Konuşma Problemleri 19 aylik kizim sadece anne diyebiliyor...

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

sirine35

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
959
0
316
İzmir
selam benim 10 gun sonra 19. ayini dolduracak olan bir kizim var
sorunum su kizim anne kelimesinden baska birsey konusmuyor.
anlamsiz o kadar cok heceler soyluyor ama anlamli olarak birtek anne diyor. ve ben endiseleniyorum bu konuda.
bu durum normal mi beni aydinlatirmisiniz lutfen.?

Son düzenleme:
canım ya biraz geç konuşacak heralde senin kız çünki yani artık cümle kurması gereki,r anne at baba gel felan gibi doktorlarda öyle diyo zaten mesela benim kızım 13 aylık anne , baba , mama, meme, bebiş, bebek , del yani gel, dit yani git , hakkı daha aklıma gelmiyo ama kelimeleri söylüyo ben çok ilgileniyorum çok konuşuyorum onunla kitap okuyorum ki hamile kaldığımdan beri hergün okuyorum şimdi aralıklarla okuyorum ... sen neler yapıyosun canım ???

lütfen edişelenme...
üç çocuk annesiyim.. ve her biri birbirinden farklı özellikte bunu bil...İlk anlaşılır kelimeler 12-18 ay arası ortaya çıkar. Ancak bu dönemde bebek daha önce kullandığı anlamsız lisanı tamamen elden bırakmaz, kelime haznesi genişleyene kadar bu sistemden yararlanmaya devam eder. Şunu da unutmamak gerekir ki bebekler bireysel farklılıklar gösterir. Birinin belli ayda yaptığını diğeri de aynı zamanda yapacak diye bir şart yoktur. Sahip olduğunuz kitabi bilgiler uygulamayla birebir paralellik göstermeyebilir. bu sebep lütfen sakin olun...

ne zaman problem olur dersen..Bir konuşma ve lisan patoloğu olmadıkları sürece anne babalar için neyin ne zaman problem olduğuna karar vermek çok zordur. Eğer çocuğunuz söylediği birkaç kelime dışında yeni kelime öğrenmiyor, söyledikleri çevresindekiler tarafından anlaşılmıyor veya bir takım ses ve lisan hataları zaman içinde düzeleceğine hiçbir değişiklik göstermiyorsa bir uzman görüş almakta fayda vardır. bu da 4 yaştan sonradır...

unutma Einştein da 4 yaşında konuşmuş:66::66:

anlamsiz o kadar cok heceler soyluyor ama anlamli olarak birtek anne diyor. ve ben endiseleniyorum bu konuda.
merhaba,
kanayan yarama parmak bastınız diyeceğim çünkü benim oğlumda 14 aylık sadece ve oda bazen babbaa çok nadiren haannii diyor.bu konuda en az bende sizin kadar endişeliyim ve ne yapacağımı bilemiyorum. :(

aynı sorun bendede var benimde oğlum 19 aylık ve anne diyo başka bişey demiyo yani herşeyi anlıyo yapıyo ama anlaşılır başka bir kelime söylemiyor bende çok ilgileniyorum hatta birde baba desin diye defalarca uğraşıyorum ben baba de diyorum utanıyo gözlerini kapatıyo yani anlıyo bana baba de diyor ama ben baba kelimesini ağzımdan çıkaramıyorum anne diyo gözleriyle anlıyorum ve benim oğlum anne kelimesini bir çağırma gibi algılıyor ve benden başka herkese anne diye sesleniyo ve bu beni çok üzüyor ama şöyleki rahatım çünkü ablamın kızıda 3 yaşında anlaşılır olarak konuşmaya cümle kurmaya başlamıştı bende üstüne gitmiyorum ne öğrenirse kendi konuşur zaten zorlamanın faydası yok

kizim su anda 23ay1 haftalik 3 hafta sonra 2 yasini dolduracak. ve hala konusmasi tam degil hatta hic degil... kelime hazinesi gelisti tabi ama hala daha 2 kelimelik cumle dahi kuramiyor. bu zaman zarfinda cok arastirdim. artik endiselenmiyorum pek. sonucta her cocuk bir degil. benim kizimda konusucak ve ben onu sussun diye gozunun icine bakacagim...
Rabbim herseyin zamanini ayarlamistir...

Son düzenleme:
normal endişelenicek hiçbişey yok..sizde gün içersinde baba dede abi gibi tek heceli kolay kelimeleri sürekli tekrarlayın hafızasına yerleşip söylemeye başlar

normal canım hiç kafana takma her çocuk farklıdır bunlar canlı varlık cansız varlık değilki hepsi aynı olsun. bana güvennnnnnnnn.....konuşacakkkkkk...

geçen yazımda oğlum 19 aylık yazmışım ne garip yalnızca anne diyo demişim şuansa 23 ay2haftalık 2yaşına nasipse haziranda giricek ve kelime dağarcığı çoğaldı tatlım benim ya söylediğim herşeyi yapıyodu zaten ama söylediğim kelimeleri tekrarlamıyordu son 1 aydır maşallah her dediğimi tekrarlama çabası içinde ama hepsinide becermesi biranda imkansız diğimi şimdiki kelime haznemizin başlıcaları şunlar anneyi diyordu zaten,süt,mama,kardeşine dada diyo,baba de dedimmi diyo ama babasına heycanla gidip baba diycene tata tata diyo :60:neyse top diyo böyle böyle çoğalıcak inşallah ama neyseki çok akıllı bir çocuk maşallah:nazar::emir_bebek::nazar:
geçen gün bizim evin tam karşısında bakkal var cips alıcak karşıya geçmiş ben kapının önündeyim çağırdım cipsleri gösteriyo neyse gittim bakkala girmedim ama batu 2cips aldı bende parayı verdim gitti adama verdi sonra ben geçtim yoldan karşı evime,batu hala orda ben onu izliyorum bakalım napıcak diye geçmeden önce sağa sola tekrar tekrar hızlıca baktı ve koşarak bi hışım geçti yolu geldi yanıma arabalardan çok korkuyo iikide korkuyo ama bu yaşta trafik kurallarını öğrenmesi büyük şans benim için maşallah deyin oğluma bakiyim:emir_bebek::nazar::nazar::40::66:

Son düzenleme:
masallah canim... :) okul öncesi ögretmeni olarak annelere nacizhane ufak bir önerim olacak...cocugunuz 18+ ise kelime hazinesi en az 50 olmali. hala tek kelime kuruyorsa buda siz ebeveyinler icin bir sinyal olmasi gerekir. tabi ki her cocugun gelisim süreci farklidir! ama bir uzmana danismak her zaman icin insanin icnii rahatlatir.

Sizde ama cok sükür hersey yolunda ilerliyor bu cok sevindirici...

:)

teşekkür ederim canım ya öyle bende doktora gitmeyi düşünüyordum üzülüyordum ama gerçektende herşey yolunda ilerliyor benim birde 10aylık kızım olduğu için biraz zor oluyor tabi ama ikisiylede fazla fazla ilgilenmeye çalışıyorum ama valla oğlan bide kıskançlık başladı kıza karşı arada delirtiyo beni birdeikisi beraber ağlamaya başladımı çıldırıyorum :60::60:hangisine öncelik vercemide bilemiyorum ona bakıyorum öteki ağlıyo ötekine baksam öbürü ağlıyo püff bi büyüseler yahu,,,batuhan üstümden gitti pek fazla zorlamıyo beni artık ama kız beter her dediğini yaptırıyo cadı off:43:neyse her güzelliğin bir cefası var anne yüreği naparsn:46::46::49:

Son düzenleme:
cok zor gercekten....özellikle anne olmayi cocugu büyütürken ögreniyorsun...ben bu meslegin egitimini aldigimda gercekten icimden sunu söylüyordum ,,ben bunlari ögrenmesem, pratikte uygulamasam nasil anne olurdum..cok zor'' ...

Herkes endıse edılmemesı gerektıgını soyluyordu ama cocugu konusamayınca ınsan ne yapcagını sasırıyor, neler denemedık durumu oluyor neyse kı artık cozuldu gıbı sorunumuz. 3 yaşını dolduralı 4 ay oldu ve henuz konusamıyordu kızım,pedagog ve konusma terapıstlerıyle organıze sekılde bı surec oldu ve buyuk derecede atlattık. onlıne bır sıteydı esımle benım buldugum ve cok memnun kaldım 8 seans aldık yanlıs hatırlamıyorsam. cocugunuzda onemlı oldugunu dusundugunuz bısey varsa kımseye aldırıs etmeden cıddıye alıp gıtmek gerek ben gıtmesem cok kotu sonuclarla karsılasabılcemızı soyledı konusma terapıstı. gorustugum yerı de yazayım belkı bırılerının ısıne yarar,

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba canım benim kızım 14 aylıkken konusmuyor diye ankara gazı araştırma hastanesine gittim.Polikliniğe ordan nerolojiye yonlendirdiler. Noroloji psikarist,psikari degerlendirme ve gelişim testi ve emar istedi .hepsine girdik bir sorun gormediler.ve bu normal dediler suan kızım 19 ayında farklı birsey söylemiyor. Söyledikleri ( dede baba anne abim mama meme) ama doktor daha çok bişey demesini bekleme dedi 2 yaşına girdiğinde cümle kuracak duruma gelmezse o zaman getir konuşma ve dil bölümüne yollayayım dedi.ama burdan yazımı okuyan bütün annelere söyleyeceğim ne olur bilgisayar tv tablet en önemlisi de telefondan uzak tutun. Birde doktorun dediğini söyleyeyim bir ağacı tanitirken agacin gövdesi kahverengi dallarında yapraklar yapraklarını da böcekler dallarında meyveleri gibi çok açıklayıcı bir şekilde tarif edin dedi.ben herseyi o şekilde tanitiyorum. Benim kızım aslında her söylediğimi ve her yap dediğimi yapıyor ama tek kelimeye vuramiyor. Onuda bekleyip göreceğiz. Lütfen hastaneye gösterin cocuklarinizi bilmedigimiz o kadar çok şey varki çocuğu doktordan öğreniyoruz. Hem bir hastalığı varsa da geç kalmazsiniz. Tsk ederim yazımı okuyorsaniz

Back
X