18 yaşında nikahı yok,hamile ve esir hayatı yaşayan bir kızcağız..
şimdi suç kimde? kızlarını o yaşta nikahını yaptırmadan birine köle gibi veren ailesin de mi yoksa o kızcağızı o şekilde kabul eden diğer aile de mi?
çocukların hayatını karartmak çok kolay değil mi?
çocuk yaşta ki biri anne olacak ve bir çocuk yetiştirecek..
allah yardımcısı olsun kızcağızın... valla öyle üzüldüm ki... sinir oluyorum böyle cadı kayınvalidelere yaa... gelini ne diye alıyorlar bunlar hiç anlamıyorum... evladınla evli.. evladını mutlu etmeye çalışan uzaklara gelmiş bir garip gelin... hadi herşeyi geç neden resmi nikah yaptırmıyorlar ki pintiler nolacak.. ben öyle kocaya da öyle kayınvalideye de... tövbe yarabbim ya ağzım açılacak şimdi... hayırlısı olur inşaallah.. canım bende başka şehirden evlendim ve şimdi başka şehirde oturuyorum... hamd olsun rabbim diyorum eşim hayırlı bi insan olmasaydı ailesi samimi bir aile olmasaydı ben nasıl katlanırdım bu gurbete... yetiştiğin kültürden başka bi kültür başka bi aile yapısı... herşey çok değişik... alışmak zaten bi dert bi de koca ve kaynana zulmü eklenince hayat çok zordur bu yeni geline eminim... allah yardımcısı olsun... belki bebeği onu avutur...
en buyuk suçlu kızının ailesı
ne zoru varmışta bu yaşta
evlendırmişler üstelik doğru düzgün tanımadığı biriyle
genelleme yapmıyayım ama böyle annesıne çok düşkün erkeklerın evliliklerıde pek sağlıklı olmuyor
kvdeyı bırakıp zaten bıyere gıdemezler izin vermez ayılır bayılır zaten oğlunun aklından bu düşünde geçmiyordur bıle yazık ömürboyu çekecek kvde ölse bıle o adamdan koca olmaz inşallahbebeği hayırlı olur kendısı için
Eşin bence o kızın eşi ile başbaşa bi görüşsün..........O Sırada da eşin , bebeğiniz de olacakmış bak daha hala resmi nikah yapmayı düşünmüyor musunuz filan desin...
Sonra bu kız hamile , psikolojik olarak çok hassas bir dönemde yeterince onunla ilgileniyor musun gibilerinden azcık nasihat içerikli konuşsun bence....
Çünkü gerçekten de o yaşta onları çekmek çok zor olsa gerek...Daha çocuk sayılır mutlaka arkasında onu destekleyip koruyan birinin varlığını bilmeli , hissetmeli.............
Tüm bunlara göz yummayın.........
En buyuk suclu kizin ailesi henuz 18 yasindaki cocuklarini nasil evlendirirler anlamiyorum hadi verdiniz bari resmi nikahi sart kossunlar simdi bu kizin hakkini kim savunacak hic kimse cunku ortada resmi bir evlilik yok.Kizin kocasi kac yasinda umarim cok buyuk degildir.Esiniz damat beyle konusabilir ama duzelecegini pek sanmiyorum keske boyle sorunlu evlilikte hamile kalmasaydi bebek hicbir zaman sorunlu evliliklerin cozumu olmamistir.Kizin ailesinin durumlardan haberi var mi?
Ben o evladı heba eden aileye ne diyeyim, Allah a havale artık
Millet tutuşuyor evlat diye bunlar elaleme köle veriyor
22 yaşında bir yeğenim var, okuluna gidiyor, arkadaşları ile vakit geçiriyor, el bebek gül bebek nazlı kızımız. 18 yaşında gencecik bir fidan doğuracak, nikahı bile yok. Ben o ailenin de , o kocanın da , o kayınvalidenin ta ....
Biri bu işe el atmalı, en azından ailesine baskı yapın sahip çıkmaları için, hoş sahip çıkma duyguları olsa bunlar olmazdı ama belki sizden utanırlar, elalem ne der derdi var ya dürter belki biraz.
bende kızın ailesine çok kızdım bu nasıl bir cahillik vicdansızlıkdaha 18 yaşındaki çocuğu bana göre çocuk üstelik nikahsız evlendiriyorlar ki bu evlilik de değil Allah akıl fikir versin böyle insanlara.kıza çok üzüldüm büyük ihtimalle eşininde yaşı küçüktür en azından siz eşi ile konuşup biraz nasihat edin nikah yapması ayrı eve çıkması için belki faydası olur
AYRI EV imkansız kaynı var askerde şimdi o gelınce onuda evlendırcek üstelık onuda aynı eve alcak üstelık BEN ÖLENE KADAR ASLA AYIRMAM diyor ogluda tastıklıyor
Ayni evin icinde 2 gelin mi oturacaklar.Ben artik sucu gelinlerin ailesine buluyorum nasil izin veriyorlar ayni evin icinde oturmaya anlamiyorum.Ben evli degilim eger evlenirsem birakin ayni apartmanda oturmayi ayni semtte bile oturmama izin vermez ailem ne kadar uzak o kadar iyi diyorlar.Kesin yeni gelinede nikah yapmazlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?