• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

19 aylık ikizlerimden biri yürümüyor!

minel Serra annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2022
82
28
38
34
32+5 . Haftada ikierim 49 cm 2300grm olarak dünyaya geldi biri 28 gün biri 30 gün kuvozde kaldı. 28 gün kalan yürümüyor şuan düzeltilmis olarak tam 19 aylıklar diğeri 11 aylık yürüdü boy kilo konuşma yapılan aktiviteler geri kalan her şeyleri aynı ama yurüme konusunda bu kızım desteksiz yürümüyor koltuğa tutunup gidiyor tutunup kalkıyor kendi kendine kalkıyor ama adım atmıyor bir süre bekleyip yere çöküyor bu konuda siz neler yaptınız ben biraz bacak kaslarının güçsüz olduğunu düsünüyorum diğerine göre dokununca ya da kuvvet verince yurumeyen sanki daha naif zaha güçsüz geliyor.Bacaklarin kuvvetlenmesi için vitamin takviye egzersiz önerisinde bunabilecek varsa çok memnun olurum.Teşekkür ederim🤲

Doktor ne diyor? Bir ftrci 18 ay sınır demişti. Yürümüyorsa değerlendirilmeli.

Şöyle yerden kendi kalkıp ayakta duruyor tutunarak sıraliyor koltuğa inip çıkıyor ..yatağa inip çıkıyor.Ablalari için üç yaş üstü ev tipi kaydırak aldım onu merdivenlerine çıkıyor kaydırağin tepesine kadar tırmanıyor...ayakta da belli bir süre duruyor ama bağımsız adım atmaya korkuyor.Diger gelişim evreleri konuşma..etkinlilere tepkileri..yeme içme..anlama ..donut verme hepsi ikizi ile aynı..sadece diğeri korkusuz gözü kara cesaretli..diğeri de tam tersi korkak

Back
X