• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 ağustos depremi :(

ben 17 ağustos depremini tam ortasında gölcükte:çok üzgünüm: yaşadım gerçi o gece adapazarındaydım babam tek başına gölcükteydi:çok üzgünüm:çok küçüktüm 12 yaşındaydım sabaha kadar merkez üstü gölcük dendikçe babam için ağlamıştık,,o geceden aklımda kalan tek şey hep yıldızlar kayıyodu..hani derler ya herkesin gökyüzünde bi yıldızı varmış vefat edince kayarmış onuda ozaman nerden öğrendiysem acaba hangi yıldız babamın diye baktım tüm gecesenağlama..çok şükür babacım yürüyerek ara ara arabalarına alan olursa arabayla gölcükten adapazarına 3 günde geldi...Rabbim kimseye yaşatmasın arkadaşlar yazarken bile çok kötü oldum:((

bende o gece ızmıtte olanlardanım daha 13 yasımdaydım o gurultuyle uyanıp oylece kalakalmıstım deprem nedır bılmeyen ben evımızın yıkılacagını dusunmustum ama allahıma cok sukur bısey olmadı herkes dısarı cıkmıstı elektrıkler yoktu gunlerce dısarda yattık nerdeyse 1 hafta dunyayla bagımız yoktu bızım ılcede sadece pıllı radyolardan ne oldugunu ogrenebılmıstık...... allahım bıdaha kımseye yasatmasın boyle bıacıyı

allahım ölenlere rahmet,kalanlara sabırlalar versin...
cucuuummu41,benim için de o geceden aklımda kalan şeylerden biri sürekli kayan yıldızlardı...
tanrım bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın...:Saruboceq:

17 ağustos 1999 hayatımda unutamıyacağım günlerden biridir
hafızamdan silemiyorum olanları enkazları, yardım isteyen insanların çığlıklarını
o depremde ölen yakınlarımı arkadaşlarımı asla unutmayacağım
allahım bi daha böyle kötü felaketler göstermesin :Saruboceq:
ölenlere rahmet diliyorum

Bugun tam bır 10.yılını doldurdu.. :çok üzgünüm: Rabbım o kotu gunlerı o felaket gunlerını tekrar yasatmasın bızlere.. :Saruboceq: benım yasadıgım yerde de oldukca hıssetmıstık mafoldumben ama her hangı bı kalıcı hasar bırakmamıstı hıc bı yerde maddı olarak.. cok sukur :Saruboceq: ama televızyonlarda ızledıklerımız gorduklerımız yetmıstı.. :1no2: bı cok ınsan evsız kaldı ınsanlar öldü .. senağlama Allahım ne kotu zamanlardı .. :a015: Rabbım tekrarını yasatmasın.. :Saruboceq:

Ben 8 yaşındaydım çok fazla bişey hatırlamıyorum yani en azından o sarsıntı anını... abimle antreye çıktığımızda babamın gardolabı duvara doğru ittiğini hala görüyorum babam kucağına almıştı beni aşağı indik hep beraber karşımızda evleri yıkılan komşularımızdan bi ablanın bana sarılarak ağladığını hatırlıyorum 1 kızlarını kaybetmişlerdi... O gece dayımlara gitmek için yola çıktığımızda her taraf en kaz olduğu için gidemediğimizi hatırlıyorum en son bir sokağa girdiğimiz de ise karşı karşıya ikin binanın kafa kafaya durduğu hala net bi şekilde gözümün önünde geçen günlerde ise sokakları kaplayan o ölü kokuları... çok korkunç bişeydii :1no2: Rabbim aynı acıyı tekrar yaşatmasın... Kaybettiklerimize Allah tan rahmet yakınlarına da sabır diliyorum :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
canlarım hepımıze cok ama cok gecmiş olsun ve
gecmısten mutahıtlerın ozellıkle dera cıkasrmıs olmasını dılıyorum

ben o zaman da ankarada idim ve ordan bile bizi uykudan uyandıracak kadar hissedilmişti. bizler bile saatlerce sokakta kalmıştık.bu depremi yerinde yaşayanların halini düşünmek bile yetiyo.Benim ne bir tanıdığım ne akrabam yoktu deprem bölgesinde ama bu tabi ki benim üzülmeme acı çekmeme engel değil di olmadı da.yaşayanlar,ve yakınlarını kaybedenler kadar olmasada bende çok üzüldüm acı çektim
ALLAH ölenlere rahmet eylesin.mekanlarını cennet eylesin.yakınlarına da sabır versin

....bütün hayatını kaybedenlere Allahdan rahmet
bu acıyı yaşayan sevdiklerini kaybedenlere de bol bol sabırlar diliyorum....
Allah bir daha bu acıyı göstermesin ....

Eşim 17 ağustos 1999 depremini tam göbeğinde yaşayanlardan

17 ağustos 2000 yılındada anneciğini kaybetmiş kanserden :çok üzgünüm:

Ölenlere rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum :Saruboceq:

gerçekten korkunç bir felaketti
avcılar civarında yazılıktaydık o gece
tam uykuya yeni daldıgımız saatlerde korkuyla sıçradık yataklarımızdan
o korkunc ugultuyu hiç unutamam kıyamet kopuyor sanmıştım
kulakları yırtan bir ses geliyordu denizden gökyüzü de kıpkırmızıydı apaydınlık
mahşer yeri gibi sokaklarda korku dolu bakışlarla sarılan ağlaşan insanlar
koca koca ağaçların yere secdeye kapanırcasına eğildiğini gördüm
o gece ölüme çok yakında duruyorduk aslında
tek şans biz hayatta kalanlardandık
sakaryada pek çok akrabamızı kaybettik depremde
çocukken kosup oynadgımız büyüklerimizin bahceleri avluları yoktu artık
ninemin kocaman evi küçücük bir taş yığınınından ibaretti artık
sanki tablodaki resim silinmiş gibi koca bir şehir yok oldu kocaman hayatları yutarak
o gece istanbul gerçekten felaketin eşiğinden geri adım attı Rabbime hamdolsun
dilerim bu kadar büyük bir afetle imtihan edilmeyiz gerçekten çok zor insanoglu için
ben bir yıl depresyonu atamadım üzerimden uyku uyuyamıyordum geceleri
bir de enkazda esini bacısını yuvasını bebesini bırakan,taşın altından yeniden doganlar var
onlar nasıl dayandı nasıl dayanır bilemem
bildiğim bu acıya bir daha dayanmanın hiç de kolay olmayacagı Rabbim yasastmasın..
o geceden benim de unutamadığım susmak bilmeyen ambulans itfaiye sirenleri yardım anonsları..
ha bir de deprem olmadan birkaç saat önce denizin üzerine serilen dizi dizi kuşlar..gerçekten çok ilginçti..

Sadece tek günde anıyorlar, hatırlıyorlar ya, işte beni üzen bu oluyor
Oysa Medya hep takipteyiz diyordu. Yazıklar olsun

Kaybettiklerimize Allah’tan Rahmet, hepimize sabırlar diliyorum

tüm milletimizin başı sağolsun. 10 yılgeçmesine rağmen unutulacak bir olay değildi. unutacağımızıda sanmıyorum.

Biz İskenderun'daydık o zamanlar...

Sabah uyandım ve hemen markete ekmek almaya gittim... Markettekiler göz yaşlarıyla televizyondaki kurtarma görüntülerini izliyor, ne olduğunu anlamaya çalışıyorum... Meğerse Marmara'da deprem olmuş... Küçücük bir kızın çığlıkları beni öylesine etkiliyor ki fenalık geçiriyorum TV karşısında... :( Şimdi yine hepinizin acı hatırları yüreğime saplandı arkadaşlar... Rabbim bu olayı yaşayan herkese ve sizlere sabır versin ne diyebilirim... Şehitlerimiz her zaman dualarımızda... Allahım hayırlı ömürler ve hayırlı ölümler nasip etsin...

dün bir kadin vardi haberlerde,
17 agustos depreminde, kizi sag olarak kurtarilmis hastaneye götürülmüs...
ve.... o günden beri kizi kayip...
Yaradan kaybettiklerimize rahmet geride kalan yakinlarina sabir...
parcalanmis ailelere kavusmayi nasip etsin....

rabbim bildiğimiz bilmediğimiz bütün felaketlerden korusun bizi... :Saruboceq: böyle durumlarda çok çaresiz kalıyor insan... senağlama elimizden bir şey gelmiyor çaresizlik dışında... mafoldumben ama şunu söyleyebilirim ki rabbim bizi ve sevdiklerimizi korusun... :Saruboceq:
essem çok güzel bir konuya değinmişsin... a.s. rabbim bu felaketleri yaşayanlara sabır ve selamet versin...​
:Saruboceq: :teselli:

O günü daha dün gibi hatırlıyorum.
13 yaşındaydım...
ızi ben de o kadar derin ki...
Ağlamaktan mahvolmuştum.
Anne, baba diyen çocuklar...Kimse yok mu çığlıkları....
Hala aklıma gelince ağlarım, ağlıyorum...
Tüylerim diken diken oluyor, içim eziliyor...

Rabbim o acı günleri bir daha yaşatmasın.
Kalanlara sabır versin.

Bende 16 yasımdaydım... Değirmenderede...
6 yasındakı kuzenımın baba benı kurtaaar dıye bagrısı hala kulaklarımda...
Rabbım kımseye bır daha yasatmasın ınsallah...
Cok zor...

gerçekten korkunç bir felaketti
avcılar civarında yazılıktaydık o gece
tam uykuya yeni daldıgımız saatlerde korkuyla sıçradık yataklarımızdan
o korkunc ugultuyu hiç unutamam kıyamet kopuyor sanmıştım
kulakları yırtan bir ses geliyordu denizden gökyüzü de kıpkırmızıydı apaydınlık
mahşer yeri gibi sokaklarda korku dolu bakışlarla sarılan ağlaşan insanlar
koca koca ağaçların yere secdeye kapanırcasına eğildiğini gördüm
o gece ölüme çok yakında duruyorduk aslında
tek şans biz hayatta kalanlardandık
sakaryada pek çok akrabamızı kaybettik depremde
çocukken kosup oynadgımız büyüklerimizin bahceleri avluları yoktu artık
ninemin kocaman evi küçücük bir taş yığınınından ibaretti artık
sanki tablodaki resim silinmiş gibi koca bir şehir yok oldu kocaman hayatları yutarak
o gece istanbul gerçekten felaketin eşiğinden geri adım attı Rabbime hamdolsun
dilerim bu kadar büyük bir afetle imtihan edilmeyiz gerçekten çok zor insanoglu için
ben bir yıl depresyonu atamadım üzerimden uyku uyuyamıyordum geceleri
bir de enkazda esini bacısını yuvasını bebesini bırakan,taşın altından yeniden doganlar var
onlar nasıl dayandı nasıl dayanır bilemem
bildiğim bu acıya bir daha dayanmanın hiç de kolay olmayacagı Rabbim yasastmasın..
o geceden benim de unutamadığım susmak bilmeyen ambulans itfaiye sirenleri yardım anonsları..
ha bir de deprem olmadan birkaç saat önce denizin üzerine serilen dizi dizi kuşlar..gerçekten çok ilginçti..

senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

Back
X