• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

19 yasındaki kızım hamile ne yapıcami bilmiyorum

Konuya hiç mi hiç inanmadım. Kız hamile ve kayıp, anne de KK'ya konu açayım demiş :ssz: Anneler cevap versin, bu durumda bırak KK'yı, internet aklınıza gelir mi? :ssz:

Konu fake tamamda ozaman niye yorum yapıyorsun? Ben neyapacağımı bilemediğim için sizden akil ve moral danışmak için buraya yazdım ama inanmıyorsanîz ben neyapayım?

Babasına ben değil kendisi söyledi zaten anlayamıyorum zaten kızımla konuştum parada yollarım ve sahip çıkarım ve tekrar söylüyorum bana nerde olduğunuda ne yapacağınıda söylemiyor kızına sahip çık demesi kolay telefonlarıma dahi çıkmıyor bende olaylar yatışsın diye bekliyordum ama bilmeden konuşmak kolay tabii..

kaldığı bir yer vardır mutlaka hani kendi evi yurdu falan? geldim deyin şehrine baskı yapın sizi sokakta koyacak değil ya siz de üstüne gidin bence

Neden otobüse atlayıp yanına gitmiyorsunuz? Hem ne şartlarda yaşadığını görmüş olursunuz hem de destek olduğunuzu belli etmiş olursunuz. Bana da biraz geniş geldiniz kusura bakmayın. Facebook profiline falan bakıp sevgilisinin kim olduğunu bulup konuşabilirdiniz şimdiye kadar. Bu kadar zamanda baya yol katedilirdi.
Eşinizden bu kadar korkmayın. Size sert çıkarsa anne olduğunuzu hatırlatın biraz da sizin sesiniz çıksın. Bütün cefasını siz çekin bir hatada babalar esip gürlesin ne güzel iş.

Burada herkes gencecik bir kızın ve bebeğin geleceğinden endişe ettiği için sizi bir şeyler yapmanız için itekliyor. Yoksa sizi linç etme meraklısı değil kimse.

Teşekkür ederim gerçekten şu yorumların içinde tek pozitif olan sizinkisi.
Hem ben ne olursa olsun zaten kızımın arlasındayım oda bunu biliyo zaten telefonlarıma çıksa doğru düzgün olayı anlatsa ben elbet yanında olurum beni korkutan hep kocamın tepkisi oldu öldürürüm döverim diyen bir adama illada kızım bu eve gelicek diyemem gizli saklî yardım etmeye çalışıyorum

orası işin kritik noktası eşinizi siz tanıyorsunuz. yumuşar mı yumuşamaz mı nasıl yumuşar orası sizin bilebileceğiniz kısım. anlaşılan sert mizacından vazgeçmeyecek. evlattır biraz geçsin yumuşayacaktır. şimdilik gizli gizli konuşun kızınızla. kızınız zaten farklı bir şehirde onun orada kurduğu farklı bir hayat vardır zaten merak edecek bir şey yok. siz ona bir mesaj atın. onun konuşmak istememesini anladığınızı ama ondan habersiz kalmaktan dolayı çok endişe duyduğunuzu belirtin. neyi ne kadar konuşmak istiyorsa o kadar konuşabileceğini söyleyin. daha fazlası için baskı yapmayacağınızı söyleyin. kararını verdikten sonra size bildirmesini söyleyin. karar her ne ise onun yanında olduğunuzu söyleyin.

Kızınızın yakın arkadaşları kim tanıyormusunuz iletişim kurmaya çalışın onlarla

Konu fake tamamda ozaman niye yorum yapıyorsun? Ben neyapacağımı bilemediğim için sizden akil ve moral danışmak için buraya yazdım ama inanmıyorsanîz ben neyapayım?
Bu durumda yapılacak belli zaten, kızı ne yapıp edip bulmak. Ama sen millete laf yetiştiriyorsun. Enteresan. :ssz:

Neden otobüse atlayıp yanına gitmiyorsunuz? Hem ne şartlarda yaşadığını görmüş olursunuz hem de destek olduğunuzu belli etmiş olursunuz. Bana da biraz geniş geldiniz kusura bakmayın. Facebook profiline falan bakıp sevgilisinin kim olduğunu bulup konuşabilirdiniz şimdiye kadar. Bu kadar zamanda baya yol katedilirdi.
Eşinizden bu kadar korkmayın. Size sert çıkarsa anne olduğunuzu hatırlatın biraz da sizin sesiniz çıksın. Bütün cefasını siz çekin bir hatada babalar esip gürlesin ne güzel iş.

Burada herkes gencecik bir kızın ve bebeğin geleceğinden endişe ettiği için sizi bir şeyler yapmanız için itekliyor. Yoksa sizi linç etme meraklısı değil kimse.
Bir anne olduğunuzu varsayarak yazıyorum kendinizi benim yerime koyun böyle bisey sizin basınıza gelse yerini öğrenmeye çalışîp daha sonra yanına giderdiniz dimi bende aynısınî yapmaya çalışıyorum tūm bu genişliğim kîzımın yerini söylememesinden

bence yaşadığı şehri basmaya kalkmayın. kızın üstüne gitme şu an psikolojik olarak iyi olduğunu sanmıyorum onun da. sesini duydun iyi olduğunu öğrendin tamam. ne zaman isterse kendi gelecektir sana. sen ona destek olduğunu bildir ve bekle. üstüne gitmek kovalamak zorla onu bulup yakasına yapışmak hiç bir şey kazandırmayacak.
ne zaman görüşmek istese görüşebileceğinizi söyleyin bir de. hazır olduğu anda size gelecektir tekrar.

Kusura bakmayın arkadaşlar ama bazılarının tutumunu anlayamadım , 1. 19 yaşında evladı olan insan büyük olasılıkla bir çoğumuzdan büyük bir insan , hitap ederken '' sen '' sen'' demek saygısızlıktır.
2. zaten derdi kendini aşmış belki de konuşup akıl alacağı kimsesi olmayan bir hemcinsinize ' sahte fake '' demek şu mübarek günde ne derece doğru? öyle düşünüyorsanda düşüncende kalsın arkadaşım ! kadın bir de sizi inandırmaya mı çalışsın?

Düşündünüz mü ya face değilse! ve siz yardım isteyen birini yalancılıkla suçlayarak şu günde günah alıyorsanız?? yapmayın sinir oldum !

bence siz bir an evvel pc karssından kalkıp harekete gecin. kızınızın yakın arkadaslarına ulasmaya calısın durumdan bahsetmeden, babasıyla tartıstığını söyleyin en fazla. bir de keske esiniz kızınızı evden attığında peşinden cıkıp gitseydiniz

Bence hiç üzülme sen yapman gerekeni yapmışsın bundan sonrası kızina kalmiş bişey o yardım isterse edebilirsin istemezsa pek bişey yapamazasın

bence yaşadığı şehri basmaya kalkmayın. kızın üstüne gitme şu an psikolojik olarak iyi olduğunu sanmıyorum onun da. sesini duydun iyi olduğunu öğrendin tamam. ne zaman isterse kendi gelecektir sana. sen ona destek olduğunu bildir ve bekle. üstüne gitmek kovalamak zorla onu bulup yakasına yapışmak hiç bir şey kazandırmayacak.
ne zaman görüşmek istese görüşebileceğinizi söyleyin bir de. hazır olduğu anda size gelecektir tekrar.

Teşekkür ederim banada en doğrusu böyle gibi geliyor.

Sizin anne kiz iliskiniz cok iyi degil sanirim. Biraz anlatmaya calissaniz ona gore yardimci olmaya calissak.
Aklima su geldi kendine yakin hissettigi teyzesi ablasi vs var mi, onunla konusturun.
Aldiracaksa sanirim zamani gecti, ben kurtaj karsitiyim, sadece anne icin tehlikeliyse yapilmali diye dusunuyorum. yasi kucuk kiyamaz insan kizina ama, su da var bir musibet bin nasihatten iyidir. Hayati boyle ogrenecek demek ki. Bu isleri yapiyorsa sorumlulugunu da almasini bilecek. Babasina da diklenmeyin madem asabi bi adammis, huyuna giderek halletmye calisin. Isiniz cok zor, allah kolaylik versin.

Teşekkür ederim banada en doğrusu böyle gibi geliyor.

kolay gelsin. gerçekten güzel bir annesiniz. kızınız kıymetinizi er geç anlayacaktır. kızınız için de eğitiminden vazgeçmemesini, tamamlamasını dilerim. sizin desteğiniz olursa ikisini de yapabilir. hem bebek hem okul yetişebilir.

Bir anne olduğunuzu varsayarak yazıyorum kendinizi benim yerime koyun böyle bisey sizin basınıza gelse yerini öğrenmeye çalışîp daha sonra yanına giderdiniz dimi bende aynısınî yapmaya çalışıyorum tūm bu genişliğim kîzımın yerini söylememesinden

Hayır anne değilim ama bu konuda ne yapılabileceği konusunda fikir beyan edebilirim diye düşünüp yazdım. Sizin kadar soğukkanlı olamayacağımı biliyorum sadece.

Kızınızın arkadaşlarına ulaşmak için bazı kanallar vardır. Ama boşverin siz zaten bir yol tutturmuşsunuz.

Neyse inşallah o bebek için hayırlısı neyse o olur.

Size sucu vermiyorum ama esiniz ilk önce kendine sorumsuzluguna baksin ele güne duyurcagina nekadar agir birsey olsada kizina bunu baska türlü göstermesi gerekti.. herkes hata yapar önemli olan hatayi anlamak .. kimlerle arkadas edindigi cok önemli heleki buzamanlarda.. sarhosmuydu zorlanmiydi bilmiyoruz nekadar hataliysada kiziniz ön yargiyla yaklasmamamiz gerek .. en cok size ama kizinizada acidim nedense bir tek esinize degil.. o böyle yaparsa insanin hatalardan bir ders cikarmak degil hatadan hataya kine nefrete sürükler.. hayatin bir sinav oldugunu unutmus esiniz, heleki evlatlar insanin en büyük sinavidir bunu bilip öz kizini sokaga atmamasi gerekiyordu.. hicmi olmamis kendi hatasi .

Benim diyecegim esiniz sizi nasil tehdit ederse etsin yerinizde durmayin kizinizi sokak sokak arayin polise haber verin zaman gecmeden, sonra kiziniza birsey oldugunu ögrenirseniz sizin caninizin önemi kalmaz gözünüzde.. sonra bir otel veya kadin siginma evlerine götürün. ALLAH im yar ve yardimciniz olsun..

Son düzenleme:
bu arada kızınız belki zorlanarak hamile bırakıldı? belki başına iş getirildi zorla? ben en çok bunlardan endişe ederdim. umarım kendi isteğiyle sevdiği biriyle olan birlikteliğinden dolayı olmuştur. sizi korkutmak istemem. ama kızınızdan bunu öğrenmeye çalışmak daha önceliğiniz olsun.

Back
X