• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

19 yasındaki kızım hamile ne yapıcami bilmiyorum

Burdaki bazi anne yasinizdaki kadina bu dertli halinde bile laf edenler sizi ne ilgilendirir ne yaptigi sorumlulugu.. kimsenin artistlik taslamasina gerek yok.
O bir anne ne yasadigini sadece bir anne anlar.. ön yargilariniz sizi kücütür.. fikri olan söylesin baskada sayfayi doldurcak luzümsüz sözlere gerek yok bence.

Valla benim başıma bu derece büyük olay gelse
yapacağım en son iş kk ya sormak olur çünkü o sırada kadınlar kulübünü düşünemem başımda dert varken böyle büyük
ne bileyim olay taze akşam oluyor kızım nerede bilmiyorum ve ben burada konu açmış cevaplar bekliyorum :26:
çok mantıksız...:44:

kızın 19 yaşında hamile olması utanç verici bir durum olmamalı. böyle kapalı toplumlar yüzünden insanların başına bu işler geliyor. ne baba ne anne ne de çocuğuna kızılması gerekli. kimse sevişmeyi bilmiş korunmasını bilmemiş diyemez. öncelikle toplum kızlarımıza erkeklerimize neyin nasıl olursa sonucunun ne olacağını yada hastalık vs. bunların bilinçlendirmesini konuşulmasını bile suçlar duruma gelmiş. 19 yaşında olması onun bir birey olduğunun gerçeğini değiştirmez. karar vermiştir, istemiştir, sevişmiştir. burada namus bekçiliği yapmaya gerek yok. yapılması gereken çocuklara bunun eğitiimini vermek. sorgu sual yapmak bu işleri daha da zor hale getirir. baba kendine göre kapalı despot. anne iki taraf üzülmesin. ama kız çaresiz kalmış belli ki. ne mutlu ki size gelip kızınız hamile olduğunu söyleme cesareti göstermiş. başka şehirde okuyor olsa ve bunun ölümcül bir hata olduğunu düşünüp gözden kaybolsaydı, bir daha yaşamında haber almasaydınız??? o an sizin içinize girecek acı bence toplumun verdiği dedikodu sıkıntısından daha cok yakacaktı cünkü hamile bile olsa o bir evlat ve evlat bu dünyaya bıraktıgınız mirasınız.... ne yapardınız. herşeyden önce ne yaptın sen? sorusundan önce neyi eksik ettiğinizi sorgulamak. baba da kusura bakmayacak kızını alıp karşısına sizinle beraber cinsel eğitim verecek. o bir birey ve sizin mirasınız. sizin verdiğiniz ölçüde ilgide hepsi eseriniz.

pişmanlık duyması gereken bir hata yapmamış bence. ahlak bekçiliğinin manası yok burda. aileyse aile. gerekirse babasız bile olsa bakmak gerek.

belki içimizden birileri de dünyaya o şekilde babasız gelmiştir. olamaz mı? bu hayat. hata değil.

Yaani hiç değilse arkadaşlarına bir sorun en iyi cevpları onlar verir

Kesinlil ile bu kadar büyük olay sonrası internetden destek almak yerine yakın gördüklerimden destek alırım. Giderim yurduna sakince konuşurum o an konuşmak istemiyor mu bak ben burdayım yine çözeriz derim.

Eğer konu sahibi kızın arkadaşlarını da tanıyamıyor ise çok serbest bırakılmış demektir.

Kesinlil ile bu kadar büyük olay sonrası internetden destek almak yerine yakın gördüklerimden destek alırım. Giderim yurduna sakince konuşurum o an konuşmak istemiyor mu bak ben burdayım yine çözeriz derim.

Eğer konu sahibi kızın arkadaşlarını da tanıyamıyor ise çok serbest bırakılmış demektir.

Aynen yurt görevlilerini bile arayabilir ya kızım kaçta gelip kaçta gidiyor takıldığı çocuğu tanıyor musunuz falan filan bi dolu yapacağı iş var buraya zaman kalmaz
benim annem olsa çocuğun soy kütüğünü çıkarır valla ne yalan söyleyeyim :26:

Aynen yurt görevlilerini bile arayabilir ya kızım kaçta gelip kaçta gidiyor takıldığı çocuğu tanıyor musunuz falan filan bi dolu yapacağı iş var buraya zaman kalmaz
benim annem olsa çocuğun soy kütüğünü çıkarır valla ne yalan söyleyeyim :26:

Belki dillendirmek istemiyor giriş çıkış saatini geçtim yurtda kalıyor ise oda arkadaşlarına ulaşabilir en azından kızım ne yapardı ederdi birazda korkutarak bilgi alabilir hiç zor değil. Arkadaş çevresi çok önemli bunu da geçtim bölümündeki arkadaşlarına sorabilir en azından bulunduğu yere gidip bak kızım bem burdayım konuşabiliriz beraber düzene sokabiliriz her şeyi diye bilir. Burda oturarak ilerleyemez.

Babası duvar örüyor olabilir amenna ama bende anneyim diyebilmeli. Şimdi kolu komşuda araya girdiyse elalemcilik meşhur bizde adamcağızın boynu bükülmüştür gurur yapar.

Benim korkum aile baskısından kurtulur kurtulmaz aşırı rahat olan kızlara dönüşmesi kardeşimin şimdi o daha büyük kaos yaratır babasını bilmiyorum düşüncesi yani korkutur iyice.

Son düzenleme:
Babasına ben değil kendisi söyledi zaten anlayamıyorum zaten kızımla konuştum parada yollarım ve sahip çıkarım ve tekrar söylüyorum bana nerde olduğunuda ne yapacağınıda söylemiyor kızına sahip çık demesi kolay telefonlarıma dahi çıkmıyor bende olaylar yatışsın diye bekliyordum ama bilmeden konuşmak kolay tabii..

Bilmeden konusmak kolay demissinizde , sizde bisey bilmiyorsunuz ki. Sizin icinde kolay olmali.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızınız ailesiyle durumu paylaşarak çok doğru bi karar vermiş. yurt köşelerinde bi başına bebeği doğurup sonrada çocuğu tuvalet boşluğundan mı atsaydı. demekki içinde hala bi umut var. onun yanında olmanız iyi bişey inş. selamete erersiniz

zor bir durum ama kızınızdaki cesaretede hayran kaldım.böyle durumlarda kızlar daha çok anneye anlatırlar ama sizin kız size birşey söylemeden gitmiş babaya söylemiş herşeyi.en azından size söyleseydi siz birşey yapardınız önceden.ya aldırırdınız yada eşinize sakin bir şekilde anlatırdınız durumu.evli bayanlar bile hamile olduklarını ilk önce annelerine söylerler.babaya direk söylemeye utanırlar.
sizin yapacağınız şey öncelikle sevgilisini bulmanız.evlenmek gibi bir niyeti var mı yok mu onu anlamak lazım.kızınızla konuşmanız lazım.
bu arada kaç çocuğunuz var? eğer kızınız tek çocuksa babası affeder zamanla.biraz zaman geçsin.daha yeni herşey ama malesef kızınız hiç doğru yapmamış.annesini,babasını düşünmemiş.evet 2014 senesindeyiz ama hala evlilikdışı hamile kalma olayları kabullenmiyor.

benimde bir kızım var
henüz 2,5 yaşında ama
şöyle bi düşündüm 19 yaşındayken hamileyim diye gelse
benim eşimde hoş karşılamaz
hatta eşinle aynı tepkiyi verir sanırım ama sonra pişman olur
yagılamak yadırgamak haddimiz degil
kızınızın yakın arkadaşlarını arayın
okugu şehre gidin evde kalıyorsa eve yurtta kalıyorsa yurduna
ona yardım edecek tek kişi sizsiniz

Ne olursa olsun kızınızi yalnız bırakmayın. 8 yaşında bir kızım var düşününce onu yalnız başına çok üzüldüm. Anne dayanamaz kendine bişey yapsa yokluğu dahami mutlu eder ben olsam komada bir kenara kızarsa kızın ekledim yardım ederdim.kiysmam ona

Ne olursa olsun kızınızi yalnız bırakmayın. 8 yaşında bir kızım var düşününce onu yalnız başına çok üzüldüm. Anne dayanamaz kendine bişey yapsa yokluğu dahami mutlu eder ben olsam kocamda bir kenara kızarsa kızsın evladima yardım ederdim.kiyamam ona

Tabi ki kızınıza sahip çıkacaksınız
aldırıp katil olsa (inancanız nasıl bilmiyorum) veyahut doğurup çöpe apartman boşluklarına atsa daha mı iyi
evden atıldı kötü yola düşse daha mı iyi
öncelikle kızınıza ulaşıp güvende olacağı bi yere yollayın sonra da eşiniz sakinleşince bunları güzel güzel konuşun
vicdanlı bir insansa zaten zamanla yumuşayacaktır yok değilse karar sizin eşiniz mi önemli karnında bir masum bebekle kızınız kı

ben olsam ne yapardım hiç de büyük konuşmuyorum yerimi yurdumu işimi gücümü değiştirir kızımı alır başka diyarlara gider yeni bir hayata başlardım
millet benim umrumda değil ama doğacak çocuk elbet etkilenecektir o bakımdan

Kızım git babasıyla mı konuş! dediniz..Tepkiniz Allah canını alsın senin gibi evladın, defol git senin gibi bir evladım yok artık.. Kimden peydahladın ..
falan olmamalımıydı? En azından benim annem öyle yapardı..

Telefondan nasıl beğeneceğmi bilemedim alıntılayayom dedim. Benim annem de cinnet getirirdi herhalde... Ne bileyim mantıksız bir şeyler var bu konuda

Arkadaslar dünyam basima yıkıldı 19 yaşında üniverste okuyan kızım hamile oldugunu söyledi hemde 2 ,5 aylik neyapacagımı bilmiyorum kocam kızımı dövmeye kaltı zor araya girdim komşular felan yetişti sonrada kovdu bir daha gelirse bu eve öldūrūrum onu diyo, kimden peydahladiysa ona gitsin dedi banada onunla konuşursan senide öldürürüm onuda diyo, allahim ölücem kızlar ne yapicagimı bilmiyorum kizimi öyle beş parasız birakamam onada yardim etmem lazim kocam barut fıçısı gibi çok sinirli. kızımla konuşdum oda anne yaptim bi hata ne olur affet dedi
Kızlar dūnyam altüst oldu kızım nerde bilmiyorum, kocam evde sinir küpü ele güne rezil etti bizi benim öyle bir kızım yok diye ileniyo. Ne olur yardim edin .siz olsanız ne yapardınız?

çok zor bir durum bir anne için..kızın bir defa hatalı..senin için ise bir tarafta yalnız sokaka atılmış ve gebe bir kız diğer tarafta haklı bir baba..erkek ve kadın farklıdır erkek gururludur..ne yap biliyormusun..çocuğu aldırın..zaten büyük ihtimalle o çocuğun babası sahip çıkmayacaktır..kimbilir nasıl biridir..valla kızındada size hamile olduğunu itiraf edecek cesareti varmış tebrik etmek gerek..

Hamile kaldigi kisiyi bulmaniz bir sey degistirmez ama boyle duruarda ek iki hafta oluyor yasal aldirabilmeniz icin. Aldirin bence. Cok zor cocugu buyutmek babasiz.

Evet galiba evlenmeyi düşünüyo ama bende tam anlamadım kızım bebeğin babasının kim olduğunu söylemiyor.

Hamile kalmış ötesi var mı bunu soyledikten sonra kimden olduğunu soylemek basit kalıyor yani. Demek ki cekineceginiz biri tanıdık falan mi acaba:44:

Back
X