• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Hurmalı portakallı kereviz salatası

Malzemeler:
* 4 adet orta boy kereviz
* 10-15 adet hurma
* 2-3 adet portakal
* 80 ml zeytinyağı
* Tuz-karabiber

YAPILIŞI

* Kerevizleri halka halka, ince ince dilimleyin. Daha sonra kibrit kalınlığında “julienne” doğrayın. 2 adet portakalı sıkın ve kerevizlerin üzerine dökün. Bu hem portakal tadının kerevizlere işlemesine hem de kerevizlerin kararmamasına yardımcı olacaktır.
* Hurmalarınızı uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarttıktan sonra aynı kerevizleri doğradığınız gibi doğrayın. Kereviz-portakal suyu karışımına hurmaları, tuz-karabiber ve zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın ve servis edin. Eğer portakal tadını daha baskın hissetmek istiyorsanız portakal suyu miktarını artırabilirsiniz.

bu günki menüm

sabah 1 kase yoğurt çorbası

öğle 2 dl kep ekmek acı sosla yağsız 1 bardak süt 3 4 tane büskivi

akşam 3 4 kaşık pilav 5 6 kaşık kuru fasulye turşu 1 dl ekmek

saat 10 gibi 4 5 tane çiğ köfte

hımsss bence çiğköfteye kadar güzelmiş ama çiğköfte bozmuş olayı canımm
birşey soracağım acı sosla sütü nasıl bir aradatüketebildin:D nasıl bir tat olabilirki hayale demedim

Günaaaayyyydddııııın buzzzz gibi bir sabahtan totom donarak geldiğim iş yerinden günaydın hepinize şekerliklerim bırrrrrrr.

:))) bugün kendini biraz daha keyifli hissediyorum saat 11:00 de güvenlik denetimi var türk telekomdan gelecekler onlarla ögle yemeği yemek zorunda kalmam umarım ziraaaaaa haşlanmış brakonim yanımda(brakoni=brokoli)

hepinizi kocaman ve manda göle sıçar gibi ses çıkartacak şekilde öpüyorum:)))

hahahaha:1::1::1::1::1::1::1::1: o nasıl bir deyimdir öyle:))))))))
ay Allahım kız güldürdün beniiii bizde seni aynı şiddetle öpüyoruz:D
öğle yemğineçok özendim yaa afiyet olsunnnnnnnnnn

bu sabah bir değişiklik yapayım dedim. gelirken dardanel in sandviçlerinden aldım. sabah sabah ton balıklı sandviç yenir mi demeyin ben böyle abuk subuk saatlerde abuk subuk şeyler yemeyi severim:)

amaaaa hemen paniklemeyelim hanımlar sandviçim light ve sadece 170 kaloriiiiiii yanında da şekersiz çayımı aldım şimdi geçmiş yapıyorum:)
:53::53::53::53: ton balıklı sandiviç:DDDD değişik bir kahvaltı:))) afiyet olsun kalorisi güzelmiş çok diil ohh süper

Sizinle bugün kereviz sebzesine yönelik bilgileri paylaşacağım. Umarım işinize yarar:)

Hey kızlar sütü arttırıyormuş bence deneyin. ama suyuna limon sıkmayı unutmayın ki bebişlere gaz yapmasın

Kereviz Bitkisi: Oldukça besleyici bir sebze olan kereviz A, B ve C vitaminleri ile başta fosfor olmak üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerir. Besin değeri ve faydası bakımından Allah’ın bir lütfü olan bu bitki pek çok hastalığa iyi gelir.
Kerevizin Faydaları: Uyarıcıdır. Kandaki stresi hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir. Vücudu kuvvetlendirir. Cinsel gücü ve isteği arttırır, iktidarsızlığı giderir. İştah açıcıdır. Ağız kokusunu giderir. Öksürüğü keser. Kanı temizler. Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir. Sivilceleri azaltır. Gaz söktürücüdür. Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına faydalıdır. Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür. Mideyi kuvvetlendirir. Ağrıları giderir. Cilde tazelik ve parlaklık verir. Unutkanlığa karşı faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Romatizma ve gut şikâyetlerini azaltır.
Kereviz nasıl kullanılır? Kerevizin sapı, yaprağı ve kökü kullanılır. Kereviz yemeği ve salatası yapılabileceği gibi tohumu da kullanılır. Kaynatılıp suyu içilirse fazla salgılanan mide asidine ve idrar zorluğuna iyi gelir. Kereviz kaynatılırken suyuna limon ilave edilirse gaz yapması önlenir. Kereviz tohumu adet kanamalarını tetikleyici etkisi nedeniyle adet düzensizliği çekenler için faydalı olabilir.

kerevizeee bayılıyorummmmmmmmmm :)) heleki portakallı kerevize:D

Günaaaayyyydddııııın buzzzz gibi bir sabahtan totom donarak geldiğim iş yerinden günaydın hepinize şekerliklerim bırrrrrrr.

:))) bugün kendini biraz daha keyifli hissediyorum saat 11:00 de güvenlik denetimi var türk telekomdan gelecekler onlarla ögle yemeği yemek zorunda kalmam umarım ziraaaaaa haşlanmış brakonim yanımda(brakoni=brokoli)

hepinizi kocaman ve manda göle sıçar gibi ses çıkartacak şekilde öpüyorum:)))

hehheheheh bu nasıll birr günaydın msj yahuuu hehehehehehehheheh:9::9::9::9::9::9::9::9:

gnaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn fıstıkımmmmmmmmmmmmmmmmm işe konsantre olmaya çalışıyorum:DDDD
sen napıyorsun

günaydın pamuk şekerimmmm :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
bebişş için gittin mi doktora gitdiysen nasıll duydunmuu anlatt anlattt merak ediyorumm gelimm dedim sabah burda olucağını dusunerekk vee yanılmamısım:19::19::19::19::19::19::19::19:

günaydın pamuk şekerimmmm :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
bebişş için gittin mi doktora gitdiysen nasıll duydunmuu anlatt anlattt merak ediyorumm gelimm dedim sabah burda olucağını dusunerekk vee yanılmamısım:19::19::19::19::19::19::19::19:

yerim seni bıdık:))) gittik bebişiçin dr muzaaa beibşimbüyümüş ablasıııı 2.7 cm olmuşş
kalp atışlarımızıdaa duyduk güm güm güm:)))))) kesemiz güzel suyumuz güzel dedi drr
birsürü kan verdim tahliller yapılacakkkk:)))
heycanlı güzel bir günnn:))))

yerim seni bıdık:))) gittik bebişiçin dr muzaaa beibşimbüyümüş ablasıııı 2.7 cm olmuşş
kalp atışlarımızıdaa duyduk güm güm güm:)))))) kesemiz güzel suyumuz güzel dedi drr
birsürü kan verdim tahliller yapılacakkkk:)))
heycanlı güzel bir günnn:))))

oyyyyyyy süperr bi haberr inş.. doğum heyacanınıda yaşıcazz rabbiin izni ileee:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
heheheh büyümüşşşş nohuttt kadar dı:))))))))
sabah kahvaltısı yaptın zaten sormuyorum bileee bakkkk:27::27::27::27::27::27::27::27::49::49::49::49::49::49::49:

Back
X