• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 yaş çok mu?

nazar boncuxgxum

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
517
8
296
38
Ankara
meraba arkadaşlar beni belki tanıyanınız vardır ben 23 yaşındayım ve 3 yıl önce eşimden ayrılmıştım çok zor günler yaşadım ama şimdi güzel bi işim var ve mutluyum evliliği hiç düşünmezken bi arkadaşım bi tanıdığıyla tanıştırmak istiyor ama aramızda 14 yaş farkı var o hiç evlenmemiş nişanlısından ayrılmış ve oda çok yıpranmış mesleği de güzel özel harekat polisi ne yapıcağa karar veremedim o beni görmüş beğenmiş ben onun resmiini gördüm sadece ama çok kararsızım evlenmek aklımdan geçmiodu benim için cazip gelen yönleride var ama yaş problem olurmu oturup konuşmadık yüzyüze hiç bi kaç kere msn de görüşdük o yüzyüze görüşmek istio ama ben korkuyorum eğer olmazda karşımdakini umutlandırırım die sonuçda oda acı çekmiş ve bide ben üzmek istemem annemle konuşdum bu konuyu o olmaz dedi sorun olur yaş farkı ama bilemiorm dediğim gibi cazip gelen yönlerde var bana yardımcı olurmusunuz tecrübelerinizle sizcede sorunmu bu yaş farkı

Öncelikle merhaba. 14 yaş çok mu fazla dersen, o çok göreceli bir kavram. Benim nişanlımla aramda tam 14 yaş var mesela. O 36 yaşında ben 22 ! Sorun oluyor mu diye sorarsan,ilk zamanlarda bende çok düşünmüştüm aklıma takılmıştı ama sonradan aramızdaki yaş farkı hiç sorun olmadı ki 2 senedir beraberiz... Kafan uyduktan sonra,iyi anlaştıktan sonra yaşını görmezden geliyorsun zaten... Tabi sana ayak uyduracak bir yapıda mı. Mesela biz ortada buluşmuş olan çiftlerdeniz.Ne o 36 gibi ne de ben 22... Yani anlayacağın birbirimizi tamamlamışız:) Umarım senin karşına çıkan bu kısmette sana göredir,kafalarınız uyuşur...
Ben hiçbir zaman bu yaş muhabbetine takılmadım...Umarım herşey gönlünce olur...

ArkadaŞlar nİe kİmse bİŞey yazmıo ?

Kafandaki tek soru işareti yaş farkı ise ben görüşmeden karar verme derim.Bu yaş farkı az mı çok mı o kişilere göre değişir ama tanışmadan da bunu anlamak imkansız.

Ama yok sadece mesele yaş farkı değil;kendimi hazır hissetmiyorum,şuan ki durumumdan gayet memnunum vs...diyorsan da kafanı bulandırma o zaman
.

Bencede sadece yas faktorunu sorun edıyor ısen, bunu bır de onu tanıdıktan sonra dusunmenı tavsıye ederım.

Benım abım ve esı arasında 11 yas fark var. Abım kızın agzının ıcıne duser neredeyse (: Hanı kızda cok cılvelıdır, hakkını yememek lazım...

Bence uyum saglayabılıyorsanız yası hıc sorun etme. Anlasamadıktan sonra akran da olsanız, ıdeal yaslarda da olsanız anlasamazsınız. Bu durumda tabıı kımse kalkıp yas faktorunu one surmez. Ama dıger durumda hemen yas faktoru ele alınır kı, alakasızdır bence.

bir bakin illa hemen evlenceksiniz diye birsey yok
bana göre 14 yas cok ama karsinizdaki kisinin hal ve tavirlarina
tabi sizinde tavirlariniza bagli olan bir durum bu

bence yaş farkı sorun değil.anlaşıp anlaşmama fikirlerin uyuşması önemli.bide sizi cazip gelen tarafları ney acaba ?

bana cazip gelen tarfaları işi yani şöle benim eşim abisi babası ve kardeşi ile çaışıodu yani kendi başına asla karar alamzdı ayrı bişey alamazdı haberleri olurdu buda büyük bi sorun değil ama yinede çok canımızı acıttı ewei bile uzaklaştıramadık ve buda ayrılmamaıza etken oldu ama bu polis yani kimseye bağlı değil çok önemlimi bilmem ama bide hayata pozitif bakıo çok neşeli gülüo bilemiorm işde kafam çok karışık hemde çok korkuyorum

yaş farkı önemli ama kafa yapınızın uyması daha önemli bencea.s
akran olup da anlaşamayan çok çift var bence bir görüşün konuşun tanımaya çalışın
eğer kafa yapınız uygunsa niye olmasın ki

yaşadığınız kötü tecrübeden sonra korkuların olması gayet normal..ama yaş çok abartılı
gibi gelmedi bazı kişiler hem yaşını göstermez hem de olduğu yaşdan da daha genç düşünebilir..
tanımadan anlaşılmaz ki bir şans verebilirsin ama korkuların olduğu için
ondan önce kendine güvenip adım atmalısın.

Kafalar uyuştuktan sonra yaşın bi önemi kalmıyor
Eğer zevkleriniz yaşantınız ve geleceğiniz aynı yönde kesişiyorsa düşüncelerde , neden olmasın

sen 30 lu yaşlarına gelince zor bir dönem geçirirsin ama sadece 7 sene sürer sonra 40 lı yaşlara gelince o yaş farkı pek abes gelmez...önemli olan ruhu genç olsun benim eşimle 5 yaş fark var ama ruhu öyle yaşlı ki bazen bir morukla evliymişim gibi hissediyorum:) buarada onun yaş farkı varsa senin de hayat tecrüben var...yaşın çok genç ama yaşadıkların olsun üzüntülerin olsun evliliğin olsun deneyimin olsun sen de bir genç kızın heyecanı kıpırlığı cahilliği yoktur...yaşına göre daha olgun düşünürsün heyecan değil huzur ararsın felan buyüzden uyumlu bir beraberlik için pe3k sorun yok...görüş bence tanı...ama tanıma süresi uzun olsun...psikopatmıdır huysuzmudur nasıl biridir değildir iyicetart...e kişiliği iyiyse iyi anlaşıyor olursan güzel vakit geçirirsen ve yanında olmak seni mutlu içinikıpır kıpır ederse evlen gitsin:)

bi gör tanış ondan sonra karar ver....bunların hepsi tamam ama...
SEN EVLİLİĞE HAZIR HİSSEDİYOMUSUN PEKİ KENDİNİ...
TEKRAR BU YÜKÜN ALTINA GİREBİLİCEKMİSİN....
DAHA YAŞIN KÜÇÜK CANIM...
BENİMDE KÜÇÜK BENDE EVLİYİM AMA BAZEN ZOR GELİYO...
O YÜZDEN DAHA ÖNCE EVLİLİĞİ YAŞAMIŞ BİRİ OLARAK TEKRAR EVLENMEK İÇİN KENDİNİ HAZIR HİSSEDİYOSAN EVLEN...
AMA İLK EVLİLİĞNDE NE PROBLEM NE SORUN YAŞADIYSAN DA BUNDA YAŞAMAMAK İÇİN TEMELİNİ SAĞLAM AT....
NE İSTİYOSUN NE İSTEMİYOSUN MUTLAKA BELİRT...
İSTEMEDİĞİN HİÇ BİŞEYİ SONRA DÜZELİR DİE LÜTFEN KABULLENME...
ARTIK TECRÜBE SAHİBİSİN VE BUDA HÜSRANLA SONUÇLANMASIN...
KENDİ DEĞERİNİ MUTLAKA BİL...CANIM....
UNUTMA SEN ÇOK ÖZELSİN...
ŞARTLARINI BELİRT CANIM...HERŞEY SENİN VE SONRADA ONUN İSTEDİĞİ GİBİ OLSUN/B]

Yaşa değil de huya, kişiliğe bakmalı bence.
Öyle insanlar var ki senden 20 yaş yaşlı ama sen ona ayak uyduramıyosun.
O yüzden tanımadan, görüşmeden karar verme bence.
Ama sırf "bazı yönleri" cazip geliyor diye de körü körüne bir ilişkiye atlama sakın.
Gerçekten her şeyiyle kabul edebileceğin bir erkekle evliliği düşün derim ben.
Bir ikinci yıkımı yaşama lüksün yok ne de olsa.

Benim eşimle aramda 10 yaş var çokda iyi anlaşıyoruz..
Sorun değil bence..

Kişiyi tanımadan karar vermek doğru değil..
Sadece yaş değil sorun olan.
Sen bence erken yaşta evlilik yapmışsın 2. evliliğin hiç değilse ilk yılları sorunlu olabilir, göğüsleyebilecek misin?
Yaş evet ilerleyince sorun olabiliyor ama sen yaşlarda dengesiz işi gücü bir türlü oturmayan(sen öyle evlenmesende) biri de olabiliyor.
Evlilik bir paket evlenmeden önce çok yargımız oluyor ama küçük bir ihtimalle de açılmamış sürpriz bir paket..
İşinden ne çıkacağını bilemezsin..

Ama tanıyabilirsin bunu herkes bilmek zorunda da değil..
Yaşı gözünde çok büyütme bence.
Hayat görüşü net, işi gücü yerinde, temiz bir evi ailesi olsun isteyen biri çıkabilir karşına.
Tam terside olabilir buna tanıştıktan sonra karar vereceksin

Başka sıkıntılar yok ise sadece 14 yaş sıkıntı değil tek başına. Bazen çok daha olumlu da olabilir hatta.
Görüşüp değerlendirmek lazım.

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim gerçekden yardımcı oldunuz umarım hayırlısı ne ise o olur daha görüşmedik yüzyüze ama ben görüşmeyi düşünüyorum bugün annnemlede konuşduk onunda onayını aldım ben artık mutlu huzurlu sakin bi hayat istiyorum yaşım küçük ama çok çok yordu bu hayat beni artık bende dinlenmek istiyorum hepiniz saolun:)

Benim kızım 24 yaşında kendinden 17 yaş büyük biriyle 6 aylık evli eşi hiç evlenmemiş biriydi ve 1,5 yıllık arkadaşlık sonucu evlendiler......onlar tek kelimeyle çok mutlu... aradığın herşey bu kişide varsa tek sorun sadece ama sadece yaş farkıysa olur hemde çok güzel olur...Böyle bir evlilik yaşayan kızı olan bir anne olarak bu kişiyi çok iyi tanımanı ve acele etmemeni ayrıca ailenin de onayını alarak yoluna devam etmeni tavsiye ederim....

Back
X