• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yıllık evliliğim bitti....

Aslinda annemin söylediği soz cok oturdu icime. ( ne olursa olsun sen esini seviyordun) ozledim mi seviyor muydum bilmiuorum 3 gun olcak evden ayrilali..

Hiç toparlamayi denediniz mi? Ciddi bir iletişim sorununuz var sanki. Gerekirse profesyonel destek deneseydiz keşke. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Hiç toparlamayi denediniz mi? Ciddi bir iletişim sorununuz var sanki. Gerekirse profesyonel destek deneseydiz keşke. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Evet eşimin karadenizli damari hic inmedi git gide kabardı benimde öyle ve hergun boşanalım diye diye söylenirken boşanırken buldum kendimi.

eşim le 1,5 yıldır evliyiz 4 aylık bebeğim var
arkadaşımdı evlendik
ben hayattan bıkmışken her şey üstüme geliyorken dedim nasıl olsa herkes aynı hepsi aynı bu beni gerçekte seviyor evleneyim
evliliğe çocuğa alışmak zor oldu tabi bir de okuyorum 3.sınıftayım aöf.
eşimle yaşantımız şu şekilde ;
pazartesi sabah 7de gidiyor akşam 8 de geliyor yemek hazır oluyor yiyor pc ye oturuyor bende çocuk felan derken 12 de uyuyoruz
salı gece işe gidecek oluyor öğlen 1 e 2 ye kadar uyuyor kalkıyor yemek yiyor sonra pc felan oyalanıyor 6da işe gidiyor
çarşamba sabah eve geliyor bir yatıyor öğlen 3 e 4 e kadar (arkadaşlar daha çok uyuyormuş kıymetini bilcekmişim )
akşama kadar öyle uğraşıyor pc felan çamaşır astıyorum haftada 1
perşembe sabah7 de gidiyor akşam 8 de geliyor
cuma gece gidiyor cumartesi pazarda aynı şekilde hiç izni yok

benim evliliğim bu !!!!! boşanmayı düşünüyorum ! bıktım bunaldım artıkk

en azından bir işim olana kadar sabredeyim diyorum ama 2 sene dayanacak gibi değil bıktım üzüntüden tüm dişlerim dökülme aşamasında bu gidişle bi işimde olmuyacak sağlıkdan eleneceğim :14::14:
Keşke uzatmasaydın dimi. Ömür geçmiş.

Evet eşimin karadenizli damari hic inmedi git gide kabardı benimde öyle ve hergun boşanalım diye diye söylenirken boşanırken buldum kendimi.

Bütün sayfaları okuyamadım ama en son boşanma olayinizi okudum simdi. Sanki evliliğinizin başından beri bütün sorumluluğu sirtlanmissiniz ve eşinizi rahata alistirmissiniz. Aslında en başında buna siz müsade etmişsiniz. 15 yıllık evlilik az bir zaman degil. Bunca zaman sorun çözmek yerine sürekli inatlasmissiniz. İki çocuğunuz var üzüldüm.

Bende ondayım evet bir duygum yok sanıyordum ama şuan galiba çevre baskısıyla suçlu hissettirlmeye calisiyorum. Bu adam aldatma şiddet dışında herseyi yaptinya psikolojik. Hi cok iyileri mi var dışarıda herkesin ki aynı. Yoo ben yeni bir hayat arkadaşı bulmak icin mi boşanıyorum. Çok zor cidden
Çevre dediğiniz şey sizi mutsuz hissettiren hayatı yaşamamaniz için attığınız adımları desteklemez.Goruntu olarak aile karı koca cocukklar içi boş bir yuva varmı tamam.O evlilik içinde insanların gözü disardami kadın mutsuzmu yipranmismi gönül olarak beden olarak psikolojik olarak bitmismi buna bakmaz.Hayir evlilikler aynı değil her insanın ki farklı.Mutsuzluğun ve anlaşılamadan ölmüş sağ taklidi yapan mutsuzluğu ve degersizliği kaniksamış kişilerin fikirlerine değil kendi fikirlerinize bakın . Doğrusunu gerekeni yapmışsınız günden güne yıldan yıla bunun farkına varacaksınız giden her kadın gibi daha güzel bir hayat mümkün huzur mümkün.Zaman geçtikçe ben nasıl dayandım keşke daha önce gitseydim noktasına gelirsiniz gerisi özlem yada suçluluk dediğiniz sadece yanılsama sadece son tortular

Bende ondayım evet bir duygum yok sanıyordum ama şuan galiba çevre baskısıyla suçlu hissettirlmeye calisiyorum. Bu adam aldatma şiddet dışında herseyi yaptinya psikolojik. Hi cok iyileri mi var dışarıda herkesin ki aynı. Yoo ben yeni bir hayat arkadaşı bulmak icin mi boşanıyorum. Çok zor cidden
Millet boş konuşur canım bu kararı vermek kolay değil

14 yaşındaki kızınız neden sizle kalmak istemiyor
bu kadın küçüğü alıp babasını evine gitmiş
orada anane, dede, anne, küçük kardeş olacaktı

büyük kız ise şimdi kendi evinde kendi odasında (burası önemli dedenin evi konak değilse, odası olma ihtimali yok) kendi okuluna gitmeye devam edecek, vs. evde karışan görüşen de yok. babası bi' yemek söyleyip karnını doyurabilirse tabi...

düşünürsek çoğu ergen için konforu rahatı çok önemli--babada şiddet yok, aldatma yok (yani babadan nefret edeceği bir durum yok), çocuklarla pek ilgilenmiyormuş evet, ama şimdiki ergenler zaten telefonda, oyunda, kulaklık sürekli kulaklarında...babasıyla bişey yapan ergen sayısı zaten sınırlı. e kız babacıymış da...

çok şaşırmadım yani açıkçası
belki dedesi o giydiğin ne diyecekti
ananesi makyajına karışacaktı...bilemiyoruz ki.

Çocuklarımız aynı yaşlarda,bende 17 yıllık evliliğimi 6 ay önce bitirdim.25 yıldır birlikteydik.Yillarca itiş kakış bir evlilikti.Sevdigim için ve çocuklar için bitmesin diye her yolu denedim ama tek taraflı olmuyor hiç birşey.Karsidaki kişi hep ben dedikçe biz olamadikca bir arpa boyu yol alınamıyor ne yazikki.Hayatimda aldığım en iyi karardı çok üzüldüm çok düşündüm ama yaptım.Beklenti yok, kavga yok çocuklar icin seviyeli bir ilişki var..Arkadaş olarak iyiymisiz aslında evlilik bizi bozuyormus bunu gördüm.Allah size de gönül ferahlığı versin.Cocuklarin ayrı olması üzücü olmuş ama o da zamanla düzelir inşallah.Zaman herşeyin ilacı gerçekten laf olsun diye söylemiyorum.

büyük kız ise şimdi kendi evinde kendi odasında (burası önemli dedenin evi konak değilse, odası olma ihtimali yok) kendi okuluna gitmeye devam edecek, vs. evde karışan görüşen de yok. babası bi' yemek söyleyip karnını doyurabilirse tabi...

düşünürsek çoğu ergen için konforu rahatı çok önemli--babada şiddet yok, aldatma yok (yani babadan nefret edeceği bir durum yok), çocuklarla pek ilgilenmiyormuş evet, ama şimdiki ergenler zaten telefonda, oyunda, kulaklık sürekli kulaklarında...babasıyla bişey yapan ergen sayısı zaten sınırlı. e kız babacıymış da...

Sebep ne olursa olsun genç bir kızın annesinin böyle zor zamanında yanında olmaması çok üzücü. Babası ilgilenmiyormuş annesinin kıymetini anlarda iş işten geçer işte

Canimm oncelikle inşallah hakkında hayırlısı olsun. Bitmiş bir evliliği çocuk için sürdürmek en büyük eziyet bence.Benim eşim de emniyet mensubu neden uzaklaştırma veya bi şikayet oluşturmuyorsun. Emin ol en çok korktukları şey emniyet içinde dedikodu malzemesi olup ellerinden silahları alınması. Bana iftira atıyor ve silahı olduğu için kendisi beni korkutuyor de sonra otur izle kendi gotu tutuşsun. Kızın için ise şuan benimki de 13 yaşında asla babaya laf soyletmez inanılmaz bi çatışma var aramizda kızımla ergenlikten dolayı şuan bu tavrı normal sen üstüne gitme muhakkak seni isteyecektir . Ve son olarak sen herşeyin altından kalkar ve halledersin hiç kendini güçsüz mutsuz suçlu hissetme herşey gecicek ❤️

Böyle kendini beğenmiş bencil ve tembel erkeklerin sonu genelde böyle oluyor zaten çok iyi yapmışsınız. Ben açıkcası çocuklarınız açısından da üzülmedim anne sağ baba sağ ekmek elden su gölden çocuklara hava hoş . Şimdiki çocuklar biraz değişik olduğu için bu yorumu yapıyorum. Annenizin söylediği şeyleri duymayın ve etkilenmeyin derim ilerde rahatsız edici konuşmalar falan olursa (inşallah olmaz) işe girip ayrı eve çıkarsınız

Muho niye işten çıktın çalışmak sana iyi gelebilirdi. Yarın kalbin soğuduğunda o adamın orada olup olmadığı umrunda bile olmayacak emin ol. Tekrar başlayabilirsen başla.

Tamda nokta atışı.
Çocuklarımız aynı yaşlarda,bende 17 yıllık evliliğimi 6 ay önce bitirdim.25 yıldır birlikteydik.Yillarca itiş kakış bir evlilikti.Sevdigim için ve çocuklar için bitmesin diye her yolu denedim ama tek taraflı olmuyor hiç birşey.Karsidaki kişi hep ben dedikçe biz olamadikca bir arpa boyu yol alınamıyor ne yazikki.Hayatimda aldığım en iyi karardı çok üzüldüm çok düşündüm ama yaptım.Beklenti yok, kavga yok çocuklar icin seviyeli bir ilişki var..Arkadaş olarak iyiymisiz aslında evlilik bizi bozuyormus bunu gördüm.Allah size de gönül ferahlığı versin.Cocuklarin ayrı olması üzücü olmuş ama o da zamanla düzelir inşallah.Zaman herşeyin ilacı gerçekten laf olsun diye söylemiyorum.
Merhaba geçmiş olsun şifrelerimi bile isimlerinizin bas harfiydi cok büyük alışkanlık galiba hiç birseyimi değiştirmeyecegim benim için sadece bir harftan ibaret uada zaten herseyden vazgeçmişim. Çok yordu beni bizde çok iyi arkadaştık evlendik evliliğimiz de arkadaş gibiydik ama daha fazla sürmedi. Çocuklar maalesef öyle oldu ama yapacak bireyim yok bir de çok çirkinleşti 2 gündür yok velayeti vermedi yok çekişmeli gidelim dedi çok zor.
Sebep ne olursa olsun genç bir kızın annesinin böyle zor zamanında yanında olmaması çok üzücü. Babası ilgilenmiyormuş annesinin kıymetini anlarda iş işten geçer işte
Bende buna üzülüyorum ama 14 yaşında az değil. Acaba diyorum benim katlanamam yüzünden mi hayatı yıkıldı sonra diyorum küçük çocuğum bari kurtuldu.
Canimm oncelikle inşallah hakkında hayırlısı olsun. Bitmiş bir evliliği çocuk için sürdürmek en büyük eziyet bence.Benim eşim de emniyet mensubu neden uzaklaştırma veya bi şikayet oluşturmuyorsun. Emin ol en çok korktukları şey emniyet içinde dedikodu malzemesi olup ellerinden silahları alınması. Bana iftira atıyor ve silahı olduğu için kendisi beni korkutuyor de sonra otur izle kendi gotu tutuşsun. Kızın için ise şuan benimki de 13 yaşında asla babaya laf soyletmez inanılmaz bi çatışma var aramizda kızımla ergenlikten dolayı şuan bu tavrı normal sen üstüne gitme muhakkak seni isteyecektir . Ve son olarak sen herşeyin altından kalkar ve halledersin hiç kendini güçsüz mutsuz suçlu hissetme herşey gecicek ❤️
Sns beni hatırlamadın galiba birlikte doğum yapmıştık 2021 annesiyim bayağı konuşuyorduk. Umarım gececek❤️‍🩹
Böyle kendini beğenmiş bencil ve tembel erkeklerin sonu genelde böyle oluyor zaten çok iyi yapmışsınız. Ben açıkcası çocuklarınız açısından da üzülmedim anne sağ baba sağ ekmek elden su gölden çocuklara hava hoş . Şimdiki çocuklar biraz değişik olduğu için bu yorumu yapıyorum. Annenizin söylediği şeyleri duymayın ve etkilenmeyin derim ilerde rahatsız edici konuşmalar falan olursa (inşallah olmaz) işe girip ayrı eve çıkarsınız
Aslında çok bencil ve kendine Müslüman biri ne üzülür ne bise he 5000 nafaka veriyor oda çocuğunun hiç bir başka sorumluluğunu almıyor.

Hatırlıyorum canım senle iki çocuğumuz da akran. Büyük kızım babasıyla tartışmada hep babasını destekler şuan onu seçti beni secmedi gibi düşünme sadece toparlanmaya ve en az hasarla bosanmaya bak. Ya ben neler yaşamisim diceksin bu günlerde geçecek. Sadece keşke işini birakmasaydin o defolup giderdi çünkü boşanma durumunda tayin hakkı veriliyor onlara. Sen hiç düzenini bozmasaydin keşke. Süreç sancılı geçecek ama bir gün hepsi bitecek

Sorumluluğu alan hep bendim . Tek başıma hem baba hem anne oldum senelerce. En son yaşadığım olayı anlatayım : sabah çocuğumu okula bıraktım, ordan hastaneye geçtim .Ultrasonum vardi , 2 saat bekledim sorun vardı eve gittim .12.45de evdeydim. kadın bana dedi 1.30 da burda ol diğer çocukta okuldan 1 de geliyor . Princ çorbası yapıp geri hastaneye geçtim. Babası neredeydi içeride uyuyor..... Eve geldim ultrason sonucun ne oldu soran yok...
14 yaş boşanmak için çok riskli bir yaş..Sizin taşıyamadıgınız adamla o çocuk ne yapacak?

Keşke uzatmasaydın dimi. Ömür geçmiş.

2 yıllık evliliği bitirmiş biri olarak şunu gerçekten merak ediyorum.
8 -10 -15-20 yıllık evlilik bitirenler.
bu evlilikler en başından beri mi sorunlu balık baştan kokuyor da görmezden mi geliniyor.
Yoksa işler cidden sonradan mı bozulup sarpa sarıyor.

14 yaş boşanmak için çok riskli bir yaş..Sizin taşıyamadıgınız adamla o çocuk ne yapacak?
Çocuk beni seçecek iletişim kurmaya başladık zaten onlada ilgilenmiyor bir çocuğumla ilgilenmedi 2.sini feda edemem...
2 yıllık evliliği bitirmiş biri olarak şunu gerçekten merak ediyorum.
8 -10 -15-20 yıllık evlilik bitirenler.
bu evlilikler en başından beri mi sorunlu balık baştan kokuyor da görmezden mi geliniyor.
Yoksa işler cidden sonradan mı bozulup sarpa sarıyor.
Öyle olmuyor Allah başa vermesin kimsenin ama işte kimin ne fedakarlık yaptığıyla da alakalı. Beklentilerinle alakali. Böyle değildi

Çocuk beni seçecek iletişim kurmaya başladık zaten onlada ilgilenmiyor bir çocuğumla ilgilenmedi 2.sini feda edemem...

Öyle olmuyor Allah başa vermesin kimsenin ama işte kimin ne fedakarlık yaptığıyla da alakalı. Beklentilerinle alakali. Böyle değildi
Kız çocuğu ergenlik de annesiz yapamaz. Orada sıkıntıya düşer konuşacak vs kimse bulamayınca annem de annem der bir süre sonra.

Muhittin banlıydım, yazamadım.
Sen duygusal ama çok güçlü bir kadınsın. Bugünleri de atlatacaksın. Boşanmak hele ki 15 sene bir evliliği bitirmek çok zor bir şey. Ben de beraber büyüdüğüm eşimden ayrılınca bir uzvumu kaybetmiş gibi hissettim. Çok acı çektim. İlk tanıştığımız zamanlar geliyordu aklıma. Beni güldürmek için türlü türlü şaklabanlık yapan erkek gitmiş, yerine banyoda gizli gizli telefonla konuşan, hiç bir istediğimi umursamayan bir yabancı gelmişti. Bir yerden sonra toplayamıyorsun ve bitirmekten başka bir çaren kalmıyor. 1 sene yerlerde anırarak ağladım. Ama ben yalnızdım. Tutunacak bir çocuğum yoktu. Anneler gücünü evlatlarından alır. Şimdi bir şey beni en fazla bir kaç saat üzüyor. Çünkü bana muhtaç 2 kızım var.
Kendi güzel, kalbi güzel arkadaşım ben bu süreçte neye ihtiyacın olursa elimden geldiğince yardıma hazırım. Biraz havalar düzelsin çocuklarını da al, gel. Kafan dağılır. Ben sana kalacak yer ayarlarım. Antalya’ya yerleşirim dersen işte buluruz burdan sana.
Herşeyden önce “Sen” geliyorsun. Sen iyi olacaksın ki, kızlarına faydan olsun.
Ölümden başka herşeyin çözümü var. İnan bana “Hayat bitti dediğin yerden yeniden başlıyor” Sakın üzülme. Işıltını kaybetme. Yeniden parlatacağız onu. Sana kocaman sarılıyorum ❤️

Back
X