Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Sağlıklı diyet için 10 tavsiye!

1 - Öğün atlamayın. Sık ve az yiyin. Her gün üç ana, iki ara öğün yemeniz en uygun seçimdir.

2 - Dengeli ve çeşitli beslenmekten taviz vermeyin. Beyaz un, şeker ve nişastalı yiyeceklerden uzak durun. Her öğünde mutlaka yeteri kadar protein (et ve süt ürünleri) alın. Her gün iki porsiyon meyve ve en az üç p...orsiyon sebze yiyin (1 porsiyon meyve tenis topu, sebze yumruk büyüklüğü kadar olmalı).

3 - Sağlıklı, az işlenmiş ve doymamış yağları (özellikle zeytinyağını) tercih edin. Kuruyemişlerden de faydalanın ama yağlı yiyecekleri ve kuruyemişleri kararında tüketin. Tam yağlı süt ürünleri, krema, kaymak, yağlı etler gibi doymuş yağlardan uzak durun. Trans yağlara (fastfood yiyecekler, cipsler, fırın ve pastane ürünleri) elinizi sürmeyin. Omega-6 yağlarından (ayçiçeği, mısırözü, pamuk yağı) uzak durun.

4 - Yiyeceklerinize bol bol sirke ve limon eklemeyi ihmal etmeyin. Sirke ve limon glisemik yükü azaltıyor, kilo almayı yavaşlatıyor. Tuz kullanımınızı sınırlayın. Tuz hem çok yediriyor, hem de su tutulmasını arttırıyor.

5 - Hiçbir öğünü salatayla geçiştirmeyin. Salata karın doyurmuyor. Salatayla beraber mutlaka bir parça proteinli yiyecek (et, tavuk, balık, yoğurt, peynir) yemeniz gerekiyor. Salatalarınıza yağı kendiniz ekleyin. Mayonez ve hazır sosa hayır deyin. Bizim uzmanların önerisi bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ya da ceviz ve keten tohumu yağı karışımı.

6 - Yemeklerinizi asla kızartmayın. Kızartmalardan uzak kalın. Kızartma yerine buğulama, suda uzun süre kaynatma, fırında ya da haşlama yöntemlerini kullanın. Hiçbir yiyeceği una veya galeta ununa bulamayın, daha çok yağ kazanırsınız. Hazır soslara hiçbir zaman itibar etmeyin. Hazır kek, poğaça, börek yemeyin. Canınız çok çekerse evinizde kendiniz yapın ve küçük bir parça ile yetinin. Tatlı ihtiyacınızı meyveli yoğurt –kendiniz hazırlayın-, tatlandırıcı ve kahve eklenmiş yoğurt, sütlü tatlılar ile gidermeye çalışın. Bizim uzmanlar “meyveden şaşmayın” diyor.

7 - Bol bol ve sık sık su için. Aklınıza geldikçe su tüketin. Su hem ucuz, hem de kalorisiz bir içecektir. Sudan sıkıldığınızda meyve çayları, diğer bitkisel çaylar ve özellikle de yeşil çay emrinizdedir. Kahveden değil, aşırısından korkun. Bir iki bardak kahve metabolizmanızı hızlandırabilir bile. Günde iki fincanı geçmemeniz öneriliyor. Meyve konsantrelerinden, şeker eklenmiş meyve sularından, hatta yüzde 100 meyve sularından diyet yaparken uzak durmanızda fayda var. Şişede ve kutuda satılan her türlü içeceğin –su hariç- içinde fazla miktarda şeker bulunuyor. Ayrıca diyet içecekler de tavsiye edilmiyor.

8 - Akşam yemeğinizi azaltmanızda, günün son yemeğini yatmadan en az 2–3 saat önce tamamlamanızda fayda var. Diyet yaparken alkol kullanmamanız gerekiyor. Çok sıkışırsanız –sosyal sebepler, keyif zamanları, ödüllendirmeler- bir bardak şarapla yetinmeye bakın!

9 - Önemli noktalardan biri de düşük glisemik yüklü karbonhidratları, protein ve sağlığa yararlı yağlarla birlikte yemeyi becerebilmektir. Diyet yaparken patates, beyaz ekmek, beyaz pirinç ve undan yapılmış makarnalardan, beyaz un ile yapılmış yiyeceklerden uzak kalın. Büyük öğünlerden kaçının. Az yiyin, kaliteli ve güzel şeyler yiyin. Acıkırsanız 1–2 saat sonra yeniden bir şeyler yiyebilirsiniz. İkinci porsiyonu yemek zorunda kalırsanız proteinli bir yiyecek (balık, et, yoğurt, peynir) tercih edin.

10 - Ve diğer öneriler: Her gün tartılmayın. Haftada bir tartılmanız –en fazla iki olabilir- yeterlidir. Kilo vermekten çok, daha iyi görünmeyi, kendinizi daha iyi hissetmeyi veya sağlığınızı daha iyi bir noktaya taşımayı amaçlayın. Zaman zaman kaçamaklar yapmaktan korkmayın ama yanlışları sık sık tekrarlamayın. Daha çok doğal ot –yeşil yapraklı yiyecekler; fesleğen, kekik vb.- ve baharat –sarımsak, soğan, pul biber, isot, hardal- kullanın.

alıntıdır

Hangisi masum, hangisi yasak?

Yemek ve içmek insan hayatının vazgeçilmezleridir. Her ne kadar yemek ve içmek yaşam için gerekli ise de insanoğlu çoğu zaman bunu bir zevk haline getirir

İhtiyaç için yemektense zevk için yemeye başlar. Durum böyle olunca da kilo almak kaçınılmaz olur. Sonrasında ise ne yesek de zayıflasak ya da hangi yiyecekler günah keçisi diye düşünmeye başlar. Obezite ve metabolizma hastalıkları uzmanı Dr.Ayça Kaya, kilo vermeye çalışırken , diyete zarar verebilecek yasaklı yiyeceklere ve daha uzun süre tok tutan masum besinlere dikkat çekiyor.

Eğer kilo probleminiz varsa, yediğiniz yiyeceklerin niteliğine dikkat ederseniz bu konuda daha kolay yol alırsınız.
• Glisemik indeksi yüksek olan yiyeceklerin farkında olun. Glisemik indeks, besinin içindeki şekerin yüksekliğini ve hızlı kana karışmasını ifade eder. Bu türdeki besinleri seçtiğinizde kan şekeriniz hızlı yükselir ve hızlı düşer. Bu durumda daha çabuk acıkırsınız ve daha çok yersiniz. Mesela bu açıdan baktığımızda pirinç yasaklıdır, bulgur masumdur; beyaz ekmek yasaklıdır, esmer ekmek masumdur; muz yasaklıdır, kivi masumdur; karpuz yasaklıdır, kiraz masumdur; üzüm yasaklıdır, erik masumdur; beyaz makarna yasaklıdır, kepekli makarna masumdur; mısır-patates yasaklıdır, kurubaklagiller masumdur.

• Yağlara karşı dikkatli olun. Dünya üzerindeki en yüksek kalorili yiyecek yağlardır. Yağlar üzerine konuldukları yiyeceklerin kalorisini çok yükseltirler. Gizli yağı yüksek yiyecekler çevremizi sarmış bir deniz şeklinde ve çoğumuz farkında olmadan bu yiyeceklerden çok tüketiyoruz. Bu açıdan baktığımızda pastane simidi yasaklıdır, sokak simidi masumdur; kıymadan yapılan kebaplar adana-urfa-köfte-döner yasaklıdır, pirzola-bonfile-biftek-çöp şiş-kuşbaşı masumdur; cipsler yasaklıdır, leblebi masumdur, hazır dondurmalar yasaklıdır, pastane dondurması masumdur; kremalı çorbalar yasaklıdır, sade çorbalar masumdur; şerbetli tatlılar yasaklıdır, sütlü tatlılar masumdur.

• Tuzlu yiyecekleri daha az tüketmeye çalışın. Günümüzde bir insan günlük tuz ihtiyacının yaklaşık 4 katını tüketiyor. Fazla tuz tansiyon yüksekliği, kemik erimesi ve vücutta su tutarak ödeme neden oluyor. Turşular-salamuralar yasaklıdır, taze sebze meyve masumdur; cipsler-krakerler yasaklıdır, patlamış tuzsuz mısır masumdur; salam-sosis-sucuk gibi şarküteriler yasaklıdır, füme etler göreceli olarak daha masumdur.

• Protein ve kalsiyum oranı yüksek olan yiyecekler ise kilo kontrolünde tam manası ile bir mucizedir. Süt, yoğurt, ayran, kefir yıldız olması gereken yiyeceklerdir. Özellikle yaz aylarında cacık, yoğurtlu semiz otu, yoğurtlu közlenmiş sebzeler, taze meyve ile yapılan katkısız yoğurtlar ve sütlü kahve açlığa cevap vermede öncelikli seçilmesi gereken yiyeceklerdir.

alıntıdır

Son düzenleme:
Selam arkadaslar, gozdecigim sende hosgeldin takima. Kac yasindasin canim?

ben 27 yasindayim. 5 yildir evliyim ,bebek yok, uzun suredir yeni evliyiz:) Amerikada yasiyorum. Saat farki oldugu icin sizin saate gore aksamlari paylasim yapabiliyorum. cunki burda gunduz oluyor , gunduz ise misafirlerim yada disarda olursam paylasim 12 den sonra yapabiliyorum, sagolsun takim arkadaslarim bu konuda yardimci oluyorlar.:8:

56 kiloyum. suan diyet yapmiyorum. ama diyete baslayacagim ins. Ramazanin 1.gununden itibaren isvec diyetine baslamayi dusunuyorum. Kisacasi kendimi anlattim canim.

kizlar menumu yazicam ama, suan yeni kahvalti yaptim.

2 dilim beyaz ekmek

bir porsiyon menemen.

2 fincan green tea.

Kaptan paylastigin yazilarin tamamini okudum , insan biliyor fakat tekrar tekrar okuyunca faydali oluyor. Sagol canim.

arkadaslar buarada , bebek icin ilac tedavisine bugun basladim, reglin 3.gunu baslayip 15 gun 3 tablet kullaniyorsun gunde. ama 3 tablet kullanirken , sabah ogle aksam kullaniyorsun. Ins ramazanda oruc tutmak istiyordum. ama ilac kullanmam gerekiyor napayim sizce? oruc tutmasamda ramazan bitince tutsam olurmu toplam ilk 15 gun oruc tutmamis oluyorum. ?? kizlar kafam cok karisik doktora sorsam burdaki doktoruma sorsam burdaki doktorlar anlarmi bilmiyorum

Canim face hesabimi sormusun ama gormedim kusura bakma. benim face hesabim yok , yani vardi ama kapattim , cok zaman aliyor diye esim de bende kapattik:)

canım hulk takıma hiç girmedi ki listede hiç olmadı
kurallar hala devam ediyor mesela seherde bu hafta diskalifiye olacak bu kadar izin istememişti çünkü
bana tarih verseydin belki devam edebilirdin ama süresiz izin istedin
paylaşım konusunda zorlanıyordun
paylaşımın az olduğundan yakınmalar vardı takımda
ne yapmam gerekiyordu
kaptanlık çok büyük bir yük omzumda
bir karar alsam mutlaka biri üzülüyor
ben inan seni çok seviyorum üzmek istemiyorum seni
ama ne olur benide anla

Arkadaşım seni ne hatırlıyorum ne de tanıyorum ama senin şu yaptığın gerçekten ayıp benim ne durumda olduğumu ne durumda çalıştığımı bimiyorsun ve kendinde yorum yapma hakkı istiyorsun.
1.incisi ben listelerde hiç olmadım,
2.inciside ben şu anda takımda deneme süresindeydim girerken de takıma listelere girmek istemedim durumumu bildirdim ve sohbet etmek için geldim dedim o şekilde girdim takıma derdim listeye girmek değildi.
Zaten dünden itibaren de takımda olmak istemediğime karar verdim Aslı abla kusura bakma senle ilgili bir durum değil ama sen de görüyorsun ki bazı insanlar oturduğu yerden polemik yaartıyo sanal alem sonuçta çok önemsememek lazım komik yani burda bile 3-5 kadın bir arada sohbet edemiyoruz çekişmeye olaya bak hiç gerek yok kafam da bir sorun daha taşımak istemiyorum bugüne kadar olan hoş sohbet için tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

hulk , canim , niye bukadar tepki veriyorsun, eger yazilanlari umursamiyorsan ve dogru degilse cevap verme, en iyi cevap bazen susmak olur. sen cevap verip polemigi surdurme derim ben.
Niye disardan gelip insanlar polimik yaratiyor anlamiyorum yaaa. konulari kapattik derken hergun birisi girip grubu ve kaptani yipratiyor. Biraz hosgoru arkadaslar lutfen.

Ben artik 3 gunden beri bile bile kaptana ve gruba sabotaj yapildigini dusunuyorum!

Son düzenleme:
Arkadaşım seni ne hatırlıyorum ne de tanıyorum ama senin şu yaptığın gerçekten ayıp benim ne durumda olduğumu ne durumda çalıştığımı bimiyorsun ve kendinde yorum yapma hakkı istiyorsun.
1.incisi ben listelerde hiç olmadım,
2.inciside ben şu anda takımda deneme süresindeydim girerken de takıma listelere girmek istemedim durumumu bildirdim ve sohbet etmek için geldim dedim o şekilde girdim takıma derdim listeye girmek değildi.
Zaten dünden itibaren de takımda olmak istemediğime karar verdim Aslı abla kusura bakma senle ilgili bir durum değil ama sen de görüyorsun ki bazı insanlar oturduğu yerden polemik yaartıyo sanal alem sonuçta çok önemsememek lazım komik yani burda bile 3-5 kadın bir arada sohbet edemiyoruz çekişmeye olaya bak hiç gerek yok kafam da bir sorun daha taşımak istemiyorum bugüne kadar olan hoş sohbet için tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

canım kusura bakma herkesin sinirleri gergin artık kapansın istiyorum bu sorunların ve yolumuza devam etmek istiyorum. saygı duyuyorum sana yolun açık olsun inş hedefine ulaşıp mutlu olursun canım

hulk , canim , niye bukadar tepki veriyorsun, eger yazilanlari umursamiyorsan ve dogru degilse cevap verme, en iyi cevap bazen susmak olur. sen cevap verip polemigi surdurme derim ben.
Niye disardan gelip insanlar polimik yaratiyor anlamiyorum yaaa. konulari kapattik derken hergun birisi girip grubu ve kaptani yipratiyor. Biraz hosgoru arkadaslar lutfen.

Ben artik 3 gunden beri bile bile kaptana ve gruba sabotaj yapildigini dusunuyorum!

canım lütfen bu konuyu sonsuza dek kapatmak istiyorum herkes çok gergin en ufak bişeyde üzerimize alınıyoruz
öznurda kötü niyetinden demedi kendine haksızlık yapıldığını düşünmüş bende açıklamamı yaptım
biz önümüze bakalım :29:

Kaptan paylastigin yazilarin tamamini okudum , insan biliyor fakat tekrar tekrar okuyunca faydali oluyor. Sagol canim.

arkadaslar buarada , bebek icin ilac tedavisine bugun basladim, reglin 3.gunu baslayip 15 gun 3 tablet kullaniyorsun gunde. ama 3 tablet kullanirken , sabah ogle aksam kullaniyorsun. Ins ramazanda oruc tutmak istiyordum. ama ilac kullanmam gerekiyor napayim sizce? oruc tutmasamda ramazan bitince tutsam olurmu toplam ilk 15 gun oruc tutmamis oluyorum. ?? kizlar kafam cok karisik doktora sorsam burdaki doktoruma sorsam burdaki doktorlar anlarmi bilmiyorum

evet canım ya bende okuyunca daha dikkat ettim hatalarım neler

canım doktora bu ilaçların arasında kaç saat geçmesi gerektiğini sorabilirsin ilk hapı iftarda 2. hapı gece 12 de 3. hapı sahurda içebilir misin bunu sor
eğer haplar arasında 3 saat geçmesi yeterli ise sorun olmaz canım

kızlar gündüz baya uyudum belki doğru değildi ama buna ihtiyacım vardı şimdi daha iyiyim
rüya bile gördüm evlilik filan :52: allah hayırlısınu versin

Selam arkadaslar, gozdecigim sende hosgeldin takima. Kac yasindasin canim?

ben 27 yasindayim. 5 yildir evliyim ,bebek yok, uzun suredir yeni evliyiz:) Amerikada yasiyorum. Saat farki oldugu icin sizin saate gore aksamlari paylasim yapabiliyorum. cunki burda gunduz oluyor , gunduz ise misafirlerim yada disarda olursam paylasim 12 den sonra yapabiliyorum, sagolsun takim arkadaslarim bu konuda yardimci oluyorlar.:8:

56 kiloyum. suan diyet yapmiyorum. ama diyete baslayacagim ins. Ramazanin 1.gununden itibaren isvec diyetine baslamayi dusunuyorum. Kisacasi kendimi anlattim canim.

küçüğüm ben yaa 18 :)) Benim daha okul yeni bitti malum sınav-tercih sonuçlarını bekliyorum şimdi. Canım sıkıldıkça da geliyorum ben buraya. Daha yeni karar verdim ben de bugün başladım bakalım :))

aa bu arada tartıldım ben 62 62 kiloyum diyordum ya bugün 60.4 çıktı mutlu oldum :))

bugünkü menüm

kahvaltı öğle yaptım

yarım kk kadar peynir
2 yeşil zeytin
domates salatalık maydanoz
1 dilim kepek ekmeği
1 bardak şekersiz çay

ara
bir yeşil elma

akşam
bir kepçe kırmızı mercimek çorbası
2 kaşık mantı üzerine yağlı sos dökmedim
3-4 lokma karpuz

küçüğüm ben yaa 18 :)) Benim daha okul yeni bitti malum sınav-tercih sonuçlarını bekliyorum şimdi. Canım sıkıldıkça da geliyorum ben buraya. Daha yeni karar verdim ben de bugün başladım bakalım :))

aa bu arada tartıldım ben 62 62 kiloyum diyordum ya bugün 60.4 çıktı mutlu oldum :))

çok sevindim canım sana da moral olmuştur neler yedin bugün yazda bir görelim
bu arada hedefini 50 yazıyorum hedefini bildirmem lazım

çok sevindim canım sana da moral olmuştur neler yedin bugün yazda bir görelim
bu arada hedefini 50 yazıyorum hedefini bildirmem lazım

yaz yazz olmaz mı baya olduu :))

Güne küçük bir tostla başladım öğle yemeği yemedim akşam da 2 kepçe mercimek çorbasıyla salata yedim. Öğle ile akşam arasında da canım yemek yemek istemedi arayı açmayayım diye şeftali ve 2-3 tane kiraz yedim

Back
X