- 18 Temmuz 2013
- 13.030
- 14.808
- 298
- Konu Sahibi EliFFKeReMM
Yaşı daha kucuk
Kıtap okurbol bol konusur anlatırsanız zamanla cozulur dılı
Kıtap okurbol bol konusur anlatırsanız zamanla cozulur dılı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mesela ben 18 aylıkken oglumu kıtap okuyarak uyumaya alıstırdımMesela ben konusuyorum ya onunla oda surekli konusuyo. Yani suskun degil konusuyo ama agu ebeze dede dah baga den den yani ne dedigi anlasilmiyr bilmiyorum televizyonu kapaticam tamemn telefon felanda olmayack. Insallah atlatirizz su sureci
aşamaları anlatıyorum.
ne zaman emekleyecek, ne zaman sıralayacak, ne zaman yürüyecek.
ne zaman duracak!
ne zaman konuşacak.
ne zaman susacak![]()
bugun ve dun tay tay kakip bana adim atiyo 3 4adim falan :)Sıralıyor mu canım?
Allah bilir:)Hahhaa,o yaa yaaların içine kimbilir neler sığdırıyordur kendince,kuzum ya:))
Canim parmakla gostermesi grekiyor her cocugun gelisimi farkli ama bi doktoruna danis istersenBenim oglum da 21 aylik baba mama gel hadi diyor...bazen bilincli bazen bilincsiz...
Birde parmakla gostermiyor hic birseyi
Ya kendi alir yada pantalon pacalarimdan beni surukler
Onun haricinde beni az cok anlar
Kendince de derdini anlatir
Goturdum 2 ay once en az 10 kelimesi olmadigi icin ve parmakla gostermedigi icin3L
Canim parmakla gostermesi grekiyor her cocugun gelisimi farkli ama bi doktoruna danis istersen
İyi işte bak,bir şey kalmamış,yarın öbür gün koşma diye bağırmaya başlaman yakındır:))bugun ve dun tay tay kakip bana adim atiyo 3 4adim falan :)
Insaallahhhİyi işte bak,bir şey kalmamış,yarın öbür gün koşma diye bağırmaya başlaman yakındır:))
O,çocuğun hazır olmasıyla da bağlantılı biraz.Ben ilk oğlumla o kadar çok konuşuyordum ki.Onu değiştirirken bile yaptıklarımı anlatıyordum ona:))."Nerdeymiş ıslak mendilimiiz,işte burdaymıış,bezimizide alalıım,hııh tamam,gel bakalım şimdi cici olucaaz:))Benim oğlumda 20 aylık daha yeni yeni birşeyler anlatmaya başladı. Arkadaşımın kızı 1 ay büyük maşallah herşeyi anlatıyor. Ben de çok konuşurum oğlumla ama bunun konuşmakla direk alakası olduğunu düşünmüyorum. Elbet faydası var ama zamanı gelmedi mi konuşmuyorlar. Bir ara ben de baya taktım kafaya ama bir iki haftadır oğlum da baya gelişme var. Parmakla işaret etmiyor du. 1 aydır başladı gösterip anlatmaya. Gelişmesini gördükçe biz de daha çok konuşup anlattırmaya çalışıyoruz. Biz de daha hevesleniyoruz. Siz gene ihmal etmeyin 2 yaşına kadar bekleyin gelişme olmazsa mutlaka destek alın.
Rica ederimKonu dışı ama sagol![]()
benim kızım anne ve baba dedikten sonra başka kelime kullanmadı çocuk huysuzduda kulak burun boğaz doktoruna götürdüm iyikide götürmüşüm dil bağının ekli ol asından şüpheleniyordum şüphem doğru çıktı dil bağını kestiker ve kızım konuşmaya başladı belki sizdede aynı durum olabilirArkadaşlar hepinize merhaba.. konuyu pek uzatmadan hemen yaziyorum..
Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum