cuma öğleye kadar bildirimler tamamlanacaksa ben de öğleden sonra sonuçları toplarlayıp gönderebilirim. Yalnız bu hesapları tek tek mi yapıyorsun yoksa ekcell de bir form hazırladınız mı?
bildirimler saat 16.00 ya kadar yapılmalı. herkes erkenden yazar kilolarını sende öğleye kadar bildirimi yaparsın canım. ben hesapları tek tek yapıyorum. excelde yapan var ama onu bilmiyorum. ben yardımcı olurum sana nasıl olacak konusunda.
mesela geçen haftanın tablosu aşağıda üzerine yazdım
1. ilk önce başlangıç yani geçen haftanın kilosu yazılır
2. sonra bu hafatki kilo yazılır
3. 3. sırada geçen hafta ile bu hafta arasındaki kilo farkı yazılır. eğer bu hafta kilo alınmışsa fark eksi (-) olarak yazılır.
4. son olarak yüzde yazılır.
yüzde nasıl hesaplanır; geçen hafta ile bu hafta arasındaki fark ( yani verilen kilo ya da alınan kilo ) 100 ile çarpılır. çıkan sonuç başlangıç kiloya ( geçen haftaki kiloya ) bölünür.
çıkan sonuç bizim yüzdemizdir. eğer farkımız eksi ise yüzdede eksi olur.
mesela benim geçen haftaki farkım -1.0 dı. 1 kilo aldığım için. -1.0 *100/ 106,0= - 0,94...
bi de çıkan yüzdelikte virgülden sonraki 5 ve üzeri önündeki sayıyı bir üst sayıya tamamlar biliyorsundur. örneğin benim yüzdem -0,947 olsaydı 7 sayısı önündeki 4 ü bir üst sayıya tamamlayacaktı 4 yerine 5 olacaktı. o zaman benim yüzdem - 0,95 olacaktı.
bütün üyelerin hepsinin yüzdeleri böyle bulunacak.
daha sonra toplam kilolar yazılacak.
yukardaki şekilde gösterdiğim gibi
1. sırada bütün üyelerin geçen haftaki kiloları toplanıp yazılacak
2. sırada bütün üyelerin bu haftaki kiloları toplanıp yazılacak
3. sırada aradaki fark yazılacak
4. sırada takımın yüzdeliği yazılacak
eğer biri izne ayrılmak istiyorsa ya da takımdan ayrılmak istiyorsa kilosu yazılır sadece ama bu kilo geçen hafta ki kilosu olmalı mesela ben 107 idim geçen hafta bu hafta ayrılmak istiyorum ama 106 kiloya düştüm listeye yazarken 106 diye yazamazsın çünkü geçen haftaki listede benim en son 107 olduğum yazılı o zaman sana bu bir kilo nerde diyecekler
eğer yeni kilomu yazmak istiyorsan sanki bu haftada listedeyim gibi geçen hafta 107, bu hafta 106 yazıp yüzdeliğimi hesaplar listeye koyarsın. gelecek haftaki listede 106 diye yazıp izne ayrıldı yazarsın
izne ayrılan ya da takımdan ayrılan kişinin kilosu toplam kiloya eklenmez. sadece listede yer alır son kilosu ve yanına izne mi ayrıldı, takımdan mı ayrıldı yazılır.
mesela tabloda göreceksin lazgülünün sadece ayrıldığı kilosunu yazdım ve bu kilosunu toplam kiloya eklemedim.
izne ayrılan kişiyi bu hafta listede belirttin gelecek hafta o kişiyi listeye artık almayacaksın. izinden dönene kadar bir daha listede adı olmayacak.
yeni üye takıma alacaksan hemen kilosunu kaydet o başlangıç kilosu yani listedeki geçen hafatki kilosu olacak. yeni üye listeye ilk girdiği zaman yeni üye diye belirteceksin.
liste böyle hazırlanıp her cuma saat 16 ya kadar CUMA Zayıflama Yarışması Üyelerinin Paylaşım Alanına bildirim yapacaksın.
anlamadığın bir yer var mı canım anlatayım. inş anlatabilmişimdir