17 aylık bebeğim çok iştahsız

cilekli_dondurma

Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2016
260
62
13
42
dün mesela ne yedi:
sabah 10.30 çift yumurtalı omlet, 1 kaşık pekmez,1 kaşık ceviz ici, kaşar peynir
arada:üzüm, kiraz çok az meyve
14.00 koca bir kase sütlaç
15-18 uyku

uyandı ve yemedi.öğle ve akşam yemeğini yemiyor güzel de yemekler.çok zorlanıyorum 18.00den sonra 2 kez 150 mm mama veriyorum

normal mi ne yapmalı

Bebeğim 17 aylık diye konu açmıştınız bugün yine. Çocuğunuz 1.5 yaşında sadece bunları mı yediriyorsunuz tama iştahsız olabilir ama verdiğiniz şeyler yanlış geldi bana ve saat aralıkları uzun. Çift yumurtalı omlet fazla ona bir yumurtadan omlet yeter orada protein alır zaten onun yerine zeytin, peyniri arttırmalısınız. süt mutlaka olmalı salatalık dometes yiyebilir yani çeşidi arttırın kahvaltıda. Azar azar yesin. Sonrasında 14.00 e kadar çok zaman var arada ve 14.00 de tatlı vermeniz yanlış onun yerine çorba verebilirsiniz, sebze, köfte, tavuk vs ne yese kar ama o kadar açlıktan sonra normal insanı bile aç karna bayar sütlaç. 15-18 arası uyku da çok fazla çocuğunuz tam 3 saat uykuda bu da akşam uyumamasına eden oluro yaşlarda uyku düzeni olmalı. Uyandığında da yemek vermeyi deneyin yemese de acıkınca yer illa mamayı bende yatmaya yakın verin karnı tok olsun çok az yedikleri. Onu yemiyorsa başka deneyin.

Arkadaşım 1,5 yaşındaki bir çocuk için çift yumurtalı omlet fazla gelir yumurta zaten tok tutucu bir besin uzun süre acıkmaz ki,
Arkadaşında dediği gibi peynir zeytin salatalık domates falan vermelisin. Ayrıca tatlı iştah keser, üstelik koca bir kase tatlı ve 18'den sonra 2 defa verdiğin o mama çocuğun yemek yemesine engel olur.
Az az yesin ama sağlıklı şeyler yesin değilmi, bebişin acıkmasına biraz müsaade edersen sorunu çözebilirsin canım..

Ayrıca sabah biraz daha erken kaldırıp öğle uykusunu aşağı çekebilirsin 15-18 o yaştaki bir çocuk için geç olur.

Diğer arkadaşların dediği gibi çift yumurta 17 aylık bebeğe çok fazla
Sütlaç gereksiz ,sadece şeker
Şeker çok zararlı onun yerine sebze çorbası verebilirsin

Çift yumurtalı omleti ben tek yiyemiyorum.Kahvaltı saatiniz bana göre çok geç.
En geç 09:30 olmalı.Çeşit az zeytin,domates,salatalık vs.yok.
Arada üzüm felan yemiş.Zaten şeker almış üstüne büyük bir kase şekerli sütlaç yedirmişsiniz.Bu kadar şeker alınca haliyle çorba yemez,istemez.
Sütlaç yerine süt ile yapılan sebze çorbaları yada terbiyeli tavuk felan verseydiniz daha iyi olurdu bence.

dün mesela ne yedi:
sabah 10.30 çift yumurtalı omlet, 1 kaşık pekmez,1 kaşık ceviz ici, kaşar peynir
arada:üzüm, kiraz çok az meyve
14.00 koca bir kase sütlaç
15-18 uyku

uyandı ve yemedi.öğle ve akşam yemeğini yemiyor güzel de yemekler.çok zorlanıyorum 18.00den sonra 2 kez 150 mm mama veriyorum

normal mi ne yapmalı
hemen hemen ayni yaslarda bebeklerimiz youtubede iki anne bir mutfak diye bir kanal var ondan degisik tarifler alabilirsiniz menu degisirse istahi artar.ben sabah uyaninca mama veriyorum aciliyor midesi 2 saat sonra degisik kahvaltilik hazirliyorum hergun degistiriyorum mesela birgun haslanmis yumurta bebe biskuvisi peynir pekmez ezme zeytin yarim muzu eziyorum(meyveleri degistirebilirsiniz) onu yediriyorum bazen kahvaltida patatesli yumurta yapiyorum domatesle onu yiyor degisik seyler yapiyorum kahvaltida 1-2 gibi acikiyor yine mama aksam uzeri yemegi en son yogurtlu aptamilin princ unu var onunla muhallebi yapip uyuturyorum.ara ogunlerde oynarken eline meyve filan veriyorum yiyor. o kanali tavsiye ederim cok ilginc degisik tarifler var menu olusturun haftalik cok ise yariyor.

Diğer arkadaşların dediği gibi çift yumurta 17 aylık bebeğe çok fazla
Sütlaç gereksiz ,sadece şeker
Şeker çok zararlı onun yerine sebze çorbası verebilirsin
sütlacı kalsiyumiçin veriyorum, sütten dolayı, pirinçle birlikte enerji de veriyor.normalde kahvaltıda ekmek vermiyorummesela, onun yerine tatlı yiyor

Çift yumurtalı omleti ben tek yiyemiyorum.Kahvaltı saatiniz bana göre çok geç.
En geç 09:30 olmalı.Çeşit az zeytin,domates,salatalık vs.yok.
Arada üzüm felan yemiş.Zaten şeker almış üstüne büyük bir kase şekerli sütlaç yedirmişsiniz.Bu kadar şeker alınca haliyle çorba yemez,istemez.
Sütlaç yerine süt ile yapılan sebze çorbaları yada terbiyeli tavuk felan verseydiniz daha iyi olurdu bence.
köy yumurtası zatenküçücük, tekiyle doymuyo, uyanmada hala saat 10.30 napıyım
tavuk vermiyorum,güvenmiyorum, köy tavuğu hariç asla.
zeytin hiç vermedim, boyalı çünkü, katkı maddesi var,organik zeytini de yemedi.kahvaltımızda zeytin yok bizim, ben bile yiyemiyorum ama mesela çocuk yemek yemiyo bari sütlaç yesindiyorum, en azından süt var.her gün olmasa da eline salatalık veriyorumara ara ama pek sevmiyo

17 aylık bebeğe çift yumurtalı omlet mi maşallah ya
yumurta çok doyurucu bir besindir rahmetli anneannem oruç tutarken yumurta yerim derdi hep akşama kadar çok acıkmazdım derdi belki kahvaltıda çok doyduğu için diğer öğünlerde çok yemiyordur bence kahvaltıda yumurtayı bire düşürüp diğer öğünlere sebze vs olarak dağıtın
benim kızım 25 aylık yarım yumurtayı zar zor yiyor ve diğer öğünlerde de 1-2 kaşık ancak yemek yiyor aralarda jhiçbişe yemiyor meyveymiş sütlaçmış asla yemiyor benim yerimde olsanız ne yapardınız bilemedim şimdi, ben her yemek yedirişimde kızıma sinir krizi geçiriyorum resmen :kızgın:

köy yumurtası zatenküçücük, tekiyle doymuyo, uyanmada hala saat 10.30 napıyım
tavuk vermiyorum,güvenmiyorum, köy tavuğu hariç asla.
zeytin hiç vermedim, boyalı çünkü, katkı maddesi var,organik zeytini de yemedi.kahvaltımızda zeytin yok bizim, ben bile yiyemiyorum ama mesela çocuk yemek yemiyo bari sütlaç yesindiyorum, en azından süt var.her gün olmasa da eline salatalık veriyorumara ara ama pek sevmiyo
Akşam erken yatmasını sağlarsanız sabah erken kalkar.Zaten 15:00-18:00 arası uyuyan bir çocuk 21:00 da yatmaz.
Midesi zaten yumruğu kadar köy yumurtası da olsa tek idealdir.Sonuçta bıldırcın yumurtası kadar küçük te değil.
Zeytini siz yemeğiniz için yemiyor olabilir rol modelsiniz sonuçta.Pekmezi süt ürünleriyle vermemeniz gerkiyor zaten.Ben sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı veririm iştah açar.Yarım saat ,40 dk sonra kahvaltı olur.
Bu bıcırıklar o kadar akıllı ki annesi yemeği reddettiğinde istediği başka şeylerin geleceğini biliyorlar zaten.
Zorla yedirmeyin tabiki ama vazgeçmeyinde.Misal kızım kiviyi sevmezdi.
En son çare kiviye şarkı uydurdum öyle yedi mesela.(tabi haeketli kıpır kıpır)
Misal makarna çocuklar çok sever ben içine misket köfte yapıp atıyorum eğlenceli oluyor.

18 aylık kızımın beslenmesi

Sabah 08:00 Kahvaltı (1 yumurta, domates,salatalık,beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin,ceviz ve mutlaka 1 su bardağı süt)

10:30-11:30 arası uyku

12:00 Öğlen yemeği (Çorba + sebze yemeği veya etli yemek)

15:00 Meyve saati

15:30-16:30 uyku

17:00 Ceviz-Badem-Kuru kayısı (atıştırmalık saati)

19:00 Akşam yemeği (Çorba+Ana yemek+bir kase yoğurt)

21:00 Banyo ve uyku...

Ben uyku düzenine karışmam, çocuk ne zamanisterse o zaman ve okadar uyur, dün gece 00.15 gibi uyudu
Bende uyku duzenine cok takiyorum kafayi bu ara cok degisti gece 11 -12 ye dogru uyuyo sizinkidemi oyle diye sordum. Oyleymis. Yeme konusunda nacizane tavsiyek sutlacii seviyorsa sizde vermek istiyorsaniz onu oglen gibi vermek yerine aksam verin ogleyede yemek verin cocuk hic yemek yemiyo galiba hani et kofte sebze vs. Corba olmasina gerek yok sonucta buyuk artik cigneyip yutabilir diye dusunuyorum.

Sabah 08:00 Kahvaltı (1 yumurta, domates,salatalık,beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin,ceviz ve mutlaka 1 su bardağı süt)

güzelmiş de hiç sekmedi mi bu listeden

Tebrik ederim sizi cok guzel bir duzeni var kizinizin. Benim oglum 13 aylik ama pek istahli degil emziriyorum belki ondan inek sutunu reddeduyor bende uykudan once muhallebi yaparak karsilamaya calisiyorum sut ihtiyacini. Sizin hep mi boyleydi yani 13 aylikkende iyimiydi boyle istahi ve uykusu

maşallah ya ne güzel besleniyor kızınız valla :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
benim kızım 25 aylık sizin kızınızın yediklerinin yarısını yemiyordur heralde
nerede hata yapıyorum ben acaba :KK42:

Şeker zehirdir. Pirinci de sütü de daha farklı sekillerde yedirebilirsiniz. Kaş yaparken göz çıkarmayalım.
Kahvaltısı sebzelerle çeşitlenebilir.

güzelmiş de hiç sekmedi mi bu listeden

Tabi ki iştahsız olduğu dönemler oluyor, yada hoşlanmadığı bir yemek vs. Eğer yemeği yememekte ısrar ediyorsa, zorlamıyorum fakat yerine başka yemekte vermiyorum. "eğer bunu yemeyi tercih etmiyorsan aç kalacaksın o zaman" diyerek kaldırıyorum. Bir sonraki öğün vaktine kadar asla birşey vermiyorum. Bizim doktorumuzun bir kaç önerisi vardı.
1-) Asla cicibebe ve hazır gıdalar yok
2-)tv karşısında yemek yemek yok
3-)yemediği bir yemek varsa yerine ona özel birşey yapmak yok.

Normal zamanlarda bu liste hiç şaşmaz, değişir sadece. Örneğin atıştırmalık saatinde ceviz-badem-kuru kayısı yerine, cevizli kek yer, bademli kurabiye yer. Hepsini evde kendim yaparım.

Uyku bir çocuğun ana besinidir, siz uykusuna karışmam demişsiniz ama bu çocuğunuzun düzeni için çok önemli bir kriter. Kızım her akşam 9 da banyosunu yapar ve uyur. Doğduğu ilk günden beri bu düzen devam ediyor.Ve yatmasına 1 saat varken beslenme kesilir.

Back
X