14şubat ve eş kisisinden istemsizce beklenti içine girmek

Miraclessss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
1.104
610
123
Merhaba kızlar.konuma geçen hafta eşimle aramda geçen bı mesele ile başlayayım.gectigimiz yıllarda konut aldık sonra vasıta.once konut için ailemin taktığı 60_70gr.lik bileziği verdim.sonra vasıta içinde yine bı okadardan fazla bileziklerimi verdim.(şimdi bı kesim bana kizacak haklı olarak evlilikte hayat müşterek degilmi tabiki yardım edeceksin diyebilirler)evet zaten gönüllü verdim.icinde aile yadigarı olanlarıda.alirken aşkım çok sağol ilk fırsatta alırım demişti eşim.neyse aradan zaman zuhur geçti bir miktar para koyduk kenara yine alım satım tapu işleri için.gecenlerde arkadaş eşleri ile biraraya geldik hepsinin eli kolu dolu.boyle bir aşka geldim heves ettim ki zira alyansim bile yok artık.dedimki eşime aşkım o paralar para olarak durmasın lazım olana kadar hevesimi alsam takıdan. bir kızdı bana altın maltin yok miraclessss dedi çok gücüme gitti bı dünya laf saydı filan.iki gün istemsizce konuşmadım kendisiyle.icime oturdu resmen.simdi 14subatta geliyor konuyu gündeme bile getirmiyorum ama için için sevmesede böyle günleri bir jest yaparmi diyorum.gerçi o potansiyel yoktur eşimde ama hani bı gümüş yüzükle bile çıksa gelse😔salak salak bekliyorum üzülüyorum.oyle saçma sapan dertler ama üzülüyorum iste.paylasmak istedim sadece😔

Siz de o evde otrumuyor musunuz tabi ki parayı verceksiniz bunun sözünü etmeniz garip :110:

Düğün bileziklerinin kola 3lü 5li takılmış şekli gerçekten çok korkunç duruyor, günlü kıyafetin kot pantalonun üstüne sapsarı altın çok rüküş duruyor:olamaz:İlle de bir şey takıcam diyorsanız bence daha modern, zarif , günlük tasarımlara yönelin.

Konuya geleyim, benim beklentim seveceğim bir hediye olmasıdır genelde koluma 10.000 tl 20.000 tl tak gibi bir beklentim olmadı hiç :olamaz:Madem yeni ev aldınız borca girdiniz boşverin bileziği falan güzel bir yere yemeğe gidin, daha modern ve uygun fiyatlı bir parça seçin olsun bitsin diyorum.

Şöyle sizinle farklı kafa yapılarındayız, takıdan heves almak vs cok sacma amaaaaa
Esiniz sizi geri ödeyecegim diye ikna ederek almıs demekki sizin kafa yapınızla benzer sizi destekliyor, o yüzden altın maltın yok kısmı beni cok rahatsız etti , hayatım en kısa zamanda halledicem vs diyip sizin gönlünüzü hoş tutabilirdi. Kaldı ki alyansınız neden yok onu neden sattınız? Siz üstüne bir bardak su için ya da çok istiyorsanız sürekli dillendirin sus payı olarak alır kurtulmak icin

Merhaba kızlar.konuma geçen hafta eşimle aramda geçen bı mesele ile başlayayım.gectigimiz yıllarda konut aldık sonra vasıta.once konut için ailemin taktığı 60_70gr.lik bileziği verdim.sonra vasıta içinde yine bı okadardan fazla bileziklerimi verdim.(şimdi bı kesim bana kizacak haklı olarak evlilikte hayat müşterek degilmi tabiki yardım edeceksin diyebilirler)evet zaten gönüllü verdim.icinde aile yadigarı olanlarıda.alirken aşkım çok sağol ilk fırsatta alırım demişti eşim.neyse aradan zaman zuhur geçti bir miktar para koyduk kenara yine alım satım tapu işleri için.gecenlerde arkadaş eşleri ile biraraya geldik hepsinin eli kolu dolu.boyle bir aşka geldim heves ettim ki zira alyansim bile yok artık.dedimki eşime aşkım o paralar para olarak durmasın lazım olana kadar hevesimi alsam takıdan. bir kızdı bana altın maltin yok miraclessss dedi çok gücüme gitti bı dünya laf saydı filan.iki gün istemsizce konuşmadım kendisiyle.icime oturdu resmen.simdi 14subatta geliyor konuyu gündeme bile getirmiyorum ama için için sevmesede böyle günleri bir jest yaparmi diyorum.gerçi o potansiyel yoktur eşimde ama hani bı gümüş yüzükle bile çıksa gelse😔salak salak bekliyorum üzülüyorum.oyle saçma sapan dertler ama üzülüyorum iste.paylasmak istedim sadece😔
Belki kendi içinizde haklısınızdır da bana çok haklı gelmediğiniz öyle altın şu bu dolu dolu takmak çok görgüsüzce yeni gelin işi ya başka işiniz mi yok hele günlük hayatta takanlar o altınları bana hepten sonradan görme geliyor diğer konu zaten eşinizde bu potansiyel yoksa bunu kabul ederek evlendiyseniz boşuna beklenti içinde olmayın beklentiler üzer

Alyansınızı da ev ya da araba için mi sattınız?

Evlilik içinde senin benim diye bakmıyorum maddi konulara ama alyansa kadar sattiysaniz, sonrasında birşeylere heves ettiyseniz, sana altın falan yok demesi hoş değil bence.
Lafinizi o şekilde ağzınıza tıkayan adam sevgililer gününde hediye de almaz, boşuna beklentiye girmeyin.

Son düzenleme:
O evde siz de oturuyorsunuz bileziklerinizi vermeniz anormal bir durum değil. Önerdiğiniz şey de mantıksız takıyı bozdurunca illa değeri düşecek, neden hevesinizi alasınız diye zarar edesiniz? 14 şubatı kutlamak bana aşırı saçma geliyor. Eşiniz de sevmiyormuş zaten o yüzden boş yere beklentiye girmeyin derim. Alyansı bu yüzden sattıysanız ilk fırtta alyans alınmalıydı, bilezik kolye neyse ama alyans bambaşka bir durum

Odun herif alırken iyi ama tekrar yapmaya gelince yok. Sizde bu kadar fedakarlık yapmayın bu adam için ne demek alyansım bile yok ya durumu varken eşşek gibi yapacak. Bilezik vs benlik değil durur kenarda takmam etmem ama sözü verilmişse yapacak
Alırken iyi ne kız adam sanki pavyonda yemiş bilezikleri 😂

Sinir oluyorum böyle şeylere ne yapayım direk yardırdım afhjk altın bilezik meraklısı asla olmadım olmam takmak hele hiç benlik değil öyle bilezikleri şıngır mıngır takayım bak tüylerim diken diken oldu🥸 Ama takmak isteyenede saygım var adam ev şu bu için istemiş hoş ev vs de ikisinin ama söz verip durumu varken almamak bana göre hiç mi hiç hoş değil. Durumu olmasa nasıl alsın derim lakin tekrar yapıcam diyip yok sana altın demek eşşeklik yani

Fark etmez düğünde takılan ziynetler kadınındır. İcazet alması gayet normal ama medeni kanundan ziyade islam hukukunu baz aldıklarını düşünüyorum, orda da mehirdi galiba o var orda da kadının, erkek aldığını yerine koymak zorunda. Ortada almak icin verilen bir söz var, söz veriyorsa yerine getirmeli. Ben takılarımı satarsam eşimle pazarlığa girişmeyiz ama girişirsek ve alacağım derse almak zorunda

Sinir oluyorum böyle şeylere ne yapayım direk yardırdım afhjk altın bilezik meraklısı asla olmadım olmam takmak hele hiç benlik değil öyle bilezikleri şıngır mıngır takayım bak tüylerim diken diken oldu🥸 Ama takmak isteyenede saygım var adam ev şu bu için istemiş hoş ev vs de ikisinin ama söz verip durumu varken almamak bana göre hiç mi hiç hoş değil. Durumu olmasa nasıl alsın derim lakin tekrar yapıcam diyip yok sana altın demek eşşeklik yani
Adam öküz o ayrı mesele de birikimi güvenli bir yerde tutmak ya da yatırım yapmak yerine niye elde kolda taşınsın? Biri kolumu keser bu ekonomik ortamda millet delirdi diye korkar insan yahu. Kocanın bunu uygun bi dille anlatması gerekiyordu. Alyans alınır, ucuz yollu bileklik neyim istenir de kolumda yirmi bin lirayla gezmek hevesimi almak istiyorum nedir allasen.

Ya altın heveslisi biri de değilim aslında ama varken yaparmi yapacakmi diye nabız yokladım.ve aldığım tepki beni kırdı malesef.gumus altın vs.hediye bekledim galiba ya da daha da vefa.cunku son birkaç yıldır ne 14subat ne evlilik yıldönümü.hicbir aksiyon yok.sadece doğum günü.onuda pastayı kendi ailesinin yanında kestirmeyi tercih eder.dediginiz gibi altın akcede senin benim olmaz ama şu anki mal varlığımızı hep maddi manevî yanında olarak aldık.ama eşim sağolsun hissiyatina nail olamadım.birak lafını.o çok çok lüks zaten

Ev için istemiş eşi, ev ikisininde diyoruz ama kendine birşey almak istediğinde eşinden izin alması gerekiyor. Kadının alyansı bile yokmuş. Beyfendi ne zaman uygun görürse o zaman alabilecek.
Bu zihniyete tek altın vermeyeceksin aslında.

Fark etmez düğünde takılan ziynetler kadınındır. İcazet alması gayet normal ama medeni kanundan ziyade islam hukukunu baz aldıklarını düşünüyorum, orda da mehirdi galiba o var orda da kadının, erkek aldığını yerine koymak zorunda. Ortada almak icin verilen bir söz var, söz veriyorsa yerine getirmeli. Ben takılarımı satarsam eşimle pazarlığa girişmeyiz ama girişirsek ve alacağım derse almak zorunda
O zaman boşanma durumunda evden hak istemesin kadın. Güzel olur mu? Nedir bu almak zorunda yapmak zorunda halleri. Üstelik hiç beklemediğim üyelerden. Çok isteyen çalışıp alsın bileziğini kocadan beklemesin. Ev almak için takı toka verecem sonra bunları bana geri ödemelisin diyecem kocama. Ne biçim evlilik bu? Hatta evlilik mi bu?

Adam öküz o ayrı mesele de birikimi güvenli bir yerde tutmak ya da yatırım yapmak yerine niye elde kolda taşınsın? Biri kolumu keser bu ekonomik ortamda millet delirdi diye korkar insan yahu. Kocanın bunu uygun bi dille anlatması gerekiyordu. Alyans alınır, ucuz yollu bileklik neyim istenir de kolumda yirmi bin lirayla gezmek hevesimi almak istiyorum nedir allasen.
Bende buna katılıyorum zaten ama adamın söz verip öküzce cevap vermesi irite etti. Konu sahibi takmak istiyordur bizlik olmasada bu yüzden saygı duyarım bu tarz şeylere ki alyansı bile gitmiş enteresan yani

Ev için istemiş eşi, ev ikisininde diyoruz ama kendine birşey almak istediğinde eşinden izin alması gerekiyor. Kadının alyansı bile yokmuş. Beyfendi ne zaman uygun görürse o zaman alabilecek.
Bu zihniyete tek altın vermeyeceksin aslında.
Aynende öyle yoksa ev ikisinin olmuş ama konu sahibide kendi nezdinde haklı geldi kendime bende şu an şaşırdım ama empati yapınca haklı yani

Back
X