Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Davranış Bozuklukları16 aylık oğlum gece uyanıp 2-3 saat uyanık kalıp sonra uyuyor çıldırmak üzereyim
merhaba arkadaşlar oğlum hareketli ve inatçı bir çocuk doğdu doğalı düzgün uyku yüzü görmedik önceleri sık sık uyanıyordu şimdide mesela saat 2:00 da uyanıyor 4'e 5'e kadar uyumuyor çıldırmak üzereyim herşeyi deniyorum olmuyor süt içiriyorum olmuyo, sallıyorum olmuyo ,yanına yatıyorum olmuyo, ve çalışıyorum sabah 6:30 da kalkıyorum... çok yorulduk dün akşam tam 3 saat uyanık kaldı dayanamadım tokatlayıp bağırdım ondan sonra biraz ağladı uyudu... 2:15 te uyanmıştı tekrar uyuduğunda 5:00 olmuştu. delirmek üzereydim. belki kızıcaksınız vurdum diye ama mecbur kaldım... neolur böyle bir durumla karşılaşıp çare bulanlar yardım edin doktora getircem galiba en sonunda... yoruldum artık...
merhaba, gerçekten çok zor bir durum sizi çok iyi anlıyorum. benim bebeğimde geceleri çok uyanıyor ve ben uyutmaya çalıştıkça o oturmaya çalısıyo. doktora normalmi diye sordum. gece uyanmaları normalmiş. bebekler oyundan ve anne babasından ayrı kaldığı en uzun süreç gece uykusu olduğu için gece uyumalarını sevmiyorlarmış. su vermeyi denedinizmi? belki susuyodur. benim oğlumda 15 aylık. Sabiha Paktunanın programında dinlemiştim. çocuğa vurmak onun davranısına verdiğiniz ödül oluyomuş. sizde haklısınız ama yazık sonra pişman olursunuz üzülürsünüz çocuğunuza vurduğunuza o daha çok küçük anlamazki sizi...
üzerine gitme canım biliyorum zor aynısı benim başımdada vardı bazen bende vurmadım değil delirecek duruma ğelmiştim şimdi iki yaşında çok rahattım sabret benimki şimdi sabah 11 kalkar öğle sonrası 4 yatar 6 30 kalkar ğece 12 30 yatar takii 11 kadar sabret ben ağlardım bazen uyumuyo bıktım diye sabret
kalktığında hiç oralı olma.ışıkları kapat yanına yat.suyunu sütünü ver emziriyorsan emzir ve hiç konuşma.uyuyor gibi yap.benim 2.5 yaşında kızım var doğduğundan beri hiç öyle iki saat uyanık kalmadı.nadiren uyanıyor ve ben de bu taktikleri uyguluyorum hemencecik uyuyor yine.ağlarsa ağlasın sen kararlı ol.inşallah çabuk atlatırsınız bu dönemi..
Belki faydası olur, tv.de bir kanalda süper dadı diye bir program var. akşam saatlerinde çıkıyor. orda bebekleri veya çocukları ile ne olursa olsun herhangi bir konuda sorunu olan aileler bu kadına başvuruyor oda evlerine gidip bir gün onları kendi yokmuş gibi davranmalarını isteyerek takip ediyor. ertesi gün ailelere bir çizelge veriyor ve programa uymalarını istiyor. ve hep başarılı oluyorlar. uyku problemi yaşayan pek çok aile vardı. gece uyumak istemeyen iki üç saat uyutmak için uğraşan ailleler vardı programda. dadının uyku için uyguladığı taktik şu: çocuğu karyolaya yatır ve karyolanını yanına onun seni görebileceği şekilde çömel. ( bunun amacı çocuğun onun yanında olduğunu hisstemesiymiş) tabiki çocuk ağlayacak ve kalkıp yanına gelmek isteyecek, pes etme hiç sesini çıkarma kalk yeniden yerine yatır, hiç yüzüne bakma ve tekrar karyolanıın yanına otur. bu süreç çocuk yorulana kadar devam ediyor. çocuklar ağlıyor, biraz büyük olanlar kalkıp annelerinin kucağına atlıyor anneler çok yıpranıyor artık ağlıyorlar ama dadı onlara hiç pes etmemelerini ve bu süreci devam ettirmelerini istiyor. artık çocuk bakıyor annesi hiç sesini çıkarmıyor ve yoruluyor tabi uykuya dalıyor. belki bu taktik işe yarar. kolay gelsin canım.
flowersgarden ben o programı izledim sanırım yabancı bebek kanalıydı,benim oğlum 3 yaşında uyku problemi doğduğundan beri var,kesintisiz uyuduğu sayılıdır,şimdi bir de yanıma gelip uyumak istiyor,hikaye anlata anlata gece 1 i buluyor uyuması,sonra bi ara uyanıp su içiyor veya süt istiyor,kalkıp süt ısıtıyorum( biberonu da bırakmıyor),yanıma gelip uyumak istiyor,yatağında uyu diye ısrar ediyorum ama olmuyor,tabi bende uyku falan dağılıyor,ben çalışıyorum çok bitkin düşüyorum uykusuzluk çok kötü
seni çok iyi anlıyorum benim oğlum 26 aylık ve birde 3 aylık bebeğim var.büyük oğlum öğlenleri ve akşamları uykuya geçmekte güçlük çekiyor.uyumaya karar verdiği anda saniyesinde uyuyor.ama geçiş 2 saat sürüyor geceleride sık sık uyanıyor 2 biberon sütü bitiriyor.sık sık uyanıp ağlama krizine giriyor.bir gece bıraktı 2 ye kadar uyumadı ve yine o saatten sonra zorla uyuttum.dün karar aldık artık.uyku düzeni oluşturacağız dayanamıyoruz.sabah saat 7 de uyandırdım öğlen 11 gibi zor bela uyuttum.bu gece saat sekizde hazırlıklara başladık dokuza çeyrek kala yatağa geçtik.masal anlattım ödül sundum artık yalvardım ama sakin oldum kendimi tuttum çünkü ters tepiyor.saat 22.00 da ancak uyudu. 5 aydır bu çileyi çekiyorum.doktor çaresi yok dedi ilaç önermedi.bunalımdayım yeni doğum yaptım bebeğimde gece uyanınca çok zorlanıyorum.allah yardımcımız olsun.biliyorum geçecek inş.oğluma vuramam ona çok kızınca sıkı sıkı sarılıyorum.kızgınlığımı yeniyorum.......
ben de kızımda aynı sorunu yaşadım.Ne yaparsam yapıyım uyumuyordu. Artık bende alışmıştım gece oturmalarına.Tam 3 yaşını doldurana kadar gece otuduk. Onun için annelere düşen sadece sabır.. Kolay gelsin sana. UYKUDA ÇOK TATLI OLUYOR GECE
yazdığınız şeyi okuyunca çok üzüldüm.tabiki uykusuzluk zor bişey bende yaşadım.bazen gecelerce uyumadığım oldu.ama 16 aylık bir bebek bağırıp vurmaktan anlamaz.lütfem sabrınız tükendiğinde,çok yorulduğunuzda bebeğinize vurmanın bir çözüm olmadığını düşünün.annelik kolay değil ama dünyanın en güzel şeyi bence.bizim yerimizde olmak isteyen binlerce kadın var.bebeklerinizle birlikte güzel günler geçirmeniz dileğiyle.
ben bunu 3,5 sene yaşadım kızım şimdi4,5 yaşında inanın hala gece uyanıp ağlıyor 7 aylık kızım var ondan daha çok yoruyor beni gece ağlama huyu hiç ama hiç düzelmedi gitmediğim doktor kalmadı antidepresan bile verdi doktor ama nafile yani çaresi yok malesef okula başlayınca belki düzelir die ümit ediyorum:18:
aykızım ve flowers garden en doğru önerileri yazmış. ben de yaklaşık böyle yapıyorum.
"bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" isimli kitapta bu konu ayrıntılarıyla işlenmiş. ben doğduğundan beri bu yöntemleri uyguladım çok fayda gördüm.
bir arkadaş yan etkisi uyku olan ilaçlar verdim diyerek kapalı da olsa bir çözüm önermiş. aman diyeyim!! sakın!! yan etkisi uyku olan ilacın başka ne tür yan etkileri çıkar bilemezsin.
bebeğin kendi kendine uykuyu öğrenebilir. yeter ki doğru tutarlı ve sabırlı şekilde doğru yöntemleri uygula.
bir gün başka öte gün başka şekilde uyutmayın. kulaktan dolma bilgiler yerine bebek bakım kitaplarına başvurmanızı tavsiye ederim.kısa yoldan çözüm yok. bir süre zahmet çekersiniz ama sonra feraha çıkarsınız.
Meraba yazınızı okudum yaklaşık 3 yıl önce yazmışsınız ama bende şimdi aynı sıkıntıyı yasıyrm acaba nasıl bı care buldunuz ne kadar sürdü bu durum lutfen yardımcı olun yatak yüzü görmüyoruz esım de benım le bırlıkte uyumuyor yanlız kalmamam için uykusuz halde bırde işe gıdıyr bazen gece uyanınca 3 saat uyumuyr bebegım 13 aylık ve gecelerı anne şutu alıyor mama hiç almafo