• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 18xxy sperm kromozom sorunu🥺

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Çok çok sevindim sizin için🙏🏼🙏🏼 İnşallah sağlıklı bir doğum ve bebek olur🙏🏼🙏🏼 Ben aslında ilk denememizde genetiğe göndermek istedim yaşlarımızdan ötürü ama hem drum hem de embriyolog drumuz biyopsinin bazen gelişimini durdurduğunu, hatta bazen hatalı sonuçlar yüzünden embriyoların boşuna çöpe gittiğini söyleyerek yaptırmama yönünde ikna etmişlerdi, risk almayalım embriyoları kaybetmeyelim dedikleri için öyle ikerledik. Ama şimdi sorayım dondurulmuş embiryoları çözdürüp genetiğe gönderip tekrar dondurabilir miyiz? Sizden öğreniyorum şu an 2 kere çözülüp dondurulabildiğini kalan 4’ü ne yapalım diye kara kara düşğnüyoruz eşimle. Baştan mı başlasak diye. Kaan Aydos’un sitesinde de kromozom bozukluğunun da l karnitin fsh ilaçları ile düzeltilebileceğini okudum az önce. Bu arada dengeli trasnlokasyon nedir tam olarak, kromozomların yer değiştirmesiydi sanki ama bu sorun yaratmıyor olmalı diye hatırlıyorum. Çok önceden okumustum aklımda yanlış kalmış olabilir
Canım embriyoları 5. 6.güne kadar bekletiyorlar sonra biyopsi alınıyor o biyopsileri inceleme yapıyorlar. Biyopsi alındıktan sonra dondurma işlemi yapıyorlar. Benim bir kere transferim iptal edildi rahim duvarı aşılamadığı için çözülmüş embriyom geri donduruldu tekrar transfer hazırlığına başladık. Tam olarak dediğin gibi kromozomların yer değiştirmesi eşim de buna bağlı olarak sprem sayısı hareketlilik çok az dı ne olur ne olmaz yarın bir gün çocuğum da bu problemi yaşamasın istedim tabiki takdiri ilahi bizimkinde olmaz eşinde olur ama en azından ben keşke yaptırsaydım demek istemedim.. Keşke dememek adına ben ilk adımda her yolu denemek istedim elimizde avucumuzda ne varsa tedaviye yatırdık yüksek tutuyor embriyolar genetiğe gittiği zaman

Düzen labda yaptrıdım, sadece bu yoktu biçok başka test daha vardı 6600 tl verdik, bu tek başına 1000 tl üzeriydi ama tam rakamı hatırlayamıyorum

Canım embriyoları 5. 6.güne kadar bekletiyorlar sonra biyopsi alınıyor o biyopsileri inceleme yapıyorlar. Biyopsi alındıktan sonra dondurma işlemi yapıyorlar. Benim bir kere transferim iptal edildi rahim duvarı aşılamadığı için çözülmüş embriyom geri donduruldu tekrar transfer hazırlığına başladık. Tam olarak dediğin gibi kromozomların yer değiştirmesi eşim de buna bağlı olarak sprem sayısı hareketlilik çok az dı ne olur ne olmaz yarın bir gün çocuğum da bu problemi yaşamasın istedim tabiki takdiri ilahi bizimkinde olmaz eşinde olur ama en azından ben keşke yaptırsaydım demek istemedim.. Keşke dememek adına ben ilk adımda her yolu denemek istedim elimizde avucumuzda ne varsa tedaviye yatırdık yüksek tutuyor embriyolar genetiğe gittiği zaman
Evet genetik çok maliyetli, bana biyopsi alınırken embriyo bozukup gelişimi durabilir yapmayalım dediği için yapmamıştım

Evet genetik çok maliyetli, bana biyopsi alınırken embriyo bozukup gelişimi durabilir yapmayalım dediği için yapmamıştım
İlk defa duyuyorum biyopsi alınırken embriyonun bozulabileceğini zaten 5.güne kadar gelenden alıyorlar donduruluyor acaba çözüldükten somra mı bozulma anlaşılıyor yoksa alındıktan hemen sonra mı

İlk defa duyuyorum biyopsi alınırken embriyonun bozulabileceğini zaten 5.güne kadar gelenden alıyorlar donduruluyor acaba çözüldükten somra mı bozulma anlaşılıyor yoksa alındıktan hemen sonra mı
Bilemiyorum o detayı ama az önce Bahçeci websitesinde de okudum

Yeni bir merkez ve dr araştırmasındayım şu an
Ben ya eğitim ve araştırma ya da üniversite hastanesine giderdim. Asistan baksa da durum karışıksa zaten uzman veya öğretim üyelerine sorar. Şehir hastanelerine de gidebilirsiniz.

Back
X