• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

BAŞLICA HASTALIK SEBEPLERİ
Fazla yemek:​
Çok yemek yenildiği zaman midenin daha çok enzimeihtiyacı olur. Enzimleri yapmak vücut için çok güçtür ve kıymetli maddelergerektirir. Normal bir insan için 250 gr yemek yeterlidir. Bunu hazım ettirmek içinkalp hiç zorlanmadan rahat çalışır. 2 kat yemek yenirse, kalbin yemeği hazımettirmesi ve fazlalıkları çıkarttırması için 4 kat daha fazla çalışması gerekir. Bu dakalp için çok ağırdır. Mesela bir araba düzgün bir yolda hiç zorlanmadan harcadığıbenzinin 2 katını taşlı, bozuk, dik yolda harcar. Mesafe aynı ama harcadığı benzinfarklıdır. Böyle zorlanarak devamlı çalıştığında motor harap olduğu gibi insanınkalbi de devamlı ve çok çalışmaktan harap olur ve çabuk eskir. Genç insanlardaorganlar kuvvetli olduğu için yenilen yemekleri hazım edebilir ve fazlalıklarınıçıkarabilir. Fakat organların üzerine fazla yük bindiği için çok çalışmaktan çabukeskir, kuvvetini kaybeder, zamanla fazlalıklarını çıkaramaz olur, depo yapar,vücudu yağ ve kireç toplamaya başlar.Bazı insanlar çok yemelerine rağmen hep zayıf kalır ve bu durumlarının iyiolabileceğini düşünür. Hâlbuki hal öyle değildir. Çok yiyip zayıf kalanlar çok yiyipşişmanlayanlardan daha kötü durumdadırlar. Çünkü şişmanlar karışık ve yanlışyedikleri yemekten oluşan zehirlerin bir kısmını, vücudun topladığı yağlardadepolayarak, bu zehirlerin organları tahrif etmesini kısmen önleyebilmektedirler.
Ancak çok yiyerek zayıf kalanlarda zehirli maddeler sürekli vücut içinde dolaşır.

selam kızlar nasılsınız
oya, ilkin, hazal sizi görüyorum nasılsınız
biz okuldan gelinc ebir temizliğe giriştik yeni gelebildim

Ters yemek:​

Proteinli yiyecekler (et, yumurta, peynir vs.) midede uzunzamanda hazım olunur. Karbonhidratlar, tatlılar, beyaz undan yapılmış yemekler,patates, meyve vs. midede çok durmadan bağırsağa geçerek orada hazmedilir. Sudirek bağırsağa geçer. O yüzden önce su içmeli sonra meyve veya tatlı yenilmeli.Sonra sebze ve proteinli yiyecekler yenilmeli. Önce yemek yenilip, sonra meyveveya tatlı yenilirse, meyve hazım olmak için bağırsağa geçemez mayalanır, bütünyemek bozulur, çok gaz olur. Yemekten sonra su veya çay içilirse, yemektenayrılmadığı için mideyi genişletir ve hazmı zorlaştırır.

evt cnm ya ben de göremiyorum güncellemedm uzun zamandır ondandır muhtemelen.. ben de okuldan gelip direk notları girdim bir kısmı tamam notların.bgnkü sınavı okıcam akşam da onları da gecerm off yoruldum artk.h.sonu da analizleri yapcam:(
ayy dayanın az kaldı valla yoruldunuzz..eşimin var daha okuması gereken kağıtlarrr..

BAŞLICA HASTALIK SEBEPLERİ
Fazla yemek:​
Çok yemek yenildiği zaman midenin daha çok enzimeihtiyacı olur. Enzimleri yapmak vücut için çok güçtür ve kıymetli maddelergerektirir. Normal bir insan için 250 gr yemek yeterlidir. Bunu hazım ettirmek içinkalp hiç zorlanmadan rahat çalışır. 2 kat yemek yenirse, kalbin yemeği hazımettirmesi ve fazlalıkları çıkarttırması için 4 kat daha fazla çalışması gerekir. Bu dakalp için çok ağırdır. Mesela bir araba düzgün bir yolda hiç zorlanmadan harcadığıbenzinin 2 katını taşlı, bozuk, dik yolda harcar. Mesafe aynı ama harcadığı benzinfarklıdır. Böyle zorlanarak devamlı çalıştığında motor harap olduğu gibi insanınkalbi de devamlı ve çok çalışmaktan harap olur ve çabuk eskir. Genç insanlardaorganlar kuvvetli olduğu için yenilen yemekleri hazım edebilir ve fazlalıklarınıçıkarabilir. Fakat organların üzerine fazla yük bindiği için çok çalışmaktan çabukeskir, kuvvetini kaybeder, zamanla fazlalıklarını çıkaramaz olur, depo yapar,vücudu yağ ve kireç toplamaya başlar.Bazı insanlar çok yemelerine rağmen hep zayıf kalır ve bu durumlarının iyiolabileceğini düşünür. Hâlbuki hal öyle değildir. Çok yiyip zayıf kalanlar çok yiyipşişmanlayanlardan daha kötü durumdadırlar. Çünkü şişmanlar karışık ve yanlışyedikleri yemekten oluşan zehirlerin bir kısmını, vücudun topladığı yağlardadepolayarak, bu zehirlerin organları tahrif etmesini kısmen önleyebilmektedirler.
Ancak çok yiyerek zayıf kalanlarda zehirli maddeler sürekli vücut içinde dolaşır.
vayy ben hep yiyip yyip zayıf kalanlara imrenmişimdirrr

selam kızlar nasılsınız
merhaba aslıııııı..iyi yapmişsiniz canım bende yarınyapicim temizlikkk

selam kızlar nasılsınız
selam cnm h.geldin ben de okuldan gelince nete giriştim notları girmek için bitmedi hla.pzt sonmus:(
ben nette geziniyorum:)

:) ahh ahh keşke ben de rahat raht gezineblsm su işler btse de

Ağrılı regl (hayız)
  1. Faydalı yiyecekler, baharatlar ve şifalı bitkilerle karaciğer sağlığına kavuşturulmalı, safra arıtılmalı
  2. Tüm vücudun sağlığı için bol çiğ sebze ve meyve yenmelidir.
  3. ŞİFALI BİTKİLERLE TEDAVİ:
    1. Lahana Yaprağı: 2 iri lahana yaprağı masa üzerine şişe ile ezilir ve bez üzerinde soğuk olarak kasıklara vurulur (bağlanır). İki-üç saat orada bırakılır. Ağrıyı giderir.
    2. Marul Yaprağı: 2-3 marul yaprağı ince kıyılır ev bir litre suya konup 10 dakika kaynatılır, 20 dakika demlenir ve günde 2-3 su bardağı içilir.
    3. Civan Perçemi: Bir litre sıcak suya 40 gr. Çiçekli bitki konur, 20 dakika sonra süzülüp günde 2 su bardağı içilir. Regl’i söktürür, ağrı ve sancıyı keser. Çok tesirlidir.
    4. Maydanoz: 1 litre suya 100 gram tohum veya yaprak konur; 15 dakika kaynatıp 20 dakika demlenir, süzülür, günde 3 su bardağı içilir. Ağrı ve sancıyı giderir. Regl’i söktürür.
      Beslenmede hamur işlerinden (börek, çörek, kek, makarna vs.) kaçınmalı. Polen (çiçek tozu) günde bir çay kaşığı bira mayası günde bir tatlı veya çorba kaşığı suda eritilip içilir. Buğday çimi yenir
      .(bugday çimi de ne be!:52:)

merhaba aslıııııı..iyi yapmişsiniz canım bende yarınyapicim temizlikkk

eğer caymazsak haftasonu sivasa gitcez biz inş

selam cnm h.geldin ben de okuldan gelince nete giriştim notları girmek için bitmedi hla.pzt sonmus:(

kolay gelsin cnaım benim bu öğretmen görüşleri kaldı onlarıda yazdım mı bitti işim çok şükür

Emziren arkadaşların dikkatine

Anne Sütü:

Anne sütünün gereğinden az oluşması da, gereğinden fazla oluşması da sıkıntı verebilir.

• Süt Artırıcı: Badem, buğday çimi, arpa unu, havuç, mercimek, yer elması, anason, kimyon, rezeyan, fesleğen, ve şerbetçi otı.
  • Süt Azaltıcı: Enginar, maydanoz, nane ve adaçayı

işte bu tam benim için. zira sürmenaj benim göbek adım haline geldi son 1 yılda

Sinir krizleri, beyin yorgunluğu, sürmenaj

Semizotu sinir krizlerini, beyin yorgunluğunu ve uykusuzluğu giderir.

Marul da sinirleri teskin eder, uyuyamayanlara, asabı bozuk olanlara çok fayda verir.

Enginar beyin ve ruhi yorgunluğa, sinir zafiyetini sürmenajı çabuk iyiliğe kavuşturur.

Bir su bardağı kadar suya 1 tatlı kaşığı içlenmiş ayçiçeği çekirdeğini ezere koyduktan sonra, buna bir tatlı kaşığı da kuru yaprağını koyunuz. Yarım saat orta ateşte kaynatıp süzünüz. Bal ile tatlandırarak yatarken içiniz.

Kereviz de çok iyi bir sinir ilacıdır

eğer caymazsak haftasonu sivasa gitcez biz inş

kolay gelsin cnaım benim bu öğretmen görüşleri kaldı onlarıda yazdım mı bitti işim çok şükür
e gidin yani bi gidemedniz sivasa

Emziren arkadaşların dikkatine

Anne Sütü:

Anne sütünün gereğinden az oluşması da, gereğinden fazla oluşması da sıkıntı verebilir.

• Süt Artırıcı: Badem, buğday çimi, arpa unu, havuç, mercimek, yer elması, anason, kimyon, rezeyan, fesleğen, ve şerbetçi otı.
  • Süt Azaltıcı: Enginar, maydanoz, nane ve adaçayı
sağol canımmmm=)şerbetçi otu da neymiş kiii
ayy benimki uyandı galiba miyav miyav sesler geliyoo görüşürüzzzzzzzzzzzzz

menum:

Sabah 2 dilim uno denge lıght ekmek arası beyaz peynir

ara yok

ögle julıen kesilmiş ızgara tavuk salata biraz kısır vişne suyu 2 çatal irmik helvası

ara yok

akşam ne yerim bilmiyorum belki de yemem bişey yada sadece yoğurt yerim.

kızlar ben böylee bir haftadır iptal durumdayımmm hastayımm halim yok hiçç eve gidince hemen uyumak ıstıyorum bir bardak bıle kaldırasım glmıyo
dün işten erken cıktım eve giderken bi doktra gözüküyüm dedim otobusten ındım hastanenın önunde hastaneden içeri girdim ama ayakta duramıyorumm sankıı raylı bişey var ayaklarımın altında vee ben zıplıyorum gibi hemen koltuığa geçtimm tuttular felan tansıyonum 8/6 olmuşş düşününn başım nasıl donduu anlatamm sonra muyn. oldum boğazım için grip olmuşum ve boğazlarımda şiştiği için gıcık yapıyormus ilaç verdi doktor hastaneden cıktım allahtan evım hemen karsı sokagında eve kendımı zor attım ve hemen yatağa attım kendımı zaten sabah kahvaltısından sonra bırtek sımıt yemıstım böyle yani bu hafta bitik durumdayım kızlar :2::2::2::2::2::2::2::2:

Back
X