- Konu Sahibi benbirtaneyim
benim için hayaldi. belki burdaki bir çok insan için hayal gibi hedefine ulaşmak. ulaşmayı bırakın yaklaşmak bile. ben yaptım bilerek ve isteyerek başardım. bundan tam 4-5 ay önce ben 83 kiloydum. inanılır gibi değil üzerimde 19 kilo bir yük taşıyormuşum. ben nasıl mı bu hale geldim hepimiz biliyoruz bunları anlatmaya gerek yok önemli olan nasıl karar verdim ve nasıl uyguladığım kısmıydı. kendimden ve hayattan o kadar sıkılmıştım ki hele insanların bakışlarından laflarından ben bu değilim biliyordum ama olmuyordu işte. kıyafetlerim bile üstüme tam olmuyor ne giysem sıkmaya başlamıştı. pantolonla oturmak bile zordu. o kadar çok çabalıyordumki çabaladıkça batıyordum saki bir gün karar verdim dedim bu böyle olmaz gidecek bu kilolar önce evde yediklerime dikkat ettim baktım veriyorum dedim bu işi daha sağlıklı ve disiplinli hale getireyim. bir gün hastaneden randevu aldım ilk önce dahiliyeye gittim test sonuçlarım normal çıktı. herşeyim normaldi ve diyetisyene yönlendirildim.diyetisyenim o kadar tatlı bir bayandı ki anlatamam size bana özel bir diyet hazırladı ben ne istersem onları koydu. bir sürü yasaklı şey vardı ben hepsine uydum kilolar üçer beşer gittiler. spor yaptım lessie teyze var bilirsiniz onunla az yürümedim. bolca su içtim wcden hiç çıkmadım. birileri al yer misin dediğinde yok hayır demeyi bildim irademi kullandım anlayacağınız. kiloları vermeye başladıktan sonra istediğim herşeyden azar azar yiyorum. 6-7den sonra meyve dışında bişey yememeye özen gösteriyorum. benim sadece 9 kilom kaldı elimden gelen herşeyi yapıyorum 9 kilo o kadar az görünüyorki gözüme verdiğim kilolar yanında hiç. hayatta hiç birşeye imkansız gözüyle bakmayın insan isterse yapar istersek yaparızz :)
bu uygulamaya çalıştığım menüm yurt ve eve göre değişiklik gösteriyor
sabah
domates salatalık yeşillik
5zeytin
1dilim peynir
1yumurta ( olduğunda)
1dilim ekmek
ara meyve
öğlen
yurtta 1 bardak süt ve 6yk gevrek
evde 4yk sebze yemeği etsiz
1 bardak ayran
1dilim ekmek
ara meyve
akşam
yurtta ne çıkarsa yiyorum ama sebze çıkarsa 1 kepçe veya et 2 köfte kadar ,çorba 1 kepçe, yoğurt veya salata , 1 ekmek
evde 1kase çorba , 2 köfte kadar et yoğurt veya salata , 1dilim ekmek
ara
1meyve veya süt
80kilo civari fotoğrafım.
kızlar 75 kiloki halim
69.7
63.9
bu uygulamaya çalıştığım menüm yurt ve eve göre değişiklik gösteriyor
sabah
domates salatalık yeşillik
5zeytin
1dilim peynir
1yumurta ( olduğunda)
1dilim ekmek
ara meyve
öğlen
yurtta 1 bardak süt ve 6yk gevrek
evde 4yk sebze yemeği etsiz
1 bardak ayran
1dilim ekmek
ara meyve
akşam
yurtta ne çıkarsa yiyorum ama sebze çıkarsa 1 kepçe veya et 2 köfte kadar ,çorba 1 kepçe, yoğurt veya salata , 1 ekmek
evde 1kase çorba , 2 köfte kadar et yoğurt veya salata , 1dilim ekmek
ara
1meyve veya süt
80kilo civari fotoğrafım.

kızlar 75 kiloki halim

69.7

63.9

Son düzenleme: