- 11 Mart 2010
- 349
- 4
- 316
- Konu Sahibi umutluperi
Geçen sene bugün evlendim ben. Bu yılsa boşanmak üzereyim. Beni deli gibi sevdiğini söyleyen adam nişnaımızdan sonra o kadar çok değişti ki. ben evlilik öncesi her çiftte bu tarz sorunlar oluyor evlenince değişir diye düşündüm. ama hiç bir şey değişmedi. ailesinin beni sevdiğini zannnetmiştim ama hiç istememişler beni. sevmek birini olduğu gibi kabullenmek demektir. hatasıyla sevabıyla günahıyla. sevmek demek karşındakini değiştirmek demek değildir. ailesinin doldurduğunu hiç farketmedim. ayrıldıktan sonra dank etti. hiç birinin yüzüne tek kötü kelime etmedim. 2 ay evli kalabildik. düünün evliliğin 1o ayı ayrı. ben artık evli demiyorm kendime. sadece nikahlıyım. her yerde karşıma çıkıyor bu nikah olayıda. şu an çalışmıyorum. gidiyorum iş görüşmesine. mecburen cvde evli olduğumu belirtiyorum. bu sefer eşin ne iş yapıyor, nereli, beaber çalışmayı düşünmüyor musunuz v.s v.s bir bakmışım bütün özel hayatımı anlatıvermişim. evliliğimde bana bir gün yüzü göstermeyen kocamı ise hala deli gibi seviyorum. ne evliliğine ne karısına sahip çıkamayan o adamı seviyorum ben. içimde bir ses bu işin bitmediğini, bitmeyeceğini söylüyor. çevremdeki herkes sen evdiğin için devam etsin istiyorsun ondan böyle hissediyorsun diyorlar. bana bir gün yüzü göstermedi ki neden devam etsin isteyeyim. içimde bu tarifsiz duyguyu ancak benimle aynı durumu yaşayanlar anlayabilir. ben aylardır hiç bir şey yapmadan bekliyorum. eşim ailesiyle beraber çalıştığı için onları karşısına almıyor. doğu kültürüyle yetişmesi ve ailesinin imkanları yüzünden bir şey yapmıyor. anlayacağınız o da bende derin sessizlklere gömülmüş durumdayız. benimle aynı durumu yaşayan, atlatan ya da boşanıp tekrar evlenen var mı? bana tavsiyede bulunabilecek birilerine ihtiyacım var. çok zor günler geçirdim. Allah' a şükür ilk zamana göre çok iyiyim. ama dediğim gibi tavsiye verebilecek birileri olursa çok memnun olurum.