14 haftalık hamilelikte mide bulantısı

Candycandyyy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2011
96
-31
286
İstanbul
Kızlar 14 haftalığım bulantım hala devam ediyor. Hiç beklemediğim anlarda midem bulanıyor istifra ediyorum. Akşamları inanılmaz bir baş ağrısı çekiyorum. Kendimi çok güçsüz halsiz hissediyorum benimle aynı durumda olan var mı nasıl başa çıktınız degil ev işi yapmak kalkacak halim yok çok halsizim..

Yapmayın ev işi zaten dinlenin. Dışarı ciktiginizda açık havada da bulantiniz oluyor mu? Olmuyorsa çıkıp hava alin parkta yürüyün vs.Gebeliğin ilk ve son 3 ayı aslında zor geçer. 14 haftalık olmuşsun bazi gebeliklerde mide bulantıları süresi uzun olabilir. Yağlı kızartmalı şeyler değilde daha hafif seyler yiyin. Çubuk kraker hemen hemen her hamile kadın yemiştir. Çok artar dayanılmaz noktada olunca doktorlar ilaç verebiliyor. İnşallah en kısa zamanda biter 🙏

Yapmayın ev işi zaten dinlenin. Dışarı ciktiginizda açık havada da bulantiniz oluyor mu? Olmuyorsa çıkıp hava alin parkta yürüyün vs.Gebeliğin ilk ve son 3 ayı aslında zor geçer. 14 haftalık olmuşsun bazi gebeliklerde mide bulantıları süresi uzun olabilir. Yağlı kızartmalı şeyler değilde daha hafif seyler yiyin. Çubuk kraker hemen hemen her hamile kadın yemiştir. Çok artar dayanılmaz noktada olunca doktorlar ilaç verebiliyor. İnşallah en kısa zamanda biter 🙏
Çok teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için tuzlu çubuk kraker ilk haftalarımda bende yemiştim. 9. Haftada bulantılarım kesilmişti şimdi tekrar başladı bu son 1 haftadır. Sanırım tekrar kraker yemeye baslayacagım. Dışarıya hiç çıkmadım ama temiz hava alabilsem çok iyi gelicek.

Benim de cok bulantım oluyodu 17 lere kadar da devam etti hatta azalarak. Cıkarıyodum günde 2 kez. Prilam alıyodum gece 2 defa. İyi geliyodu.
Ama şiddetli değilse ve bilhassa kusma olmuyosa ilaç kullanmayın, tuzlu şeylerle bastırın bence.

İlaçlarım olduğu gibi duruyor fazla ilaç da kullanmak içim almıyor

Eklentiler

• IMG_20210906_164333.webp
    IMG_20210906_164333.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 274
Çok teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için tuzlu çubuk kraker ilk haftalarımda bende yemiştim. 9. Haftada bulantılarım kesilmişti şimdi tekrar başladı bu son 1 haftadır. Sanırım tekrar kraker yemeye baslayacagım. Dışarıya hiç çıkmadım ama temiz hava alabilsem çok iyi gelicek.
Hafif şekilde yürüyün kapı önüne çıkın belkide sürekli evdesiniz bu dönemde sıkılıp etkileniyor da olabilirsiniz hamilelik bu her an herşey hissedilebiliyor.

17 haftaya girdim hala bulantilarim devam ediyor, eskiye oranla azaldı cok şükür ama bitmedi hala prilam kullanıyorum günde 1 tane, özellikle aksamlari cok oluyor benim, aksam yemeklerini daha hafif yemeye çalışıyorum ve yemekten sonra bi bardak süt,soda tarzı şeyler içiyorum biraz rahatlatıyor deneyebilirsin

Back
X