17 Aylık kızım yürümüyor

minel Serra annesi

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2022
78
26
18
34
32+5 haftalık ikiz bebeklerim doğdu 49 cm 2300 Gr olarak biri on bir aylıkken halı mesafesi yürürken diğeri şuan düzeltilmiş 17 aylık olup ayakta düz bir şekilde desteksiz durmuyor koltuğa başladığımda ise ağlıyor ellerimi uzatıyorum ellerini dahi bana uzatmıyor adım atmıyor emeklemeye de 13 aylık başladı

Aile hekimi yürür dedi ama kime neye güvenecez bilmiyorum bu doktorların rahat halleri yüzünden ben ilk ikizlerimi kaybettim yarın çocuk doktoruna götüreceğim ama inanç ve güven sıfır Doğu görevi için dogudayiz sağlık sektörü ilaç yaz gönder üzerinden yürüyor ağzını aç al reçete derseler şaşırmayacağım

Merhaba kızım 31 haftalık doğdu ve 17.ayda yürüdü

Zaten 2 yaşına kadar düzenli nöroloji takibinde olmanız gerekiyor nöroloji kontrol ediyor gerekirse fTR ye yönlendiriyor

Emeklemesi normal mi? Müdahalesiz emeklerken kendi tutunup kalkıyor mu? Genellikle düzgün emekleyen bebekler daha geç yürür, emeklemek daha kolay gelir kendini hazır hissettiğinde kalkmaya başlar. Nörolojik sıkıntılarda genelde emeklemede olmuyor, emekliyor dediğiniz için doktorlar daha rahat davranıyordur şuan. 24 aya kadar yolu var, birden kalkıp yürüyecektir siz üstüne gitmeyin. Zorlama ısrar etme gibi davranışlar göstermeyin. Başka bir hekimde değerlendirsin imkanınız varsa

Emeklemesi güzel emekliyor ama koltuğa tutunup kalkma günde bir ikiyi geçmez o da çok zorlanıyor ilk bir bacak üstüne duruyor sonra diğer bacağı ya kaldırabilir ya kaldıramıyorum ne bilim bacakları bana çok cansız geliyor bakalım yarına randevu buldum götüreceğim zaten şuana kadar hep kendi isteğine bıraktım ama içten içe de korkmaya başladım

Sırtüstü yatırdığınızda iki ayağını birden havaya kaldırabiliyor mu? 24 aylık yürüyen oğluma doktor bunu sordu bize

Benim yegenim de 18 ayliktan sonra yurumus. Endiselendik falan ama sonra yurudu. Doktor bir sorun gormuyorsa, eninde sonunda yuruyecektir.

Peki doğduğunda kuvöz entübasyon gibi uygulamalar gördü mü? Hiç hipoksik bi durum yaşadı mı? Bu ayrıntıyı mutlaka hekime söyleyin, entübe edildiyse hipoksi durumunu değerlendirsinler. Korkutmak yada endişelendirmek için demiyorum asla, sp’yi elemeleri gerek.

Evet endtübe oldular bu 28 gün ikizi 30 gün kaldı kuvözde doktor sordu boy 49 cm kilo 2300 Gr doğdular dedim gayet iyi dogmuslar di kalça bacak röntgeni aldı bir şey gözükmüyor dedi d vitamine baktı sabah sonuç için çağırdı korkuyor evet dedi ayak altını vs elledi refleksleri iyi ama istemiyor belli dedi

Çocuk nöroloji dimi bakan? Kilo değilde entübasyon sürecinde hipoksi olup olmadığı detay oluyor, sekel kalabiliyor. Doktor elediyse sizde daha kafanıza takmayın illa yürüyecek. Nörolojik bir şey yoksa tamamen çocuğa kalmış durum

Bugün koltuğa tutunup kalktı sonra koltuğa çıktı şükür şaşılacak bir şey bunları yapmaya da gücü cesareti yoktu çocuk bir anda değişim gösterdi şükür

Bugün koltuğa tutunup kalktı sonra koltuğa çıktı şükür şaşılacak bir şey bunları yapmaya da gücü cesareti yoktu çocuk bir anda değişim gösterdi şükür
Ay çok sevindim. Benim oğlan da 14. Ayda emeklemiş yüne o civarda tutunup kalkmaya başlamıştı 20. Ayda birden yürüdü.. doktor 24e kadar bekleyelim demişti. Umarım sizinki de bir an önce yürür

Ay çok sevindim. Benim oğlan da 14. Ayda emeklemiş yüne o civarda tutunup kalkmaya başlamıştı 20. Ayda birden yürüdü.. doktor 24e kadar bekleyelim demişti. Umarım sizinki de bir an önce yürür
Evet bizimki de on üç aylık emekledi çok şükür inşallah bizimde o günlerimiz gelir kaslar için vs bir şey kullandınız mı peki

36+5te doğan oğlum 1 ay da küvözde kalmıştı. 9 aylıkken oturdu 17 aylıkken yeni yeni adım atıp yürümeye başlamıştı ama hep doktora takip için götürdük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…