Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Merhaba Kızlar sonunda internetim geldiiiiiii hemen damladım :KK66:)))

oruç bugun beni zorladı yerimden dahi kalkamıyorummmm :KK43:((zorla yemeğimi pişirdim zeytin yağlı yeşil fasülye yaptım...

bugun iftar menü

yeşil fasülye
cacık

pilav yapmayacam hergün pilav kilo alınır diye yapmıyorum....zaten vucudum kendini kitledi hergün iftara yakın tartılılıyorum aynı bir değişiklik yok sabit .....

Kaptanım haklısın dayanamıyorum bi 100 gr gittiğini görsem sevineceğim o yüzden tartılıyorum ama hep aynı ramazanda sanırım kilo veremeyeceğim ... gerçi bu hafta regli haftam onun şişliği başlamış olabilir....bu yüzden tartı aynı gösteriyor olabilir....
olabilir canım, zaten ramazanda susuzluktan ödemde tutarsınız. en hasarsız şekilde devam edin bakalım
kuzucun nasıl, sen çalışmıyorsun sanırım dimi ada cım

Ne güzel bende kitap okumaı çoook seviyorum ama eşim tv izlemeyi seviyor mecbur eşlik ediyorum ....o tv izlesin benbaşka odada kitap okumaya geçsem olmuyor mecbur bende yanında ...
aynen bende ada cım ilk evlendiğimde baya yadırgadım eşimin tv muptelalığını şimdi alıştım kitap okumayı unuttum desem yeridir ayda 1 kitap zor okuyorum zaman yok

Eveeet bugunku menum

Sabah
1 kucuk dilim kiymali su boregi

Aksam
2 kepce mercimek corbasi
1 kepce domates corbasi
(Kepceler kucuk)
1 tane zeytinyagli sarma
1 yemek kasigi bulgur pilavi
1 2 tane de turlunun icinden fasulye patlican sectim yedim:KK48:
Yogurt

Su: 2 litre
Spor: leslie mekik ve ip atlama yapiyorum bugun :KK49:
Cok yapasim var. Gece yapip yazarim:KK73:
yap tabi kuzum kim tutar seni
menu dengeli

Merhaba kizlar

bugün 45 dakika yuruyus yaptim.....
2 lt su
oh maşallah

menüm
sabah
yoğurt kürü
öğle
yoğurt
ekmek

akşam
et sote sebzeli
1 dilim ekmel
cacık
1 dilim penirli pide

spor 45 dk yürüyüş
iremcim nasılsın menu yazıp kaçıyorsun kuzum. okul nasıl gidiyor kaçıncı sınıftasın , ne zaman doktor olacaksın hayat nasıl anlat bakalım :KK66:
menu guzel de sabah kahvaltısı neden yok bebeğim

Bugün ki menum
sahurda köfte yumurta domates salatalık peynir zeytin 1 dilim tam bugday ekmeği
iftar yarım pide ayran çorba salata

Su 2 buçuk litre
spor bir saat yürüyüş
menu dengeli
sporda harika :KK66:

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Şükür kavuşturana :KK68:

Dün öğleden sonra küçük cimcimeyi biraz parka çıkardım :KK66: Hem hafif ateşi vardı biraz iyi gelir acık hava dedim :KK66:
Tabi yürüyerek gittim spor olur diye :21: hatta Annem ve kızkardeşimde geldiler ve acık havada bir güzel sohbetimizi ettik :KK66:
1 saatten az fazla parkta kaldıktan sonrada yine yürüyerek Eşimin Anannesine gittik :21::21::21:
Eşimde işten direk oraya gelince iftarda orada yaptık ( gerçi sadece kızım oruçluydu :KK53: )

Bu arada hazırlıklara yardım ettim KVye ve senelerden sonra beni dumura uğrattı :KK57:
Bİr ara o Anannenin yattığı odaya gidince kadıncağız KVye söylendi misafirliğe geldi iş yaptırıyorsun kıza diye :KK48: KVde; Ne var onda sonuçta o benim kızım dememezmi :KK57::KK57::KK57::KK57:
16 senedir hep mecbur yapacak gelin değilmi diyen kadın ilk kez kızım dedi bana :KK48: RAmazan yaradı diyeceğim ama oruçta tutmuyor hatun hastalıklardan dolayı :KK48:
Çay faslından evvelde eşimle Ananneyi battaniyeye alıp koltuğa yatırdıktan sonra hasta yatağını biraz düzelttik, havalı yatağınıda ters düz edip tekrar yerine yatırdık :KK66:

Gece gelincede nedense iyice halsiz düştüm o_O sanırım akşam yediğim 1 parça tatlı kan şekerimi fırlattı :KK53: KV bir parça bari ye diyince hadi yiyeyim bari dedim ama bir daha tövbe :KK48:
Bu arada biraz evvel tekrar tartıldım ve 104.1 gördüm :KK66: yani 2 kg ödem gitmiş bugünde bol bol su içip kalan ödemide atacağım :KK66: Reglmde şükür bitti bugün ve artık eksilere çalışmaya başlıyorum Allahın izniyle ;)
Öğleden sonrada duşumu alır tekrar hatmimize devam ederiz yarında Allahın izniyle orucumuda tutarım :KK66:
TAbi bayrama kadar çok çok dikkatli beslenmem lazım ki şu 2li rakamları göreyim artık şu tartıda ( mehteran gibi 1 ileri 2 geri yapmaktan bıktım artık :KK53: )

hoşgeldin yelizim nasılsın eşin işe ne zaman başlıcak

SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Şükür kavuşturana :KK68:

Dün öğleden sonra küçük cimcimeyi biraz parka çıkardım :KK66: Hem hafif ateşi vardı biraz iyi gelir acık hava dedim :KK66:
Tabi yürüyerek gittim spor olur diye :21: hatta Annem ve kızkardeşimde geldiler ve acık havada bir güzel sohbetimizi ettik :KK66:
1 saatten az fazla parkta kaldıktan sonrada yine yürüyerek Eşimin Anannesine gittik :21::21::21:
Eşimde işten direk oraya gelince iftarda orada yaptık ( gerçi sadece kızım oruçluydu :KK53: )

Bu arada hazırlıklara yardım ettim KVye ve senelerden sonra beni dumura uğrattı :KK57:
Bİr ara o Anannenin yattığı odaya gidince kadıncağız KVye söylendi misafirliğe geldi iş yaptırıyorsun kıza diye :KK48: KVde; Ne var onda sonuçta o benim kızım dememezmi :KK57::KK57::KK57::KK57:
16 senedir hep mecbur yapacak gelin değilmi diyen kadın ilk kez kızım dedi bana :KK48: RAmazan yaradı diyeceğim ama oruçta tutmuyor hatun hastalıklardan dolayı :KK48:
Çay faslından evvelde eşimle Ananneyi battaniyeye alıp koltuğa yatırdıktan sonra hasta yatağını biraz düzelttik, havalı yatağınıda ters düz edip tekrar yerine yatırdık :KK66:

Gece gelincede nedense iyice halsiz düştüm o_O sanırım akşam yediğim 1 parça tatlı kan şekerimi fırlattı :KK53: KV bir parça bari ye diyince hadi yiyeyim bari dedim ama bir daha tövbe :KK48:
Bu arada biraz evvel tekrar tartıldım ve 104.1 gördüm :KK66: yani 2 kg ödem gitmiş bugünde bol bol su içip kalan ödemide atacağım :KK66: Reglmde şükür bitti bugün ve artık eksilere çalışmaya başlıyorum Allahın izniyle :KK66:
Öğleden sonrada duşumu alır tekrar hatmimize devam ederiz yarında Allahın izniyle orucumuda tutarım :KK66:
TAbi bayrama kadar çok çok dikkatli beslenmem lazım ki şu 2li rakamları göreyim artık şu tartıda ( mehteran gibi 1 ileri 2 geri yapmaktan bıktım artık :KK53: )
maşallah banum cumaya kadar eksilere inersin bence. benim kızda paraz gunu tuttu oruç , dunde gene komşu kızla sözleşmişler anne beni sahura kaldır dedi, eşim yiyip yatardı hep dedim ben kaldırcam ikinizi, neyse kaldırdım bişiler hazırladım bugunde oruc tutacak oykum maşallah dayanabiliyor 13 yaşında

dunki menumu yazayım
sabah sütle muslii
öğle et sote+salata
akşam 1 parça ıspanaklı börek+mercimek çorbası
komsunun d.gunu vardı çardakta toplandık çay demledik pastadan yemedim ama avuç içi kadar çerez tırtıkladım, sporda yapamadım dun temizlik vardı malum kendi işlerimin ucundan tuttum iftara kadar sonrada zaten partideydik spor kaldı
ama sabah kalkıp 25dk yurudum bantta telafi için ;)

olabilir canım, zaten ramazanda susuzluktan ödemde tutarsınız. en hasarsız şekilde devam edin bakalım

aynen bende ada cım ilk evlendiğimde baya yadırgadım eşimin tv muptelalığını şimdi alıştım kitap okumayı unuttum desem yeridir ayda 1 kitap zor okuyorum zaman yok

yap tabi kuzum kim tutar seni
menu dengeli

oh maşallah

iremcim nasılsın menu yazıp kaçıyorsun kuzum. okul nasıl gidiyor kaçıncı sınıftasın , ne zaman doktor olacaksın hayat nasıl anlat bakalım :KK66:
menu guzel de sabah kahvaltısı neden yok bebeğim

menu dengeli
sporda harika :KK66:
iyi olmaya çalışıyorum sen nasılsın ;) okulum tatile girdi 5 oldum artıknçok şükür 2 ßene sonra biticek inşallah. evde veya bahçemiz var orda zaman geçiriyorum genelde bi de ben her gün tartılıyorum genelde mesela en son 72.1 dim ya hani dahavsonea 72.3- 72.5_72.4-72.6 diyebi inip çıkıyor ama hep aynı civarlardayım çok moralim bozuldu bu duruma h'ç böyle olmazdım

iyi olmaya çalışıyorum sen nasılsın :KK66: okulum tatile girdi 5 oldum artıknçok şükür 2 ßene sonra biticek inşallah. evde veya bahçemiz var orda zaman geçiriyorum genelde bi de ben her gün tartılıyorum genelde mesela en son 72.1 dim ya hani dahavsonea 72.3- 72.5_72.4-72.6 diyebi inip çıkıyor ama hep aynı civarlardayım çok moralim bozuldu bu duruma h'ç böyle olmazdım
maşallah kuzucum az kalmış okula dicem ama sizin okuldan sonra bi okul seruveni daha başlıyor :) allah klaylık versin. okulda bitmiş aile yanındasın ozaman. nerde yaşıyorsun tatlım

ve hepinize genel not

Sürekli tartılmak kişi de psikolojik bozukluklara sebep olabilir. Önemli olan sadece kilo vermek değil, beslenme alışkanlıklarını uzun süreli değiştirmektir. Bu yüzden amaç dengeli ve yeterli beslenme olmalı ikinci olarak kilo kaybetmek olmalıdır. Haftada 1 veya en fazla 2 gün sadece sabah aç karnına tartılmak yeterlidir.

İkinci olarak, diyet yaparken her gün düzenli kilo kaybı olmayabilir ya da vücut yağ yüzdesi düşüp, kas kitlesi artmıştır. Fakat biz bunu, tartıda kas kitle artışını, kilo artmış gibi görürüz. Oysa vücutta kas artışı çok sağlıklıdır veya ayakta kalma, seyahat v.b durumlardan dolayı vücutta ödem (vücutta su tutulumu) oluşmuş olabilir. Bu, birkaç gün içerisinde geçecektir fakat biz bunu tartıda kilo almış gibi görebiliriz. Ağırlık kaybı devam ederken örneğin 3-4 gün kilo verilemeyebilir, kilo verilmeyen günler “Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum” diye diyetten vazgeçilmektedir. Oysa diyete devam edilse ağırlık kaybı devam edecektir. Bu yüzden diyet yaparken her gün 3-4 kez kilo verdim mi diye tartıya çıkmak doğru değildir ve bahsedilen nedenlerden dolayı özellikle diyet esnasında kişiyi demoralize edebilir.

http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_5082.htm
burdaki yazıda çok faydalı tartı takıntısı için ;)

iyi olmaya çalışıyorum sen nasılsın :KK66: okulum tatile girdi 5 oldum artıknçok şükür 2 ßene sonra biticek inşallah. evde veya bahçemiz var orda zaman geçiriyorum genelde bi de ben her gün tartılıyorum genelde mesela en son 72.1 dim ya hani dahavsonea 72.3- 72.5_72.4-72.6 diyebi inip çıkıyor ama hep aynı civarlardayım çok moralim bozuldu bu duruma h'ç böyle olmazdım

iremcim bu arada sakın demoralize olup herşeyden vazgeçme, şimdi tatil dönemindesin bak okul başlayınca daha fit olup tum arkadaşlarına başarı hikayeni anlatacaksın tatlım. kilo vermeye değil dengeli ve sağlıklı beslenmeyi öğrenmeye çalışıyoruz aslında bi nevi bedenimizi tanıyıp ona hukmetmeye çalışıyoruz.herkes başarıyor ki sen doktor adayısın topluma biraz örnek bir meslek biliyorsun ( hangi dalda uzmanlık istiyorsun onuda merak ettim)
:KK15::KK15::KK15:

İnşallah kaptanım bakalım cuma tartı ne diyecek ? kızımın doğumundan sonra çalışmayı bıraktım 2 yıldır çalışmıyorum evdeyim ilk zamanlar çoooook zor oldu hiç alışık değildim evde oturmaya.. gurbetteyiz bakacak kimse yok kuzuma hoooş gurbette olmasak da annemde kayın validemde bakmazlardı.... Annem peşin peşin diyor doğurmayın ben bakmam diyor....Bizde kızımızı kimseye emanet edemedik eşim istemedi çalışma dedi evdeyim ....Şimdi doğru karar verdiğimizin farkındayım kızım çok mutlu huzurlu ;)))):KK28::KK28:

Bende eşimden ayrı takılmamak için kitap okumayı azalttım .. şuan elimde iskender palanın efsane var onu yarıladım bitirmeye çalışıyorum ....

Kzılar bu sabah dr gittim burkulan ayak bileğim iyiyimiş ama ayak topuğumda topuk dikeni başlamış eğer iyileşmezse fizik tedaviye başlanmazsı gerekiyormuş ...yürüyüş bandını yasakladı belli bir süre yapma dedi .. bende eliptik bisikletim var onu yapabilirmiyim dedi onu yapabilirsin serbest dedi.. dışarda yürümeye çalışın dedin.... Bende yürüyüş bandında hızımı düşürerek sadece sokakta yürüyormuş gibi yaparım ramazandan sonra ... zaten ramazan dolayısıyla yürüş yapamıyorum....
inşallah ilerlemez

bugün iftar menü
yeşil fasülye biraz var bu yüzden kahvaltılık hazırlayacağım kahvaltı yapmayı çok seviyorum ramazan dolayısıyla yapamıyordum peynire hasret kaldım ...ben peynir delisiyim ...Eşim fasülye yer bende haşlanmış yumrta peynir zeytin demates salatalık maydanoz ohhhh güzel bir kahvaltı sofrası hazırlayacağım ;)))))

İnşallah kaptanım bakalım cuma tartı ne diyecek ? kızımın doğumundan sonra çalışmayı bıraktım 2 yıldır çalışmıyorum evdeyim ilk zamanlar çoooook zor oldu hiç alışık değildim evde oturmaya.. gurbetteyiz bakacak kimse yok kuzuma hoooş gurbette olmasak da annemde kayın validemde bakmazlardı.... Annem peşin peşin diyor doğurmayın ben bakmam diyor....Bizde kızımızı kimseye emanet edemedik eşim istemedi çalışma dedi evdeyim ....Şimdi doğru karar verdiğimizin farkındayım kızım çok mutlu huzurlu :KK66:))):KK28::KK28:

Bende eşimden ayrı takılmamak için kitap okumayı azalttım .. şuan elimde iskender palanın efsane var onu yarıladım bitirmeye çalışıyorum ....
anladım adacım bende kızımı 2 yaşına kadar kendim buyuttum işe ara verip sonra kreşe verip çalışmaya başladım
oğlumu doğurduğumda annemleri alanya ya taşımıştık o baktı ben 6 aylıkken başladım hala çalışıyorum. imkan varsa çalışmamak en iyisi, ama ben çalışmasaydım yerimizde sayardık şimdi guzel bir ev ve arabamız var aslında çalışmasam olur ama şimdide çocukların gelecek kaygısıyla çalışmaya devam allah zeval vermesin cumlemize
iskender pala bende okumak istiyorum elimdekiler biterse :))

Kzılar bu sabah dr gittim burkulan ayak bileğim iyiyimiş ama ayak topuğumda topuk dikeni başlamış eğer iyileşmezse fizik tedaviye başlanmazsı gerekiyormuş ...yürüyüş bandını yasakladı belli bir süre yapma dedi .. bende eliptik bisikletim var onu yapabilirmiyim dedi onu yapabilirsin serbest dedi.. dışarda yürümeye çalışın dedin.... Bende yürüyüş bandında hızımı düşürerek sadece sokakta yürüyormuş gibi yaparım ramazandan sonra ... zaten ramazan dolayısıyla yürüş yapamıyorum....
inşallah ilerlemez
ooo kuzum bant sağlıklı bir insana bile ii değil ayak tabanda sorunlar doğurtuyo. ben banda bindiğimde 5 dk bir iner araya 3-5 dk lesli hareketleri serperim , eliptike binerim, tabanım dinlensin diye
öle saatlerce asla yuruyemem sevmiyorumda tabanımıda rahatsız ediyor.

bugün iftar menü
yeşil fasülye biraz var bu yüzden kahvaltılık hazırlayacağım kahvaltı yapmayı çok seviyorum ramazan dolayısıyla yapamıyordum peynire hasret kaldım ...ben peynir delisiyim ...Eşim fasülye yer bende haşlanmış yumrta peynir zeytin demates salatalık maydanoz ohhhh güzel bir kahvaltı sofrası hazırlayacağım :KK66:))))
guzel menun canım

hoşgeldin yelizim nasılsın eşin işe ne zaman başlıcak

maşallah banum cumaya kadar eksilere inersin bence. benim kızda paraz gunu tuttu oruç , dunde gene komşu kızla sözleşmişler anne beni sahura kaldır dedi, eşim yiyip yatardı hep dedim ben kaldırcam ikinizi, neyse kaldırdım bişiler hazırladım bugunde oruc tutacak oykum maşallah dayanabiliyor 13 yaşında
Sagol kaptan iyiyim esim ise baslaadi ama benim bidik o kadar alusmis ki durmuyosimdi surekli kucak istiyo onunla ugrasiyorum bide yarin yine voiding yapilacak onun stresi var bende regl de oldum cok sukur kac gundur gecikmistim korku salmisti beni (gerci ben tuplerimi baglattim ama yinede insan korkuyo iste)durumlar boyle iste

Sagol kaptan iyiyim esim ise baslaadi ama benim bidik o kadar alusmis ki durmuyosimdi surekli kucak istiyo onunla ugrasiyorum bide yarin yine voiding yapilacak onun stresi var bende regl de oldum cok sukur kac gundur gecikmistim korku salmisti beni (gerci ben tuplerimi baglattim ama yinede insan korkuyo iste)durumlar boyle iste
ahaha 3 çocuktan sonra bağlattınmı, aslında bende isterdim ama ilk çocuk normal doğum olunca 2. de acilen sezeryan olacağımı bilmediğimden doktorla önceden konuşmadımdı bileydim derdim bende bağlatırdım rahattır eminim.
eşin başlamış sevinsenmi dertlensenmi diyorsun. çocuklar sever ailece geçirilen zamanı napsın kuzucuk

ahaha 3 çocuktan sonra bağlattınmı, aslında bende isterdim ama ilk çocuk normal doğum olunca 2. de acilen sezeryan olacağımı bilmediğimden doktorla önceden konuşmadımdı bileydim derdim bende bağlatırdım rahattır eminim.
eşin başlamış sevinsenmi dertlensenmi diyorsun. çocuklar sever ailece geçirilen zamanı napsın kuzucuk
Bende onceden konusmamistim kaptan sadece esim bana bu teklifle gelmisti sezeryana hazirlarlarken hemsire sormustu baglatmak istermisin diye bende olur dedim esim imzaladi oldu bitti evet cok rahat bisey aklin kalniyo en azindan

Bende onceden konusmamistim kaptan sadece esim bana bu teklifle gelmisti sezeryana hazirlarlarken hemsire sormustu baglatmak istermisin diye bende olur dedim esim imzaladi oldu bitti evet cok rahat bisey aklin kalniyo en azindan
Ama gunahmis sonradan ogrendim ben actirmak icin de tekrarameliyat olmam gerekiyo onun icin Allah affetsin diyorum

Dunku menum

Sabah
2 tane krep

Ogle
Bir kase musli bir bardak sut

Aksam
Baharatli tavuk
Pilav
Salata
Ayran

Spor
1 saatyuruyus