14 gün nedir ya ?

myskybeatsyours

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
1.404
3.641
33
Merhaba hanımlar, şu sıra çok konu açıyorum biliyorum ama kafamda sürekli deli sorular.
Daha önce den işimden memnun olmadığıma dair konu açmıştım. Tasarımcıyım ve londra merkezli özel bir firmada çalışıyorum ama kendi markamı kurmak istiyorum ilerleyen zamanlarda.

Çok yorgun ve tükendiğimi hissediyorum.
Tatil e çıkmak istiyorum ama sadece 14 gün yıllık izin hakkımız var, ve ben bu hakkımı bitirmişim.

Bu yüzden bende ücretsiz izin istedim ama !!!! Vermiyorlar !!!! Üstelik şirket olarak yoğun bir dönem geçirmiyoruz.

Yok işte 1 ay sonra 10 gün bayram tatili olacakmış falan da filan da. Ama ben şuan istiyorum, tükendim ve canım işimi çok sevmeme rağmen zorlasamda "no inspiration, no" !!!

Kafamda sürekli aynı sorular oluşuyor....
O zaman ben neden o kadar yıl okudum ? Tabikide daha iyi bir hayat yaşamak, kendimi geliştirmek, dil öğrenmek vs... ve hayallerimi gerçekleştirmek için.

En büyük hayalim farklı ülkelere gidip, yeni yerler görmek keşfetmek ve yeni insanlar kültürler tanımak, bir kaç avrupa ülkesini gezdim ama görmek istediğim daha çok şehir ve ülke var. Yerimde duramıyorum ben.

Bu hayalimi nasıl gerçekleştirebilirim ? Tabikide para kazanarak. Eeee kazandığım parayı tatile gidip harcayamıyorsam o zaman ben neden çalışıyorum ?

Gerçekten çok sinirliyim. Tüm üst düzey yöneticilere istediklerinde ücretsiz izin falan veriyorlar ama bize/bana yok!!!! Offf ya bu nasıl sistem gerçekten bu sistem beni dertli yapıp depresyona sokacak :( .

Kendi markamı kurana kadar her yıl sadece 14 gün dinlenme hakkına sahibim, pfff, nasıl olacak böyle !!! içimi boşaltıp, burda paylaşmak istedim. :(

bence de 14 gün izin çok az...
çoğu kurum bir sonraki yılın iznini kullanıp eksi izne düşmeye izin veriyor, sizin kurum neden yapmıyor ki, hem de yurtdışı merkezli bir yer, bu tarz yerler daha esnek olur diye duymuştum.
onun dışında kurban bayramı öncesi ücretsiz izin verilmemesi çok normal geldi bana, çünkü ille izin öncesi bir kaç gün ve sonrası bir kaç gün iş verimliliği düşebiliyor.
aslında o süre işveren için daha uzun olabiliyor, onu düşünerek stres yapıyor olabilirler.

anlamadım ki kullandığınız izinden haberiniz mi yoktu ?
günlük izinler mi almıştınız da onu yıllık izninizden düşmüşler ?

Şu markanı kur artıkkkk ben de geleyim alışverişler yapayım.

Uzun zamandır işçinin haklarının geliştirmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor. Umarım bu süre artar. Bunun dışında sahi nasıl haberin olmadan o kadar harcadın yahu?

Merhaba hanımlar, şu sıra çok konu açıyorum biliyorum ama kafamda sürekli deli sorular.
Daha önce den işimden memnun olmadığıma dair konu açmıştım. Tasarımcıyım ve londra merkezli özel bir firmada çalışıyorum ama kendi markamı kurmak istiyorum ilerleyen zamanlarda.

Çok yorgun ve tükendiğimi hissediyorum.
Tatil e çıkmak istiyorum ama sadece 14 gün yıllık izin hakkımız var, ve ben bu hakkımı bitirmişim.

Bu yüzden bende ücretsiz izin istedim ama !!!! Vermiyorlar !!!! Üstelik şirket olarak yoğun bir dönem geçirmiyoruz.

Yok işte 1 ay sonra 10 gün bayram tatili olacakmış falan da filan da. Ama ben şuan istiyorum, tükendim ve canım işimi çok sevmeme rağmen zorlasamda "no inspiration, no" !!!

Kafamda sürekli aynı sorular oluşuyor....
O zaman ben neden o kadar yıl okudum ? Tabikide daha iyi bir hayat yaşamak, kendimi geliştirmek, dil öğrenmek vs... ve hayallerimi gerçekleştirmek için.

En büyük hayalim farklı ülkelere gidip, yeni yerler görmek keşfetmek ve yeni insanlar kültürler tanımak, bir kaç avrupa ülkesini gezdim ama görmek istediğim daha çok şehir ve ülke var. Yerimde duramıyorum ben.

Bu hayalimi nasıl gerçekleştirebilirim ? Tabikide para kazanarak. Eeee kazandığım parayı tatile gidip harcayamıyorsam o zaman ben neden çalışıyorum ?

Gerçekten çok sinirliyim. Tüm üst düzey yöneticilere istediklerinde ücretsiz izin falan veriyorlar ama bize/bana yok!!!! Offf ya bu nasıl sistem gerçekten bu sistem beni dertli yapıp depresyona sokacak :KK43: .

Kendi markamı kurana kadar her yıl sadece 14 gün dinlenme hakkına sahibim, pfff, nasıl olacak böyle !!! içimi boşaltıp, burda paylaşmak istedim. :KK43:
14 gün yıllık izin hakkınızı görünce işçi olarak çalıştığınız fikrine kapıldım..zira iş kanununa bağlı çalışan kişilerin 5 yılını doldurana kadar ki izin süreleri 14 tür..sonra 20 olur..çok yeniyseniz bu tükenmişliğinizin sebebi nedir ..istifa edin tasarımcılığı bırakın size iyi gelecek ruhunuza hitap edecek başka bi meslek bulun ..yurt dışında deşarj olabilcek durumdasınız madem maddi durumunuz iyidir.

izin süreniz hep böyle kalmayacak, artacak. Bayram tatilleri artı,14 iş günü izin aslında fena değil. Ama sen bunaldığin bir dönemdesin, o yüzden sabretmek zor tabi.

1 hafta mart ayında almıştım yurt dışına tatile gitmiştim. Diğer günlerin hepsi tek tek gitmiş kısa seyahatler yapmıştım ülke içi.... Tabikide kullandığım günlerin farkındayım ama istediğinde ücretsiz izin veriliyor demişlerdi bana iş görüşmemde çünkü kendi durumumu anlatmıştı seyahat etmeyi çok sevdiğimi vs.... bende güvendim müdürüme ama... her zaman ki gibi verilen sözler tutulmadı.

Şu markanı kur artıkkkk ben de geleyim alışverişler yapayım.

Uzun zamandır işçinin haklarının geliştirmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor. Umarım bu süre artar. Bunun dışında sahi nasıl haberin olmadan o kadar harcadın yahu?

Ayh inşallah en geç iki sene sonra kuracağım, planladığım gibi giderse ;) merakla yürütülen çalışmaları bekliyorum.

14 gün yıllık izin hakkınızı görünce işçi olarak çalıştığınız fikrine kapıldım..zira iş kanununa bağlı çalışan kişilerin 5 yılını doldurana kadar ki izin süreleri 14 tür..sonra 20 olur..çok yeniyseniz bu tükenmişliğinizin sebebi nedir ..istifa edin tasarımcılığı bırakın size iyi gelecek ruhunuza hitap edecek başka bi meslek bulun ..yurt dışında deşarj olabilcek durumdasınız madem maddi durumunuz iyidir.

Ben mesleğimi çok seviyorum hemde çok :KK200::KK200::KK200: ama şirketin şartları zor bu yüzden kendi markamı kurmak istiyorum ve özgürce tasarımlarımı üretmek istiyorum... para biriktirmek için istifa edemiyorum malesef.

o kullandığınız 14 günü nerede kullandınız ki? madem tatil yapmak istiyordunuz o zaman o izinleri tutacaktınız kullanmayacaktınız. Sonuçta hayatınızı yaşamak için paraya, para içinde işe ihtiyacınız var yapacak bir şey yok kendi işinizi kurana kadar. İşsiz olsanız gidebilecek misiniz. Ücretsiz izin patronun insiyatifinde.

Bayram tatilleri resmi tatiller artı 14 gün izin az değil ki. Kendi işiniz olduğunda bırakıp bırakıp gideceğinizi düşünüyorsanız 3-5 yıla batarsınız. Eşim kendi işinde geçen sene sadece 1 hafta izin Yaptık. İşçilerinin 14-20 gün izni var bizden iyiler. Hatta iş durumuna göre ğazar da çalışıyoruz

Bayram tatilleri resmi tatiller artı 14 gün izin az değil ki. Kendi işiniz olduğunda bırakıp bırakıp gideceğinizi düşünüyorsanız 3-5 yıla batarsınız. Eşim kendi işinde geçen sene sadece 1 hafta izin Yaptık. İşçilerinin 14-20 gün izni var bizden iyiler. Hatta iş durumuna göre ğazar da çalışıyoruz

Annem ve babam 15 yıl boyunca kendi işlerini yaptılar bu yüzden "patron" olmanın ne olduğunu biliyorum konuya hakimim. Ayrıca 15 yıl boyunca her yıl 1 ay rahat rahat yazın tatil yapardılar... Bende onların uyguladığı stratejileri uygulamaya çalışcağım, bakalım başarabilecek miyim. Hayırlısı :)

o kullandığınız 14 günü nerede kullandınız ki? madem tatil yapmak istiyordunuz o zaman o izinleri tutacaktınız kullanmayacaktınız. Sonuçta hayatınızı yaşamak için paraya, para içinde işe ihtiyacınız var yapacak bir şey yok kendi işinizi kurana kadar. İşsiz olsanız gidebilecek misiniz. Ücretsiz izin patronun insiyatifinde.

1 hafta mart ayında almıştım yurt dışına tatile gitmiştim. Diğer günlerin hepsi tek tek gitmiş kısa seyahatler yapmıştım ülke içi.... Tabikide kullandığım günlerin farkındayım ama istediğinde ücretsiz izin veriliyor demişlerdi bana iş görüşmemde çünkü kendi durumumu anlatmıştı seyahat etmeyi çok sevdiğimi vs.... bende güvendim müdürüme ama... her zaman ki gibi verilen sözler tutulmadı.

Canim bol bol gezmissin bence yani yapacak birsey yok. Simdi sen önumuzdeki senenin izninden kullansan diyelim seneye gene izin yok diye düsüneceksin . Hayatimizi devam ettirmek icin calismamiz lazim seni ucretsiz izne cikarsalar senin iş yükun br olacak yani bide öyle düsün.

bu iş seni sıkıyor çok.
uzun süre tahammül edemeyeceksin gibi.
kendi işini kurmak istiyorsun ama hazırlığın yok.
yani birilerinin yanında çalışan olmalısın bu süreçte.
ee bunun da getirisi var götürüsü var.
bizler de istediğimiz zaman olan iznimizi bile alamıyoruz:))
olur böyle şeyler iş hayatında.
izinlerini planlı kullanmamışsın sanırım:))

bu iş seni sıkıyor çok.
uzun süre tahammül edemeyeceksin gibi.
kendi işini kurmak istiyorsun ama hazırlığın yok.
yani birilerinin yanında çalışan olmalısın bu süreçte.
ee bunun da getirisi var götürüsü var.
bizler de istediğimiz zaman olan iznimizi bile alamıyoruz:))
olur böyle şeyler iş hayatında.
izinlerini planlı kullanmamışsın sanırım:))

Mesleğimi çok seviyorum :KK200::KK200: ama şirketin şartlarına artık tahammülüm kalmadı malesef.

Back
X