• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi 18 aylık bebeğime bağırırken buluyorum

Canım canım çoğu böyle biliyor musun. Öyle babasına bırakıp giden anneler çok nadir. Zaten neden böyle gerginsin işte her şeyi kendin hallediyorsun ondan. Benimkide asla altını değiştirmez. Şiödi çok bilmişler konuşur sen alıştırmadın bırakmadın vs . Yahu adam açıkca diyor yapmam diyor. Bende bunu bile bile bırakıp çay içmeye mi gideyim kaka bu uyku gibi değil ki be zaman yapar belli olmaz. Hiç çocupu olmayan arkadaşım bana bırak çık ne olacak diyor. İşte insanlar böyle sınanmadoğı konu üzerine konuşmak çok basit. Benimkide telefon tv koyar önüne bak bende duruyor der. Bende sadece yemek yedirirken ya da yemek hazırlayacaksaö tv açmak istiyorum vaktim olsa yemek temizlik olmasa zaten yorulmayacağım oturup oynarım çocuğumla
Evet bir kaç kez iş yaparken kızım altını kirletti, değiştirir misin işim var şu an dedim. Ben nasıl değiştireyim, değiştirmem dedi. Yemeğini hazırlarım, sen yedirir misin bugün derim bu yaşta çocuk löp löp ağız açmıyor zaten. Uzatır kaşığı almazsa bana bağırır yemiyor bu gel yedir diye. Birkaç kez kez biraz dışarı çıkıp yürümek istiyırum sadece bir saat ilgilenir misin diyorum. Ben bakamam durduramam diyor bütün bunlara rağmen insan olanlara gözünü kapatıp nasıl çıksın. İnsanlar, insalarımız çok önyargılı maalesef… konuşmak, anlatmak fayda etmiyorsa silah dayayıp çocuğunla ilgilen diyemeyiz. Sanki hiçbir şeye ses çıkarmıyoruz, olan bütün durumları kabulleniyoruz sanıyorlar. Ben odadan çıkar çıkmaz adam açıyor tv ya da telefon izletiyor sırf sesi çıkmasın diye ne yapabilirim ki, ona nasıl bırakabilirim.

Dışarda değil maddi durumunuz varsa bu alışveriş merkezlerinde oyun alanları var oralara götürüp enerjisini atmasını sağlayabilirsiniz aksamda eşiniz 1-2 saat size dinlenme alanı açsın durumu güzelce anlatın yardımcı olacaktie
Benim arabam yok avm ler evimize çok yakın değil toplu taşıma binemiyoruz çünkü kızım arabada birbirine katıyor haftasonları götürüyoruz avm ye
Eşimin alan açna konusunu artık bıraktım çünkü kızımız doşduğundan beri dil dökmekten yoruldum kendi yaptığı normalmiş gibi yardım istediğim için hep talepkar ve tahammülsüz durumuna düşüyorum keşke fayda etse ama etmedi

Evet bir kaç kez iş yaparken kızım altını kirletti, değiştirir misin işim var şu an dedim. Ben nasıl değiştireyim, değiştirmem dedi. Yemeğini hazırlarım, sen yedirir misin bugün derim bu yaşta çocuk löp löp ağız açmıyor zaten. Uzatır kaşığı almazsa bana bağırır yemiyor bu gel yedir diye. Birkaç kez kez biraz dışarı çıkıp yürümek istiyırum sadece bir saat ilgilenir misin diyorum. Ben bakamam durduramam diyor bütün bunlara rağmen insan olanlara gözünü kapatıp nasıl çıksın. İnsanlar, insalarımız çok önyargılı maalesef… konuşmak, anlatmak fayda etmiyorsa silah dayayıp çocuğunla ilgilen diyemeyiz. Sanki hiçbir şeye ses çıkarmıyoruz, olan bütün durumları kabulleniyoruz sanıyorlar. Ben odadan çıkar çıkmaz adam açıyor tv ya da telefon izletiyor sırf sesi çıkmasın diye ne yapabilirim ki, ona nasıl bırakabilirim.
Yani artık çpcuk yapmışsınız bunun dönüşü yok ama çocuktan önce fikri neydi her şeyi sen mi yapacaktın da şiödi böykr rahat. Benim eşim seninkine kıyasla daha iyiymiş ama asla yetmiyor ki senin işin daha da zor. Bizde eşim çok çocuk istiyordu ben birazds bundan dolayı kızıyorum madem bu kadar çok istedin onu yapamam bunu yapamam deme şansın yok. Kafadan midesi bulanıyormjş ee bizimki de mide napalım yani

Benim arabam yok avm ler evimize çok yakın değil toplu taşıma binemiyoruz çünkü kızım arabada birbirine katıyor haftasonları götürüyoruz avm ye
Eşimin alan açna konusunu artık bıraktım çünkü kızımız doşduğundan beri dil dökmekten yoruldum kendi yaptığı normalmiş gibi yardım istediğim için hep talepkar ve tahammülsüz durumuna düşüyorum keşke fayda etse ama etmedi
Sen mutlaka bir oyun gruplarına bak hangi ildesib bilöiyorum ama anne çocuk oyın grupları oluyor inşallah faydasını görürsün

Yapacak bir şey yok bi kere olmamış demek ki kontrol edemiyor gücü yeten yetene meselesi. Herkesin kendi kızı yavrusu bana ne konu açıyorsa herkes aynı fikirde olmak zorunda mı? Bu zorlukları bilerek doğurmuyor muyuz kocaya diş geçirmeyince hıncını bebeden çıkar böyle şey olmaz o yavru anneden azarı yiyince yine gidip anneye sarılıyor anne çünkü bu güvenli liman bu ilişkiyi mahvetsin ne önemi var bi yerde koca kadın var bi yerde bebek. Geçen annemle tartıştım oğlum yan odada uyuyor sesim vs yükselmedi ama annem ağladı ben de sert konuştum bebeğim bunu bile anladı gece uykudan zıpladı korktu çünkü. O yavru 1 haftadır ne yaşıyor
Tamam en mukemmel anne sizsiniz, kutlariz. Bu empatiden yoksun biri oldugunuz gercegini degistirmiyor. Destek olmaktan cok karsinizdakini daha delirtiyorsunuz. Elestirmeninde bir dozu var. Millet konu aciyor diye her agzimiza geleni soyleyecek degiliz. Azicik dozunuz, sınırınız olsun ya.

Yani artık çpcuk yapmışsınız bunun dönüşü yok ama çocuktan önce fikri neydi her şeyi sen mi yapacaktın da şiödi böykr rahat. Benim eşim seninkine kıyasla daha iyiymiş ama asla yetmiyor ki senin işin daha da zor. Bizde eşim çok çocuk istiyordu ben birazds bundan dolayı kızıyorum madem bu kadar çok istedin onu yapamam bunu yapamam deme şansın yok. Kafadan midesi bulanıyormjş ee bizimki de mide napalım yani
Evet benim eşimde çocuk diye kafayı yiyordu ama çocuk olunca tek başıka bu kararı vermişim ve sadece bana aitmiş gibi davranıyor ve inanır mısınız 2. yi ne zaman yapacağız diyor sadece yapımında emeğin olan bişey için bu istek niye diyorum tövbe artık çocuğa diyorum en güzel şeyi bile bana zehir ediyorsun diyorum

bazı yorumlar cidden komik. Tek başına, hastayken uykusuzken, mutsuzken çocuk bakmak ne demek bilmeyen insanların rahat rahat ahkam kesmesi kadar boş birşey yok. Çocuk bu bi bağırdın diye travma yaşamaz abartmayın. Hepimizin ailesi çocukken bağırıyordu bizlere ve onları şu an çok seviyoruz. Çocuklar herşeyi bilerek doğmuyor sonuçta gerektiğinde kızmak da eğitimin bi parçası. Şımartılarak büyüyen çocukların okul ve yetişkinlik hayatlarında sürekli sorun çıkıyor.

9 aylik bebegim var, 8.ay hayatimin en korkunc donemiydi. Bebegim hep uysal, aksam 20.00 gibi yatip sabah kalkan bir bebekti. Tatillerde de, disarida da hic sorun yasamamistim. O donemleri yasayan anneler icin konusmasi cok kolay. Son 1 ay bebegim tamamen degistiz ne uyku bildi, ne istah, surekli ciglik cigliga yerinde duramiyor. Bana zaten ekstra bagimli hale geldi. Tuvalete bile gitmeye imkanim olmuyor. Esim 2 aydir rahatsizligi nedeniyle tedavi goruyor, okadar tek kaldim ki. Insanin elinde degil bunaldigim, tahammul seviyemin tukendigi zamanlar cok oldu. Benimde sesimi yukselttim zamanlar oldu. Bazen oyle bir isiriyor ki canimin acisina anlik refleks bagiriyorum. Bunun beni kotu bir anne yapmadiginin farkindayim. Insaniz, duygularimiz var, anneyiz diye sonsuz sabir icinde olacak degiliz. Keske olsak. Gereksiz yorumlari ciddiye alip caninizi daha cok sıkmayin. Benimkide bebek arabasinda artik durmuyor ama yine de bir sekilde hergun cikartmaya calisiyorum. Emzik benim en buyuk kurtaricim. Eger daha kotuya gittigini dusunuyorsaniz psikolojik bir destekte alabilirsiniz ama cozum bu degil. Sizin nefes almaya, kendinize alan acmaya ihtiyaciniz var. Esinizde bitiyor is malesef. Onunla bir cozum bulmaniz gerekecek.

Evet benim eşimde çocuk diye kafayı yiyordu ama çocuk olunca tek başıka bu kararı vermişim ve sadece bana aitmiş gibi davranıyor ve inanır mısınız 2. yi ne zaman yapacağız diyor sadece yapımında emeğin olan bişey için bu istek niye diyorum tövbe artık çocuğa diyorum en güzel şeyi bile bana zehir ediyorsun diyorum
Böyle bir adama 2. Çocuk aman diyim sağlığınızdan olursunuz çocuklar da perişan olur dikkatli korunun. İyi bir baba değil malesef.

Çocuk olmadan zorluğu görmüyoruz buna rağmen hala istiyorsa eşinde pek anlayışlı değil ama çocuk bakmak çok zor bişey olan hep bize olıyor

Çocuk olmadan zorluğu görmüyoruz buna rağmen hala istiyorsa eşinde pek anlayışlı değil ama çocuk bakmak çok zor bişey olan hep bize olıyor
Anlayışlı değil zaten olsa biraz destek olurdu. Çocuk oldu sonra ben ne yaparsam yapayım o ihtiyaçlarını alsın yeter kafasında.

9 aylik bebegim var, 8.ay hayatimin en korkunc donemiydi. Bebegim hep uysal, aksam 20.00 gibi yatip sabah kalkan bir bebekti. Tatillerde de, disarida da hic sorun yasamamistim. O donemleri yasayan anneler icin konusmasi cok kolay. Son 1 ay bebegim tamamen degistiz ne uyku bildi, ne istah, surekli ciglik cigliga yerinde duramiyor. Bana zaten ekstra bagimli hale geldi. Tuvalete bile gitmeye imkanim olmuyor. Esim 2 aydir rahatsizligi nedeniyle tedavi goruyor, okadar tek kaldim ki. Insanin elinde degil bunaldigim, tahammul seviyemin tukendigi zamanlar cok oldu. Benimde sesimi yukselttim zamanlar oldu. Bazen oyle bir isiriyor ki canimin acisina anlik refleks bagiriyorum. Bunun beni kotu bir anne yapmadiginin farkindayim. Insaniz, duygularimiz var, anneyiz diye sonsuz sabir icinde olacak degiliz. Keske olsak. Gereksiz yorumlari ciddiye alip caninizi daha cok sıkmayin. Benimkide bebek arabasinda artik durmuyor ama yine de bir sekilde hergun cikartmaya calisiyorum. Emzik benim en buyuk kurtaricim. Eger daha kotuya gittigini dusunuyorsaniz psikolojik bir destekte alabilirsiniz ama cozum bu degil. Sizin nefes almaya, kendinize alan acmaya ihtiyaciniz var. Esinizde bitiyor is malesef. Onunla bir cozum bulmaniz gerekecek.
O kadar haklısınız ki insan desteğe ihtiyaç duyuyor aynı evin içinde kim var sadece eşi ondan destek bekliyor en azından eşim destek olmuş olsa tüm gün her şeye tahammül ederim derim ki akşam eşim gelecek ben de dinleneceğim ama dinlenebildiğim hiçbir anım yok sadece kızım uyudugunda gece uykusuna yattığında tabii sadece sorumluluğumuz çocuk bakmakla da bitmiyor tahmin edersiniz çocuğuyla ilgilenmeyen bir insan evin işlerinde de çok yardımcı değil hatta hiç değil aksine sadece dağıtır bugünler de geçecek elbet ama artık zorlamaya başlıyor

Dışarı Cikin kötü Hava yoktur uygunsuz giysi vardır , hem dısarda bagıramıyorsunuz elalem ne der diye :) biz çareyi öyle bulduk

Back
X