19 haftalık hamileyim ve doğumdan çok korkuyorum düşünmekten kaç kere uçuk çıkardımne yapmalıyım...??
mrb kader arkadaşımilkdoqumun heralde bende ilk doqumumda öleydim nası bişeyle karşılaşacaqımı bilmiodum sürekli sezeryan vidyoları normal doqumlar falan internette araştıra araştıra kafayı yedim bende ve doqurcaqım gün çocuk kilolu olduqundan sezeryana aldılar ameliyat odasına girdiimde çok sinirliydim aqlıodum sonra yatırdılar hop uyudum ve 15 falan geçmiş hemen uyandım ve herşey bitmiş bu kadar basit o kadar acı çektimki sezeryana giricem diye sonra kendime güldüm sonuçta normal doqumda yapıcaksan o qün katlanıcaksın kendine eziyet etme kaçarın yok kabullenmeye bakıcaksınki o düşünce seni ürkütmesin şimdi 2.hamileyim 33 haftalıqım ve ikiz bekliorum şimdi hiiçkafama takmıorum geçenlerde rüyalarıma bile girdi ama kendime eziyet başka bişi deil kendi kendine moral vericeksin başka türlü olmaz:)
cnm bende 3 hafta önce sezaryenle bebeğimi kucağıma aldım.
normal istiyodum ama bebek dönmediği için sezeryane aldılar. ama ben sezaryende
o kadar acı çektim sonrasında o kadar ağrım oldu ki anlatamam.
hemen yürüyüp ayağa kalkanlar da vardı ama benim neden o kadar canım yandı,
normal doğum sancısını da cektim öncesinde ama sezaryen daha kötü geldi bana.
sende nasıl olmuştu?
19 haftalık hamileyim ve doğumdan çok korkuyorum düşünmekten kaç kere uçuk çıkardımne yapmalıyım...??
şuan herşey için çooook erken, doğumu düşünmeyip hamileliğini en güzel şekilde geçirmelisin.
insan hayatında kaç kere bu muhteşem duyguyu yaşar ki...
bak bana son 3 günüm ve ben burda vakit geçiriyorum..
hemde benimki zorunlu sezeryan.. kafaya taksam, aman şöyle aman böyle desem neye faydası olacak ki..
bugünlerinin değerini bil....
bence korkma bi sorun olmadıkça erken doğum da olmaz zaten öle erken doğum riskin varsa eğer doktorun sana söyler...
hiç bir sorun yok şimdilik herşey normal gidiyor ama içimde bir korku işte bi kaç doğum hikayesi okudum erken doğum yapan etkilendim sanırım
ya evet de bazen kendimi harika hissediyorum bazen de bebek oradan nasıl çıkar diye düşünüyorum bide acıya hiç dayanıklı değilim adet agrılarım bile çok şiddetli benim dayanamayıp ağlıyodum her adet döneminde hastaneye taşınıyordum iğne vs. falan ki doğum sancısı daha çok diyorlar daha çok erken ama yolun yarısındayım bu güne nasıl geldim bilmiyorum hemen geçti önümdeki 4 buçuk ay da böyle gececektir öyle tahmin ediyorum ne kadar düşünmeyeyim desemde insan düşünebiliyor
canım adet sancında hastanelik oluyosan ondan fazlası değildir doğum sancısı da.
sen yine de rahat ol.. zaman ne getirecek bilinmez..
Hayırla sağlıkla kucağına alman dileğiyle..
cnm bende 3 hafta önce sezaryenle bebeğimi kucağıma aldım.
normal istiyodum ama bebek dönmediği için sezeryane aldılar. ama ben sezaryende
o kadar acı çektim sonrasında o kadar ağrım oldu ki anlatamam.
hemen yürüyüp ayağa kalkanlar da vardı ama benim neden o kadar canım yandı,
normal doğum sancısını da cektim öncesinde ama sezaryen daha kötü geldi bana.
sende nasıl olmuştu?
doğru diyorsun zaman ne gösterecek bilinmez doğumdan korkuyorum ama bebeğimi ultrasyonda her gördüğümde çok mutlu oluyorum salı günü ayrıntılı ultrasyona gircem umarım cinsiyeti de öğrenirim :)
canım umarım ayrıntılı ultrasonunda hrşey normal çıkarda sen yine de doğumdan korkmaya devam edersin.yolunda gitmeyen bişeyler olunca bir an tüm korkuları geride kalıyor insanın..hamileliğin tadını çıkar bence.hem normal doğum sancısı öyle birden bire filmlerdeki gibi dayanılmaz hale gelmiyor.uzun bir sürece yayılıyor.saatte bir hafif hafif gelmeye başlıyor dayanılmaz hale gelene kadar aradan saatler geçiyor.zaten o çok sıklaştığı anlarda sen doğum masasında oluyorsun ve yarım saat içinde bitiyor her şey..ama kendini korkuya alıştırırsan ilk sancın geldiği an kalbin sıkışır nefesin daralır gibi hissedersin.tamamen psikolojik..hem o sancıların minik bebeğinin seninle arandaki sıvı oksijen alımını kesip kendini dış dünyanın havasına hazırlık sancısı olduğunu çıkarma aklından.kötü bir şey değil anlayacağın.onun sağlıklı nefes alması için gerekli o sancılar.anneler bebekleri için tüm zorluklara katlanırlar öyle düşün
evet inşallah herşey normal çıkar çok dua ediyorum ona birşey olacak diye çok korkuyorum.Doğumu da artık fazla kafaya takmıyorum sadece 4-5 saat çekeceğim birsey hatta annem de senin dediğin gibi dedi son 1 saat sıklaşıyo sancı sonra zaten bebek geliyo dedi bi saat ne ki hemen geçer diye düşünüyorum. ikili testi yaptırmamıstım geçen hafta 3 lü test için kan verdim salı günü hem kan sonucunu alacagım hemde ayrıntılı ultrasyona gireceğim çok tedirginim şimdiye kadar herşey yolunda doktorum saglıklı bebeğimin oldugunu söyledi ama korkuyorum 3 lü testten birsey çıkar diye...
dogumdan korkmayan mı varrr Allah askınaa:)))
norma dogum kokuorum sezeryan ıstemıyorum dıyorsunda baska bır dogum seklı ıcat edılmedı guzelım:))
bende cok fısıorum vee epıdural sezeryan ıstıyorum..
koru korune normal dogum savunuyorlar polyanacılıktan baska bırsey degıl bence..
sezeryanında cok avantajları var normal doguma oranla..
cınsel hayat
rahımde sarkma genıslem problemlerı olmaması
vajınal kesı olmaması(varsın gobıs kesılsın)
bebek ıcın en rısksız yontem
aglamadan sılanmadan bagırmadan tadını cıkara cıkara dogum yapman konforlu yanı
ılerde ıdrar kacırma problemı yasamama
ıllakı sezeryan sonrası acılar olcak elbet..bırazcık dıs sıkılacak..
normal dogumun 20 kemıgın bırden kırılmasındakı acıyla es deger bır acıya denk geldıgını bılıyorum en azından..agrı esıgı dusuk bırı olarak normal dogum dusunmuyorum ıstemıyorumda:)))
normal doguranlarıda tebrık etmek lazım tabı o nasıl bır dayanma gucudurr:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?