Merhaba dün kontrolde bebeğimde böbrekte genişleme tespit edildi 19 haftalık. Böyle bir durum başına gelen oldumu ? Çok üzüldüm doktor genetik bir sıkıntı olabilir dedi. Güvendiğim bir doktordu. Ankara’da yaşayanlar arkadaşlar varsa da bana perinatolog önerisinde bulunabilirlermi?
Detaylı usg daha yapılmadı ben zaten perinatoloji takipliyim rutin bir muayenede farkedildidetalı usgde mi çıktı?
bazen bebeğin mesanesi doluysa böbrekte genişleme görülebiliyor. baska bir belirti yoksa endişelenmeyinDetaylı usg daha yapılmadı ben zaten perinatoloji takipliyim rutin bir muayenede farkedildi
Şuanlık birşey denmedi inşallah öyle olurbazen bebeğin mesanesi doluysa böbrekte genişleme görülebiliyor. baska bir belirti yoksa endişelenmeyin
benim kızımda da ultrasonda böbrekte bu tarz bi sorun görmüştü doktor. bunu takip edeceğiz ve doğar doğmaz hemen ultrasonla bakılacak dedi. dediği gibi yapıldı, bi sıkıntı görülmedi. sonradan 2 kez daha baktırdık yine normal görünüyordu.Merhaba dün kontrolde bebeğimde böbrekte genişleme tespit edildi 19 haftalık. Böyle bir durum başına gelen oldumu ? Çok üzüldüm doktor genetik bir sıkıntı olabilir dedi. Güvendiğim bir doktordu. Ankara’da yaşayanlar arkadaşlar varsa da bana perinatolog önerisinde bulunabilirlermi?
Detaylıya girmedim ona üniversite hastanesinde gireceğim eğer orda da bu sorunu görürlerse çok abartacaklarına eminimbenim kızımda da ultrasonda böbrekte bu tarz bi sorun görmüştü doktor. bunu takip edeceğiz ve doğar doğmaz hemen ultrasonla bakılacak dedi. dediği gibi yapıldı, bi sıkıntı görülmedi. sonradan 2 kez daha baktırdık yine normal görünüyordu.
bazen bence ultrasonda yanılabiliyor doktorlar. umarım sizin de bi sorun olmaz.
detaylıya girdiniz mi?
karnınızdaki bebeğe yapabileceğiniz bir şey yok maalesef, kendinizi üzerek strese sokarak geçirmeyin hamileliğinizi.Detaylıya girmedim ona üniversite hastanesinde gireceğim eğer orda da bu sorunu görürlerse çok abartacaklarına eminim
İnşallah öyle olur lütfen dua edin sizinki gibi olsun bizimdekarnınızdaki bebeğe yapabileceğiniz bir şey yok maalesef, kendinizi üzerek strese sokarak geçirmeyin hamileliğinizi.
doğumdan sonra hemen kontrol ettirirsiniz. belki de bizimki gibi hiçbişey çıkmayacak.
Bnde 20 haftalık şuan bugün gıttım bırı 30 mm e kadar cıkmıs dıgerı ise 24 mm kafayı yiycem aldırın dedıler çocugu ben aldırmak istemiyorum ama naocm bilmiyorum hocbır doktor ıyı bısey demiyorDetaylıya girmedim ona üniversite hastanesinde gireceğim eğer orda da bu sorunu görürlerse çok abartacaklarına eminim
Tek bulgu bumu sizde deBnde 20 haftalık şuan bugün gıttım bırı 30 mm e kadar cıkmıs dıgerı ise 24 mm kafayı yiycem aldırın dedıler çocugu ben aldırmak istemiyorum ama naocm bilmiyorum hocbır doktor ıyı bısey demiyor
Evet herşey tam dı hıc bır sıkıntı yok tu detaylıda ama işte böbrek baya genişlemıs yarın bızden karar bekliyorlarTek bulgu bumu sizde de
Tek bulgu buysa bir sıkıntı olmayabilirmiş cinsiyeti ne bebeğinEvet herşey tam dı hıc bır sıkıntı yok tu detaylıda ama işte böbrek baya genişlemıs yarın bızden karar bekliyorlar
Erkek bebek ama baya büyüme var ya üç hafta içinde 12-14 mm den 24 30mm e ckktı böbrek sıkıntısı çeker dedıelrTek bulgu buysa bir sıkıntı olmayabilirmiş cinsiyeti ne bebeğin
erkek bebeklerde geçebiliyormuş bu durumErkek bebek ama baya büyüme var ya üç hafta içinde 12-14 mm den 24 30mm e ckktı böbrek sıkıntısı çeker dedıelr
Evet geçer bnm kızımda da var dı şuan 3 yasında şu anlık sıkıntı yok ama bu çok fazla ve ayına göre çok genısleme olduğunu soyledıler bu gıdısle böbrek naklı beklersinız dedı bugün bıze napıcagımızı bilmiyorum açıkcasıerkek bebeklerde geçebiliyormuş bu durum
Ya canım doktorlar çok acımasız konuşabiliyorlar bazen en kötüsünü söylemek zorundalar onlarda ama tek bu bulgu varsa bence sabırla bekleEvet geçer bnm kızımda da var dı şuan 3 yasında şu anlık sıkıntı yok ama bu çok fazla ve ayına göre çok genısleme olduğunu soyledıler bu gıdısle böbrek naklı beklersinız dedı bugün bıze napıcagımızı bilmiyorum açıkcası
İnşallah ya tek istegım o ama çok korkuyorum esım doğarsa çocuğa yazık ederler her yerını keserler dedı nasip degıl faln dedı ama bn hala aldırma taraftarı değilim umarım her sey yoluna gırer duanızı bekliyorum çok teşekkür ederim bu arada ☺Ya canım doktorlar çok acımasız konuşabiliyorlar bazen en kötüsünü söylemek zorundalar onlarda ama tek bu bulgu varsa bence sabırla bekle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?