N kromozom sayısı nasıl 18 oluyor? Hiç duymadım. 24 deseniz tamam derim de. Normal kromozomlu hücreler de var sanırım. Yazdığınızdan onu anladım. Eşiniz durumu karışıksa hekiminiz sizi belli bir yere yönlendirir.Merhabalar, eşimin sperm genetik testinde 18xxy kromozomlu hücreler olduğu görüldü. Böyle bir durum yaşayan var mı? Rapor bugün geldiği için henüz ilgili bir dr bulup gidemedik. Konuyla ilgili bilgi ve deneyimi olan bir arkadaş var mıdır aramızda? Bir de muhtemelen tıbbi genetik druna gitmeliyiz. İstanbul’da bildiğiniz iyi bir dr var mıdır?
Daha göstermemişler sonucu.Çok ilginç
Hiç duymadım
Doktor ne önerdi ?
Edwards sendromunu araştırabilirsiniz.Merhabalar, eşimin sperm genetik testinde 18xxy kromozomlu hücreler olduğu görüldü. Böyle bir durum yaşayan var mı? Rapor bugün geldiği için henüz ilgili bir dr bulup gidemedik. Konuyla ilgili bilgi ve deneyimi olan bir arkadaş var mıdır aramızda? Bir de muhtemelen tıbbi genetik druna gitmeliyiz. İstanbul’da bildiğiniz iyi bir dr var mıdır? Şimdiden teşekkürler herkese
Genetik doktoruna gidin, normal doktorlar bile anlamaz pek zatenMerhabalar, eşimin sperm genetik testinde 18xxy kromozomlu hücreler olduğu görüldü. Böyle bir durum yaşayan var mı? Rapor bugün geldiği için henüz ilgili bir dr bulup gidemedik. Konuyla ilgili bilgi ve deneyimi olan bir arkadaş var mıdır aramızda? Bir de muhtemelen tıbbi genetik druna gitmeliyiz. İstanbul’da bildiğiniz iyi bir dr var mıdır? Şimdiden teşekkürler herkese
Merhabalar, eşimin sperm genetik testinde 18xxy kromozomlu hücreler olduğu görüldü. Böyle bir durum yaşayan var mı? Rapor bugün geldiği için henüz ilgili bir dr bulup gidemedik. Konuyla ilgili bilgi ve deneyimi olan bir arkadaş var mıdır aramızda? Bir de muhtemelen tıbbi genetik druna gitmeliyiz. İstanbul’da bildiğiniz iyi bir dr var mıdır? Şimdiden teşekkürler herkese
Yok kromozom sayısıN kromozom sayısı nasıl 18 oluyor? Hiç duymadım. 24 deseniz tamam derim de. Normal kromozomlu hücreler de var sanırım. Yazdığınızdan onu anladım. Eşiniz durumu karışıksa hekiminiz sizi belli bir yere yönlendirir.
Yok 18 kromozom değil, 18 nolu kromozom, 2 adet x kromozom ve bir y aynı hücrede, ama sadece seçilen örneklerin 6%’sında. Düşük yaptığım için bu testleri kendim istedim. Dr istemedi yani ben de o nedenle genetik dru arıyorum. Belki iyi bir dr bilen vardır ve böyle bir durumu olan vardır nasıl çözüldü, haftasonum kötü senaryolar düşünerek zehir olmasın belki içime su serpecek bir yorum olur diye sormak istedim.N kromozom sayısı nasıl 18 oluyor? Hiç duymadım. 24 deseniz tamam derim de. Normal kromozomlu hücreler de var sanırım. Yazdığınızdan onu anladım. Eşiniz durumu karışıksa hekiminiz sizi belli bir yere yönlendirir.
Yok kromozom sayısıN kromozom sayısı nasıl 18 oluyor? Hiç duymadım. 24 deseniz tamam derim de. Normal kromozomlu hücreler de var sanırım. Yazdığınızdan onu anladım. Eşiniz durumu karışıksa hekiminiz sizi belli bir yere yönlendirir.
Öyle bir durum yok çok şükür bir oğlumuz var, bu ay düşük yapınca ve bende de hiç sorun olmayınca bu testleri istedim bazı hücreler böyle çıktı ama hiçbir açıklama bulamadım, hep 47xxy görüyorum o da kelenefelter sendromu ve hiç sperm olmuyor hastada bizde sperm bol ama bazı hücreler böyle, düşüğe sebep böyle bir sperme denk geldiğimiz için de olmus olabilir ama tedavisi var mı ve iyi bir ggnetik deu var mı onu araştırıyorumBildiğim kadarıyla eşiniz de genetik doğuştan yani bir erkek kısırlık durumu olabilir. Geçmiş olsun. Bu bir genetik problem anne karnında bile bilinebiliyor tabi testi yapılırsa diye biliyorum. Erkeklerde görülüyor çocuk sahibi olmasını etkiliyor maalesef diye biliyorum en büyük sorun olarak.
Evet dr arıyorum zaten öneri olur mu burda diyeGenetik doktoruna gidin, normal doktorlar bile anlamaz pek zaten
Genetik dru bulsam soracağım:) dr önerisi sordum burada daÇok ilginç
Hiç duymadım
Doktor ne önerdi ?
Ondan korkuyorum ama onda 18 kromozom birden çok sayıda aynı hücrede olıyormuş bu tam nedir bulamadım dünden beri iç sıkıntıları içindeyimTrizomi 18 sendromu mu?
Ben de bir tek edwards sendromu buldum trizomi 18 ama ondan da 18 nolu kromozom aynı hücrede daha çok sayıfa oluyor sanki bunun tam bir acıklamasını bulamadım, tüm haftasonum zehir oldu rapor dün geldi, iyi bir genetik dru arıyorum öneriler olursa çok mutlu olurum zira okumaktan kafayı yiycemEdwards sendromunu araştırabilirsiniz.
Genetik uzmanından bir danışmanlık almalı ve bu konuda yapılabilecekleri ondan öğrenmelisiniz.
Sağlıklı bir gebelik elde etmek için uygulanacak yöntemler var.
Kafanızı karıştırmayın,direkt uzmanla görüşün derim.
Kimse araştırmaya girmedi malesef düşük yapınca ve ilk denememiz olmayınca kendi araştırmalarım sonucu bu testleri yaptırma gereği duydum. Kadın doğumcular hiç girmiyor bu konulara anlamıyorlar da genetik dru arıyorum. Anomali olduğu belli ama nedir tam olarak çözümü var mıdır onu bulmaya çalışıyorum içim rahatlasın diye burada yasayan çözen varsa sormak istedim. Tese ihtiyacımız yok çok sperm var şükür tek sorunumuz morfolojiydi şimdi de bu çıktı. Örneklem hücrelerin sadece 6%sında çıktı ama düşüğe başka hiçbir sebep olmadığı için böyle bir sperm döllediyse düşürmüş olabilirim. İyi bir tüp bebek merkezi genetik dru öneriniz varsa cok memnum olurumHangi nedenle bunu araştırdınız desem saçma olacak. Neden bebek sahibi olamadığınız araştılırken bu bulunmuştur. Nerede yaptırdınız bunu ürolojiye mi gittiniz? Burdan teşhis koyacak kişiler biz değiliz tabi ki ama nacizane Klinefelter sendromunu bi araştırın. Erkekte fazladan bir X kromozomu olması durumu bu. Normalde biliyorsunuz erkek XY, kadın XX kromozomuna sahiptir. Bu durumda erkekte XXY, kromozom sayısında anormallik oluyor. Kanda genetik de bakarlar. Bu tür hastalara Tese ameliyatı yapılıp o şekilde sağlıklı sperm elde edilmeye çalışılabilir ya da sağlıklı spermler varsa bunlar tüp bebekte seçiliyor zaten.
Başta dediğim gibi amacınız bebek sahibi olmak ise iyi bir tüp bebek merkezine giderseniz bunların hepsinin çaresine bakılabiliyor.
Sadece %6 sında varsa sağlıklı analı sperm de var yani? Demek ki o denk gelmiş... Genetik doktoru maalesef bilmiyorumKimse araştırmaya girmedi malesef düşük yapınca ve ilk denememiz olmayınca kendi araştırmalarım sonucu bu testleri yaptırma gereği duydum. Kadın doğumcular hiç girmiyor bu konulara anlamıyorlar da genetik dru arıyorum. Anomali olduğu belli ama nedir tam olarak çözümü var mıdır onu bulmaya çalışıyorum içim rahatlasın diye burada yasayan çözen varsa sormak istedim. Tese ihtiyacımız yok çok sperm var şükür tek sorunumuz morfolojiydi şimdi de bu çıktı. Örneklem hücrelerin sadece 6%sında çıktı ama düşüğe başka hiçbir sebep olmadığı için böyle bir sperm döllediyse düşürmüş olabilirim. İyi bir tüp bebek merkezi genetik dru öneriniz varsa cok memnum olurum
Çok çok sevindim sizin içinMerhaba canım öncelikle geçmiş olsun. Benim eşimde dengeli translokasyon var. Üroloji doktorumuzun genetik için kan vermemizi söylediğinde öğrenmiştik sonuçlar böyle gelince direk tüp bebeğe yönlendirdiler. Normal tüp bebek aşamasından tek farkı oluşan embriyolar genetik inceleme yapılacak taşıyıcılık olmayan sağlıklı embriyo transfer edilecek. Ben Ankara Bahçeci Sağlıkda yaptırdım tüp bebeğimi çok şükür ilk denemede tuttu. Laboratuvar benim için çok önemliydi ve laboratuvar olarak da gerçekten hiç bir sıkıntı yaşamadım benim embriyom iki kere çözüldü geri donduruldu tabiki şans nasip kısmet bu işler çok şükür şuan hamileyim Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah
Evet 94’ü sağlıklı ama embriyolog secerken buna denk gelmesi de enteresan. İyi bir tüp bebek dru önerisi olursa ona da açığımSadece %6 sında varsa sağlıklı analı sperm de var yani? Demek ki o denk gelmiş... Genetik doktoru maalesef bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?