15 hazıran, kreşlerın açılması hakkında..

Virüsün tamamen bitmeyeceğini ve özellikle Eylül ekim gibi daha da artacağını söylüyorlar :KK43:
Zaten çalışan anne ve mecbursam haziranda temmuzda göndereceğiz mesela ben .bakıcı tutsam nasıl geldiği ,kimlerle temas kurduğu vs belli olmayacak ;e zaten ben ve babası temaslı mesleklere sahibiz ve eve her an taşıyabiliriz .
Ben yine de kreş mi bakıcı mı dersen bakıcı derim. Daha kontrol edilebilir geliyor. Kreşe gelen yüzlerce çocuk kullanılan ortak alan, el yıkama alışkanlığı oturmayan ve sürekli temas halinde çocuklar. Bu çocukların aileleri de çalışan insanlar olacak ve çocuklar da taşıyıcı olabilir. Ama bakıcı tek kişi . Mümkün mertebe toplu taşımada eldiven maske kullanıp eve gelince dezenfekte olup kıyafet değiştirip çocukla ilgilenecek. Her iki durumda da risk var ama bence kreşte daha fazla. Çalışmak zorunda olan, bakıcı bulamayan da mecbur gönderecek bu ortamda bakıcı bulmak da zor ki normal zamanda bile zor o süreci dibine kadar yaşadım nasıl bir stres biliyorum. Bakalım günden güne her şey değişiyor covid in virüs değil bakteri olduğu, who tarafından yayıldığı vs bir sürü şey dolanıyor umarım şu günler geçer gider

Ben yine de kreş mi bakıcı mı dersen bakıcı derim. Daha kontrol edilebilir geliyor. Kreşe gelen yüzlerce çocuk kullanılan ortak alan, el yıkama alışkanlığı oturmayan ve sürekli temas halinde çocuklar. Bu çocukların aileleri de çalışan insanlar olacak ve çocuklar da taşıyıcı olabilir. Ama bakıcı tek kişi . Mümkün mertebe toplu taşımada eldiven maske kullanıp eve gelince dezenfekte olup kıyafet değiştirip çocukla ilgilenecek. Her iki durumda da risk var ama bence kreşte daha fazla. Çalışmak zorunda olan, bakıcı bulamayan da mecbur gönderecek bu ortamda bakıcı bulmak da zor ki normal zamanda bile zor o süreci dibine kadar yaşadım nasıl bir stres biliyorum. Bakalım günden güne her şey değişiyor covid in virüs değil bakteri olduğu, who tarafından yayıldığı vs bir sürü şey dolanıyor umarım şu günler geçer gider
Ben de şu bayramdan sonra kreşle görüşeceğim bakalım grubu kaç kişi olacakmış ,kaç aile göndercek .zaten normalde grupları 8 kişiydi .
Bakıcılar hele bu zamanda iyice kendilerini ağırdan satıyorlar ,havalarından yanlarına varılmıyor .
Dediğiniz gibi bir an önce şu günler geçip gitsin artık .

Ben gönderirdim sanırım oyumu evetten yana kullanıyorum.
Ama 15 haziranda kreşlerin açılacağına da inanmıyorum

Bu virüsle yasamayı öğrenmemiz gerek herkes bir şekilde hastalanacak fakat hasta sayısının birden artmasınin ve aynı anda binlerce kişinin hastalanip sağlık sistemini cokertmesinin sonuçları ağır olur. Zaten kademeli olarak kontrol altinda tutulmaya calisilmasinin nedeni bu.
Eve gelen bakıcı da okuldaki taşıyıcı da risk ama okulda 10 farklı kişi ile bir araya geleceğini düşünürsek risk artıyor çünkü bakıcının hasta olma ihtimali yüksek olsa bile okul arkadaşlarının ailelerinin durumlarını bilemeyiz. Yani bakıcı 1 virus getiriyorsa okulda belki 3 ayrı kişiden alacak. Eve kamera kurun yakın çevrede oturan birini bulmaya calisin bence. Daha önce kreşe de gitmemiş yeni bir ortamda farkli hastaliklarla karşılaşacak ve bağışıklık düşecek. Risk yine artacak.

Sizin öyle ama benimkinin 3 çocuğu var mesela ve şu an hala paylaşımlarında gezip tozabildiğini görüyorum. Ayrıca güvenilir bakıcı bulmak cidden zor
Haklısınız. Ben asker eşi oldugum için yakınımda olmasını her an gelebilecek durumda olmayı tercih ettim çocuguma. Motorla 2 dk ev iş arası. Kreşe gönderseydim zor durumda kalacaktım şuan. Bir de yaşı büyük sürekli internette takılmayan çocugu olmayan sabır etmesini bilen birini tercih ettim. Biraz şansıma oldu.
Yoksa gerçekten şu zamanda istedigin gibi birini bulmak zor. Kime nasıl güvenecegimizi şaşırmış durumdayız. Allah yardımcısı olsun herkesin.

Back
X