19 aylik oglumla sorunlarimiz var

selam canım ben çocuk gelişimciyim.

oğlunuzun bu şekilde davranmasına öncelikli olarak sebep sizsiniz ne yazık ki:50: otoritenizden taviz vermişsiniz ve o da bunu kullanmış, hep de kullanacak. Götürdüğünüz doktorlar huy derken mizacı kastetmiş sanırım, elbetteki bazı şeyler mizaç ama çocuklarımızın davranışlarını genel olarak bizler belirleriz, onlar birer oyun hamuru gibi düşünün, biz şekil veririz. Ağladığında her kıyamadığımızda bu bize misli ile geri döner, dur demeyi bilmeyi öğrenmeliyiz. Sonra aileler bize geliyor, çocuğum bana vuruyor vs diye. :50:

Ben tüm huysuzluğunu, her dediği yapıldığından dolayı duyduğu doyumsuzluk olarak nitelendirdim anlattıklarınızdan.

bence bi doktora götürün cocugunuzu belki bi rahatsizligi filan vardir, belki karni filan agriyordur o yüzden acidan sürekli agliyordur :S allah size güc kuvvet versin, anne olmak kolay degil..

selam canım ben çocuk gelişimciyim.

oğlunuzun bu şekilde davranmasına öncelikli olarak sebep sizsiniz ne yazık ki:50: otoritenizden taviz vermişsiniz ve o da bunu kullanmış, hep de kullanacak. Götürdüğünüz doktorlar huy derken mizacı kastetmiş sanırım, elbetteki bazı şeyler mizaç ama çocuklarımızın davranışlarını genel olarak bizler belirleriz, onlar birer oyun hamuru gibi düşünün, biz şekil veririz. Ağladığında her kıyamadığımızda bu bize misli ile geri döner, dur demeyi bilmeyi öğrenmeliyiz. Sonra aileler bize geliyor, çocuğum bana vuruyor vs diye. :50:

Ben tüm huysuzluğunu, her dediği yapıldığından dolayı duyduğu doyumsuzluk olarak nitelendirdim anlattıklarınızdan.

maalesef canım böyle değil.bizim bebeğimiz doğduğundan itibaren böyleydi.yeni doğmuş bir bebeğe ne yapabilirsin ki:50:

inat bir bebekti sürekli ağlardı.bir ev halkı çaresiz kalırdık:50:

maalesef canım böyle değil.bizim bebeğimiz doğduğundan itibaren böyleydi.yeni doğmuş bir bebeğe ne yapabilirsin ki:50:

bu bahsettiğiniz mizaç. ama büyüdükçe biz şekillendiriyoruz davranışlarını. bundan bahsetmiştim aslında

bu bahsettiğiniz mizaç. ama büyüdükçe biz şekillendiriyoruz davranışlarını. bundan bahsetmiştim aslında

ah canım neler çekti annesi,altını değiştirmesi sorun,banyosu sorun,dışarı gitmesi sorun,dışarıdan eve gelmesi de sorundu.sürekli ağlama,ateşe düşmüş gibi bağırma.hepimiz çaresiz kalıyorduk.allaha şükür ki şimdi epey düzeldi ama maalesef annesi 2. bebeği düşünemiyor:50:

Okurken inanamadım:50:
Zorlayıcı bir durum...
Kendi oğlum aklıma geldi bizimkininde bazen gıcıklığı tutar asabidir ama bu şekilde değil..
Mesela bir şey çok istiyor ben hayır diyor ağlamaktan bayılsada artık yapmıyorum önceden yapardım büyükler ağlatma bi yeri şişer derdi.Şimdi hiç bozuntuya vermiyorum başka odaya gidiyorum sonra o benim yanıma gelip sarılıyo he birde hem suçlu hem güçlü sarılırkende seni sevmiyorum anne diyor bende beni üzdüğün için seni sevmiyorum ozaman diyorum.
Çocuk yetiştirmek sağlıklı birey yaratmak gerçekten zor.
Oyun grubuna gönderin inanki oradaki bayanlar daha profesyonel yaklaşacaklardır.
Sabırlı olun lütfen bağırmamaya çalışın siz ona bağırdıkça o daha hırçınlaşacktır..

Oyun hamuru vs verin eline.

sağlıklı birey yetiştirmek hepimizin isteği.ama canım okuduğum kitaplardan bildiğim kadarıyla çocuğa hata yaptığında seni sevmem mesajı vermemek gerekiyor.her insan hata yapar bu hareket çocuğa hatalarını saklamayı ve sizin ona olan sevginizin değişebileceğini hatta yokolabileceğini hissettirir ki o zamanda çocuk kendini mutsuz ve yalnız hisseder.çocuklara seni her zaman her koşulda severim ama bu hatan beni üzdü mesajı vermeliyiz.

sağlıklı birey yetiştirmek hepimizin isteği.ama canım okuduğum kitaplardan bildiğim kadarıyla çocuğa hata yaptığında seni sevmem mesajı vermemek gerekiyor.her insan hata yapar bu hareket çocuğa hatalarını saklamayı ve sizin ona olan sevginizin değişebileceğini hatta yokolabileceğini hissettirir ki o zamanda çocuk kendini mutsuz ve yalnız hisseder.çocuklara seni her zaman her koşulda severim ama bu hatan beni üzdü mesajı vermeliyiz.

Evet, bana da psikolog söylemişti. İstediklerini yaptırmak için ağladıklarında ve bizim yapmadığımız durumlarda yanımıza gelip "sen beni sevmiyorsun" dediklerinde "ben seni çok seviyorum ama böyle davranman beni üzüyor" şeklinde mesaj vermek gerekiyormuş.

Geçenlerde oğlum beni çok sinirlendirdi, "bu şekilde davranan yaramaz çocuk istemiyorum" dedim oda bana "bende yaramaz kadın istemiyorum" dedi :52:
Kullandığımız cümlelere çok dikkat etmemiz gerekiyor sünger gibi emiyor beyinleri, silahınızı size karşı kullanıyorlar.

Bebekken bir şey yapamıyorsun, yapamazsında. Her ağladığında ilgilenip kucağına alman gerekiyor ki güven duygusu gelişsin. Ama çocukluk evresine gelince de kullanıyorlar o ağlamaları bu sıpalar :55:

canım naçizane tavsiyelerim şunlar,
tuvalete giderken kapıyı açık bırak onu kapıya koy ve sürekli konuş, belki yalnız kalmaktan korkuyordur çok alışmış sana

ayağında sallamaya alışmışsa artık kolay bırakmaz onu ama en azından uyuyana kadar sallayıp yerine yatırabilirsin

sebebsiz ağlamalarada pışpışlama yüz verme hiç diğer odaya geç, yüksek sesle a burda ne vermiş kendime eğlenceli bir oyun buldum koş bak de susacaktır

yemek falan nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama mutfakta kaşıkları ve tencereleri kırılmıcak zarar vermicek şeyleri önüne koyarak birlikte yapalım diyebilirsin

odada yalnız kalmayada çizgi film aç sen burda seyret mutfakta işim ver hemen geliyorum diyerek kısa sürelerle kendi kendine oyalanmaya alıştırabilirsin

gece kalkmalarınıda akşam onu yor koşturun evde zıplamaca oynayın çok yorulsun ve yatmadan tok tutucu muhallebi falan yedir akşamdan sende yorulursun ama en azından gece rahat edersin :)

seni sevmiyorum demeyinde bu arada, beni üzüyorsun ağlıcam şimdi deyin özür dilemesini öğrensin özür dilemedende yüzüne bakmayın hiç

Merhaba,
düşüncelerimi yazmak isterim ama umarım beni yanlış anlamazsınız, tecrübeli bir anne olarak fikrimi dile getirmek isterim, bence yanlış yapıyorsunuz, bebekler ilk aylar dünyaya, bulundukları ortama uyum sağlamaya çalışır, gece ve gündüz kavramları oluşana kadar zamanlı zamansız uyur ya da uyanırlar ama 19 aylık bir bebeğin uykusu yeni doğmuş bir bebek kadar kesintiye uğramaz zira artık emmiyor, geceleri en fazla 1 kere bilemedin 2 kere uyanıyor olması gerekir, bebeğiniz ağlayarak size her istediğini yaptırabildiğini fark etmiş, sürekli ağlaması bu yüzden, bir sağlık sorunu, acıkma ya da tuvalet ihtiyacı olmadığı sürece ağladığı zamanlar kucağınıza almamalısınız, ağlamasına kayıtsız kalmak çok zor biliyorum ama her ağladığında kucağınız alır veya istediği şeyi yaparsanız yavrunuz bunu yapmaya devam eder, kendi yatağında yatmalı ve akşamları en geç 21.00'da gece uykusuna yatması gerekiyor, kucağınıza almanızı istediği zamanlar hemen ilgisini çekecek birşeyler bulun, sevdiği bir oyuncağa, bir çizgi filme veya birlikte oynadığınız bir oyuna odaklanmasını sağlayın, ağlayarak birşey istediğinde anlamadım anneciğim birşey mi istedin, ne istedin göster deyin, sabırla yılmadan bu dediklerimi uygulayın, göreceksiniz ki bir süre sonra oğlunuz ağlamanın işe yaramadığını anlayacak, ki oğlunuz 19 aylıkmış 2 yaş sendromuna ya girdi ya girmek üzere, ağlamaları fazlalaşacaktır, sabırla konuşarak iletişim halinde olun oğlunuzla, sevginizi sürekli hissetsin fakat ağlayarak dediğini yaptıramayacağınıda öğrensin.

çocuklar maalesef sonuna kadar deniyorlar sabrımızı. öncelikle yapabilirseniz bir yakınınızdan (anne-teyze) yardım alın. tek başına çocuk büyütmek dünyanın en zor şeyi.
kendi moralinizi sağlam tutun. çocuklar annelerinin aynaları gibi oluyorlar.evde huzur varsa çocuk da en sonunda sakinleşiyor. onun ağlamasını durdurmak dünyanın en önemli şeyi değil. bunu unutmayın. bazen çocuklar ağlamak ihtiyacı duyuyorlar bir kaç huysuz çocuktan ve kendi oğlumdan edindiğim tecrübeye dayanarak söylüyorum bazen susturmaya çalıştığınızda daha çok ağlıyorlar. yemek saatlerinin düzenli olması çok önemli. her gün aynı saatte ve şekerini çok yükseltmeyecek besinlerle beslerseniz, şekeri hızlı düşmez ve agresif olmaz. uykusunu düzene sokmak için gerekirse eczaneden ilaç alın. çünkü uyku düzeni olmayan çocuk hiç çekilmez oluyor. bol bol uyku öncesi masaj yapın. özellikle kaşlarının arasından alnına doğru yapılan masaj acayip huzur veriyor bebeklere. eşinizle bu sorumluluğu mutlaka paylaşın. sinirden bağıracak duruma gelmeden paslayın çocuğu babasına. mutlaka kendinize haftada 2 saatte olsa çocuksuz zaman ayırın. alabiliyorsanız sakinleştirici bir şeyler alın. anne karnından beri kalp atışlarımızdan anlıyorlar bu veletler stresi ve hemen sizinle aynı moda giriyorlar. ama en önemlisi günlük rutin oluşturmak
bebekler herşeyin düzenli ve saatinde olmasından çok hoşlanıyorlar.umarım tavsiyeler işe yarar. Allah kolaylık versin hepimize. :nazar:

Benimki bir tavsiyeden öte seni anladığımı söylemek olacak. Tam tersi bir çocuğa sahip olmama rağmen annelikten edindiğim deneyimler hiç bir çocuk bir diğerinin aynısı değil ve maalesef çocuk için tek doğru diye bir şey yok. 1 sene evladını ayakta emziren anneyi ben ayakta alkışlarım arkadaşım sana daha ne söylenebilir ki? :46:Annelik içgüdüsel öğrenilen bir müessese ama seninki kabul etmek lazım zor bir çocuk belki de çocuğunla imtihan ediliyorsun kim bilir? şunları yaptın da yanlış oldu diyemem seni yakından gözlemlemedim ki.. Ayaklarının altında cennet olan annelerdensin inşallah, umarım bir an evvel feraha çıkarsın..

Allah sana sabır versin. Ama 19 aylık olmuş halen neden bu şekil davranıyor?
Aslında uyku düzenini ilk 1 haftalıkken sağlanması gerekirmiş. Kitaptan okumuştum. Bende kızım doğunca uyguladım. Geceleri yatak odasında uyuttum. Gündüzleri ayrı bir odada. Çünkü bebekten gece gündüz ayrımına varıyorlarmış.
Benim kızım 15 aylık oda devamlı yanında olayım istiyor. Odadan çıkayım ağlamaya başlıyor. Babası oyalıyor. Bende ilk zamanlar wc ye bile gidemezdim. eşim gelene kadar beklerdim yemek yiyemezdim. Çocukların aklı erdikçe anneye bir o kadar bağlanıyor. Onlara da hak vermek lazım.
Sanırım zamanla geçecek.
Benim doktor bitki çayları vermememi gerekirse aktardan açık papatya almamı ve kaynayan suya 2 kaşık atıp içirmemi söylemişti. Bebeği sakinleştiriyor daha doğrusu uyumasını sağlıyor.
Ben onu 3-4 aylıkken hiç uyumazsa verirdim. Şimdi öğle uykusundan önce bir kase pekmezli yoğurt veriyorum saati gelince uyuyor.
Birde uyku saatini ayarlamak da çocuğun ve senin için iyi olur. Aynı saatlerde uyutursan alışır bünyesi. Ben mesela sabah 11 de kalkar kızım öğlen 3 diyince başlar esnemeye uyuturum. 5 gibi kalkar akşam 10,5-11 de yatar. Saate alıştırırsan cidden çok rahat edersin. Birde çocuklar geceleri çok susarmış eğer iyice suyunu içememişse ondan da zırt pırt kalkarmış.
Yatmadan önce iyice içir suyunu.
Bundan başka inş. düzelir demek geliyor elimden.

huysuzluk, sebepsiz ağlama ve ayakta sallanma dışında tıpkı benim kızım..
şu anda 3,5 yaşında ve hala banyo kapısını kapattığımı duyduğu an, yanında babası dahi olsa çık diye kapıya vurur, ağlar..
etrafını algılayıp, beni ayırt etmeye başladı ve o günden sonra asla odada bir dakika dahi yalnız bırakıp çıkamadım...yemek yemek ve lavaboya gitmek için bile eve annemin gelmesini beklerdim ..
şimdi de onsuz markete, kuaföre zor giderim..en sevdiği kişiyle oynuyor bile olsa ben de gelicem diye peşimden muhakkak ağlar..
yani bu durum bizde geçmedi ne yazık ki cnm, zamanla dozu azaldı biraz...sen de bir süre daha bu şekilde yaşamaya alışmalısın..

yalnız ayakta sallama durumu çok zor senin için..bizimki hep emerken uyurdu ama emzirmeyi kestikten sonra yanına yatıp sakinleşmesini bekledim..o şekilde uyumaya alıştı..ayakta sallamak işkence olur senin için, artık kocaman olmuş bir de..
sen de koynuna alıp uyutmayı denesen, artık sallamak yok, bacaklarım ağrıyor desen, anlatsan; belki bırakır sallanmak istemeyi..
bebeğin en az iki yaşa kadar anne ile uyumasını tavsiye ediyor bazı uzmanlar..annesine tamamen doyması için..

sebepsiz ya da o an yapılması mümkün olmayan birşeyler için ağlıyorsa taviz verme...hemen ilgisini farklı şeylere çekmeye çalış...
pencereden baktır, ilgisini çekecek masallar anlat vs..

onu mutlu etmek için, onunla birlikte oyunlar oyna, saklanın, gıdıklayın, hoşlandığı aktivitileri birlikte yapmaya çalışın.....ev işleri biraz aksayabilir, yeter ki yavrular mutlu olsun...
parka-bahçeye çıkın, açık hava kesinlikle çocuklar için bir terapi gibi oluyor...oralardan da gelmek istemediği için ağlıyorsa sevdiği birşeyi almak için markere gideceğinizi söyle..alacağınız şey; sakız, kraker gibi ufak şeyler olsun...
biz anneler; olabildiğince rahat,sevecen ve doğal halimizle yavrularımıza yaklaştıkça onlar da daha mutlu olacaklardır inşaAllah cnm..
sağlıkla, mutlulukla büyüsün yavrun inşaAllah....

canim ben ogluma ne zman olumsuz bisey desem sideetle red ediyo olumsuz birseyi kabuletmiyo.daha emiyo ve artik emerken uyumuyo .mecbur saaliyorum uykusuzlukdan olsede kendisi uyumaz imkanisiz.denedim olmuyo .bi kere besigine koyup ciktim odadan besiginden aatti kendini yere kafa ustu dusdu daha o oldu cok vicdan azabi cekiyorum zaten .

canim bu dedigin oyunlari cogu zman oynuyoruz ama benm oglum okadar degisikki agalrken gozu hic birsey gormuyo resmen kirize giriyo kusuyo burnu kaniyo yok hala aglamay devam .ve istemedigi bir seyi kesinlikle yapmiyo ne zman cani isterse ozman yapiyo.en cok sevdigi sey disari cikmak zaten .ondada arabaya filan hic binmiyo ne b ebek arabasina ne de arabalara katiyyen binmiyo hep kucakda geziyo.ama 19 aylik oldu artik kucakda tasinmiyoki.oglum yurumeyi 13 aylik ogrendi.kac ay gecmis hala disarda ayagi yere deymez bi yere biraksam kendini yerlere atiyo offfff

f
Okurken inanamadım:50:
Zorlayıcı bir durum...
Kendi oğlum aklıma geldi bizimkininde bazen gıcıklığı tutar asabidir ama bu şekilde değil..
Mesela bir şey çok istiyor ben hayır diyor ağlamaktan bayılsada artık yapmıyorum önceden yapardım büyükler ağlatma bi yeri şişer derdi.Şimdi hiç bozuntuya vermiyorum başka odaya gidiyorum sonra o benim yanıma gelip sarılıyo he birde hem suçlu hem güçlü sarılırkende seni sevmiyorum anne diyor bende beni üzdüğün için seni sevmiyorum ozaman diyorum.
Çocuk yetiştirmek sağlıklı birey yaratmak gerçekten zor.
Oyun grubuna gönderin inanki oradaki bayanlar daha profesyonel yaklaşacaklardır.
Sabırlı olun lütfen bağırmamaya çalışın siz ona bağırdıkça o daha hırçınlaşacktır..

Oyun hamuru vs verin eline.

bende dun oyle bi karar aldm aglamakdan bayilsada almicam kucagima .okadar ilgincki dediklerini yasamda agliyo yapmasamda cok mutsz bir cocuk.

Çok zor Allah kolaylık versin.
Yaşına uygun olur mu bilmiyorum ama komşumuz 3.5 yaşındaki kızına gece rahat uyusun, çok uyanmasın diye anasonla rezene çayı karıştırıp içiriyor. Siz daha iyi bilirsiniz tabi ama belki işinize yarar. :26:

denicem canim insallah ise yarar teskkurler.

Rezene ve ya melisa çayı verebilirsiniz biraz. Hem rahatlatır hemde uyutur. Ama siz yinede bir pedagogla görüşün bu durumu :26:

vericem insallah canim kucukken vermisdim bitki cayi ise yaramamisdi ama tekrar denicem.nsallah buy yaz temmeli turkiye ye donucez ve ozman ilk isim iyi pedagogla gorusmek olcak insallah.

uykusunu tam alamayan çocuk huysuz ve huzursuz olur. sebepsiz ağlar.

arkadaşlarda söylemiş, milupa nın iyi geceler çayı, rezene çayı ve melisa çayı içirebilirsiniz.

uykusundan az uyanırsa huysuzluğu gidecektir.

bir deneyin...

denicem canim insallah bende boyle dusunuyorum istiyo ben onu hep ayagimda salliyim bende boyle yapmiyorum oglumda uyumuyo sonra da heop boyle huysuz isde.

evet arkadaşa katılıyorum bence de bütün huysuzluğu uykusuzluktan olabilir gece o kadar uyanıyorsa dolayısıyla uykusunu tam anlamıyla alamıyor ve huysuzluk yapıyor benim oğlum da 2 yaşında ve uykusu bölündüğü gecelerde gündüz hep bize eziyet eder ne yapsak yaranamazdık.bende oğlumu yeni memeden kestim ve o kadar rahatladık ki anlatamam oğlum birdenbire değişti gece 10 kere uyanıp üstümde tepinen ve yanımdan ayrılmayan oğlum ve uyutmak için defalarca emzirdiğim zarzor uyuttuğum oğlum sakin sakin uykusu gelince nennen diyip gidip koltuğa kendisi yatıyor ve sabaha kadar uyuyor eskiden bende tam anlattığınız gibiydim ne banyoya lavaboya bile gidemezdim ama artık öyle değil ben eşime bırakıp markete gidiyorum 1 saatliğine dolaşmaya çıkıyorum rahatlamak için gerçekten değişti herşey ...bence sütünüz artık az geliyor olabilir ve emmeye düşkün bebekler ki benim oğlum bütün gün 24 saat inmezdi üstümden emmek için şimdi anlıyorum ki süt azaldığı için ve o da sütü bulmaya çalıştıgı için yoruluyor,sinirleniyor o kadar düşkün ,huysuz,huzursuz oluyormuş ...

insallah canim bende 2-3 aya kesicem sutten insallah benimde oglum duzelir.dogru diyosun sutum gercekden azaldi ve ayni benim oglumda seninki gibi yapiyo.duzelicek insallah.

2-2,5 yaş için erken ergenlik derler. biraz sabredin geçecektir. Ama mutlaka kalabalık ortamlara gidin. Alışveriş merkezleri, parklar vs.

insallah gecer canim gidiyoruz heo oyle yerlere zaten .kucagimda gezerse hic sesi cikmiyo.

allah kolaylık versin c ocuk büyütmek çook zor...benimde oğlum var 2 yaşına giricek 1 ay sonra..vede şimdi bu okuduklarımdan sonra n ekadar şükretmem gerektiğini anladım...yani genel olarak şikayet edemem..sadece hiç bi gece deliksiz uyumuyorum diye yakınıyodum ebnde çünkü her gece 1 defa uyanır sonra yanıma alırım..o şekil sabaha kadar uyur....ama sizinkini okuyunca şükrettim halime.....acaba bi rahatsızlığımı varda sürekli uyanıyo??bence bunun üstüne gidilmesi lazım
öbür huyları için bişey diyemem...çünkü anlar adı üstünde huy..her çocuk farklı..büyüdükçe sakinleşecektir diye düşünüyorum[/QUOTE

yok canim cok sukur bi rahatsizligi ama huzursuz uyaniyo emiyo uyumaya calisiyo kendini zorluyo mizir mizir saga sola donuyo.
çok zor bir durum allah sabırlık versin..

bir komşumuzun oğlu gece sürekli uyanıyordu, pedegoğa götürdüler, kesinlikle odasını ayırın demiş, şimdi uykusu çok düzenli diyor...

siz de bir pedegogla görüşün isterseniz...

goruscem canim insallah .

Canım dışarıya parka ne kadar zamanda bir gidiyorsunuz?Bernim kızımı bakıcı hemen hemen hergün kar kış ta olsa çıkarıyor en az 10 dakka dışarda güneşte duruyor d vitamini alıyor bütün gün evde canı çok sıkılr. Hele yazın günde iki kere parka gidiyorlar 1,5 saat falan oynuyor bütün enerjisini harcıyor koşturuyor. Evde enerjisini harcayacak yer de bulamıyordur. Bence bir oyun grubu bul ayrıca şöyle top havuzu falan olanlardan onlar da işe yarayabilir enerjisini harcasın. Boya kalemi al pastel kağıt ver resim yapsın. Kitaplar al resimlere bakın. Şu çivili tahta setler var onlardan al onları yapın beraber el becerisi de gelişir. tvde caillou veya pepe seyretmeyi de seviyor benimki. benim kızım da 20 aylık canım.

ccanim bende heo cikariyorum gunce kac kez disarda gecen yaz parkda kaykayda bile kayan oglum bu zmaanlarda kucagimdan yere hic inmiyo.alciam insallah boya kalemi filan kalemle defteri cizmeyi ck seviyo.cizgi film seyretmiyo hic.sadece sevdigi bir iki sarki ve 3-5 reklamin haricinde tv izlemiyo.

papatya çayıda çok iyi geliyor diye biliyorum arkadaşım iki yaşındaki oğluna veriyordu sakinleştirici yatıştırıcı özelliği var rahatlatıyormuşş.. Allah kolaylık versin uyumayan çocuk çok zor olur bilirim bende oğlumun uykusuzluğundan çok çektim ama benimki Allahtan ağlamazdı ve kucakta durmaktan hoşlanmazdı her çocuk farklı oluyor işte ne emeklerle büyüyorlar:31:

evet canim cok zor buyuyolar bende denicem insallah caylardan tesekkurler,

Benimki 5 yaşında bende mutlu edemedim doğduğundan beri, bazı çocuklar zor karakterli oluyor. Yemek seçerler, emmezler, uyumazlar, sürekli ilgi alaka beklerler, çok takıntılı olurlar. Küvez dışında bir çok şeyi benzer yaşamışız bir çok aile yaşıyor ben çocuklar için ömür törpüsü diyenlere kızardım şimdi hak veriyorum. 3 yaşına kadar düzelmezse çocuk psikiyatristine göstermeni tavsiye ederim. Çocuğun şu an muhtemelen 2 yaş sendromunda.

Çağımız insanı artık mutlu değilmiş ya çocuklarda öyle galiba. Daha bebek yaşlarında psikologla tanışıyorlar. Ben hiç bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. İnşallah büyüdüklerinde hayırlı sağlıklı bir birey olurlarda bizlerde utanırız.

amin canim insallah/evet aynen benim oglumda karakteri cok zor.tesekkurler.

Cok zor gercekten... Benim kizim 10 aylik ama dogudugundan beri hemen hemen senin oglun gibi. Biz söyle bir uygulama yapinca biraz düzeldi. Aksam yatmadan önce her gün ayni saatte ayni seyi yapmalisin, yani mesela oglun aksam 7 bucukta yatiyorsa, saat 7 de banyo yaptir, sonra kisik isikta ve cok konusmadan veya ninni söyleyerek sakince kremle masaj yap, sonra mesela sarilarak uzan yataga ve ninni söyle. Ama hersey herzaman ayni saatte ve ayni sirada olmasi gerekiyor. Tabiki hemen düzelmiyor, ben bir 5 gün bir hafta böyle yaptim ve kizimin en azindan gece uykusu biraz düzeldi.

Allah sabir versin arkadasim, seni cok iyi anliyorm :(

amin canim saol denicem dediklerini tesekkurler.

benim kızım da 20 aylık benzer şeyleri o da yapıyo ama sizinki biraz sizi kullanıyo gibi geldi bana.
yani tek ağlamasın da istediği olsun diye yaptığımız şeyler pek hayrımıza olmuyo:((
bir de arkadaşımın oğlu da çok huysuzdu druna söylediğinde hemen demire bakalım kanda demiş ve çocukta demir eksikliği çıktı.
demir eksikliği sinirlilik ve iştahsızlığa neden olurmuş, yakın zamanda ölçtürmediyseniz bir deneyin belki sizinki de ondandır...

evet canim kullaniyo biloyo ddedigini yapicammi cok guzel kullaniyo bni farkindayim.demirine baktiriticam insallah ama istahsiz degil oglum.tesekkurler

Bebeğinizin emmemesi aklıma ilk olarak süt alerjisini getirdi, belki onu rahatsız eden bir saglık problemi vardır umarım en kısa zamanda halledersiniz..

amin canim da benim oglum emiyo

canım bi rahatsızlığı olmasın?
bizde aylık kontrollere götürdüğümüzde doktor huysuzluğundan yapıyordur,bişeyi yok diyordu.
aylarca çektim.gündüz uykusu yoktu.sabahtan akşama memede,yada kucakta gezecek.yoksa sürekli mızır mızır ağlıyordu.
çok aşırı huysuzdu.doğduğu günden beri böyleydi.
sünnet olması gerekiyormuş meğerse,sünnetten sonra rahatladı.huysuzluğundan değil darlıktan dolayı rahatsız oluyormuş.
anlayamamıştık çünkü bezini gayette güzel dolduruyordu.

Allah yardımcın oLsun zor bıse allah sabırda wersın cok zor cocugum yok ama az cok bılıorum komsularmz yengelerım akrabalarım cocuk cok yanı..sen sabırlı oL hıc kızma ona annesısın sonucta cocugun baska kımsesı yok gbı gelıodur belkı bebeklere buyuzden pesını bırakmıodur :) sen cocuk uyudugu zamn ustune oku musaıt oLdukca .. Sakınlesır belkı ..buyukcede duzelır ınsAllah senın ıcın dua edıcez..

uyku mu oda nedır arkadaslar ? haaa şu gece 23:00 sabah 08:00 arası sizin yaptıgınız etkınlıktı degılmı.ya ben unuttumda 4 senede.....
neyse saka bır tarafa bazı cocuklar huysuz oluyor benım oglumda ogleydı.2,5 yasına kadar pusetten bozma bır salıncakla uyutmaya calısırdım.taa bebekken uykusu gelırdı ve tam dalacakken gözlerini sıkıp uykusunu acardı.halada gece 2-3 kez kalkmazsak ki uyanıp annee gelsene buraya diye beni çağırıyor yanında yatıyorum.düşününki tek kişilik yatakta iki kişi....
cocuklar anne babayı ebeveyn kimsa onu kullanmayı cok ıyı basarıyor ne yazıkki.şimdi düşündüğümde ben oğluma hic hayır demediğim için,o aglıyacak dıye hep onun ıstedıgını yaptıgım ıcın en ufak degısıklıkte kıyametler kopardı.işe giderken aglıycak dıye kacarak gizli cıkardım evden daha beter yapıstı bana sıpa.sonra kacmadım evden.o aglasada cıktım ve ıse geldım.(tabı gelırken aglayan ben oldum ama orası ayrı) ama oglum aglasada yapılması gerekının yapıldıgını ogrenıyor yavas yavas.mesela benım ogluma kızarak bıseyı yaptırmak ıstedıgımde asla yapmıyor.ama guzelce soylersem daha ılımlı oluyor.cocuk dılı karmasık ve zor cozuluyor.
ve unutmakı arkadasım sen mutlu ve huzurlu olmadıgın surece ona cok ıyı bır anne olamyacaksın.... cunku zamanla sabrın ,tahamulun azalacak.o yuzden aglasada kucakta dısarı cıkarma.ha dıyelımkı dısarı cıktınız ve kucaktan ındırdıgın ıcın agladı.hemen eve gerı don.ama evdede kucagına alma.boylece ogrenecektır.kolay gelsın sana Allah yardımcın olsun.

Ayrılma anksiyetesi nedir?

Ayrılma anksiyetesi (korkusu); bebeğin kendisini koruyup kollayan, onun bakımını yapan kişinin, yani annenin yokluğunda, öz varlığının tehlikede olduğunu hissetmesidir.

Yaşamın ilk üç yılında çocuk, yaşayabilmek için bakıma muhtaçtır. O nedenle, annenin yokluğu, bu yaş çocuğu tarafından yaşamın sonu olarak algılanır ve anksiyeteye yol açar. Nitekim çocuk öz bakımını yapabilecek olgunluğa ulaşınca, annesine olan bağlanma ve dolayısıyla annesinden ayrıldığında hissettiği anksiyete ortadan kalkar.

Yaşamın ilk üç yılı boyunca, annenin sürekli sıcak, içten, koruyucu, kollayıcı davranışları sonunda kazanılan anneye bağlanma mekanizmaları, üçüncü yaştan sonra annenin kaybı ile anksiyeteye yol açmasa da, yetişkinin davranışları üzerindeki etkisini başka biçimde hissettirir.

Temel ihtiyaçları anne sıcaklığı ile anında karşılanan çocuk, bu sayede başkalarına güvenebilmenin temeline sahip olur. Aksi halde, yaşam boyu diğerlerine güvenmekte sıkıntı yaşar. Başkasına güven en zor kazanılan ama en çabuk kaybedilen duygudur. Yabancı birinin herhangi bir saldırısı üzerinde durulmaz, bu saldırı unutulur gider. Oysa güvenilen birinin en ufak bir yan bakışı, en ufak bir ters davranışı dahi asla affedilmez. İnsanın iç dünyasında silinmez izler bırakır. Çünkü güvenmek; kendini teslim etmektir. Böylesine hassas bir duygu olan güven, yaşamın ilk üç yılı boyunca anında ve sürekli bir şekilde özverili, koruyucu, kollayıcı anne davranışlarına karşılık olarak kazanılır. Aksi halde, yaşam boyu kazanılamaz. Eksikliği hep hissedilir.

Sevgilerimle,

Prof.Dr. Sabiha Paktuna Keskin

belki buyazi size yardimci olablir . ama tabi en iyi cözüm bir pedegoga görünmek

Back
X