Davranış Bozuklukları 16 Aylık Oğlum Sürekli Ağlıyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

oglananasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
621
2
96
37
İstanbul
sinirden çıldırmak üzereyim oğlum herşeyi ağlayarak anlatıyor zırlamasından bıktık birde çok inat istediği olmadımı yerden yere atıyor kendini hiç böyle değildi yürümeye başladığından beri çok değişti hiç kendi kendine oyun oymamıyor hep benim peşimde mutfakta bacağıma yapışık dolanıyor sürekli de ağlıyor oa tezgaha çıkcak suyla oynıcak çaresiz kaldım ilgisiz anne değilim onunla fazlaca vakit geçiriyorum oyun oynuyoruz ama yine de ağlıyor hele ki bi gezmeye gidelim burnumuzdan geliyor bebek arabasında durmuyor kucak istiyo alıyoruz yere inmek istiyo iniyo elini tutturmuyo heryere saldırıyo misafirliğe gidincede heryeri kurcalıyo tamam merak ediyo çevresini tanıyor ama artık o kadar üzüyor ki bizi artık tahammülümüz kalmadı çok sabırlı eşim de aşırı kızıyor ben artık ağlama krizlerine giriyorum ne yapacağımı şaşırdım çok bunaldım benim gibi olan var mı nasıl başedeceğim onu çok seviyorum ama dayanamıyorum bu huylarına

sinirden çıldırmak üzereyim oğlum herşeyi ağlayarak anlatıyor zırlamasından bıktık birde çok inat istediği olmadımı yerden yere atıyor kendini hiç böyle değildi yürümeye başladığından beri çok değişti hiç kendi kendine oyun oymamıyor hep benim peşimde mutfakta bacağıma yapışık dolanıyor sürekli de ağlıyor oa tezgaha çıkcak suyla oynıcak çaresiz kaldım ilgisiz anne değilim onunla fazlaca vakit geçiriyorum oyun oynuyoruz ama yine de ağlıyor hele ki bi gezmeye gidelim burnumuzdan geliyor bebek arabasında durmuyor kucak istiyo alıyoruz yere inmek istiyo iniyo elini tutturmuyo heryere saldırıyo misafirliğe gidincede heryeri kurcalıyo tamam merak ediyo çevresini tanıyor ama artık o kadar üzüyor ki bizi artık tahammülümüz kalmadı çok sabırlı eşim de aşırı kızıyor ben artık ağlama krizlerine giriyorum ne yapacağımı şaşırdım çok bunaldım benim gibi olan var mı nasıl başedeceğim onu çok seviyorum ama dayanamıyorum bu huylarına

canım benımde 18 aylık oglum aynen senın kı gıbı
cok ınatlasmamaya calısıyorum yapmak ıstedog sey eger olur bısey degılse baska seyle unutturuyorum
arabada benımkıde durmaz gıttıgım hıcbıyerde 5 dakıka oturup sohbet edemem hep pesındeyım
bu donemlerde boyle oluyorlar demkkı benım olgum konusunca sakınlesıyor ama dırek hayır demektense konusuyorum zaralarını anlatıyorum o zaman dusunur gıbı yapıyor sonra yıne ıstemeye devam ederse o zaman baska yollar denıyorum
bırde sen ıkıncıye mı hamıleydın sankı ben oyle hatırlıyorum
bı yerde okumustum konusmustuk hatta bende ıkıncıyı dogurdumda 15 gunluk oldu bugun
ıkıncı oglumu aldım kucagıma Allahımın ıznıyle

evet ikinciye hamileyim bu çocuk böyle huysuz olunca nasıl başedeceğim ikisiyle diye düşünmekten bunaldım herşeye ağlıyor ya mesela şuan ayağına yastık değiyor ve ağlıyor onu çekmeyi düşünmüyor benden bekliyor ağlayarak anlatıyor ben de o sese tahammül edemiyorum artık gerçekten bunaldım

benim oğlumda 2 yaşında.bizler çalıştığımız için bebeğe annem ve kayınvalidem bakıyo.onlar her istediğini yaptıkları için bizim hayır dediğimiz şeyleri inadına yapmaya çalışıyo.oturup ağlıyo.dövmemeye çalışıyorum ama benimde bağırma huyum vardır.çok fazla bağırıp sert çıkıyorum.yanlış yaptığımın farkındayım ama akşama kadar zaten sinir stres altında çalışıyorum.bide akşamları çok fazla ses olduğu zaman kaldıramıyorum.biliyorum bizi özlüyo vakit geçirmek oyun oynamak istiyo.ilgilenmeye çalışıyoruz ama yinede yetmiyo.sanırım ben kötü bi anneyim:(((((

benim oğlumda 2 yaşında.bizler çalıştığımız için bebeğe annem ve kayınvalidem bakıyo.onlar her istediğini yaptıkları için bizim hayır dediğimiz şeyleri inadına yapmaya çalışıyo.oturup ağlıyo.dövmemeye çalışıyorum ama benimde bağırma huyum vardır.çok fazla bağırıp sert çıkıyorum.yanlış yaptığımın farkındayım ama akşama kadar zaten sinir stres altında çalışıyorum.bide akşamları çok fazla ses olduğu zaman kaldıramıyorum.biliyorum bizi özlüyo vakit geçirmek oyun oynamak istiyo.ilgilenmeye çalışıyoruz ama yinede yetmiyo.sanırım ben kötü bi anneyim:(((((

olur mu hiç öyle şey eminim çok iyi bir annesiniz kolay değil hem işe hem eve yetişmek bakın ben sadece evdeyken başedemiyorum ve çözüm arıyorum sizin için daha zor ama bu çocuklarla başetmenin elbet bir yöntemi olmalı sabiha paktuna keskin hanıma götürmeyi düşünüyorum son çare televizyona çıktığında anlattıklarını uyguıladığımda işe yarıyordu diğer doktorlar normal olur böyle diyo ama bu çocukalrın bu kadar huysuz olması bence normal değil evet onlar çocuk akılları ermiyor ama verdiği tepkiler çok anormal bence

bu benim oğlum olmalı herşeyiyle birebir örtüşüyor :59:

artık dayanamıyorum pedagoglar normal diyo ama bu çocuk çok anormal aşırı sinirli ve çığlıklarına dayanamıyorum ne yapsamda o çığlıklarından vazgeçirsem sinirden titriyor ben mi yanlış yetiştiriyorum böyle bir duruma çözümü olan var mı

7 yaşında kızım var, 1 yaşındayken çok ağlardı. O zaman Almanya'daydık, doktoru ağlamasına aldırış etmememi ve görmezden gelmemi söyledi. Yapamam sansım ama bir gece yine uyanıp yanımıza gelmek istediğinde 2,5 saat ağlattık ve yatağından almadık. Duymamak için odadan çıktık ama her 5 dakikada bir yanına gidip buradayız ama seni almayacağız dedik... O günden sonra hiç ağlamadı.
Oğlumuz iki yaşında ve ona da aynı şekilde davrandık. Oğlan tabii daha hırçın ama sanırım bizim onun her istediğini yapmayacağımız anlamış olmalı ki bağırmaları gittikçe azalıyor...Yanlız şu birşeyleri fırlatma huyundan vazgeçiremedik..
Siz de bir deneyin belki faydası olur...

valla aynen benım oğlumu anlatıyorsunuz 1 aydırda üztüne gece hiç uyumaması eklendi.çıldıırmak üzere olan benim 2.oğlum bu ama ılkı hiç böyle diğildi sessizliği ve sakınlıgı gece uyumayı ınsanlarla oturup 5 dk rahat sohbet etmeyi çok özledim.bazen diyorum ki hatta 2.çocuk hiç bana göre diğilmiş:(hırsmı eşimden alıyorum yazık,en buyuk mağdurda buyuk oğlum 7 yasında çocugun elınde bırsey görsun basıyor yaygarayı:((((((((((((((

7 yaşında kızım var, 1 yaşındayken çok ağlardı. O zaman Almanya'daydık, doktoru ağlamasına aldırış etmememi ve görmezden gelmemi söyledi. Yapamam sansım ama bir gece yine uyanıp yanımıza gelmek istediğinde 2,5 saat ağlattık ve yatağından almadık. Duymamak için odadan çıktık ama her 5 dakikada bir yanına gidip buradayız ama seni almayacağız dedik... O günden sonra hiç ağlamadı.
Oğlumuz iki yaşında ve ona da aynı şekilde davrandık. Oğlan tabii daha hırçın ama sanırım bizim onun her istediğini yapmayacağımız anlamış olmalı ki bağırmaları gittikçe azalıyor...Yanlız şu birşeyleri fırlatma huyundan vazgeçiremedik..

evet haklisin ve ben bunu eklemek istiyorum benim oglumada fransada doktor ayni seyi dedi birakin aglasin ve ayrica dediki sizi kizdiracak bisey yaparsa inatlasirsa sakin davranin sesinizi yukseltmeyin ona guzellikle anlatin neden yapmamasi gerektigini veya onun bu huysuzlugunun sizi uzdugunu vs vs eger devam ederse onu yatagina koyun ve ona sakinlesmesi gerektigini soyleyin birakin gerekirse aglasin bi kac dakika sonra tekrar yatagindan alin cocugunuzu eger devam ederse tekrar goturun yatagina anlasin ki yaptigi yanlis ve ben bunlari denedim ise yaradi cunku her aglamasina aldiris ettiginiz zaman inanin cocuklar cok akilli sizi yonetirler

evet haklisin ve ben bunu eklemek istiyorum benim oglumada fransada doktor ayni seyi dedi birakin aglasin ve ayrica dediki sizi kizdiracak bisey yaparsa inatlasirsa sakin davranin sesinizi yukseltmeyin ona guzellikle anlatin neden yapmamasi gerektigini veya onun bu huysuzlugunun sizi uzdugunu vs vs eger devam ederse onu yatagina koyun ve ona sakinlesmesi gerektigini soyleyin birakin gerekirse aglasin bi kac dakika sonra tekrar yatagindan alin cocugunuzu eger devam ederse tekrar goturun yatagina anlasin ki yaptigi yanlis ve ben bunlari denedim ise yaradi cunku her aglamasina aldiris ettiginiz zaman inanin cocuklar cok akilli sizi yonetirler

benimde 17 aylık oğlum war.doğdu doğalı herşeyden uzak bıraktı 2 dak oturup ohh be dediğimi hatırlamıyorum. bebekken durmadan ağlıyordu yapıışık yaşıyorduk oğlumla, ozaman baba kawramı yoktu sadece emmek istioyodu.emeklese rahat ederim edim olmadı yürüse belki düzelir dedim derdini anlatır nerdeeeeeee.şimdi daha fazla yoruyor.hiç oturmak bilmiyor bebek arabası aldık ağlaya ağlaya zor koyuyorduk hep kucaktaydı.şimdi zaten binmiyor bebek arabasında sessiz sessiz duran çocuklara imrenerek bakıoyorum.şimdide gece uyumama huyu başladı gece 1-2 de ağlaya ağlaya zor uyuyo .Çalıştığımız için gözününiçine bakıyoruz uyusada bizde yatsak dinlensekk uykusu geldiği halde awazı çıktığı kadar bağırarak uyuyor en son hali kalmıyo uyuyo.

Oğlum Kayra'nın davranışlarını ve kendi psikolojimi gördüm bu yazınızda, her hareketi aynı ve bende sizin gibi yürümeye başladığından beri oğlumun huylarında ki değişikliği hissettim,
sabretmekten başka hiç bir çaremiz yok arkadaşım maalesef :50:

Benim kizim bir yaşında sizin anlattiklarinizi birebir yaşıyorum ve emeklemeye başladığından bu yana kollarımi hissetmiyorum kizim emzik almadi memeye cok düşkün o yuzden butun gece emer yemesi dert yatmasi dert istediği herseyi yapıyoruz ama nafile ben saadece 3 veya 4 saat uyuyorum yakinda cildiricam

Netten araştırıyordum ne yapacagimi şaşırmış durumdayim. Yazinizi okuyinca Ayy aynı benim oğlum dedim. Ben ne kadar sabır gösteriyorum bi bilsen. Ama çok bunalmış durumdayim. Yürümeye başladığından beri beim oglum da böyle. Bir de sütten kestim iyice yakama yapıştı. Onu canımdan çok seviyorum, çok sabır gösteriyorum, ağlamaya başladığında ilgisini farklı şeylerle dağıtmaya çalışıyorum. Ama ben de çok bunaldim. Su an diger annelerin yazdiklarini da okudum. Demek ki bu yasta çocuklar hep böyle oluyor dedim biraz da olsa teselli buldum açıkçası. Rabbim annelere kolaylıklar versin.

Back
X