa hala yürüyomu demeye sankiçokmş gibi
birazda çevre insana evham yaptırıyor
her bebek bir olmak zorunda değil
saglıkları yerinde olsunda yürürlerinşallah

Merhaba canım.Kızım yürümüyor ama sıralamaya başladı.Koltuk kenarlarından tutunarak yürüyor.Elinden tuttuğum zamanda ufak ufak adımlarla ilerliyor.Bu bizim için ok büyük gelişme çünkü ayak üstüne basmak bile istemiyordu...Haklısın çevre faktörü insanı çok geriyor.12 aylık bebek yürüyecek diye bir kaide yok.Umarım bebeklerimiz en kısa zamanda hayırlısıyla yürürler....a.s

firefly,eminim senin kız da yürümeye başlayacaktır yakında...benimki 17.ayını doldururken başladı,her bebek bir olmaz,belki bizimkiler başka birşeyi önce yaparlar kim bilir...

Arkadaşlar , kızım 17.ayı bitirirken yürümeye başladı sonunda::)Hatta ne yürümesi nerdeyse koşuyor.Kendi kendine yerden kalkıp devam edebiliyor.Artıkhihoyyyt ümitsizliğe kapılnmıştım yürümeyecek mi acaba diye:)Bu konuda ilgilenen , yorum yapan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.Darısı bu konuyla sıkıntı yaşayanların başına inşallah.Hepinize sonsuz teşekkür ve sevgilerle.....

ben 4 yaşında yürümüşüm:) tuhaf ama hiçbir sorunum yok şuan annem sakat olduğumu düşünüp hep ağlarmış.ve inanın ilk yürüdüğüm anı hatırlıyorum yemin ederim:) ama hiçbir sorunum yok çok şükür.oğlum şimdi 14 aylık hala yürümüyor. çok hızlı emekliyor. ama bi bacağının üzerinde oturarak değişik bi pozizyonu var ama çok hızlı, hareketli bi bebek aslında ama yürümüyor. elinden tutunca kocaman adımlar atıyor. kendi başına durduğunda da korkuyor.. ben de çok endişeleniyorum. doktora götürdüm bir şey çıkmadı. sorun yok dediler. sütü çok seviyor. ben de aynı şekilde. hem emziriyorum hem de devam sütü kullanıyoruz. devit-3 ü hiç aksatmadım ama ne zaman yürüyecek bilmiyorum....:((( umarım bana çekmez

eklemeden edemicem:) şuna çok kızıyorum... çevremde oğlumla aynı ayda olan bebekler 9 aylıkken yürüdü... ve hep oğluma tembel gibi lakaplar taktılar.. bebek bile olsa öyle olumsuz kelimelerle adlandırılmasına tahammül edemiyorum.. çoğuyla görüşmeyi kestim:((

eklemeden edemicem:) şuna çok kızıyorum... çevremde oğlumla aynı ayda olan bebekler 9 aylıkken yürüdü... ve hep oğluma tembel gibi lakaplar taktılar.. bebek bile olsa öyle olumsuz kelimelerle adlandırılmasına tahammül edemiyorum.. çoğuyla görüşmeyi kestim:((

Canım boşver sen o boş kafalıları.Bende tahamül edemiyorum öyle ağzıyla kulağı arasındaki mesafenin çokkk olduğu insanlara.Bak kndin diyorsun ben çok geç yürüdüm diye.Kesin onunla alakalıdır.Seni çok iyi anlıyorum çünkü bende çokk ağğladım.neden yürümüyor diye.Çünkü ortapedistler ,nörologlar, cocuk doktorları kaç kişiye götürdük.Bişi çıkmıyordu.Sanırım kendine güven duygusuyla ilgili biraz.En son tatilde.Kendine ait boş havuzun içine oturup gel kızım gel gel diyerek teşvik ettim.Önce bir adımla kendini kucağıma attı sonra 2-3 derken , ertesi gün elimi bile tutmak istemedi.Bka göreceksin kısa zamanda yürüyecek.Sağlıklı olsunda valla gerisi hikaye kalıyor.Bak yürüdü çok şükür derken azı dişleri çıkmaya başladı gecemiz gündüzümüz bir şimdi.Ateş , iştahsızlık , uykusuzluk....

Sen kulağını etrafa kabak yavrunla bugünlerin tadını çıkar.Annesi yakında yüzünü güldürecek merak etme:)

Sevgiler....

canım sanki kendi kızımın yaptıklarını okudum.
benim kızımda 14 aylık hala yürümüyor.
dediğin gibi hiç emeklemedi hep poposunun üstünde gitti.
şimdi bırakıyorum. yeni yeni 7-8 adım atmaya başladı.
bence sütle felan alakalı olduğunu zannetmiyorum.
benim kızım aksine sütü çok seviyo.
ben doktorada götürmedim hiç.
bi sorun olduğunu zannetmiyorum...
her çocuk farklı aylarda yürür.
kimisi erken kimisi geç yürür.
bence sende kendini üzme annesi.
zamanı gelince oda yürücek...

evet canım ya hiç sorma.
soruyolar yürüyomu diye
bende hayır diyorum.
hemen tembel seni demeye başlıyolar
kıl oluyorum böyle insanlara...

benim ikizlerden oğlum 13 aylık kızım ise tam 3 ay sonra yani 16 aylık yürüdü.ben hiç sorun yapmadım üstelemedim.benim yanımda yürümediler oğlumu ağbim teşvik etti ve ilk denemede yürüdü.kızımıda eltim gelmişti bi akşam hadi bebeğim yürüyelim dedi ve ayakta durmaya korkan kızım anahtarlık sevdasına yürümeye başladı.şok oldum nasıl sevindim anlatamam.şu an 20 aylıklar nasıl koşturuyorlar görseniz

Sıze saÇma gelebılır yapmak zorunda deĞılsınız ama sıze ŞÖyle bır Önerım var
bız kımde uyguladıysak tuttu
hatta tesadÜf o kı bugÜn perŞembe
benım yeĞenımde geÇ yÜrÜdÜ ve bıze bır yakınımız dedıkı bır perŞembe yada cuma gÜnÜ elınıze oklavayı alın ve bebeĞınızın elıne tutturun bı ucununa sız tutun ve yÜrÜtÜn bu Şekılde
allahın ıznıyle bıdahakı cumaya kadar yÜrÜyecek ve gerÇekten de yÜrÜdÜ hemde bıdaha dÜŞmed hıÇ deneyın derım saÇma gelebılır gÜlÜp geÇersınız ozaman ama bıŞeyde kaybetmezsınız
rabbım baŞka dert vermesın elbet yÜrÜr o melekler

Benim kızım yaşını yeni doldurdu. Doğum gününden 1 gün önce yaptım bunu. Denemekte fayda var diye düşünüp sadece 2 gün 5-10 dk kadar uyguladım.. Allah'ım kızımın ayaklarına güç verdi ve şimdi yürümeye başladı. Tabi daha kendi tam yürümüyor. Dün ilk kez 2,5 - 3 metre kadar yürümüştü, bugün 4 metre kadar yürüdü sonra düşüyor amabilmiyorumkismile

benim ikizlerden oğlum 13 aylık kızım ise tam 3 ay sonra yani 16 aylık yürüdü.ben hiç sorun yapmadım üstelemedim.benim yanımda yürümediler oğlumu ağbim teşvik etti ve ilk denemede yürüdü.kızımıda eltim gelmişti bi akşam hadi bebeğim yürüyelim dedi ve ayakta durmaya korkan kızım anahtarlık sevdasına yürümeye başladı.şok oldum nasıl sevindim anlatamam.şu an 20 aylıklar nasıl koşturuyorlar görseniz

akannehir maşallah yavrulara yaaa,
benim de ikiz kızlarım var biri yeni yeni adım atmaya başladı
ama bir kızım değil adım atmak,daha yeni ayakta durabiliyor,onun için çok üzülüyordum,şimdi bu topiği ve seni okuyunca biraz daha rahatladı içim,
inşallah herkesin yavrusu sorunsuz sıkıntısız olsunn:Saruboceq:

benim kizimda 14 aylikken yürümeye basladi, merak etme. cocuklara biraz zaman vermeliyiz. acele ediyoruz ama cocuklar zaten okadar cabuk büyüyorlarki..
rahat ol!

sevgili bayanlar yorumlarinizi bastaan sona okudumm yillar once yazmissiniz tabi suan bu siteyi kullaniyomusunuz bilmiyorum ama gozumden yas gelecek okudum bebegim yasini geceli ongun oldu hmen hemen cevremde bebegimle yasit bi iki ay buyuk bebekler hep yuruduler alt katimda kaynanamam onun altinda kendi kaynanasi var habire esimin dedesi bu cocuk daha niye yurumedi ki der kaynanam yurucek yasta emeklicek dio cok moralim bozuluyo kizim yerde surunerek az az gidiyo ama hic sevmiyo yeri birakinca agliyo orumceginden de bikti elimden tutun yuriyim istiyo ama asri korkuyo yakasinsan tutup yururken birakiyorum bi suru adim atiyo habersiz ama eli cektigmi anladigi anda kendini geriye atiyo agliyo cok korkuyo yoksa yuruyo ama korkudan ne geliyo ne tutmadan yuruyo cok moralim bozuluyo cok uzuluyorum suan da ramazan cokda bunaliyorum bebegim habire yurutiyim diye huysuzlaniyo erken uyaniyo ben orucc iyce coktum ben yaa dr a gitsemmi

benim oğlum da 13,5 aylık henüz yürüyemiyor emeklemeye de bir ay önce basladı. Bir arkadasıma dru 19 aylık olana kadar yürümemesi normal demiş o yüzden ben de kafama takmıyorum bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
oğlum 4 kilonun üzerinde doğmuştu uzunca bir süre de tombul bir bebekti açıkçası pek de hareketli değildi eşimin ailesi "hımbıl" demiş duyduğumda o kadar üzülmüştüm ki anlatamam. etrafımızda densiz insanlar oluyor maalesef her çocuk aynı değil her yetişkinin aynı olmadığı gibi boş verin

Back
X