• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

19 aylık orta parmağını ve ısaret parmağını üst üste koyuyor

aysegul302

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2025
23
5
1
29
Merhaba kızlar bebegım 19 aylık son bır haftadır sureklı orta parmağını ısaret parmağının üstüne koyuyor oyun oynarken yürürken yemek yerken sureklı yapıyor neden yaşayan var mı bunu korkmaya başladım

Eklentiler

• IMG_1181.webp
    IMG_1181.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 25
Merhaba kızlar bebegım 19 aylık son bır haftadır sureklı orta parmağını ısaret parmağının üstüne koyuyor oyun oynarken yürürken yemek yerken sureklı yapıyor neden yaşayan var mı bunu korkmaya başladım
merhaba 16 aylık kızım var. ortalama 1,5 aydır ara ara aynı bu hareketi yapıyor. aklıma hiç korkmak gelmedi kötü bir şey olcağını düşünmüyorum.
keşfetmiş aklına gelince yapıyor sanırım

merhaba 16 aylık kızım var. ortalama 1,5 aydır ara ara aynı bu hareketi yapıyor. aklıma hiç korkmak gelmedi kötü bir şey olcağını düşünmüyorum.
keşfetmiş aklına gelince yapıyor sanırım
Merhaba bılmıyorum kı bende bazı yerlerde motor gelısımı dıyor kımı Otızım dıyor kımısı dehb dıyor bende korkmaya başladım

Gerçekten artık her şey otizme yorumlanmaya başlandı. Otizmde en önemli şey göz temasıdıır. Bişey anlatırken gözünüzün içine bakar mı seslenince tepki verir mi komutları yerine getirir mi izlediği şeye tepki verir mi sevinir üzülür heyecanlanır mı etrafıyla ilgili midir bunlar en önemli kriterler. Her çocuk sinirlenebilir mesela o anda kolunu ısırdı diyelim e olabilir her kolunu ısıran otstik mi her parmağını bu şekilde yapan otistik mi her parmak ucunda yürüyen otistik mi? Oyuncaklarını olması gerektiğş gibi oynuyor ama dizmeyi de seviyor diye hemen tanı mı konmalı? Bu değerlendirmeler doğru mu gerçekten? Özellikle ADHD dikkat eksikliği ve hiperaktivite çok karıştırılıyor. Doğru değerlendirme çok önemli.

değerlendirmeler
Gerçekten çok haklısınız bu ınstagram denılen ıllet pskolojımı bozdu sureklı karşıma çıkıyor böyleyse Otızım söyleyse Otızım dıye dıye göz temeası normal ısmıne bakması bazen bakar bazen bakmaz gel dersem gelır bazen al desem alır ver desem verır bence ısmıne az tepkısı dışında Hersey ıyı çok şükür bır haftadır da bu hareketı yapıyor 24 saat nıye bılmıyorum araştırdım sonucları görünce korktum

Aynı aylardayken benim oğlum da parmaklarını öyle yapıyordu hatta ben görünce korktum diye sürekli yapmaya başlamıştı beni korkutmak için 😂 uzun süre yaptı sonra bıraktı hala ara ara parmaklarını öyle yapıp anne bak napıyorum der beni kızdırmak için. Yani eğer çocuğunuzun her şeyi normalse parmağını öyle yapmasında bir sıkıntı yoktur bence

Back
X