2,5 aylık evliyim, 2 aylık hamileyim ve boşanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sözüm size değil ama sizin şahsınızda sizin gibi düşünenlere ve yazanlara. Bu forumda sadece soru Sorulan noktaya mı cevap veriliyor? Yıllardır forumdayım ama her soru herkesin kendi penceresinden geniş bir şekilde cevaplanıyor. Mesela “sevgilimle kaçtık evlendik şimdi dövüyor” diyen kıza sadece boşan denilmiyor. Keşke Kaçmasaydın da deniyor. Kızın şahsında onun gibi düşünen, kaçabilecek olan, aynı hataya düşecek olan insanlara herkes kendi çerçevesinden yol göstermeye çalışıyor. Bu tutum size göre hata ancak bana göre değil.

Konuya gelecek olursak hemcinslerimi sevip yanlarında olmak istesem de benim önceliğim çocuktur. Çocukların ruhen, bedenen, duygusal olarak en ideal şartlarda yetişmesini isterim. Tabiki her zaman evdeki hesap çarşıya uymaz. Planlar bozulabilir. Ama insan olarak, anne olarak ilk düşünmemiz gereken çocuğun menfaatleri olmalı. Yapabildiğimiz gücümüzün yettiği bütün olumsuz ihtimalleri göz önünde bulundurmalı ve engellemeliyiz.

Konuda hamilelik sizin için sorun teşkil etmeyebilir. Ama benim ve benim gibi düşünenler için en büyük sorun. Öyle ki kendine başlıkta yer bulmuş ve olaya yaklaşımımızı değiştirecek bir sorun.

Boşanan evli hemcinslerim alınmasın, bilakis çocuğun mutsuz bir yuvada büyütülmesi taraftarı değilim. Güçlü kadın tek başına da olsa çok güzel büyütür. Hepsinin ellerinden öpmek lazım. Forumda takip ettiğim cennetin ayaklarının altında olduğunu düşündüğüm çok anne var böyle. Aldatılmak, dayak, baskı, psikolojik şiddet vs vs çekilecek durumlar değil.

Benim kızdığım nokta 15 günlük evlilik de çocuk. Atalarımız bile dostunu tanımak için yolculuk yap, borç ver, yarılı kal vs denilir. Türkiye şartlarında evlenmeden kaç kişi sevgilisiyle tatile çıkıyor, maddi olarak bir şeyler yapıyor veya beraber uzun müddet yaşıyor?

Kaldı ki kimse boşanmak için evlenmez. O zaman bu boşanmalar nereden çıkıyor? Demek ki ya tanıyamadık, ya karşı taraf kendini gizledi vs vs. Çocuk planlamadan önce Bu durumu en aza indirmeye çalışmanın neresi kötü. İstisnalar olsa da kaideyi bozmaz. Önemli bir sınava girecekken elimizden geldiğince hazırlık yapmak en mantıklısıyken bu dünyaya tatlı bir evlat getirmek daha mı önemsiz ki Hazırlık sıfırlanıyor (Kıyafet, yiyecek vs hazırlığından bahsetmiyorum).

Mesleğim gereği çocuklarlayım, onlar dünyanın en mükemmel varlıkları ama doğru imkanlarla doğru yetiştirilmesi gerekiyor. Her be kadar bizim ülkemizde böyle görülmese de aynı zamanda dünyanın en büyük sorumluluğu. Unutmayın ki etrafımızdaki sapık, katil, hırsız vs vs bir zamanlar çocuktu. Allah tüm evlatlarımızı saklasın.

Evcil dostumu almadan önce o kadar çok şeyi düşünüp planladık ki tatile gidersek nerede kalacak, iyi veteriner vs, kaldı ki çocuktan bahsediyoruz.

Ayrıca sizin de evli olduğunuzu varsayarak izninizle belirtmek isterim; siz de farkındasınızdır ki her zaman iki iyi insan iyi bir evlilik etmiyor. İkisi de ayrı ayrı çok iyi insan olan bir çok arkadaşım boşandı. Demek ki ortak yaşam zorlu. anne karnında yaşadığı duygular bile ileriki hayatında derin izler bırakacak çocuğu sürüklemek ne kadar doğru. Evliliğin oturmasını beklemek bu kadar kötü mü? Sonuçta sizi de konu sahibini de tanımıyorum. Beni primer zora sokacak bir durum yok. Sadece çocuğun menfaatini düşünüyorum. Kaldı ki burada yıllardan değil aylardan değil günlerden bahsediyoruz. Size garip gelmeyebilir ama her ortamda yanlışlığını belirtirim.

Konuya yorum yapmayacaktım ama madem bu kadar uzun yazdım konu sahibi kendisine hak vermeyen yorumları dinlemese de şurada dursun. Hamile olmasaydınız davanızı açın celbi yollayın derdim ama çocuk için her yolu denemekte fayda var. Boşanmak en kolayı, tüm çareler tükendikten sonra boşanın. Ama şimdi başka yol var mı deneyin.

Başta bebeğinizi hayırlı sağlıklı şekilde kucağınıza almak nasip olur inşallah. Bu dönemde çok üzülmemeye çalışın.

İsterseniz kafa dinlemek için kişisel bir tatile çıkın. Kimseye laf anlatmayın. Ortamdan uzaklaşın. Bebek stres altında kalmasın. Güzel şeyler düşünmeye, telkin etmeye çalışın. Eşinize primer laf anlatmayın şimdilik. Biraz olaylar soğusun. Hatta isteseniz onu evden yollayıp evde siz kalın. Eltinizde kalacağınıza evinizde kalırsınız. Evlilik terapisti öneririm. Sizde işe yarayabilir. Bir de beklentilerinizi biraz törpüleyin. 30 yaşındaki adam bir gecede aydınlanma yaşayıp düzelmez. Zaman alır biraz.
Tekrar geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede feraha kavuşursunuz. Evladınız anneli babalı mutlu bir yuvada büyür.
Okuduğum en güzel yorumlardan.

Hanımlar lütfen polemiğe girmeyiniz, üsluplara dikkat ediniz ve rica ediyorum konuya büyü vb şeyler karıştırmayınız yasaktır, 2,5 aylık evlilik daha oturmamış evliliktir, eşlerin birbirini tanıma sürecidir ve bu süreçte iniş çıkışlar olur, her anlaşmazlığı birilerinin size doğa üstü bir şeyler yaptığına bağlamayınız.

gitmeye niyeti olan soluğu babasının evinde alırdı özür dilemedi diyorsunuz gelip özür dileyip sizi götürmesini bekliyorsunuz iki ayda bu hale gelen adam ilerde neler yapmaz
kendi düşen ağlamaz
kkda hiç bi şey değişmemiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X