Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Beni niye etiketledin?
Ayrica Moonlii Moonlii u bu kadar acimasiz elestirme hakkina sahip oldugunu sanmiyorum.
Kizin sutu yok demekki napsin? Emin ol o kendi dogurdugu cocugu senden cok dusunuyodur..bu kadar sert yazmana gerek yok biraz empati kurmani tavsiye ederim bir anne bukadar acimasiz elestirilmez!
Acimasz mi ,yazik bebeklere uzuluyorm
Ayni sey bnmde basima geldi
Sutum azdi ama asla mama vermedim
Bir kutu aldim baktim icindekilere birsuru kimyasal,bomba gibi
Sizce bebek sndreblirmi bunlari
Reklam kurbani olmayin
Eskiden mama yoktu ve kimseye bsy olmadi ,sulandrlms sut falan bile verileblr dyr dr ler
Mama belki 1-2-3 aylik mecbur kalinablr ama devam sutlerini insanlar ek gidaya baslamis cocklara bile kullaniyorlar ,bu kadar sacmalk olamz
Arkadsn bebeginn yasini bilemiyorum,4 ayi gecmisse bile ek gidaya yagurt falan baslayablr devam sutu denen sacmalk neden verilsn yazik bebeklere

alya elifcim bnm hormonsal problemlrim yuzndn sutum dogumdan itibaren cok cok azdi ve kilo kaybi yasadi kizim surekli bu dogrultuda devam sutu kullanmkatn baska carem olamazdi..Ayrica devam sutu anne sutunun yerini tutamadigi gibi inek sutude asla devam sutunun yerini tutamaz..Aldigimiz inek sutlerinin ne oldugu bellimi..Anne sutu alamyan co cuklar belki bir doneme kadar devam sutu icmelidir canm bulundgumz kosullarda aksi dusunulemez..Ayrica suanda tum uzmanlar 1 yas alti cocuklar icin asla inek sutu onermiyorlar..Ben yogurdunu peynirini labnesini evde yapan bir anneyim elhamdulillah bunlara gucum yetiyor ama olmayan sutumun maalesef gelmesine gucum yetmedi..Sevgiler
Bnde ayni seyleri yasadm,yanls anlamaniza uzuldm
Sutum yok diye agliyordum
Ama mama verilmsine cok uzuluyorm,bakin kanser hastalik toplumi oldk,bnlarin etkileri ileride cikack,heleki 4 ayi gectyse cock sakin vermeyin,yogurt,meyve puresi pirinc lapasi yapin

Reklam kurbani olmayin
Eskiden mama yoktu ve kimseye bsy olmadi ,sulandrlms sut falan bile verileblr dyr dr ler
Mama belki 1-2-3 aylik mecbur kalinablr ama devam sutlerini insanlar ek gidaya baslamis cocklara bile kullaniyorlar ,bu kadar sacmalk olamz
Arkadsn bebeginn yasini bilemiyorum,4 ayi gecmisse bile ek gidaya yagurt falan baslayablr devam sutu denen sacmalk neden verilsn yazik bebeklere
Etiketlemedm bn sizi,yanlslkla bsy oldysa blmiyorm pardon

alya elifcim bnm hormonsal problemlrim yuzndn sutum dogumdan itibaren cok cok azdi ve kilo kaybi yasadi kizim surekli bu dogrultuda devam sutu kullanmkatn baska carem olamazdi..Ayrica devam sutu anne sutunun yerini tutamadigi gibi inek sutude asla devam sutunun yerini tutamaz..Aldigimiz inek sutlerinin ne oldugu bellimi..Anne sutu alamyan co cuklar belki bir doneme kadar devam sutu icmelidir canm bulundgumz kosullarda aksi dusunulemez..Ayrica suanda tum uzmanlar 1 yas alti cocuklar icin asla inek sutu onermiyorlar..Ben yogurdunu peynirini labnesini evde yapan bir anneyim elhamdulillah bunlara gucum yetiyor ama olmayan sutumun maalesef gelmesine gucum yetmedi..Sevgiler
Uzmanlarin mama markalari tarafndan satin alinmadgni nerden biliyoruz
Lobi isi bunlar
Bir donem de tereyagi yumurta yemeyin diye bagiriyrdu uzmanlar ,smdi ne oldu
Yanls yapmisiz dediler
Brzda mantigimizi kullanalim derim
Akil suzgecnden gecirmedn koru korune kabullenmeyin herseyi

Reklam kurbani olmayin
Herkesin dusuncesi farkli ama biraz sert yazdigin icin kizdim.
Ben zaten ne mama ne de devam sutu falan vermiyorm...
kizim bir yasinda hala emiyor ve yemek yiyor.. emzirdigim halde 6.aydan sonra guzel beslenme sekli olusturmaya calistik yani ben uzerime alinmiyorm ama uyaricaksanda o sekilde yapma karsinda ki alinabilir cunku konu COCUK yani en azindan ben hassasim cnm.
Herneyse benlik konu yok siz aranizda halledin :bicak:yanlis anlamalar olmasin

Bebek mamalarının zararları:
  • Bebek mamaları, anne sütüne yakın olarak üretilmeye çalışılarak piyasaya sürülen fabrikasyon ürünlerdir. bazıları her fabrika işi gıdalarda olabilen ağır metaller içerebilmektedir.Avrupa da yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, piyasada satılan, çok ünlü 9 adet markanın içeriğinde ağır metaller, arseniğe ve kurşuna rastlanmıştır. Bu mamaların, reklamları yapılırken bebeklere iki yaşına kadar verilmesi tavsiye ediliyor. Böylesi ağar metaller içeren ürünler, üç dört ay kullanımda, veya çocuğu emzirdikten sonra, doymadığı düşüncesi ile ek olarak verildiğinde, bir zararı olmaz, Çünkü bu metaller, uzun süre kullanımla vücut da birikmeye başlar ve zararları da o zaman ortaya çıkar. Kısacası, çocuğunuz Anne sütü hiç almıyorsa, en fazla dört ay verin ve daha sonra, sulandırılmış süt ve ek gıdalarla besleyin.
  • Bebek mamalarının bir diğer zararlı tarafı ise, bazı markaların şeker veya tatlandırıcı ile tatlandırılması dır. Daha bir iki aylık bebeğin damağına bu kadar tatlı bir şeyi verip alıştırdığınız zaman, bebeğin ek gıdaya başlaması gerektiğinde, yoğurt, ıspanak, pazı, et, balık gibi, büyümesi için gerekli bir çok gıdayı yemeyi reddedecektir. Çünkü bebekliğinde tatlıya alıştığı için, diğer tatların hepsi ona yavan gelecektir.

Herneyse ben uyarmk istedim belki haddim olmayark ,herkesin kendi tercihi
Kuzucklara uzuldugum icin uyardim ,baska maksat zaten olamz,sertlikle suclayan arkadas olabilir,ama cok hassas bir konu bence

Neeee 1.kimmissss :sampiyon::cool:
BPJ2dL.webp

Uzmanlarin mama markalari tarafndan satin alinmadgni nerden biliyoruz
Lobi isi bunlar
Bir donem de tereyagi yumurta yemeyin diye bagiriyrdu uzmanlar ,smdi ne oldu
Yanls yapmisiz dediler
Brzda mantigimizi kullanalim derim
Akil suzgecnden gecirmedn koru korune kabullenmeyin herseyi
merak etmeyin bende lisans yapmis biriyim yavrumu beslerken mantigimin ve yuregimin el vermesi gerekiyor..Tereyagi yemesin demedi kimse olculu ve organik olanlar tercih edilsin dendi,yumurta tereyagi etin fazlasi bunlarin hepsi kolestrol kaynagidir..herseyin fazlasinin zarari oldugu gibi bu gidalqrda boyle...pirinc lapasimi ilahi alya elifcim vereyimde gdo dan obez olsun çocugum ALLAH muhafaza..benim dogru bildigim ilk 6 ay sadece anne sutudur yeterli degilse(ki ne yazikki dunya capinca %27 gibi bir oran söz konusu) ayina uygun devam sutu kullanilmalidir..4.ay ek gida icin cook erken olmakla birlikte inek sutu icindeki bakterilerde dolayi ALLAH muhafaza bebeklerimizin bagrsak dugumlenmesine yol acabilecegi icin 1 yasina kadar kullanilmamalidir..Tabi bizler guvendigimiz uzman goruslerine gore hareket ediyor,bilincli anne tecrubelerini ornek aliyoruz..Yinede tesekkur ederim

ke
Bebek mamalarının zararları:
  • Bebek mamaları, anne sütüne yakın olarak üretilmeye çalışılarak piyasaya sürülen fabrikasyon ürünlerdir. bazıları her fabrika işi gıdalarda olabilen ağır metaller içerebilmektedir.Avrupa da yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, piyasada satılan, çok ünlü 9 adet markanın içeriğinde ağır metaller, arseniğe ve kurşuna rastlanmıştır. Bu mamaların, reklamları yapılırken bebeklere iki yaşına kadar verilmesi tavsiye ediliyor. Böylesi ağar metaller içeren ürünler, üç dört ay kullanımda, veya çocuğu emzirdikten sonra, doymadığı düşüncesi ile ek olarak verildiğinde, bir zararı olmaz, Çünkü bu metaller, uzun süre kullanımla vücut da birikmeye başlar ve zararları da o zaman ortaya çıkar. Kısacası, çocuğunuz Anne sütü hiç almıyorsa, en fazla dört ay verin ve daha sonra, sulandırılmış süt ve ek gıdalarla besleyin.
  • Bebek mamalarının bir diğer zararlı tarafı ise, bazı markaların şeker veya tatlandırıcı ile tatlandırılması dır. Daha bir iki aylık bebeğin damağına bu kadar tatlı bir şeyi verip alıştırdığınız zaman, bebeğin ek gıdaya başlaması gerektiğinde, yoğurt, ıspanak, pazı, et, balık gibi, büyümesi için gerekli bir çok gıdayı yemeyi reddedecektir. Çünkü bebekliğinde tatlıya alıştığı için, diğer tatların hepsi ona yavan gelecektir.
şke kaynakta belirtseydiniz ona gore konusurduk bu yazi ustunde...

Back
X