18 Temmuz - 11 Ağustos 2025 Merkür Aslan’da Retro - Burçlara Etkileri

Her şeyi olduğu gibi bırakın — onları bir arada tutmaya çalışarak kendinizi yormayın. Her şey sonsuza kadar sürmeyecek ve zaten parçalanmakta olan bir şeyi zorlamak sizi sadece yoracaktır. Bazen yapabileceğiniz en iyi şey, bırakmaktır.

İnsanların üzülmesine izin ver. Seni yanlış anlamalarına izin ver. Eleştirmelerine ve yargılamalarına izin ver. Onların görüşleri kendi algılarının yansımasıdır, senin değerinin ölçüsü değildir. Seni yanlış anlamaya kararlı olanlara kendini açıklamana gerek yok. Başkalarının seni nasıl gördüğü veya senin gerçeğine nasıl tepki verdiği konusunda sen sorumlu değilsin.

Bilinmeyenden korkmayı bırakın. “Nereye gideceğim? Ne yapacağım?” diye sormayı bırakın, sanki evren sizin için bir yol açmamış gibi. Kayıp dayanılmaz gelebilir, ama bazen bu sadece daha iyi bir şey için yolu açmaktır. Gitmesi gereken şey, ne kadar çaresizce tutunmaya çalışırsanız çalışın, gidecektir. Kalması gereken şey, ne kadar belirsiz görünürse görünsün, bir yolunu bulacaktır. Hayat her zaman kendini dengelemenin bir yolunu bulur, biz bunu göremesek bile.

Hayatın bir ritmi vardır, sonların ve başlangıçların doğal bir düzeni vardır. Bu akışa direndiğimizde, acı yaratırız. Kırılan şeye tutunuruz, onun yerini iyi bir şeyin almayacağından korkarız. Ama bu bir yanılsamadır. Evren bereketlidir, sürekli yeni fırsatlar, yeni aşklar ve yeni amaçlar sunar. Sizi bundan alıkoyan tek şey, artık size ait olmayan şeye olan bağlılığınızdır.

Ve asla, bir an bile, en iyisinin geride kaldığına inanmayın. Hayat, zorluklara katlandığınız için güzelliği sunmayı bırakmaz. İyi şeyler bitmedi. Hala deneyimlenecek daha fazla neşe, alınacak daha fazla sevgi, bulunacak daha fazla huzur var. Ama bunun için yer açmaya istekli olmalısınız.

Öyleyse, kendinize sorun:
Beni engelleyen neye tutunuyorum?

Ve cevabı bulduğunuzda, onu bırakacak kadar kendinize

Merly Streep

Merkür, 18 Temmuz’da Aslan burcunda geri hareketine başlıyor. 11 Ağustos’a kadar sürecek bu retro dönemi, her zamanki Merkür retrolarından oldukça farklı bir enerji taşıyor. Çünkü bu kez sadece iletişim değil, kalbin sesi sınanacak.

Merkür retrosu, zihnimizde yarım kalanları yeniden gündeme getirir. Konuşulamayanlar, yazılamayanlar, söylenemeyen cümleler bir bir yüzeye çıkar. Ancak bu kez Merkür, Mars doğasındaki Duphe sabit yıldızı ile kavuşumda geri harekete başlıyor. Ve bu birleşim, retroya farklı bir ton katacak.

Aslan burcu kalbi temsil eder; gölge yönü ise egodur. Duphe yıldızının etkisiyle ego bu dönemde oldukça yüksek bir perdeden konuşacak. Belki de kalpten dökülen sözler, tam da bu yüzden duyulmayacak. Zihin bir şeyler fısıldayacak ama bu fısıltı, çoğu zaman kalbin gerçek sesi olacak. Duyabilen için derinlikli bir yüzleşme, duyamayan içinse aynı döngülerin tekrarına dönüşebilir.

Bu süreçte bitmemiş hikâyeler ve yarım kalan ilişkiler gündeme gelebilir. Çünkü güney ay düğümü ile kavuşumda olan Mars , merkür yönetiminde olacak . Bu kavuşum, geçmişten gelen bir eylemi tekrar etme, eksik bırakılmış bir davranışı düzeltme çabasını tetikleyecek. Ayrıca Merkür önce Yengeç burcundaki Güneş’i yönetecek yani duygular geriye saracak. Sonra yeniden Aslan’a dönecek; işte tam orada kalbin sesi duyulacak. Ama ne kadar içten, ne kadar samimi? Bu sesi kim duyacak, kim bastıracak?

Retronun başladığı gün, Ay Koç burcunda ve Eros ile Kassandra kavuşumda olacak. Aşkın oku (Eros) kalbe saplanmak isterken, Kassandra’nın sesi bir uyarı fısıldayacak. Ancak onu duymak kolay olmayacak.

İki ihtimal var:
  • Ya kalbin ne dediğini bileceğiz ama egonun sesi daha baskın çıkacak.
  • Ya da kalbimiz gerçeği söyleyecek ama onu duymaya cesaretimiz olmayacak.

Bu bazen bizi gerçeğe uyaran bir kadın sesi olacak, bazen içimizdeki sezgisel farkındalık. Duyabilen için mesaj açık olacak. Ama egosunun yüksek kulesinden bakanlar için hiçbir şey görünmeyecek.

Koç Burcu​

Koç burcunda, Merkür retrosu sırasında sabrınız azalabilir. "Sıkıcı" olarak nitelendirdiğiniz şeylerle başa çıkmak için kendinize bolca zaman ayırmaya çalışın. Zaman ayırmadığınız takdirde, işleri bitiremeyebilirsiniz. İşlerinizi tamamladıktan sonra oyun oynamaya, tatile çıkmaya ve eğlenmeye zaman ayırın.

Boğa Burcu​

Merkür retrosu sırasında Boğa burcunda duygularınız yoğunlaşabilir. Duygusal ihtiyaçlarınızla ilgilenmek için kendinize zaman ayırmanız gerekebilir. Bu dönemde duygusal olarak daha iyi hissedebilir ve destek sisteminizi geliştirebilirsiniz.

İkizler Burcu​

İkizler burcundaki Merkür retrosu sırasında zihniniz aktif olabilir. Eski bir fikri veya planı tekrar ele almak isteyebilirsiniz. Heyecan duyduğunuz bir şey yapma fırsatı bulabilirsiniz. Ancak, zihninize de molalar vererek dengeyi sağlamaya çalışın.

Yengeç Burcu​

Merkür'ün retrosu Yengeç burcunda işleri yavaşlatmak isteyebilirsiniz. İstikrar ve güvenliğe yönelik engelleri aşmak ve özgüven seviyenizi artırmak için bu dönemi değerlendirin.

Aslan Burcu​

Aslan burcundaki Merkür retrosu küçük sorunları ortaya çıkarabilir. Hızlı ve yaratıcı çözümler bulmaya çalışın. Bu, ikinci bir şans elde etmek için ideal bir dönem olabilir.

Başak Burcu​

Merkür retrosu sırasında Başak burcunda enerji seviyeniz düşük olabilir. Dinlenmek ve enerji toplamak için ekstra zamana ihtiyacınız olabilir. Yalnız kalma fırsatını değerlendirerek düşünmek ve anlamak için zaman ayırın.

Terazi Burcu​

Terazi burcundaki Merkür retrosu sırasında geleceği düşünebilirsiniz. Acele kararlar vermekten kaçınarak olayların gelişmesine izin verin. Eski bir arkadaşla yeniden bağlantı kurarak zamanın tadını çıkarın.

Akrep Burcu​

Aslan burcundaki Merkür retrosu Akrep burcunda hedeflerinizde gecikmelere neden olabilir. Planlarınıza dikkatle odaklanarak eski bir hedefi yeniden ele alabilirsiniz.

Yay Burcu​

Yay burcundaki Merkür retrosu daha fazla özgürlük ve alan arayışına neden olabilir. Yaratıcılığınızın sınırları içinde kalarak çalışmak daha iyidir.

Oğlak Burcu​

Oğlak burcundaki Merkür retrosu sırasında dikkatinizi gerektiren ciddi meseleler olabilir. Sorunları çözmek ve daha iyiye doğru bir dönüşüm sağlamak için çalışmalısınız.

Kova Burcu​

Kova burcundaki Merkür retrosu sırasında insanlar sizden daha talepkar olabilir. Dengenizi korumaya ve kendinize yeterli zaman ayırmaya çalışın.

Balık Burcu​

Balık burcunda, Merkür retrosu sırasında birçok küçük şeyi halletme fırsatı bulabilirsiniz. Üretkenliğinizi artırırken programınızı sağlıklı bir şekilde yönetin.

Merkür Aslan’da Retro

2019 Temmuz’a birlikte bir geri dönelim. Neler olmuştu oralarda, hatırlayan var mı aranızda?

Merkür uzun yıllar sonra yeniden Aslan’da gerileyemeye hazırlanıyor. Mutluluğumuz, kişisel tatminimiz, egomuz, bana dair diyerek benimsediğimiz ne varsa tam da o konulara kafa yormamız için gündemimiz yavaşlıyor. Elbette içe dönecek, derinleşecek ve sessizleşececeğiz bir süre. Ateş elementinde gerileyen Merkür içsel motivasyon, cesaret, özgüven ve mutluluk arayışımıza bir ışık yakacak olabilir, bazı ipuçları ile karşılaşabiliriz. Ayrıca bu dönemde Satürn’ün de ateş elementindeki geri hareketi ben, bana dair, benim, bizi tanımlayan, kişisel alanımızla ilgili olan, egomuzu, yaşam enerjimizi temellendirdiğimiz alanlara ciddi bir vurgu yapıyor. Son günlerde özellikle danışmanlıklarda sıkça şahit olduğum düğüne 2 gün kala yaşanan ayrılıklar bana Satürn Koç’un şimdiden görevine hızlıca başladığını düşündürüyor. Kişisel alanımızı, sınırlarımızı inşa edemediğimiz, bir tarafın ağır basmasıyla dengenin ortadan kaybolduğu, üstelik o ilişki için kartları yeniden dağıtmak istesek bile dengenin sağlanamayacağı durumlar mevcut. İlişkide dengenin yitişinin sebebi en başında taraflardan birinin kendinden gereğinden fazla taviz vererek kişisel arzularını baskılaması, isteklerini de istemediklerini de sahiplenememesi. Ben şunu istiyorum ya da ben bunu istemiyorum kardeşim diyememesi, yani eyvallah diyebilme cesaretsizliği.

Eyvallahın anlamına, karşılığına baktığımda ‘’Sufi literatürde tevekkül belirten kelime. Gelen hayır da olsa o’ndandır, şer de olsa o’ndandır.” gibi bir cümleye karşılaştım, ayrıca ‘Hakla kabul ettik, haktandır’ ya da hoşça kalın, teşekkür ederim, evet, öyle olsun gibi anlamlarda kullanıldığını gördüm. Kuzey düğüm nerede dostlarım, Balık’ta. Zaman bir süredir bizim için akışa teslim olabilme, bilinmezliğe güven duyabilme zamanı Merkür ve Satürn retrolarıyla birlikte ise eyvallah diyebilme cesaretini gösterme zamanı. Bu demek değil ki aşksız ve yalnız kalacağız! Hayır denk ilişkiler yaşayacağız, manipüle olmadan manipüle etmeden. Olduğumuz gibi oldukları halleriyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…