18 Temmuz - 11 Ağustos 2025 Merkür Aslan’da Retro - Burçlara Etkileri

Screenshot_20250714-123739_Instagram.webp

🎃Aslan, Kova, Boğa ve Akrep burçlarının 0° 15° ila civarı gezegen ve hesaplama noktaları olanlar.

🎃Balık Başak İkizler ve Yay burçlarının 20° ila 29°gezegen ve hesaplama noktaları olanlar.

SÖZÜM daha çok SİZE..

‼️‼️KARAR almak ve aldığınız KARARI uygulamak eminim ki ÇOK ZOR olacaktır..

Yolun sonu gibi duruyor ama

📌 her ne KARAR alınırsa ALINSIN bu durumun bi RÖVANŞI gelecek bilginize..

👉Daha
OYUN BİTMEDİ! sadece MOLA verip DİNLENECEKSİNİZ.

💪Ama bu süreçte

✅️ KENDİNİZDE Kİ GÜCÜ göreceksiniz

✅️Hiç olmadığı kadar İNCE eleyip

✅️SIK DOKUYACAK,

✅️neleri YAPABİLECEĞİNİZİ,

‼️ ne İSTEDİĞİNİZİ ama En çokta ne İSTEMEDİĞİNİZİ

✅️İÇTE yaşadığinız ve DIŞTA gözlemlediginiz her bir DETAYI kayda alacaksınız..

RUHSAL GELİŞİM, RUHSAL OLGUNLUK GELİYOR KAPININ HEMEN ARDINDA..

BÜYÜK BİR TEKAMÜL SINAVI VERIYOR OLACAKSINIZ..

KARMIK DÖNGÜ SONLANIYOR YAŞANTINIZDA..

Bazılarınız AĞUSTOS'UN ilk haftasında bazılarınız ise KASIM sonunda bu CENDEREDEN çıkacaksınız BELIRTELIM.

Takıldığınız her yerde bir mucize sizi bulsun..

Egonun Bedeli Ağır Olabilir!

aslan55.webp

Yükselen Koç:

Merkür retrosu 5. evinizde. Aşk, flört, çocuklarla iletişim, hobiler ve yaratıcı projelerde yanlış anlamalar olabilir. Eski aşklar gündeme gelebilir. Yaratıcılıkta ilham bulmak için eski çalışmalarınızı gözden geçirin.

Yükselen Boğa:

4.⁠ ⁠evde. Aile içi iletişimde gerilimler yaşanabilir. Evde eski bir konu yeniden gündeme gelebilir. Taşınma veya ev tadilatı gibi işler varsa gecikme yaşayabilirsiniz. Aile büyükleriyle diyalogda dikkatli olun.

Yükselen İkizler:

3.⁠ ⁠evde. Kardeşler, yakın çevre ve kısa yolculuklarda aksaklıklar olabilir. Yazılı, sözlü iletişimde yanlış anlaşılmalar artar. Sosyal medyada geçmiş bir paylaşımınız yeniden gündeme gelebilir.

Yükselen Yengeç:

2.⁠ ⁠evde. Para ve gelirlerle ilgili konularda yanlış hesaplamalar veya beklenmedik harcamalar olabilir. Değer verdiğiniz kişilerle ego savaşlarından uzak durun. Maddi konularda acele karar vermeyin.

Yükselen Aslan:

Merkür sizin 1. evinizde retro yapıyor. Düşünceleriniz ve ifade biçiminiz yanlış anlaşılabilir. Kendinizi anlatırken kibirli ya da fazla buyurgan görünme riskiniz var. Geçmişi gözden geçirip daha olgun bir dil geliştirme zamanı.

Yükselen Başak:

12.⁠ ⁠evde. İçsel sorgulamalar, bilinçaltı kayıtlar aktif. Geçmişte içinize attığınız sözler ve bastırdığınız duygular tekrar yüzeye çıkabilir. Rüyalar yol gösterici olabilir. Zihni dinlendirmek faydalı.

Yükselen Terazi:

11.⁠ ⁠evde. Arkadaş çevresinde yanlış anlamalar, grup projelerinde iletişim sorunları olabilir. Eski dostlar yeniden gündeme gelebilir. Arkadaşlıklarda sınırları net tutmakta fayda var.

Yükselen Akrep:

10.⁠ ⁠evde. İş ve kariyer alanında fikirleriniz çalınabilir ya da yanlış anlaşılabilirsiniz. Üstlerle iletişimde egosal çıkışlardan uzak durun. Geçmiş bir iş fırsatı tekrar gelebilir, iyi değerlendirin.

Yükselen Yay:

9.⁠ ⁠evde. Eğitim, yurtdışı, akademik işler, hukukla ilgili alanlarda gecikmeler mümkün. Eski bir seyahat planı yeniden canlanabilir. İnançlarınızı gözden geçirin, kibirden uzak kalın.

Yükselen Oğlak:

8.⁠ ⁠evde. Borçlar, miras, nafaka gibi maddi konularda aksaklıklar olabilir. Partnerle maddi konularda anlaşmazlıklara dikkat. Korkularınızla yüzleşme ve psikolojik derinliklere inme zamanı.

Yükselen Kova:

7.⁠ ⁠evde. İkili ilişkilerde yanlış anlaşılmalar, eski konuların hortlaması mümkün. Ortaklıklar da zorlanabilir. İletişimde açık ve net olmak, empati kurmak gerek.

Yükselen Balık:

6.⁠ ⁠evde. İş ortamında iletişim sorunları, iş arkadaşlarıyla gerilim yaşanabilir. Sağlıkta özellikle boyun ve kalp bölgesine dikkat. Eski sağlık kontrollerinizi yenilemek faydalı olur.

Merkür retrosu felaket değildir! Doğru değerlendirildiğinde hata fark etmek, iletişim becerilerini geliştirmek için harika bir zaman dilimidir. Aslan burcunun gösterişini ve özgüvenini, kibir ve benmerkezcilik tuzağına düşmeden ifade edebilirsek bu retrodan güçlenerek çıkabiliriz.

11 Ağustos sonrası yeni başlangıçlar için kapılar aralanacak. Şimdi önce kendimize kulak verelim: “Söylediklerim karşıya nasıl geçiyor?”

asl2.webp

🔥 Genel Etkiler:

Aslan burcunda Merkür retrosu, düşünce sistemimizin “kalpten gelen” yanıyla yüzleşme dönemidir. Ego, liderlik, sahne alma, görünür olma konularında içsel bir sorgulama başlar. Merkür burada geri giderken:

İfade gücümüzde aksaklıklar,

İletişimde kibirli ya da aşırı abartılı tutumlar,

Kendimizi yeterince değerli hissedememe temaları gündeme gelebilir.

🌠 Dubhe Sabit Yıldızı ile Kavuşumda Ne Olur?

Dubhe, Büyükayı takımyıldızının bir parçasıdır ve geleneksel olarak güçlü, otoriter, hatta bazen sert bir enerjiyi temsil eder. Aynı zamanda kolektif kader, savaş ve güç temalarıyla ilişkilendirilmiştir. Ancak ruhsal olgunluk ve liderlikle yoğrulduğunda çok yüksek bir bilgelik potansiyeli taşır.
Bu kavuşum:

Kelimelerin, fikirlerin, yazıların büyük etkiler yaratabileceğine işaret eder.

Yanlış liderlik, kibirli konuşmalar ciddi krizleri tetikleyebilir.

Gizli kalmış bazı niyetler ya da manipülasyonlar açığa çıkabilir.

Karma temizliği için önemli bir dönem olabilir: Özellikle geçmişte düşüncesizce kırdığımız, küçümsediğimiz insanlara karşı farkındalık geliştirme zamanı.

💡 Bu Retroyu Nasıl Değerlendirebiliriz?

Yazı yaz, kalbini dinle, sesini içinden duy.

Eski projeleri gözden geçir, ama yeni başlangıçlar için retro sonrası dönemi bekle.

Gurur ve kibir konularında yüzleşmeler yaşanabilir, alçakgönüllülük iyileştirir.

Topluluk içinde konuşmalar, eğitimler veya sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalarda dikkatli ol. Yanlış anlaşılmalar büyüyebilir.

Kaderi etkileyen sözler bu dönemde çok güçlü olabilir.

asl2.webp

İletişim gezegeni, Merkür 17 Temmuz’da. Aslan burcunda geri hareketine başlayacak. Yani tekrar eden döngülere hoş geldiniz.

15 Temmuz’la beraber. Geri hareketine başlamadan önce Merkür durağan konumda 2 gün seyahat edecek. Zihinsel olarak yavaşlama başlıyor.

Merkür aslan burcunda iletişim, seyahat, ifade, ego ve yaratıcı anlatım ön plandadır. Ancak retroyla beraber İfade şeklimiz, özgüvenimiz ve yaratıcılığımız otorite ile iletişimimiz testten geçecek. Otoriteye, güce ve ruhsallığa yönelik geçmiş yaklaşımları gözden geçirmeyi içeren bir etki hâkim. Merkür yaratıcı ifadenin, liderlik iletişiminin ve kalbe dayalı konuların gözden geçirilmesi gereken bir dönem yaratıyor. Liderlik konusu aktif, otorite ile iletişim krizlerinin yeniden değerlendirilmesi, engeller ve yılın başlarında alınan kalbe dayalı kararları yeniden gözden geçirme ile ilişkilendirilir. Çünkü aslan Kalp ile alakalıdır. Ego ile değil kalp merkezli konuşmayı seçerek ilerleyin. Retro keşke diyen hikayeleri verir. Keşke o kelimeleri seçerken daha dikkatli olsaydım, bazı sözler geri alınamıyor. Aynı konuları defalarca düşünüyor, geçmişte söylediklerimi, duyduklarımı sorguluyorum gibi durumlar gündeminizde yer alabilir.

Bu dönem düşünmeden konuşulan sözlerin, abartılı tepkilerin ya da ego ve gurur temelli, kararların geri dönüşleriyle karşılaşabilirsin. Eski konuşmalar yeniden gündeme gelebilir. Tam ifade edilememiş duygular ve içsel yaratıcılıkla yüzleşebilirsiniz.

En gürses bile içten gelmiyorsa Merkür retrosu sus der. İç Sesinizi dinleyerek ilerleyin, dramatik çıkışlardan uzak durun, ifade şekliniz dengeli olsun. İç sesinizi dinleyerek ilerleyin. Yeniden başlamaktansa eskileri tamamlamak sizler için daha faydalı olabilir.

Bu dönem teknoloji kesintileri, Seyahatlerde aksaklıklar, eğlence endüstrisi, altın fiyatları, İletişim sorunları, eğitim, okullar, öğrenciler, liderler ile ilgili manipülasyonlar hakkında ifşalar gündeme gelebilir.

Medikal olarak aksattığınız sağlık sorunları gündeme gelebilir. Göz problemleri,kalp, tansiyon sorunları görülebilir.

Screenshot_20250716-113239_Instagram.webp

Merkür durdu! Bu yazın Merkür Retrosu son kez Aslan’da gerçekleşiyor! ✨♌

2023 ve 2024 yazlarında gerçekleşen Aslan Retroları, son kez 2025 yazında devam ediyor. Son 2 yıldır yaz aylarındaki düşünceleriniz, planlarınız, deneyimleriniz için şimdi yeniden değerlendirme zamanı.

Aslan Burcundaki Retro, özellikle doğum haritanızdaki Aslan evinde etkili ve önemli olacak 💗

Hayatı coşkuyla ve kalpten, samimiyetle ve derinden yaşamak için kendinize izin verme zamanı!

Aklından Çıkmayan, Karşına Çıkacak! 🌀🦁

18 Temmuz’da Merkür, Aslan burcunda geri gitmeye başlıyor. Bu retro, geçmişin kalbimizi nasıl hala çaldığını hatırlatıyor. Üstelik bu defa Venüs’le uyumlu bir açı sayesinde karşımıza çıkan her eski kişi, sadece bir hatıra değil, bir ihtimal olabilir 💌

🔥 Ateş burçları (Koç, Aslan, Yay)
💨 Hava burçları (İkizler, Terazi, Kova)

bu retrodan en çok etkilenenler. İşte “aklından çıkmayan”ın “karşına çıkabileceği” yer ve sahne:

♈️ Koç: Aşk hayatında tutkulu sahneler geri dönebilir. Eski sevgiliyle yeniden alevlenen bir yaz buluşması seni bekliyor olabilir.
♌️ Aslan: Geçmişin seni bulduğu yer bu kez tam da senin merkezindir. Eski bir aşk seni sen gibi hissettirmeye gelebilir.
♐️ Yay: Uzakta kaldığını düşündüğün biriyle yolda, tatilde ya da sosyal medyada karşılaşabilirsin. Ruhunu kımıldatan bir temas…

♊️ İkizler: Maddi konularla iç içe geçmiş bir ilişki tekrar gündem olabilir. Borçlar mı, duygular mı kapanmamış?
♎️ Terazi: Arkadaş çevresinden ya da eskiden aynı ortamda olduğun biri yeniden gündem olabilir. Belki de sen onu çağırdın?
♒️ Kova: İçinde kalmış sözler, yazılmamış mesajlar. Bir konuşma tamamlanmak üzere karşına çıkabilir.

🎭 Bu retro seni sahneye geri çağırıyor. Aynı rolü oynamak zorunda değilsin, ama sahne tanıdık olabilir.

astrologcağdas

ret11 (2).webp

18 Temmuz itibariyle Merkür, Aslan burcunun 15° derecesinde retro hareketine başlıyor. 11 Ağustos’a kadar sürecek bu döngü, Aslan’ın 4° derecesine kadar geri çekilecek. Bu dönem, düşünce yapımızın, iletişim tarzımızın ve özgüven temalı ifadelerimizin yeniden yapılandığı bir içsel sorgulama sürecini başlatıyor.

Merkür retrosu, sıkça yanlış anlaşılan bir gökyüzü olayına işaret eder. Fiziksel olarak geri gitmeyen Merkür, Dünya’dan bakıldığında göreli bir geri hareket sergiler. Bu astronomik ilüzyon, aslında gezegenin yörünge hızı ile Dünya'nınki arasındaki farktan kaynaklanır.

Yılın bu döneminde;

Eski konular tekrar gündeme gelir.

Yarım kalan işler tamamlanmak ister.

İletişimde, ulaşımda ve teknolojik alanlarda daha dikkatli olunması gerekir.

Aslan temaları olan ego, sahne, yaratıcılık, aşk ve öz-değer konuları sorgulanır.

Bu süreç, yeni başlangıçlar için değil, var olanın üzerinden geçmek, hataları düzeltmek ve farkındalıkla ilerlemek için uygundur.

Eğer bir ilişkiniz varsa, partnerinizden normalden daha fazla ilgi ve sevgi bekleyebilirsiniz. Beni fark et, beni sev, beni onurlandır! diyen iç sesiniz biraz yükselebilir. İşte tam da bu noktada, beklentilerinizi tatlı bir dille anlatmak, güç savaşlarına girmekten çok daha iyi sonuç verecektir. Sevdiklerimize, seni görüyorum ve sen benim için çok değerlisin, demenin tam zamanı!

ret556.webp

Yükselen Koç

18 Temmuz’da başlayacak Merkür retrosu ise seni kalbinin sesini yeniden dinlemeye çağırıyor. Belki eski bir aşk geri döner, belki geçmişte yarım kalan bir yaratıcı proje tekrar gündeme gelir. Belki de kendine şu soruyu sormak zorunda kalırsın: “Ben gerçekten neyi seviyorum?” Çünkü bu retro süreci seni yüzeyde değil, tam kalbin ortasında çalıştıracak.

Yükselen Boğa

Merkür 18 Temmuz’da retroya döndüğünde belki aile içinden biriyle uzun süredir konuşmadığın bir mesele tekrar gündeme gelir. Belki taşınma, ev düzeni, aidiyet ya da köklenme konularında karar vermek zorunda kalırsın. Belki de sadece kendi içinde “artık nereye aitim?” sorusunu dürüstçe sorarsın. Bu retro, iç sesinle yüzleşmek ve ev dediğin şeyin ne anlama geldiğini yeniden tanımlamak için kıymetli.

Yükselen İkizler

18 Temmuz’da başlayan Merkür retrosu seni yavaşlatıyor gibi görünse de aslında zihnini içeriye çeviriyor. Önceden başlattığın bir yazı, yarım kalmış bir konuşma, yanlış anlaşıldığını düşündüğün bir mesaj bu dönemde yeniden gündeme gelebilir. Bu süreç seni eski fikirlerle barıştırmaya, yarım kalmış zihinsel süreçleri tamamlamaya ve bazı şeyleri sadeleştirerek anlatmaya çağırıyor. “Az ama öz” dönemi.

Yükselen Yengeç

18 Temmuz’da başlayan Merkür retrosu seni finansal geçmişinle yüzleştirebilir. Harcamaların, ihmal edilen ödemeler, “bu yetenek ne zamandır köşede bekliyor?” dedirten farkındalıklar ortaya çıkabilir. Belki de daha önce değer görmemiş bir işin ya da projen geri gelir ve bu sefer farklı bir şekilde değerlenir. Kendi sesini duyurmadığın alanlarda “artık ben de buradayım” deme zamanı.

Yükselen Aslan

18 Temmuz’da başlayan Merkür retrosu seni kendinle yüzleştiriyor. Belki de daha önce savunduğun bir fikri şimdi yeniden gözden geçirmen gerekebilir. Belki de sadece “bu düşünce hâlâ beni temsil ediyor mu?” diye sorarsın kendine. Kimliğin, duruşun, stilin, düşünce biçimin şekil değiştiriyor olabilir. Bu bir kriz değil; bu bir güncelleme. Özellikle dış görünüşünle, sesinle ya da sosyal imajınla ilgili konularda yeniden düzenlemeler yapabilirsin. Kendini yeniden tanıtıyorsun, ama bu sefer daha rafine bir şekilde.

Yükselen Başak

18 Temmuz’da Merkür retroya dönünce bu içsel sorgulamalar daha da derinleşiyor. Rüyaların artabilir, içine attığın duygular çıkmak isteyebilir. Bu dönemde yalnız kalmak, yazmak, meditasyon yapmak, danışmanlık almak, terapi gibi içe dönük çalışmalar sana çok iyi gelir. Çünkü retro Merkür burada geçmişin zihinsel yüklerini temizlemene yardım eder. Kiminle neyi konuşmadın? Hangi düşünceyi içinden hiç çıkarmadın? İşte şimdi onları fark etme ve gerekirse vedalaşma zamanı.

Yükselen Terazi

18 Temmuz’da Merkür retrosu başladığında bazı arkadaşlıklar, eski projeler ya da yarım kalmış sosyal bağlantılar yeniden karşına çıkabilir. Bu, geçmişte yer aldığın bir ekip çalışmasının tekrar gündeme gelmesi, eski bir dostla yeniden iletişim kurman ya da daha önce başvurduğun bir sosyal gruptan dönüş alman anlamına gelebilir. Aynı zamanda “bu çevre beni hâlâ besliyor mu?” diye de sorgulayabilirsin. Bazı dostlukların artık sadece alışkanlıktan ibaret olduğunu fark edebilirsin.

Yükselen Akrep

18 Temmuz’da Merkür retrosu başladığında kariyerinle ilgili eski bir mesele yeniden gündeme gelebilir. Belki geçmişte üzerinde çok çalıştığın bir proje tekrar canlanır. Belki bir iş görüşmesi, bir üst düzey konuşma ya da bir karar, yeniden gözden geçirilmek üzere masaya gelir. Aynı zamanda bu dönemde otorite figürleriyle iletişimde bazı pürüzler yaşanabilir. Patronla gerilim, yöneticinle yanlış anlaşılma, “ben böyle demek istemedim” savunmaları olabilir. Her kelimeyi dikkatle seçmekte fayda var.

Yükselen Yay

18 Temmuz’da Merkür retroya döndüğünde işin rengi biraz değişiyor. Geçmişten kalan bir eğitim, iptal edilmiş bir seyahat, yarım kalmış bir dava ya da eskiden savunduğun ama şimdi sorguladığın bir fikir yeniden karşına çıkabilir. “Ben o zaman buna inanıyordum ama şimdi?” gibi içsel bir tartışma başlayabilir. Bu, senin için aslında çok öğretici bir dönem. Çünkü içselleştirilmemiş inançlar artık sana hizmet etmiyor. Ve sen, büyümek için fikirlerini de evrimleştirebilecek kadar özgürsün.

Yükselen Oğlak

18 Temmuz’da Merkür retroya dönüyor. Bu geri hareket seni geçmişteki bazı maddi konularla, borçlarla, ortaklık meseleleriyle ya da duygusal yüklerle tekrar yüzleştirebilir. Önceden konuşulmayan bir miras konusu, finansal bir dengesizlik ya da bir ilişkinin altında bastırılmış öfke, kıskançlık, korku gibi duygular şimdi geri dönebilir. Ama bu yüzleşmeler “bitirmek” için değil, “dönüştürmek” için geliyor. Sen zaten yıkımı da yeniden yapmayı da bilen bir burçsun.

Yükselen Kova

18 Temmuz’da Merkür retroya döndüğünde, geçmişte kalan bir ilişki yeniden karşına çıkabilir. Eski bir partner mesaj atabilir, daha önce sonlanmış bir iş ortaklığı tekrar gündeme gelebilir ya da sadece içinden “ben orada neyi eksik bıraktım?” duygusu yükselebilir. Bu dönem biraz yüzleşmeli ama aynı zamanda büyük bir farkındalık içeriyor. Özellikle “ilişkide kendim olabiliyor muyum?” sorusunun altı çiziliyor. Sadece ne söylediğin değil, nasıl anlaşıldığın da önemli.

Yükselen Balık

18 Temmuz’da Merkür retroya dönüyor. Bu, günlük işlerinde karışıklık, eski görevlerin yeniden ortaya çıkması, ya da iş arkadaşlarınla yaşanmış ama çözülememiş konuların tekrar gündeme gelmesi demek olabilir. Aynı zamanda sağlıkla ilgili daha önce ihmal ettiğin kontroller ya da bedeninden gelen bazı uyarılar seni tekrar hatırlatmaya başlayabilir. Bu retroda hem zihnini hem bedenini dinlemek şart.

Back
X