allah kolaylık versin c ocuk büyütmek çook zor...benimde oğlum var 2 yaşına giricek 1 ay sonra..vede şimdi bu okuduklarımdan sonra n ekadar şükretmem gerektiğini anladım...yani genel olarak şikayet edemem..sadece hiç bi gece deliksiz uyumuyorum diye yakınıyodum ebnde çünkü her gece 1 defa uyanır sonra yanıma alırım..o şekil sabaha kadar uyur....ama sizinkini okuyunca şükrettim halime.....acaba bi rahatsızlığımı varda sürekli uyanıyo??bence bunun üstüne gidilmesi lazım
öbür huyları için bişey diyemem...çünkü anlar adı üstünde huy..her çocuk farklı..büyüdükçe sakinleşecektir diye düşünüyorum[/QUOTE
yok canim cok sukur bi rahatsizligi ama huzursuz uyaniyo emiyo uyumaya calisiyo kendini zorluyo mizir mizir saga sola donuyo.
çok zor bir durum allah sabırlık versin..
bir komşumuzun oğlu gece sürekli uyanıyordu, pedegoğa götürdüler, kesinlikle odasını ayırın demiş, şimdi uykusu çok düzenli diyor...
siz de bir pedegogla görüşün isterseniz...
goruscem canim insallah .
Canım dışarıya parka ne kadar zamanda bir gidiyorsunuz?Bernim kızımı bakıcı hemen hemen hergün kar kış ta olsa çıkarıyor en az 10 dakka dışarda güneşte duruyor d vitamini alıyor bütün gün evde canı çok sıkılr. Hele yazın günde iki kere parka gidiyorlar 1,5 saat falan oynuyor bütün enerjisini harcıyor koşturuyor. Evde enerjisini harcayacak yer de bulamıyordur. Bence bir oyun grubu bul ayrıca şöyle top havuzu falan olanlardan onlar da işe yarayabilir enerjisini harcasın. Boya kalemi al pastel kağıt ver resim yapsın. Kitaplar al resimlere bakın. Şu çivili tahta setler var onlardan al onları yapın beraber el becerisi de gelişir. tvde caillou veya pepe seyretmeyi de seviyor benimki. benim kızım da 20 aylık canım.
ccanim bende heo cikariyorum gunce kac kez disarda gecen yaz parkda kaykayda bile kayan oglum bu zmaanlarda kucagimdan yere hic inmiyo.alciam insallah boya kalemi filan kalemle defteri cizmeyi ck seviyo.cizgi film seyretmiyo hic.sadece sevdigi bir iki sarki ve 3-5 reklamin haricinde tv izlemiyo.
papatya çayıda çok iyi geliyor diye biliyorum arkadaşım iki yaşındaki oğluna veriyordu sakinleştirici yatıştırıcı özelliği var rahatlatıyormuşş.. Allah kolaylık versin uyumayan çocuk çok zor olur bilirim bende oğlumun uykusuzluğundan çok çektim ama benimki Allahtan ağlamazdı ve kucakta durmaktan hoşlanmazdı her çocuk farklı oluyor işte ne emeklerle büyüyorlar
evet canim cok zor buyuyolar bende denicem insallah caylardan tesekkurler,
Benimki 5 yaşında bende mutlu edemedim doğduğundan beri, bazı çocuklar zor karakterli oluyor. Yemek seçerler, emmezler, uyumazlar, sürekli ilgi alaka beklerler, çok takıntılı olurlar. Küvez dışında bir çok şeyi benzer yaşamışız bir çok aile yaşıyor ben çocuklar için ömür törpüsü diyenlere kızardım şimdi hak veriyorum. 3 yaşına kadar düzelmezse çocuk psikiyatristine göstermeni tavsiye ederim. Çocuğun şu an muhtemelen 2 yaş sendromunda.
Çağımız insanı artık mutlu değilmiş ya çocuklarda öyle galiba. Daha bebek yaşlarında psikologla tanışıyorlar. Ben hiç bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. İnşallah büyüdüklerinde hayırlı sağlıklı bir birey olurlarda bizlerde utanırız.
amin canim insallah/evet aynen benim oglumda karakteri cok zor.tesekkurler.
Cok zor gercekten... Benim kizim 10 aylik ama dogudugundan beri hemen hemen senin oglun gibi. Biz söyle bir uygulama yapinca biraz düzeldi. Aksam yatmadan önce her gün ayni saatte ayni seyi yapmalisin, yani mesela oglun aksam 7 bucukta yatiyorsa, saat 7 de banyo yaptir, sonra kisik isikta ve cok konusmadan veya ninni söyleyerek sakince kremle masaj yap, sonra mesela sarilarak uzan yataga ve ninni söyle. Ama hersey herzaman ayni saatte ve ayni sirada olmasi gerekiyor. Tabiki hemen düzelmiyor, ben bir 5 gün bir hafta böyle yaptim ve kizimin en azindan gece uykusu biraz düzeldi.
Allah sabir versin arkadasim, seni cok iyi anliyorm
amin canim saol denicem dediklerini tesekkurler.
benim kızım da 20 aylık benzer şeyleri o da yapıyo ama sizinki biraz sizi kullanıyo gibi geldi bana.
yani tek ağlamasın da istediği olsun diye yaptığımız şeyler pek hayrımıza olmuyo

(
bir de arkadaşımın oğlu da çok huysuzdu druna söylediğinde hemen demire bakalım kanda demiş ve çocukta demir eksikliği çıktı.
demir eksikliği sinirlilik ve iştahsızlığa neden olurmuş, yakın zamanda ölçtürmediyseniz bir deneyin belki sizinki de ondandır...
evet canim kullaniyo biloyo ddedigini yapicammi cok guzel kullaniyo bni farkindayim.demirine baktiriticam insallah ama istahsiz degil oglum.tesekkurler
Bebeğinizin emmemesi aklıma ilk olarak süt alerjisini getirdi, belki onu rahatsız eden bir saglık problemi vardır umarım en kısa zamanda halledersiniz..
amin canim da benim oglum emiyo