15 hazıran, kreşlerın açılması hakkında..

Hocam konuyla doğrudan bağlantılı değil ama bir şey sormak istiyorum. Sayın bakanın instagram paylaşımlarının altında bazı özel kreş sahipleri kreşlerin bir an önce açılmasını istiyordu geçtiğimiz haftalarda , vaka sayısı ikibinlere yakınken. Anlam veremedim açıkçası ama acaba dedim devlet kreş açıkken ödenek veriyor bundan kaynaklı mı diye düşündüm sadece. Sizce neden ısrarla kreşlerin açılmasını istemiş olabilir kreş sahibi bazı kimseler?
Sebepler:
Çalışan velilerin baskısı.
Öğretmenlerin kısa süreli çalışma ödeneği ile yetinmek istemeyişi ve kuruculara
'çalışalım-maaşımızı tam alalım' serzenişleri.
Kurumun sabit giderlerinin ve kiranın,
kurucuları kreşleri açmaya zorlaması.
Diğer kreşler açarsa veli orayı tercih eder endişesi.
Sürecin belirsizliği nedeniyle yazın az öğrenciyle deneyim kazanma güdüsü.

Ben de içime mi dogdu bilmiyorum ama kreş yerine bakıcıya baktırmaya başlamıştım kızımı. Alt kat komşum olunca sıkıntı olmuyor. Aynı işyerinde çalıştığım şefim de çocugunu kreşe göndermek istiyor bakıcı yerine ama onun adına ben korkuyorum çünkü az bir ihtimal de olsa ucu bize dokunabilir diye düşünüyorum. Bence kreş yerine ya bir yakınınızda tanıdıgınıza bırakın ya da işe ara verin.

Küçük bir ihtimal de olsa çocogumun hayatını riske atamazdım
Bakıco yalnız yaşayıp size gidip geliyorsa evet ama çocukları varsa aynı risk. O çocuklar da okula gisip binlerce öğrenciyle temasta olup eve gelecekler.

Sebepler:
Çalışan velilerin baskısı.
Öğretmenlerin kısa süreli çalışma ödeneği ile yetinmek istemeyişi ve kuruculara
'çalışalım-maaşımızı tam alalım' serzenişleri.
Kurumun sabit giderlerinin ve kiranın,
kurucuları kreşleri açmaya zorlaması.
Diğer kreşler açarsa veli orayı tercih eder endişesi.
Sürecin belirsizliği nedeniyle yazın az öğrenciyle deneyim kazanma güdüsü.
Benim de aklıma ilk maddi durumlar geldi sonra dedim belki çalışan velilerde baskı yapıyordur. Zor durum herkes için, umarım bir an önce sona erer. Ben asıl diğer kademelerde o kalabalık sınıf ve okullarda ne yapacaklar çok merak ediyorum. İkili öğretime geçmeyi düşündüklerine dair haberler dolanıyor ancak bazı okullar zaten ikili öğretim yapıyor hala. Çok zorlu bir eğitim-öğretim süreci olacak bu yıl bence. Kolaylıklar dilerim size de 💐

Bende en az bir ay kadar ise baslamayi dusunmuyordum. Guvenli sekilde baglanmasi icin. Zaten 100 200 metre yakinimda camdan bakaa evimizi gorebilecek yolu ezberi bildigi ( neredeyim annem benden cok uzakta mi hemen gelebilir mi diye korkmamasi icin aninda yaninda olabilmek icin) tanidigi bir kuruma vermek istiyorum. Yorumlara gore cogu anne eylul dedigi ixin haziran temmuz da daha az cocuk olacaktir. Daha sakin bir alisma sureci olur diye duaunuyorum. Bakalim.. dusundukce kafa karisiyor, bir larar verilse gerisi corap sokugu gibi gelecek.

Karar vermek icin diger ulkelerdeki durumu da takip edebilirsiniz, almancaniz varmis, haberleri izleyin. Okullar acildi oralarda malum, okullarin acilmasinin etkisi ne olacak henuz bilinmiyor tabi, yeniden artisa gececek mi diye ornek olmasi acisindan takip edilebilir. Su an hollandada cocuklar 2 haftadir okula gidiyorlar mesela.

Saglicakla sorunsuz bir sekilde anlasmaniz dilegi ile. Nekadar dogru olur bunu konusmak kararsizim. Ancak benim gidip gorustugum kurum, 09.00-17.00 arasi. Icerisinde sera mutfak atolyesi drama odasi bahce vs vs olan bir yer. Bunun icin gecen sene 1.200 tl istemislerdi. Servis yok zaten 200 metre yok evime. Bana en yakin yer diye ve memnun kaldigim icin tercih ettim esaaen. Kizimi servise vermek istemiyoruz ebeveynleri olarak.
Benim eşimin işyerine yakın, eşim bırakıp alacak. Servis yok. Kışın gittiği kolejde dünya kadar aktivite var diye yazın sadece oyun oynaması önemli benim için. Bahçesi var, kediler, tavuklar oynuyorlar onlarla. Beraber tatlı yapıyorlardı geçen yaz. Bir de yüzme dersi vardı bu yaz olur mu onu bilmiyorum. Geçen yaz bin liraydı bu yaz ne derlerse vereceğiz. Dediğim gibi eylüldense temmuz daha mantıklı geliyor bana. Sağlıkla atlatırız inşallah şu süreci...

Benim de aklıma ilk maddi durumlar geldi sonra dedim belki çalışan velilerde baskı yapıyordur. Zor durum herkes için, umarım bir an önce sona erer. Ben asıl diğer kademelerde o kalabalık sınıf ve okullarda ne yapacaklar çok merak ediyorum. İkili öğretime geçmeyi düşündüklerine dair haberler dolanıyor ancak bazı okullar zaten ikili öğretim yapıyor hala. Çok zorlu bir eğitim-öğretim süreci olacak bu yıl bence. Kolaylıklar dilerim size de 💐
İkili ogretim yapilsa da tenefüste o çocuklar birbirinin üstüne çıkar,engellenemez bu.

Bakıco yalnız yaşayıp size gidip geliyorsa evet ama çocukları varsa aynı risk. O çocuklar da okula gisip binlerce öğrenciyle temasta olup eve gelecekler.
Yok hayır 60 yaşında bakıcım. Çocukları evli barklı.eşi de 65 yaş üstü o da hiç evden cıkmıyor

Karar vermek icin diger ulkelerdeki durumu da takip edebilirsiniz, almancaniz varmis, haberleri izleyin. Okullar acildi oralarda malum, okullarin acilmasinin etkisi ne olacak henuz bilinmiyor tabi, yeniden artisa gececek mi diye ornek olmasi acisindan takip edilebilir. Su an hollandada cocuklar 2 haftadir okula gidiyorlar mesela.
alman ve ıngılız haberlerını takıp edıyorum. ama fransa da 250 cocugun pozıtıf cıkması benı sarsdı:(

ben suan eve gıren hersyı deznfekte edıyorum. bakıcı bunu yapacak mı bıze gelmeden yada gıttıkden sonra. esının ısı cocugunun sosyal ortamı vs herkes ve hepsı streıl mı? gelenı gıdcenı var mı? yanı dıyelım yatılı kabul ettım, kı evımde yerım yok. yanı ucuncu bır kedı ıcın dahı yerım yok suan. o bunu kabul edecek mı? hadı dıyelım kabul ettı, 3 yas sonrası evde eglendırmek evde tutmak cok zor, kı cocuklar da artık ıyıce bunaldılar. hadı bunu da halletık. bu sefer butun gelırım ona gıdıcek. sosyal guvenceydı maas dı ek yeme ıcme vs.

Tabi bakıcıya da güvenmek zor bu süreçte. Bakıcıyı bilsen de muhatap olduğu çevreyi bilemezsin.

Cok tesekkur ederim hanim efendi. Onceligim elbette ki kizim. Ancak is teklifini de asla kacirmak istemiyorum. Diger calisan anneler ne yapacaktir aceba?

Bu pandemi sureci kres fiyatlarinda etki eder mi aceba? Ozel bir kurum ile gorustum orda karar kildim
Aceba değil acaba. Diğer çalışan annelerinde yapacağı kendilerini bağlar. Siz sofmussunuz millette düşüncesini yazmış.

Yok hayır 60 yaşında bakıcım. Çocukları evli barklı.eşi de 65 yaş üstü o da hiç evden cıkmıyor
Sizin öyle ama benimkinin 3 çocuğu var mesela ve şu an hala paylaşımlarında gezip tozabildiğini görüyorum. Ayrıca güvenilir bakıcı bulmak cidden zor

Aceba değil acaba. Diğer çalışan annelerinde yapacağı kendilerini bağlar. Siz sofmussunuz millette düşüncesini yazmış.
😊 acaba demek. Kusura bakmayin ben yurt disinda dogdum buyudum okudum. Boyle yanlis telaffuzlarim arada olabiliyor. Ogrenmis oldum.

Pek tabi kendilerini baglar. Ama bu konuyu acmamdaki sebep de kendilerinden fikir almak icindi. yani sizin cocugunuz sizi baglar ben boyle boyle dusunuyorum demekten se, hanimlar vaziyet boyle bana ne tavsiye edersiniz, akil akildan ustundur , adi altinta sorulmus bir soruydu. Yanlis mi anlasildim , bilemedim.

😊 acaba demek. Kusura bakmayin ben yurt disinda dogdum buyudum okudum. Boyle yanlis telaffuzlarim arada olabiliyor. Ogrenmis oldum.

Pek tabi kendilerini baglar. Ama bu konuyu acmamdaki sebep de kendilerinden fikir almak icindi. yani sizin cocugunuz sizi baglar ben boyle boyle dusunuyorum demekten se, hanimlar vaziyet boyle bana ne tavsiye edersiniz, akil akildan ustundur , adi altinta sorulmus bir soruydu. Yanlis mi anlasildim , bilemedim.
Yani okul müdürü biri size bir tavsiyede bulunmuş. Çalışanların çocukları ne olacak diye sormuşsunuz. Bir zorunluluktur devamlılığı olan bir eylemde bulunmak. Tabii kendi ve çocuğu için çıkabilir işten ama hic baslamamis olan siz küçük cocuklarin başladığından itibaren zaten hastalandığı yere covid doneminde yollamakta israr eden bir tutum sergilemissiniz.
İki tutumu da sergileyebilirsiniz tabiki sise kalmış lakin o halde sormanin pek mantığı olmuyor.

evet haklısınız. ama bu vırusun dunyadan sılınmesı yıllar alacak bellıkı. yanı eylulde yada 2021 de dunya temızlenecek dıye bır ongoru yok. ozaman kızmınkres yası zaten gececek. yanı zaman gectıkce calısan aıleler mecbur yollaması gerekıcek. bu da daha cok cocuk olacak aynı zaman da demek. bu daha tehlıkelıdegıl mı?

evet gecınebılıyoruz. ıdare edıyoruz bır eksıgımız yok cok sukur. sımdı ucuslar da acılacak ıc ve dıs hat. yanı turkıye temızlense dahı, bu yolculuklar ıle bırlıkte rısk tekrar artacak. yanı yıllar alacak dunyanıntemızlenmesı.
Virüsün tamamen biteceği değil de mutasyona uğrayacağı, eski öldürücü etkisi kalmayacağı şeklinde bilgiler var. Nasıl ki bir zamanlar domuz gribi salgın şeklindeydi ve öldürücülüğü yüksekti , şu an herkese çatır çatır domuz gribi teşhisi konuluyor ama korkmuyoruz çünkü etkisi azaldı. Bunun da öyle olması bekleniyor. Ha tabi aşı ve çip takma oyunları tutmazsa yeni bir virüsü başımıza bela etmeyecekleri ne malum bu da var. Yani risk alıp almamak tercih tamamen şu durumda.

Virüsün tamamen biteceğini düşündükleri için Eylül diyorlar
Virüsün tamamen bitmeyeceğini ve özellikle Eylül ekim gibi daha da artacağını söylüyorlar :(
Zaten çalışan anne ve mecbursam haziranda temmuzda göndereceğiz mesela ben .bakıcı tutsam nasıl geldiği ,kimlerle temas kurduğu vs belli olmayacak ;e zaten ben ve babası temaslı mesleklere sahibiz ve eve her an taşıyabiliriz .

Aldığınız teklif çok iyi, bunu kaçirmazdim ben ama çocuğumuda kreşe göndermezdim. Bence en iyisi gözünüzün önünde olacak bı bakıcı hem işinizi kaybetmemiş olursunuz hemde çocuğunuzun sağlığından emin olursunuz.

Back
X