19aylik sessiz bir prens..

Mesela ben konusuyorum ya onunla oda surekli konusuyo. Yani suskun degil konusuyo ama agu ebeze dede dah baga den den yani ne dedigi anlasilmiyr bilmiyorum televizyonu kapaticam tamemn telefon felanda olmayack. Insallah atlatirizz su sureci
Mesela ben 18 aylıkken oglumu kıtap okuyarak uyumaya alıstırdım
Fotografta gorduggumuz herseyı tek tek soyleyıp anlatıyrdum
Sonra ona fırsat verın
Esas ıtıbarıyle ıkı yasından sonra sökülüyorlar
Bence sorun yok
Sadece tv yok
Bol ıletısım var o kadar
 
Otizm olduğunu düşündürmedi bana, otistik çocuğu olan bir arkadaşımla konuştuğumda komutlarımı almıyordu, reklam sesini evin en uzak köşesinden duysa koşarak geliyordu ve reklam sırasında asla bizi duymuyordu ve adıyla seslendiğimde bakmıyordu demişti. Konuşamamak dışında ciddi belirtileri varmış.
Sizin oğlunuzun konuşma dışında herşeyi normal arkadaş canlısı insanlara yakın bir bebek bence zamanı gelmediği için konuşamıyor ama ilerleyen zamanda aşama kaydetmezse uzmanına götürün içiniz rahat etsin.
Benim oğlumda 19 ayın içinde aşıya gittiğimizde hemşire cümle kurumuyor mu dedi hayır dedim iki kelimeli cümleler kurumuyor mu dedi hayır dedim sadece annem babam dedem hayır cıs acı gibi kelimeler söylüyor dedim erkek bebek geç konuşur zaten dedi :) fazla takılmadım bende.
Akademisyenanne diye çocuk gelişimci harika bir hoca var instagramda, onun oğluyla oynadığı oyunlar yaptığı etkinlikleri kaç kişi yapar bilmiyorum ama oğlu 3 yaşını geçtikten sonra konuşmuş mesela :) oda çok kafasına takıp araştırmış ama zamanı gelince bülbül gibi açıldı diyor.
 
Son düzenleme:
Canım daha erken konuşması için.Benim kızımda geç konuşmuştu.Aslında bir sürü kelime ezberliyorlar ama cesaret edemiyorlar konuşmaya.Sonra da birdenbire cümlelerle başlıyorlar.En çok da baskalarının çocuklarına aa konuşmuyormu aa yürümüyormu deyip annenin babanın psikolojisini bozanlara sinir oluyorum.Yahu her çocuk farklıdır.Kıyas götürmez.Sen hiç canını sıkma canım.
 
Canim bi psikiyatriye gotur icin rahatlasin bi sorun yok gibi gorunuyor ama her ihtimale karsi gotur.bu arada b3nim kardesimin arkadasi da 3 yasindan sonra kinusmus tip 5. Sinif.bu arada bu imsanlar ne kadar kotu sizin ohlunuz iin demiuorum genel diyorum belki de hic konusamayacak neden insanlarin yarasina tuz basiyorlar anlamiyorum.bi anneyi uzuyorlar.
 
Komutlari anliyorsa isitme engellide deil zihinsel engellide deil.dede diyorsa dilide cozulebilir demekki.bosuna dert etmeyin bence cok var cevrede o sekilde olup sonradan susmayan cocuklar :)
 
Benim oglum da 21 aylik baba mama gel hadi diyor...bazen bilincli bazen bilincsiz...
Birde parmakla gostermiyor hic birseyi
Ya kendi alir yada pantalon pacalarimdan beni surukler
Onun haricinde beni az cok anlar
Kendince de derdini anlatir
 
3L
Benim oglum da 21 aylik baba mama gel hadi diyor...bazen bilincli bazen bilincsiz...
Birde parmakla gostermiyor hic birseyi
Ya kendi alir yada pantalon pacalarimdan beni surukler
Onun haricinde beni az cok anlar
Kendince de derdini anlatir
Canim parmakla gostermesi grekiyor her cocugun gelisimi farkli ama bi doktoruna danis istersen
 
Benim oğlumda 20 aylık daha yeni yeni birşeyler anlatmaya başladı. Arkadaşımın kızı 1 ay büyük maşallah herşeyi anlatıyor. Ben de çok konuşurum oğlumla ama bunun konuşmakla direk alakası olduğunu düşünmüyorum. Elbet faydası var ama zamanı gelmedi mi konuşmuyorlar. Bir ara ben de baya taktım kafaya ama bir iki haftadır oğlum da baya gelişme var. Parmakla işaret etmiyor du. 1 aydır başladı gösterip anlatmaya. Gelişmesini gördükçe biz de daha çok konuşup anlattırmaya çalışıyoruz. Biz de daha hevesleniyoruz. Siz gene ihmal etmeyin 2 yaşına kadar bekleyin gelişme olmazsa mutlaka destek alın.
 
Benim oğlumda 20 aylık daha yeni yeni birşeyler anlatmaya başladı. Arkadaşımın kızı 1 ay büyük maşallah herşeyi anlatıyor. Ben de çok konuşurum oğlumla ama bunun konuşmakla direk alakası olduğunu düşünmüyorum. Elbet faydası var ama zamanı gelmedi mi konuşmuyorlar. Bir ara ben de baya taktım kafaya ama bir iki haftadır oğlum da baya gelişme var. Parmakla işaret etmiyor du. 1 aydır başladı gösterip anlatmaya. Gelişmesini gördükçe biz de daha çok konuşup anlattırmaya çalışıyoruz. Biz de daha hevesleniyoruz. Siz gene ihmal etmeyin 2 yaşına kadar bekleyin gelişme olmazsa mutlaka destek alın.
O,çocuğun hazır olmasıyla da bağlantılı biraz.Ben ilk oğlumla o kadar çok konuşuyordum ki.Onu değiştirirken bile yaptıklarımı anlatıyordum ona:))."Nerdeymiş ıslak mendilimiiz,işte burdaymıış,bezimizide alalıım,hııh tamam,gel bakalım şimdi cici olucaaz:))
Ve çokta şarkı söylüyordum,ama hiç tekrarlamıyordu.Kuzenim annemlere kalmaya gelmişti 5 yaşındaki oğluyla.
Beraber 3 gün geçirdik.Oğlumda müthiş bir değişim oldu.Artık tekrarlamadığım şarkıları bile mırıldanmaya başlamıştı gezinirken...Amma çok konuşuyormuşum bende,başım ağrıdı hatırlayınca :D
 
Benim yegenim (erkek) 2 yasa kadar nerfeyse hic konusmadi. Eh ehh diye anlatir gösterirdi istedigini. Sonra bir açıldı pir açıldı. Yasitlari o konusamazken konusuyorlardi bizim ki yasitlarini geride bıraktı koca insan gibi cumleler kurmaya başladı. Korkmayin coddi bir sey yoktur anliyorsa.
 
Arkadaşlar hepinize merhaba.. konuyu pek uzatmadan hemen yaziyorum..
Oğlum 19 aylik ama suana kadar daha hic konusmadi. Anne baba bile demiyor. Cevremdeki herkes daha konusamiyormu simdiye kadar konusmasi gerekiyordu diyo. Bende biliyorum evet konusmasi gerekiyordu ama ne yapayim ne ediyim bilmiyorum.. topu getir diyorum getiriyor yat diyorum yatiyor otur diyorum oturuyo kalk diyorum kalkiyor. Taragi alip sacini tarar gibi yapiyor kumandayi kulagina goturuyo su icermisin diyorum bbrrrr diyo eger icmicekse eeeh diye bagiriyor. Her dedigimi anliyor her dedigimi yapiyor. Topun top oldugunu biliyor top diyemiyor. Grip icin acile goturduk. Dedimki hocam konusmuyor 1.5yasindaki bir bebek swnle muhabbet etmez zaten dedi. Bende yasitlari arkadas diyo baba diyo anne diyo benim oglum sadece dede diyo dedim oda bazen bilincli dede diyo bazen bilincsiz.. benim oglum surekli konustuumuz halde 3.5 yasina kadar sadece anne baba diyordu o kadar dedi. Kizimda 10 aylikken konusmaya basladi diyor. Yani erkek bebek gec konusur diyor. Ama 19aylik oldu hic bir kelime soylemiyor benmi cok canimi sikıyorum anlamiyorum. Parka gidiyouruuz salincak felan dikkatini cekmez hemen ordaki cocuklarin yanina gidiyr. Misafirlige gittmizde hemen cocuklarla oynamak istiyor. Cocuklu yerlerede gidiyoruz aslinda cok sik ama konusmuyor. Ne yapayim bilmiyorum televizyonu sadece sabah 8den 10a kadar aciyorum 2 saat. Bu kadar. Nasil konusmasini sagliyabilirim bilmiyorum konusuyrum tum gun ama yok. Gik demiyor. Bebegi gec konusan varmi? Yada konusmasini nasil sagladiniz bilmiyorum nisanda 2.yasina girecek. Bende hazirangibi tuvalet egitimi vermeyi dusunuyorum konusmazsa nasil verebilirim? Lutfen yardim arkadaslar. Hepinize yorumlariniz icin simdiden tesekkur ediyorum
benim kızım anne ve baba dedikten sonra başka kelime kullanmadı çocuk huysuzduda kulak burun boğaz doktoruna götürdüm iyikide götürmüşüm dil bağının ekli ol asından şüpheleniyordum şüphem doğru çıktı dil bağını kestiker ve kızım konuşmaya başladı belki sizdede aynı durum olabilir
 
Back
X