Yeni SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrr

Herkese hayırlı sabahlar
Dün uğramaya fırsatım olmadı hiç

dışarı işlerimi hallettim birde evde yapılan kart katlama işi almıştım onunda boğuştum bütün gece

Çok basit görünüyordu ama henüz elim alışmadığından biraz el oyaladı tabi ilerleyen saatlerde daha kolay gelmeye başladı

Eşim katladı ben poşetledim derken yarısından çoğunu hallettik bile
Bugün büyük kızın ilk veli toplantısı varmış

valla iki gündür okadar çok okula harçama yapmak zorunda kaldım ki toplantıyı duyunca tedirgin oldum açıkcası

Acaba toplantıda para isterlermi diye korkuyorum

Neyse artık acıkcada söylerim olmadı sonuçta cidden bu sene baya bir parçalandık okullara
Bu arada dün karbonhidrat günümdü ve ailemle dışarda kahvaltı edilecek diye bende 1/2 simit, 2 dilim domates, 3 dilim salatalık ve 3 zeytin yedim ( zeytin konusunda kararsızdım ama sakıncası yoktur inşallah

)
Bİrazdanda meyve günümün acılışını yapacağım

eşim sağ olsun çok seviyorum diye incirde almış ama tabi onu sadece bir öğünde yerim ki malum şekeri fazla olan bir meyve
Canım nette yazarsan çıkar hatta KKdada var yapanların paylaşım yaptığı sayfa

Oda yetmez dersen FAcede 90 günlük diyet ile zayıflıyoruz grubuna gel ( ben kurdum

) Kafana takılan herşeyi sorabilirsin oradada

hem menü seçenekleri de var gün gün ayrılmış
Tabiki seve seve yazarım canım ne demek

ki dünkünü yazdım bile

Bu arada diyetin asıl listesinde öğlen ne yiyorsan aynısının yarısı kadar akşamda yenilecek diyor ama ben baştan beri öyle yapmıyorum tek tip olmasın diye

Atıyorum Protein gününde öğlen melemen yapıyorsam akşamlık köfte salata yediğim oldu

yani verdiğim kilo belki tam uysaydım daha da iyi olurdu hatta yarın tekrar protein günü ve 4 gün tam listeye uyarak ( yani öğlen akşam aynı yiyerek ) denesem acaba dahamı fazla gider diye denemek istiyorum
Canım besinleri gruplarına göre ayırarak yemek esas bu diyette

yani protein gününde karbonhidrat olmayacak

4 farklı gün aynı sırayla dönülüyor ( protein, nişasta, karbonhidrat ve meyve günü ) Tek sabit olan kural sabahları kahvaltı yerine 1 porsiyon meyve tüketiliyor ve inan sabah sabah çok iyi geliyor
Canım Neslihana kesinlikle katılıyorum

Desene Allah korusun ama bir rahatsızlıktan yada depresyondan benim kadar kilo almış biriyle birlikte olsaymış adam kesin ilk gemiyi terk eden fareye dönerdi

Ben evlendiğimde 52 kgdum

hamilelikti depresyondu resmen kendimden geçmiş ve artık hayattan vazgeçmiştim

124.5 kgluk rekorum malum zaten

Yeni evliyken eşim çok zayıfsın diye beni yerdi

ama Allah razı olsun bir kez olsun bana karşı Aşkım ya çok kilolusun görüntünden dolayı ver demedi

Aksine ben ne zaman ağlasam ( 3 günde bir en geç ağlama krizlerim olurdu birşey üzerime olmuyor ben böyle çok çirkinim yok kesin bu şekilde öleceğim diye

) eşim aksine saçmalama Yavru sen her halinle güzelsin ve ne olursa olsun sen bunu başarabilirsin, üstelik ben seni yüreğinin güzelliği için sevdim sakın bir daha öyle düşünme diye birde fırça atardı

Hep diyorum o kötü dönemimde eşimin ve buradaki kızlarında desteği sayesinde ben toparladım kendimi

ve inan şu anda belki bir çok 50li rakamlardaki hatunlardan çok daha yüksek bir özgüvene sahibim

Hani bazen şakasına diyorum Banu Alkan özgüveni var bende diye

çok şükür 2li rakamları ucundanda olsa gördüm ve inanıyorum devamıda patır patır gelecek

ama bunu eşiminde hep bana dediği gibi sadece ve sadece sağlığımız için yapmak zorundayız

biz kendimizi hangi kiloda sağlıklı hissediyorsak bizim için ideal olan kilo odur bana göre

herkes 36 beden olmak zorunda değil

ben sağlıklı yaşıyorsam 40 hatta 42 bedenle bile mutlu olabilirim
Bİrde lütfen hayatında dolu dolu olan insanlara yer ver

sadece görsellik açısından bile seni kırmayı göze alan biri evlendikten sonra seni ne kadar mutlu edebilir

Belki çok sert bir düşünce ama hep diyorum yarın ömrünün sonuna kadar ağlayacağına şimdi bir kaç ay ağlamak daha iyidir diye ( kendi kızlarıma da hep aynı şeyi söylüyorum çünkü cidden kolay kolay çekilemeyecek şeyler yaşadım ve hep diyorum eşimin bana sevgisi olmasaydı asla üstesinden gelemez dağılırdık

o yüzden eşime bile eğer ileride kızlarımın karşısındaki insanlardan daha nişanlıyken bir hata görürsem anında güzellikle müdahale ederim baktım düzelmiyor daha sert davranır gerekirse kızımı o insandan uzak tutarım

ömür boyu ağlayacağına bir kere ağlasın

çünkü hiç kimse için hayatını zindan ettiğine deymez
Sırf görselliğe önem veren sığ insanlar zaten uzak dursun canım

Seni seven beğenen yüreğin için beğensin

Hem ne demişler Malına güvenme bir kıvılcım yeter, Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter ( öyle birşeydi sanırım

ama anladın sen onu )