Yükselen Koç
18 Temmuz’da başlayacak Merkür retrosu ise seni kalbinin sesini yeniden dinlemeye çağırıyor. Belki eski bir aşk geri döner, belki geçmişte yarım kalan bir yaratıcı proje tekrar gündeme gelir. Belki de kendine şu soruyu sormak zorunda kalırsın: “Ben gerçekten neyi seviyorum?” Çünkü bu retro süreci seni yüzeyde değil, tam kalbin ortasında çalıştıracak.
Yükselen Boğa
Merkür 18 Temmuz’da retroya döndüğünde belki aile içinden biriyle uzun süredir konuşmadığın bir mesele tekrar gündeme gelir. Belki taşınma, ev düzeni, aidiyet ya da köklenme konularında karar vermek zorunda kalırsın. Belki de sadece kendi içinde “artık nereye aitim?” sorusunu dürüstçe sorarsın. Bu retro, iç sesinle yüzleşmek ve ev dediğin şeyin ne anlama geldiğini yeniden tanımlamak için kıymetli.
Yükselen İkizler
18 Temmuz’da başlayan Merkür retrosu seni yavaşlatıyor gibi görünse de aslında zihnini içeriye çeviriyor. Önceden başlattığın bir yazı, yarım kalmış bir konuşma, yanlış anlaşıldığını düşündüğün bir mesaj bu dönemde yeniden gündeme gelebilir. Bu süreç seni eski fikirlerle barıştırmaya, yarım kalmış zihinsel süreçleri tamamlamaya ve bazı şeyleri sadeleştirerek anlatmaya çağırıyor. “Az ama öz” dönemi.
Yükselen Yengeç
18 Temmuz’da başlayan Merkür retrosu seni finansal geçmişinle yüzleştirebilir. Harcamaların, ihmal edilen ödemeler, “bu yetenek ne zamandır köşede bekliyor?” dedirten farkındalıklar ortaya çıkabilir. Belki de daha önce değer görmemiş bir işin ya da projen geri gelir ve bu sefer farklı bir şekilde değerlenir. Kendi sesini duyurmadığın alanlarda “artık ben de buradayım” deme zamanı.
Yükselen Aslan
18 Temmuz’da başlayan Merkür retrosu seni kendinle yüzleştiriyor. Belki de daha önce savunduğun bir fikri şimdi yeniden gözden geçirmen gerekebilir. Belki de sadece “bu düşünce hâlâ beni temsil ediyor mu?” diye sorarsın kendine. Kimliğin, duruşun, stilin, düşünce biçimin şekil değiştiriyor olabilir. Bu bir kriz değil; bu bir güncelleme. Özellikle dış görünüşünle, sesinle ya da sosyal imajınla ilgili konularda yeniden düzenlemeler yapabilirsin. Kendini yeniden tanıtıyorsun, ama bu sefer daha rafine bir şekilde.
Yükselen Başak
18 Temmuz’da Merkür retroya dönünce bu içsel sorgulamalar daha da derinleşiyor. Rüyaların artabilir, içine attığın duygular çıkmak isteyebilir. Bu dönemde yalnız kalmak, yazmak, meditasyon yapmak, danışmanlık almak, terapi gibi içe dönük çalışmalar sana çok iyi gelir. Çünkü retro Merkür burada geçmişin zihinsel yüklerini temizlemene yardım eder. Kiminle neyi konuşmadın? Hangi düşünceyi içinden hiç çıkarmadın? İşte şimdi onları fark etme ve gerekirse vedalaşma zamanı.
Yükselen Terazi
18 Temmuz’da Merkür retrosu başladığında bazı arkadaşlıklar, eski projeler ya da yarım kalmış sosyal bağlantılar yeniden karşına çıkabilir. Bu, geçmişte yer aldığın bir ekip çalışmasının tekrar gündeme gelmesi, eski bir dostla yeniden iletişim kurman ya da daha önce başvurduğun bir sosyal gruptan dönüş alman anlamına gelebilir. Aynı zamanda “bu çevre beni hâlâ besliyor mu?” diye de sorgulayabilirsin. Bazı dostlukların artık sadece alışkanlıktan ibaret olduğunu fark edebilirsin.
Yükselen Akrep
18 Temmuz’da Merkür retrosu başladığında kariyerinle ilgili eski bir mesele yeniden gündeme gelebilir. Belki geçmişte üzerinde çok çalıştığın bir proje tekrar canlanır. Belki bir iş görüşmesi, bir üst düzey konuşma ya da bir karar, yeniden gözden geçirilmek üzere masaya gelir. Aynı zamanda bu dönemde otorite figürleriyle iletişimde bazı pürüzler yaşanabilir. Patronla gerilim, yöneticinle yanlış anlaşılma, “ben böyle demek istemedim” savunmaları olabilir. Her kelimeyi dikkatle seçmekte fayda var.
Yükselen Yay
18 Temmuz’da Merkür retroya döndüğünde işin rengi biraz değişiyor. Geçmişten kalan bir eğitim, iptal edilmiş bir seyahat, yarım kalmış bir dava ya da eskiden savunduğun ama şimdi sorguladığın bir fikir yeniden karşına çıkabilir. “Ben o zaman buna inanıyordum ama şimdi?” gibi içsel bir tartışma başlayabilir. Bu, senin için aslında çok öğretici bir dönem. Çünkü içselleştirilmemiş inançlar artık sana hizmet etmiyor. Ve sen, büyümek için fikirlerini de evrimleştirebilecek kadar özgürsün.
Yükselen Oğlak
18 Temmuz’da Merkür retroya dönüyor. Bu geri hareket seni geçmişteki bazı maddi konularla, borçlarla, ortaklık meseleleriyle ya da duygusal yüklerle tekrar yüzleştirebilir. Önceden konuşulmayan bir miras konusu, finansal bir dengesizlik ya da bir ilişkinin altında bastırılmış öfke, kıskançlık, korku gibi duygular şimdi geri dönebilir. Ama bu yüzleşmeler “bitirmek” için değil, “dönüştürmek” için geliyor. Sen zaten yıkımı da yeniden yapmayı da bilen bir burçsun.
Yükselen Kova
18 Temmuz’da Merkür retroya döndüğünde, geçmişte kalan bir ilişki yeniden karşına çıkabilir. Eski bir partner mesaj atabilir, daha önce sonlanmış bir iş ortaklığı tekrar gündeme gelebilir ya da sadece içinden “ben orada neyi eksik bıraktım?” duygusu yükselebilir. Bu dönem biraz yüzleşmeli ama aynı zamanda büyük bir farkındalık içeriyor. Özellikle “ilişkide kendim olabiliyor muyum?” sorusunun altı çiziliyor. Sadece ne söylediğin değil,
nasıl anlaşıldığın da önemli.
Yükselen Balık
18 Temmuz’da Merkür retroya dönüyor. Bu, günlük işlerinde karışıklık, eski görevlerin yeniden ortaya çıkması, ya da iş arkadaşlarınla yaşanmış ama çözülememiş konuların tekrar gündeme gelmesi demek olabilir. Aynı zamanda sağlıkla ilgili daha önce ihmal ettiğin kontroller ya da bedeninden gelen bazı uyarılar seni tekrar hatırlatmaya başlayabilir. Bu retroda hem zihnini hem bedenini dinlemek şart.