- 6 Kasım 2022
- 78
- 26
- 18
- 34
- Konu Sahibi minel Serra annesi
-
Merhaba kızım 31 haftalık doğdu ve 17.ayda yürüdü32+5 haftalık ikiz bebeklerim doğdu 49 cm 2300 Gr olarak biri on bir aylıkken halı mesafesi yürürken diğeri şuan düzeltilmiş 17 aylık olup ayakta düz bir şekilde desteksiz durmuyor koltuğa başladığımda ise ağlıyor ellerimi uzatıyorum ellerini dahi bana uzatmıyor adım atmıyor emeklemeye de 13 aylık başladı
Zaten 2 yaşına kadar düzenli nöroloji takibinde olmanız gerekiyor nöroloji kontrol ediyor gerekirse fTR ye yönlendiriyor32+5 haftalık ikiz bebeklerim doğdu 49 cm 2300 Gr olarak biri on bir aylıkken halı mesafesi yürürken diğeri şuan düzeltilmiş 17 aylık olup ayakta düz bir şekilde desteksiz durmuyor koltuğa başladığımda ise ağlıyor ellerimi uzatıyorum ellerini dahi bana uzatmıyor adım atmıyor emeklemeye de 13 aylık başladı
Emeklemesi güzel emekliyor ama koltuğa tutunup kalkma günde bir ikiyi geçmez o da çok zorlanıyor ilk bir bacak üstüne duruyor sonra diğer bacağı ya kaldırabilir ya kaldıramıyorum ne bilim bacakları bana çok cansız geliyor bakalım yarına randevu buldum götüreceğim zaten şuana kadar hep kendi isteğine bıraktım ama içten içe de korkmaya başladımEmeklemesi normal mi? Müdahalesiz emeklerken kendi tutunup kalkıyor mu? Genellikle düzgün emekleyen bebekler daha geç yürür, emeklemek daha kolay gelir kendini hazır hissettiğinde kalkmaya başlar. Nörolojik sıkıntılarda genelde emeklemede olmuyor, emekliyor dediğiniz için doktorlar daha rahat davranıyordur şuan. 24 aya kadar yolu var, birden kalkıp yürüyecektir siz üstüne gitmeyin. Zorlama ısrar etme gibi davranışlar göstermeyin. Başka bir hekimde değerlendirsin imkanınız varsa
Evet kaldırıyor ikisini havaya kaldırıp yere vuruyorSırtüstü yatırdığınızda iki ayağını birden havaya kaldırabiliyor mu? 24 aylık yürüyen oğluma doktor bunu sordu bize
Peki doğduğunda kuvöz entübasyon gibi uygulamalar gördü mü? Hiç hipoksik bi durum yaşadı mı? Bu ayrıntıyı mutlaka hekime söyleyin, entübe edildiyse hipoksi durumunu değerlendirsinler. Korkutmak yada endişelendirmek için demiyorum asla, sp’yi elemeleri gerek.Emeklemesi güzel emekliyor ama koltuğa tutunup kalkma günde bir ikiyi geçmez o da çok zorlanıyor ilk bir bacak üstüne duruyor sonra diğer bacağı ya kaldırabilir ya kaldıramıyorum ne bilim bacakları bana çok cansız geliyor bakalım yarına randevu buldum götüreceğim zaten şuana kadar hep kendi isteğine bıraktım ama içten içe de korkmaya başladım
Evet endtübe oldular bu 28 gün ikizi 30 gün kaldı kuvözde doktor sordu boy 49 cm kilo 2300 Gr doğdular dedim gayet iyi dogmuslar di kalça bacak röntgeni aldı bir şey gözükmüyor dedi d vitamine baktı sabah sonuç için çağırdı korkuyor evet dedi ayak altını vs elledi refleksleri iyi ama istemiyor belli dediPeki doğduğunda kuvöz entübasyon gibi uygulamalar gördü mü? Hiç hipoksik bi durum yaşadı mı? Bu ayrıntıyı mutlaka hekime söyleyin, entübe edildiyse hipoksi durumunu değerlendirsinler. Korkutmak yada endişelendirmek için demiyorum asla, sp’yi elemeleri gerek.
Çocuk nöroloji dimi bakan? Kilo değilde entübasyon sürecinde hipoksi olup olmadığı detay oluyor, sekel kalabiliyor. Doktor elediyse sizde daha kafanıza takmayın illa yürüyecek. Nörolojik bir şey yoksa tamamen çocuğa kalmış durumEvet endtübe oldular bu 28 gün ikizi 30 gün kaldı kuvözde doktor sordu boy 49 cm kilo 2300 Gr doğdular dedim gayet iyi dogmuslar di kalça bacak röntgeni aldı bir şey gözükmüyor dedi d vitamine baktı sabah sonuç için çağırdı korkuyor evet dedi ayak altını vs elledi refleksleri iyi ama istemiyor belli dedi
Bugün koltuğa tutunup kalktı sonra koltuğa çıktı şükür şaşılacak bir şey bunları yapmaya da gücü cesareti yoktu çocuk bir anda değişim gösterdi şükürÇocuk nöroloji dimi bakan? Kilo değilde entübasyon sürecinde hipoksi olup olmadığı detay oluyor, sekel kalabiliyor. Doktor elediyse sizde daha kafanıza takmayın illa yürüyecek. Nörolojik bir şey yoksa tamamen çocuğa kalmış durum
Ay çok sevindim. Benim oğlan da 14. Ayda emeklemiş yüne o civarda tutunup kalkmaya başlamıştı 20. Ayda birden yürüdü.. doktor 24e kadar bekleyelim demişti. Umarım sizinki de bir an önce yürürBugün koltuğa tutunup kalktı sonra koltuğa çıktı şükür şaşılacak bir şey bunları yapmaya da gücü cesareti yoktu çocuk bir anda değişim gösterdi şükür
Siz bi bırakın stres olmayın bi anda hop diye yürüyecek oBugün koltuğa tutunup kalktı sonra koltuğa çıktı şükür şaşılacak bir şey bunları yapmaya da gücü cesareti yoktu çocuk bir anda değişim gösterdi şükür
Evet bizimki de on üç aylık emekledi çok şükür inşallah bizimde o günlerimiz gelir kaslar için vs bir şey kullandınız mı pekiAy çok sevindim. Benim oğlan da 14. Ayda emeklemiş yüne o civarda tutunup kalkmaya başlamıştı 20. Ayda birden yürüdü.. doktor 24e kadar bekleyelim demişti. Umarım sizinki de bir an önce yürür
Bakıcı ablamız kuyruk yapı ile masaj yapıyordu hepEvet bizimki de on üç aylık emekledi çok şükür inşallah bizimde o günlerimiz gelir kaslar için vs bir şey kullandınız mı peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?