15 dakika önce evliliğim mi bitti biri bişey desin

Lütfen önce sakin ol ve mantıklı düşünmeye çalış.

Ama bu arada doğmamış bir bebeği kaybetmek baba için çok anlam ifade etmeyebilir. O bebeği içinde sen hissettin, o hissetmedi.

Zor bir süreç, duygusalsın, üzülüyorsun. Çok iyi anlıyorum.Eğer bu süreçte eşin yanında olduysa daha fazlasını beklemen anlamsız

olur. "ağlamadın" demen abartılı olmuş. Erkekler acılarını bizim gibi yaşamazlar. Belki yapıları gereği, belki toplumsal dayatmalar

nedenli..En önemlisi de oğluna bir şey olsa üzülürsün cümlesi çok çok büyük hata. Hiç bir anne baba bu cümleyi duymak

istemez. Söyleyene karşı öfke duymaması imkansız. Kaldı ki ne kadar iyi niyetli olursan ol üvey annesin. Eşinin oğluyla ilgili

yaptığın, söylediğin her şeye dikkat etmen gerek.

Sıradışı patolojik karakterlerden bahsetmiyorum. Ama normal psikolojiye sahip sağlıklı insanlar için hiç bir aşk evlat sevgisinin

önüne geçemez. Bunu kabullenemiyorsan evliliğin ve geleceğinle ilgili tekrar düşün derim.

Eşinden, tabii eşin biraz sakinleştikten sonra uygun bir dille özür dilemeni öneririm.

eşin elbette üzülmüştür belli etmemiştir şimdi sen onun çocuğu var benimkini önemsemedi diye düşünüyorsun ama alakası yok evlat evlattır bende eşimin ikinci eşiyim bende böyle düşünürdüm çocuk olmadan önce ama doğunca öyle olmadığını anladım :54:....
bir de erkekler bebek doğunca baba olurlar ...
kadınlarsa hamile kaldığında anne olurlar ...ikisi arasında ince bir çizgi var ama aslında o çizgi bize duvar gibi geliyor ....

zaten konu sahibinin eşinin oğlu hakkında hiç iyi düşünceleri yok.madem bu kadar rahatsız olacaktı neden çocuklu bir adamla evlendi ki:50:

Bu herkesin kaldırabileceği bir hadise değil.
Kaldıramayınca böyle oluyor işte; senin çocuğun, benim çocuğum.
O çocuğun ne suçu günahı var acaba?
Babasının 2. defa evlenmesinin yükünü mü taşıyacak bu çocuk..

Bence şimarıklık yapmışsın. Zaten aranızdaki yaş farkı çok büyük bir problem. Abartılı tepkilerin var. Böyle davranırsan kaybedende sen olursun...

merhaba tamam bebeginizi kaybettiniz budan dolayı haklı olarak çok üzgünsünüz belki daha da fazla üzülmeyin diye eşiniz susmuş içine atmıştır.fakat dünyada olan evladını neden örnek gösteriyosunuz anlamadım.ona kıyabilirmi gel görki o sizden degil diger eşinden onu istemediğinizi bir an beyninde canlandırır bir daha oğluyla örnekleme yapmayın eşinize.tabiki kaybettiginiz çocugu için içi yanmıştır.kocanız gelince özür dileyin boşamak söz konusu bile olmaz hata sizde..

Son düzenleme:
kavga esnasında ne yapmaya çalıştınız? eşinizi oğlundan soğutmaya mı? onu evlatlıktan red mi etsin yani çocuğunuzu kaybettiniz diye?

allah bir daha yaşatmasın, geçmiş olsun ama bir daha asla eşinize oğlu ile ilgili bir yorum yapmayın, eşinizle tartışmalarınıza onu alet etmeyin. her ne kadar onun annesinden boşanmış dahi olsa o hala eşinizin kendi kanından canından çocuğu.
kimse (hayat arkadaşı dahi olsa) baba ile evlat arasına giremez.

ben buradaki en büyük yanlışı çocukları kıyaslamada buldum. bu kıyas her zaman olacak sanırım. ikincisi de tartışma esnasında fiziksel tepkiler vermek yanlış diye düşünüyorum. haklı bile olsa insanı küçültür bence. konu sahibinin üzüntüsünü anlamamak mümkün değil ancak erkekler doğana kadar bizim kadar yoğun yaşamıyorlar bunu. bir sürü nedeni de olabilir, kişilik yapısından dolayı belli etmiyordur, koruma iç güdüsü vardır sonuçta ikisi de dökülse kim toplayacak onları??

Kızlar ellerim titreyerek yaziyorum,ben eşimin 2 hanimiyim. Benimse ilk evliliğim
eşimin ilk evliligin den bir çocuğu var.

Olaya geleyim

sitenin bahçesinde az önce çay içiyorduk benim yaklaşık 8 az önce bi bebek kaybetme nedeni ile psikolojim bozuk
onu anlatiyordum eşime. Bir türlü atlatamadim dedim sen hiç bebeğimiz ölünce üzülmedin dedim. Hiç ağladığını görmedim
bi kez bile ağzına almadi.
Eğer senin ogluna bişey olsa nasıl üzülüp ağlarsin dedim
o da hemen sinir bozucu şeyler dedi. Bende zaten sınırım bozuk elimdeki bardagi attım yere ve eve dönek için kalktım
arkamdan o da elimdeki bardagi resmen bana firlatti arkamda parcalandi
eve gelip üstünü değişti gitti
Evde iken de bi ton laf etti.
Simdi anneme gitmeyi düşünüyorum biri akıl versin
ne yapacağını şaşırdım
halbuki ne büyük aşk le evlenmiştik

kafayı yemek üzereyim

Erkekler duygularını bizim kadar rahat gösteremezler. Keşke yapabilseler ama sanırım bu durum yaradılışlarının bir deformasyonu.

Çok zor birşey yaşamışsınız. Siz acınızı rahat rahat dile getirirken eşinizden de aynı durumu beklemeniz hata, üstelik evladıysa kalbini kırmaya calışmışsınız. Sağlıklı bir canın ölümle kıyaslaması cok korkunc bir durum. Ben eşinizin tepkisini haklı buldum. Diğer yorumları okumadım fakat dilerim gidip gönlünü almışsınızdır.

evliliğin bitmedi ikinizde sinir patlaması yaşamışsınız fevri hareket etmişsiniz biraz sakinleşin öyle konuşun
eşin mutlaka bebeğini kaybettiği için üzülmüştür ama erkekler genelde duygularını çok belli edemezler
eşinin oğlunu keşke konuya dahil etmeseydin orda yanlış yapmışsın
daha soğukkanlı ol eşinde sakinleşince konuşun

ilk okuduğumda bebeğinizi daha ileriki aylarda yada doğumdan sonra kaybettiğini düşündüm ama 2 aylıkken kaybetmişsin tabiki çok üzücü bir durum ama keşke ailene söyleseydin eminim acın hafiflerdi şimdiye kadarda atlatırdın diye düşünüyorum bende düşük yaptım ama yanımda annem vardı ablam vardı insanın ailesi gibi yok

senin çocuğun benim çocuğum muhabbetine şimdiden girdiyseniz bundan sonrasını tahmin etmek hiçte zor değil...
sen çocuğu olduğunu bile bile evlendiysen eşinle, kusura bakma ama o çocuğuda kendi çocuğun gibi benimsemek zorundasın..eşine çocuğu için SENİN OĞLUN diye hitap etmen zaten başlı başına tartışma sebebi...

ben çocuklarım varken eşimden ayrılıp başka biriyle evlensem..ve evlendiğim insandan tekrar hamile olsam..eşimde bana ilk eşimden olan çocuklarım için senin çocukların dese....düşünüyorumda buz gibi olurdum heralde..saniyesinde soğurdum...empati yap..haksız olduğunu sende göreceksin..

bide yanlış anlama evladını kaybetmişsin elbette acıdır..ama kürtaj olmak başka bişey..çocuğu doğurup elini yüzünü görüp koynuna alıp sonra kaybetmek daha başka bişey..acına elbette saygım var..ama acını bahane edip başka acılar yaratma derim..

basin sagolsun, Allah kimseyi evlat acisiyla sinamasin.

ailene anlatmadiysan bir psikologa gitsen? en azindan anlatip icindekileri rahatlarsin herhalde.

esinde belki seni uzmemek icin bahsetmemistir. keske bu halinde seni alttan alsaydi ama iste...

birbirinizi kirmayin uc gunluk dunya...ve sen bu adamin bu cocugunu bile bile evlendin..bu yuzden o cocuga senin cocugun diye hitab etmemen lazim.

Allah insaAllah sana yeni sevincler yasatsin, yeni evlatlar versin.

erkekler kadınlar gibi oturup hüngür hüngür ağlayamaz..farklı şekilde yaşarlar acılarını hem seni üzmemek için hemde kendisi üzülmemek öyle davranmıştır..böyle bir durumdan kavga çıkarman çok yersiz olmuş..ama psikolojin bozuktur anlayabiliyorum..oğlunuz içinde senin oğlun demişsin böyle bir laf kadın erkek herkesin zoruna gider..bence hatalı olan sensin..eşini seviyosan da özürdile psikolojim bozuldu çok duygusallaştım özürdilerim de..başka türlü düzelmez..böyle bir durumda ondan bir adım bekleme senin adım atman lazım..

Erkekler biz kadınlar kadar duygusal değil

Bebeğinizi siz taşıyorsunuz bedeninizde . . ,
Biz kadınlar bile doğum anında meleklerimizin birer mucize olduğuna inanıyoruz
Her ne kadar bedenimizde kıpırdayrak varlıklarını hissettirseler de asıl olay doğumda bana göre . . . Siz bedeninizde taşıyor zorluğunu ve güzelliğni en üst seviyede hissediyorsunuz . . oysaki erkekler sadece bakıyor arasıra karnınıza dokunuyor ve aşırı derecede merak ediyor . . . . doğum sonrası merak sevgiye dönüşüyor . . . .
Emin olun kucağına alıp ta bebeğinizi kaybetmiş olsaydınız eşinizin tepkisi bu kadar sessiz olmazdı diye düşünüyorum . .Ayrıca herkesin sevgisini veya üzüntüsünü karşı tarafa bildirme şekli farkldır. . . onun karakteri budur .
Kimbilir kaç kez bebeğini kucağına aldığı hayallerine dalıp sonra bir boşluğu düşmüştür. . . Bu şekilde yargılamamalısınız eşinizi . . . Bu kadar ufak bir şey yüzündende toplum içinde sert tepki vermemeli ve ayrılmayı düşünmemelisiniz
En yakın zamanda Allah sağlıklı bir evlat vermeyi nasip etsn :emir_bebek:

Back
X